Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Bobby29 wrote:Drzewko wrzucisz linka do tej maty? Chcę wiedzieć czy to ta sama co się nad nią zastanawiam.
Coś mi nie wchodzi strona lidla wiec wrzucam Ci link z jakiejś strony fanilidla 😁
https://fanlidla.pl/gazetka/2019.05.09.dla.dzieci/47870,Mata,niemowleca
Bobby29 lubi tę wiadomość
[/url]
-
Bobby29 wrote:Drzewko ja tez mam dziś smaka na naleśniki. Nie mogłam się zdecydować czy z serem czy dżemem, więc będą i takie i takie. Proste 😂
Oprócz tego ugotowałam budyń z tapioki na mleku kokosowym. Istna rozpusta
W moim przypadku naleśniki to zdecydowanie potrawa tej ciąży. W życiu chyba nie zjadłam tyle naleśników co w ciągu ostatnich 6 miesięcy 😁. Waga to potwierdziBobby29 lubi tę wiadomość
[/url]
-
nick nieaktualnyA ja jestem w szpitalu. Jednak mój glukometr daje błędny odczyt. 2 godziny po posiłku mi pokazał ponad 100 a w lab w szpitalu 78...spora różnica;/
Mi zrobili usg i wyszło że mały ma 1170g i powiedziano mi że duży.Ale widzę, że u Was sa większe dzieciaczki więc nie wiem i co im chodzi.
Anhydra gratuluje wagi
Macie piekne brzuszki.
Ps
Ale mam ochotę na naleśniki mhmmm
Zmierzyli mi szyjke i jednak będzie włączona luteina.
Dziwny ten mój lekarz że to zlekcewazyl..sama nie wiem co o tym myslecWiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 15:54
-
DrzewkoPomarańczowe wrote:Coś mi nie wchodzi strona lidla wiec wrzucam Ci link z jakiejś strony fanilidla 😁
Mam różowa i mysle ze sie przyda, wg mnie ma miły materiał
Bobby29 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyW Smyku jest promocja na ubranka i zabawki - 20 %. Kupilam mate ze SkipHopa, bo coraz ciezej ją dorwac nawet w internecie, wyszla na promocji za 239 zl. Fajna ta pianka, taka inna, twardsza od tych tanszych mat i w ogole nie smierdzi. Mam nadzieje, ze bedzie warta swojej ceny.
W Rossmannie z kolei jest promka na czysty olej migdalowy i maslo shea, wzielam do pielegnacji bobasa.
Nacha, super fotka!😊
Nacha, Bobby29 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny martwią mnie te wyniki na dole.... nie wiem czy już wpadać w panikę.
Wizytę mam w pon, więc dopytam.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/28170f8eb59d.png3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Bobby29 wrote:Drzewko ja tez mam dziś smaka na naleśniki. Nie mogłam się zdecydować czy z serem czy dżemem, więc będą i takie i takie. Proste 😂
Oprócz tego ugotowałam budyń z tapioki na mleku kokosowym. Istna rozpusta
Ja mam dzisiaj przez ten deszcz taki humor. Wszystko mnie denerwuje, a nawet nie mogę sobie muzyki włączyć, bo ma przyjść pan odczytać podzielniki z kaloryferów, a nam dzwonek przy drzwiach nie działaOlaWi lubi tę wiadomość
-
Ja zamierzam prac pierwszy raz na 60 stopni potem 40. Co do prasowania to pierwszej córce do 6 MSC raczej zawsze prasowalam teraz zależnie od czasu, ale to bardziej ze względów estetycznych teraz.
W ogóle zamierzam się wziąć za pranie i prasowanie na pewno po 30 tc, z kolejną ciążę zapał mija 😂
Narobilyscie smaka tymi naleśnikami tylko
-
nick nieaktualnyA z innej beczki, bo w kolko zapominam Was o to spytac - rozwaza ktoras z Was wychowanie Maluchow dwujezycznie od samego poczatku? Zawsze myslalam, ze to sie sprawdza tylko w rodzinach gdzie ktores z rodzicow jest nativem, ale poogladalam na yt filmiki Mamy Lamy i one mowia, ze nawet rodzic nie mowiacy super biegle i z idealnym akcentem moze mowic do malucha w obcym jezyku i daje to super efekty.
Na te chwile mamy z eMkiem plan, ze ja bede mowic do Malej tylko po angielsku, a on po polsku. Juz teraz puszczam jej i sama spiewam angielskie kolysanki i wydaje mi sie, ze na nie reaguje kopniaczkami (zwlaszcza lubi Snowflake i Twinkle Twinkle Little Star😊). Kupilismy tez sporo ksiazeczek ang w TkMax, chcemy puszczac obcojezyczne bajki itd.
Mysle, ze polskiego i tak sie nauczy od dziadkow, na podworku, w szkole. Jesli ja moglabym jej dac choc podstawy obcego jezyka, wydaje mi sie to duza wartoscia. Co mysliscie o tym temacie? Czy trzeba byc nativem, zeby mowic do dziecka w obcym jezyku?
Niebieska Gwiazda lubi tę wiadomość
-
Sylvka wrote:Dziewczyny martwią mnie te wyniki na dole.... nie wiem czy już wpadać w panikę.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/28170f8eb59d.png
Pobierz jeszcze raz próbkę - mamaginekolog pisała chyba o pobieraniu moczu (najpierw podmycia, potem pobranie próbki ze środkowego strumienia) tym bardziej że masz śluz w moczu[/url]
-
Sylvka wrote:Dziewczyny martwią mnie te wyniki na dole.... nie wiem czy już wpadać w panikę.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/28170f8eb59d.png
Sylvka, olej badanie ogólne, najlepiej to od razu zrób sobie posiew moczu.
