Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Agagusia wszystkiego co najlepsze! Dużo zdrówka dla Was i udanego urlopu
Ja bardzo proszę o kciuki. Jutro ok. południa mam wizytę i mam nadzieję, że już nie będzie powodów do niepokoju, a Maciupek podgonił z tym małym brzuszkiem. Niestety zaczynam się coraz bardziej stresować, chociaż sobie tłumaczę, że wszystko będzie ok.Bobby29, emi2016, E_linka2, Niebieska Gwiazda, DrzewkoPomarańczowe, Chimera, Anhydra, OlaWi, AnaKwiat lubią tę wiadomość
👩36 lat 🧑39 lat
1 ❄️
7 dpt - beta <1 💔
8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️
14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml
13 dpt - beta 225 mIU/ml
16 dpt - beta 1028 mIU/ml
18 dpt - beta 1804 mIU/ml
20 dpt - beta 2872 mIU/ml
24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
14.10 - pusty pęcherzyk 💔
kwalifikacja z MZ - 10.06
21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔
lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞
luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży
22.07.2019 - urodził się Leon
13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
październik 2018 - Salve - ivf
sierpień 2018 - histeroskopia ok
kwiecień 2017 - hsg ok
starania od 2014 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKalija wrote:Dziewczyny, które mają już dzieci - jak długo maluchy spały z Wami w sypialni, zanim przeniosły się do siebie? I w jakim wieku mniej więcej dostały większe łóżeczko?
I do wszystkich - planujecie na początek kupić łóżeczko o wymiarach 120x60 czy 140x70 ? Z funkcją tapczanika czy bez? Sorry, że tak męczę Was z tym łóżeczkiem, ale to teraz u mnie temat na tapecie
.kayama, Kalija lubią tę wiadomość
-
Kalija wrote:Dziewczyny, które mają już dzieci - jak długo maluchy spały z Wami w sypialni, zanim przeniosły się do siebie? I w jakim wieku mniej więcej dostały większe łóżeczko?
I do wszystkich - planujecie na początek kupić łóżeczko o wymiarach 120x60 czy 140x70 ? Z funkcją tapczanika czy bez? Sorry, że tak męczę Was z tym łóżeczkiem, ale to teraz u mnie temat na tapecie
Też mnie to interesuje, czy po roku można malucha już nauczyć spać samego we własnym pokoju?
Co do łóżeczka u mnie to też najbliższy zakup, u nas zmieści się 120x60, one tak naprawdę maja po 4-5 cm więcej bo to są rozmiary materaca. Z szuflada zawsze się przyda więcej miejsca na przechowywanie. I z opcją tapczanika, jest dodatkowo specjalna barierka. Szukałam też łóżeczka ze szczebelkami naokoło, bo łóżko będzie z boku i abym dziecko widziała leżąc w łóżku. Tak sobie przemyślalam
Nacha wy macie dokładnie taka sama sytuację, też musimy sie przenieść do salonuChyba faktycznie 2 lata to minimum zanim pokoik będzie tylko dla dziecka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2019, 20:33
Nacha, Kalija lubią tę wiadomość
-
Kalija wrote:Dziewczyny, które mają już dzieci - jak długo maluchy spały z Wami w sypialni, zanim przeniosły się do siebie? I w jakim wieku mniej więcej dostały większe łóżeczko?
.
Nawet teraz do nas przychodzi mały przedszkolakdo koleżanki przychodził syn do 10 lat
A tak na poważnie pierwsze doby razem (chyba coś koło tygodnia) a potem tylko łóżeczko.
LozecKo mieliśmy 140x70 z funkcją tapczanika - fajna sprawa polecam. Co do spania razem w sypialni to do zamieszkania „na swoim” synek był z nami w sypialniczyli mniej więcej jak miał 3 lata ma swój pokoik
)
Kalija lubi tę wiadomość
[/url]
-
Dziewczyny widzialyscie ofertę Biedronki od poniedziałku? Szorty, legginsy ciążowe, pieluchy tetrowe, zestawy do łóżeczka
Bobby29, Smerfelinka, Nacha, E_linka2, kayama, DrzewkoPomarańczowe, Frida91, Kalija, Applejoy, Anhydra, OlaWi lubią tę wiadomość
-
Nacha, Kayama u nas też taka sama sytuacja mieszkaniowa póki co, ale jakoś mnie to nie martwi
Pewnie bardziej będę panikować, jak rzeczywiście przyjdzie już zostawić Małego samego w pokoju. Już to czuję
Nacha, kayama lubią tę wiadomość
👩36 lat 🧑39 lat
1 ❄️
7 dpt - beta <1 💔
8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️
14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml
13 dpt - beta 225 mIU/ml
16 dpt - beta 1028 mIU/ml
18 dpt - beta 1804 mIU/ml
20 dpt - beta 2872 mIU/ml
24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
14.10 - pusty pęcherzyk 💔
kwalifikacja z MZ - 10.06
21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔
lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞
luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży
22.07.2019 - urodził się Leon
13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
październik 2018 - Salve - ivf
sierpień 2018 - histeroskopia ok
kwiecień 2017 - hsg ok
starania od 2014 -
Corka od początku spala w swoim pokoju ba lozeczku 140 bez funkcji tapczanika. Nie mialam niani, monitora a budzil mnie kazdy placz czy chrzakniecie - drzwi byly uchylone. Przed 2 urodzinami dostala ,,dorosle" lozko, z dokladana barierka.
Teraz pewnie aby maluszek nie budzil starszaka będzie spal z nami w sypialni i zastanawiam sie jak ja sie wyspie...
Kalija lubi tę wiadomość
-
Niebieska Gwiazdo, cieszę się, że u Ciebie wszystko ok. U mnie też ból minął, parę razy tylko mi twardnial brzuch w ciągu dnia.
Mój spał w łóżeczku do 6 miesiąca, potem zaczął się wybudzac średnio co 2 godziny i wzięłam go do łóżka. Spaliśmy tak do końca karmienia... i dalej z nim śpię. Skonczylismy sie karmic jakies 2 miesiące tema, ale jakoś ciężko mi go zostawić, chociaż powinnam już wrócić do naszej sypialni. Zwłaszcza, że jak się drugi urodzi, to będzie z nami w sypialni, żeby starszego nie budzić.
A miałam plan, żeby po 6 miesiącu młodego przenieść do jego pokoju
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2019, 21:13
Kalija lubi tę wiadomość
-
dziewczyny, przyszła mi niedawno ta zawieszka z alliexpress:
http://www.aliexpress.com/item/Rabbit-baby-hanging-bed-safety-seat-plush-toy-Hand-Bell-Multifunctional-Plush-Toy-Stroller-Mobile-Gifts/32962237660.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.755c4c4dFoIkPR
serdecznie wam polecam, jakość super, nic nie śmierdzi bardzo ładnie wygląda!♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dptHarmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
nick nieaktualnyDomi_tur wrote:Dziewczyny widzialyscie ofertę Biedronki od poniedziałku? Szorty, legginsy ciążowe, pieluchy tetrowe, zestawy do łóżeczka
Przejrzałam gazetkę - wygląda na to, że trzeba będzie wstać rano w poniedziałekna szczęście do biedronki mam blisko.
W Lidlu maja być spodenki niemowlęce - też od poniedziałku. -
Przenieśliśmy syna do jego pokoju jak miał 10 miesięcy.On miał otwarte drzwi od pokoju a my od sypialni.Przydała się niania bo zaczęłam mocno spać i się wysypiać.Od kiedy skończył 6 miesięcy ładnie spał,budził się raz może dwa w nocy poza momentami gdy odstawialiśmy smoczek lub chorował.
Jeśli chodzi o łóżeczko to miał120/60.Na 2 urodziny dostał od dziadków łóżko 160/80 z barierką.Wolałabym rozmiar dla dorosłych.
Jak za jakieś 2 może 3 lata będziemy meblować troche inaczej pokój dziecięcy to planujemy kupić dorosłe łóżko piętrowe.
Syn nigdy nie został nauczony spać z nami.
Dziś powstał pomysł by jego kuzyn spał u nas i co?Na pytanie gdzie ów kuzyn będzie spał to okazało się że między mną a mężem.A dlaczego?Bo jemu między rodzicami byłoby za ciasno.Nacha, Kalija, Applejoy lubią tę wiadomość
-
My Julka przenieśliśmy do jego pokoju jakoś po roku, nie pamietam dokładnie. Na początku spał w turystyku 120x60 a potem kupiliśmy sofke z Ikea, 110x200 taka ze materac rozkłada się od razu na podłogę wiec nie ma ryzyka upadku. U nas tylko takie łóżko wchodziło w grę bo cały czas jedno z nas z nim śpi. Klasyczne lozko dla starszaka czeka na swój czas na strychu. Zaczęłam wątpić czy się doczeka 😁.