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
No właśnie sęk w tym, że raczej pobrałam dobrze już nauczyłam się na błędzie z pierwszego razu. No chyba, że za mało tego moczu na początku upuściłam...
ale te nabłonki, fosforany itd. to również może zależeć od prawidłowego oddania próbki?
Już się naczytałam o kamicy nerkowej, objawów infekcji nie mam a żurawit łykam profilaktycznie.3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
baileys wrote:A z innej beczki, bo w kolko zapominam Was o to spytac - rozwaza ktoras z Was wychowanie Maluchow dwujezycznie od samego poczatku? Zawsze myslalam, ze to sie sprawdza tylko w rodzinach gdzie ktores z rodzicow jest nativem, ale poogladalam na yt filmiki Mamy Lamy i one mowia, ze nawet rodzic nie mowiacy super biegle i z idealnym akcentem moze mowic do malucha w obcym jezyku i daje to super efekty.
Na te chwile mamy z eMkiem plan, ze ja bede mowic do Malej tylko po angielsku, a on po polsku. Juz teraz puszczam jej i sama spiewam angielskie kolysanki i wydaje mi sie, ze na nie reaguje kopniaczkami (zwlaszcza lubi Snowflake i Twinkle Twinkle Little Star😊). Kupilismy tez sporo ksiazeczek ang w TkMax, chcemy puszczac obcojezyczne bajki itd.
Mysle, ze polskiego i tak sie nauczy od dziadkow, na podworku, w szkole. Jesli ja moglabym jej dac choc podstawy obcego jezyka, wydaje mi sie to duza wartoscia. Co mysliscie o tym temacie? Czy trzeba byc nativem, zeby mowic do dziecka w obcym jezyku?
W mojej rodzinie jest para,on anglik ona polka.On tylko po angielsku do dziecka(polskiego nie umie)ona tylko po polsku.Mam kolege który nawija córce tylko po angielsku a jego żona po polsku(mieszkają koło moich rodziców).Jak ostatnio tam byłam to opowiadał,że młoda ostatnio się zorientowała,że tata zna polski i już tak łatwo nie jest.Uśmiałam się bo młoda ma 6 lat.
Pomysł bardzo dobry.Takie dzieci chyba troszke później zaczynają mówić.
Mój syn spędza ostatnio dużo czasu u dziadków i wujka który nawija do niego tylko po angielsku.Syn ma 4lata i dużo już umie.Szybko łapie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 17:02
baileys lubi tę wiadomość
-
Mary Magdalena wrote:Niebieska Gwiazdo, daj znać, co u Ciebie. Ja mam od wczoraj takie bóle, o jakich piszesz. Zaczęłam brać luteine, po nocy było ok, a teraz mnie znowu boli. Poczekam do jutra i będę dzwonić do mojego lekarza.
Mary również czekam na wieści od ciebie.
W tej chwili jestem uziemiona bo jestem sama z młodym.Mąż wróci późno.Jak mi nie będzie lepiej to dziś lub jutro rano podjade na IP -
Sylvka wrote:No właśnie sęk w tym, że raczej pobrałam dobrze już nauczyłam się na błędzie z pierwszego razu. No chyba, że za mało tego moczu na początku upuściłam...
ale te nabłonki, fosforany itd. to również może zależeć od prawidłowego oddania próbki?
Już się naczytałam o kamicy nerkowej, objawów infekcji nie mam a żurawit łykam profilaktycznie.
Ja bym została przy piasku, też mam fosforany i szczawiany czasem. Bakterię w moczu też miałam w zasadzie bez objawów. A masz jakieś objawy bólowe ze strony nerek, bo nie pamiętam? -
DrzewkoPomarańczowe wrote:Coś mi nie wchodzi strona lidla wiec wrzucam Ci link z jakiejś strony fanilidla 😁
tak, ta sama. mówisz spoko? chyba sobie jednak zamówie oprócz piankowej ze skip hopa. choć jeszcze dumam czy to nie klęska urodzaju będzie, bo te ze skip hopa i tak kupie♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dptHarmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
DrzewkoPomarańczowe wrote:W moim przypadku naleśniki to zdecydowanie potrawa tej ciąży. W życiu chyba nie zjadłam tyle naleśników co w ciągu ostatnich 6 miesięcy 😁. Waga to potwierdzi
to u mnie to są zdecydowanie jajka. codziennie jem pod różnymi postaciami, a jajecznicę to bym mogła jeść na śniadanie, obiad i kolację.♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
2 mrożaki -
baileys wrote:W Smyku jest promocja na ubranka i zabawki - 20 %. Kupilam mate ze SkipHopa, bo coraz ciezej ją dorwac nawet w internecie, wyszla na promocji za 239 zl. Fajna ta pianka, taka inna, twardsza od tych tanszych mat i w ogole nie smierdzi. Mam nadzieje, ze bedzie warta swojej ceny.
W Rossmannie z kolei jest promka na czysty olej migdalowy i maslo shea, wzielam do pielegnacji bobasa.
Nacha, super fotka!😊
o, dobrze że mówisz. i tak chcę ją kupić, to jak kupię teraz na promo to przynajmniej będzie z głowy. A dużo to miejsca zajmuje w opakowaniu, może wiesz?♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
2 mrożaki