Co do bajek to ja bardzo ograniczam. Do 1,5 roku Julek w ogóle nie oglądał bajek. My tez w ciągu dnia nawet nie włączamy tv. Jak miał 1,5 roku zaczęłam podyplomowke i tata zaczął zostawać w weekendy sam z dzieckiem 😁. Puszczamy bajki w zasadzie tylko w weekendy kiedy nie starcza nam już pary (nasze dziecko jak większość pewnie nie bywa zmęczone). W tygodniu jak mamy z nim tylko 4-5 godzin to spędzamy czas na zabawie, czytaniu itp. Wyjątkiem od tej zasady był I trym ciąży kiedy to ja nie dawałam rady i często po pracy nie miałam już mocy i puszczałam bajkę.
Julek dopomina się bajeczek tylko jak widzi, ze my odpuszczamy zabawę. A jak już np wezmę tel do reki to zagaduje „a może bajeczkę?” 😀.
Moje podejście do bajek wynika z tego, ze się napatrzyłam na sytuacje u mojego brata. Dwoje dzieci (młodsze w wieku 3 lat) i oboje uzależnieni od bajek i gier. Strasznie to przykre. Mój bratanek kompletnie nie wie co ma ze sobą zrobić jak nie może grać ani oglądać. Jedynie lego potrafi go zainteresować.Kalija lubi tę wiadomość
[/url]
-
Dziewczyny, już kiedyś miałam Was o to zagadnąć ale cały czas mi wypada z głowy. Czy dokucza Wam czasem ból spojenia? Mi ostatnio trochę tak. Jest to dużo bardziej dotkliwe niż w pierwszej ciąży. Dziś miałam bardzo aktywny dzień i czuje spory dyskomfort.
[/url]
-
Domi_tur wrote:Widzialyscie to największe dziecko urodzone naturalnie?!?!?! Prawie 9 kg😲😲🤦♀️
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/73bd3861fbf9.jpg
Jak się potem okaże, że to dziecko "do noszenia", to chyba trzeba tatusia wymienić na jakiegoś strongmana
Edit: już znalazłam największe (prawdopodobnie) dziecko urodzone miało 18kg, mamusia ważyła 270Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2019, 22:26
Frida91 lubi tę wiadomość
-
Chimera wrote:Edit: już znalazłam największe (prawdopodobnie) dziecko urodzone miało 18kg, mamusia ważyła 270
😳
A mówią, że waga matki nie przekłada się na wagę dziecka 🤪
Zamówiłam łóżeczko💪
Mam też możliwość kupienia od dziewczyny huśtawki elektrycznej z MotherCare za 90 zł. Nie używana ponoć nietrafiony prezent. Do 9kg, 2 poziomy ustawienia siedziska , w tym na płasko. Nowa kosztuje ponad 300zl. Nie planowałam takiego zakupu, ale aż żal nie wziąć...
-
nick nieaktualnyJa dzis zaszalałam zakupowo 🙈 Pojechalismy "tylko poogladac" do sklepu sieci Akpol Baby, bo byl kiermasz z okazji Dnia Dziecka, a ostatecznie spedzilismy tam 3 (!) godziny i kupilismy:
- wozek, padlo ostatecznie na Espiro Next Avenue Cardamon Beige; zdecydowalismy kupic tanszy 2w1 teraz, zeby z rok posluzyl, a zostawic kase potem na lekka spacerowke
- fotelik z baza Maxi Cosi Pebble Pro, jak sie okazalo jedyny pasujacy do mojego auta
- laktator elektryczny Lovi Expert
- 2 reczniki z kapturkami, jeden bambusowy BabyOno, a drugi bawelniany Effiki, super gruba jest ta frota, polecam!
- kocyk bambusowy Yosoy
- pieluszki muslinowe i bambusowe jakiejs polskiej firmy ATK
- pozytywke do wozka
- ksiazeczki kontrastowe
- wkladki laktacyjne, podklady porodowe, gacie siatkowe, oslonki na sutki itd.
- butelki Nuk i Lovi
- Szumisia Suzy
- nozyczki do paznokci, szczotke do wloskow i inne takie z BabyOno.
Z drozszych rzeczy zostalo nam jeszcze lozeczko, kosz Mojzesza, monitor oddechu i bujaczek. Echh, kupa kasy idzie na te wyprawke, ale ciesze sie, ze juz jakies decyzje podjelismy, bo za chwile 7 miesiac, a nie mielismy prawie nic.
Aga, wszystkiego naj naj urodzinowo i udanego wypoczynku!😊🏖
Smerfelinka, powodzenia na wizycie!🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2019, 22:45
Smerfelinka, Applejoy, Bobby29 lubią tę wiadomość