X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielonooka7 wrote:
    Poza tym u mnie mimo, że zdarzyło się dać tą butelkę i smoczka dostała po tygodniu od urodzenia to nie było problemów z kp.

No właśnie moja szwagierka też dawała smoczka swoim dzieciom i raz na jakiś czas jak chciała sobie wypić winko, to odciągała pokarm i karmiła butelką. Mówi, że nie było żadnego problemu 😊

Bobby29 lubi tę wiadomość

• Bobby29 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuję kupić butelkę na wszelki wypadek gdyby trzeba było odciągnąć pokarm. Na później też się przyda gdy ktoś z maluchem zostanie.

Dziewczyny dzięki za wasze opinie co do niani. W końcu nie kupiłam bo w tej cenie już wolę kupić tą kamierke wi fi z alli (btw cenią dzisiaj to 90-kilka złotych więc chyba zrobię zaraz zamówienie). A jak nie kupię to też nic się nie stanie.

Mam jeszcze jedna prośbę o pomoc w czymś. Będę dziś rozmawiać przez telefon z położna. O co pytać? W ogóle nie mam pojęcia! Na pewno będę się z nią spotykać oczywiście na żywo ale teraz w tej pierwszej rozmowie warto o coś konkretnego pytać?

AnaKwiat lubi tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia przyjmij najserdeczniejsze życzenia od innej ryczącej 33-ki (bądź co bądź rocznik wybuchu Czarnobyla musi być wyjàtkowy 😉). Spełnienia marzeń prywatnych i zawodowych ❤.

Do Dziewczyn- fanek Polonii 1 nie zapominajcie o bajce "Mia" i "Królestwo Kalendarza" 😂. Do teraz słyszę piosenkę "Trójki Drombo" :D

AnaKwiat, plinka89, Agagusia lubią tę wiadomość

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary Magdalena wrote:
    Niebieska Gwiazdo, jak u Ciebie? U mnie na razie spokój. Brzuch się wyciszyć. Może ta luteina pomogła. Chociaż wczoraj rano też było ok, a potem znowu zaczęło boleć. Zobaczymy... mam nadzieję, że u Ciebie też lepiej.

Intensywny dzień dziś i ciężko was nadrobić.
    Wczoraj wzięłam spasmolinę,luteine zwiększyłam z 2 do 3 na dobe i puściło.Dziś jest ok,troche biegania było z moim 4latkiem.
    Wizyte u gina mam w czwartek ale zastanawi się czy wcześniej gdzieś nie skontrolować sytuacji.
    Mary Magdalena mam madzieje,że u ciebie nadal ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2019, 18:02

Mary Magdalena lubi tę wiadomość

Wysłany: 10 maja 2019, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama zakupiłam ostatnio pas ciążowy i wydaje mi się,że brzuch na wieczór nie ciągnie tak bardzo w dół.Pas mam dopiero 2 dni więc po weekemdzie będę mogła powiedzieć coś więcej.

Wysłany: 10 maja 2019, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poprzedniej ciąży kupowaliśmy monitor oddechu i okazało się,że w pakiecie z nianią wychodzi niewiele drożej.Niania bez kamerki,zaczeliśmy jej używać jak młody miał 8 miesięcy.Wtedy zaczęlam się wysypiać bo niania mnie budziła.Kamerka dla mnie zbędna rzecz przez zwykłą można usłyszeć jak siędziecko wierci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2019, 18:32

• Applejoy Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra to już 30 tydzień! Jeszcze 7-8 i ciąża donoszona!

Anhydra, OlaWi lubią tę wiadomość

1bab7e35e8.png[/url]
  • kayama Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    Kayama zakupiłam ostatnio pas ciążowy i wydaje mi się,że brzuch na wieczór nie ciągnie tak bardzo w dół.Pas mam dopiero 2 dni więc po weekemdzie będę mogła powiedzieć coś więcej.

O fajnie, daj znać jak się sprawdza. A przy noszeniu coś pomaga, podtrzymuje? Ile godzin nosisz? Bo podobno nie można zbyt długo.

n59ydf9h7aj0jxnd.png

Wysłany: 10 maja 2019, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wszystkiego naj z okazji urodzin.
    33lata,hmm...to wy młodziutkie jesteście.Też kiedyś tyle miałam,ale to dość odległe czasy i dużo się od wtedy wydarzyło.

• Applejoy Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia sto lat i tak wielkiej pociechy z maleństwa :))

1bab7e35e8.png[/url]
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    Agagusia wszystkiego naj z okazji urodzin.
    33lata,hmm...to wy młodziutkie jesteście.Też kiedyś tyle miałam,ale to dość odległe czasy i dużo się od wtedy wydarzyło.

Niebieska a ile masz lat?

1bab7e35e8.png[/url]

Wysłany: 10 maja 2019, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama dziś miałam troche chodzenia po mieście i założyłam rano na 3 godziny,potem byłam w domu ze 2 godziny i zdjęłam,potem wyszłam na 1.5h więc znowu założyłam.Raczej będę stosować na wyjścia a w domu bez.

• Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie żelazo bierzecie? Kiedy i w jakich dawkach?
    Hemoglobina spadła mi do 10,5. Lekarz przeoczyl, a ja zapomniałam dopytać.

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2019, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    A jakie żelazo bierzecie? Kiedy i w jakich dawkach?
    Hemoglobina spadła mi do 10,5. Lekarz przeoczyl, a ja zapomniałam dopytać.
    Ja biorę Sorbifer - ale on chyba jest na receptę. Czy zadziałał zobaczę w przyszłym tygodniu, bo idę na badania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2019, 19:05

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

• Kalija Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które mają już dzieci - jak długo maluchy spały z Wami w sypialni, zanim przeniosły się do siebie? I w jakim wieku mniej więcej dostały większe łóżeczko?

I do wszystkich - planujecie na początek kupić łóżeczko o wymiarach 120x60 czy 140x70 ? Z funkcją tapczanika czy bez? Sorry, że tak męczę Was z tym łóżeczkiem, ale to teraz u mnie temat na tapecie :D

A pro po nauki ankieglskiego poprzez oglądanie tv, to ponoć nie działa, było o tym mówione w The beginning of life. Z resztą przypomniała mi się sytuacja u mojego kuzyna, którego dziecko (ma mniej niż rok) non stop siedzi przed tv i ogląda bajki. Kuzyn mi tłumaczył, że mała uwielbia je, bo tam jest dużo piosenek i generalnie muzyki. Jak wyłączyłam dzwięk w pilocie , dziecko nawet nie drgęło, więc jednak liczy się przede wszystkim obraz (przynajmniej w przypadku tego konkretnego dziecka).

Co do wychowywania dziecka dwujęzycznie, to fajny pomysł. Nie zdecydowałabym się na mówienie do dziecka przez cały czas po angielku, ale napewno wprowadzę naukę przez zabawę dość wcześnie.

dqprgu1royghdo7j.png

Wysłany: 10 maja 2019, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Applejoy wrote:
    Agagusia sto lat i tak wielkiej pociechy z maleństwa :))

Pod koniec czerwca stuknie mi 42☺
    Zacytowałam nie to co potrzeba.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2019, 19:47

• Sylvka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Applejoy wrote:
    Anhydra to już 30 tydzień! Jeszcze 7-8 i ciąża donoszona!

Niesamowite a dopiero zaczynałyśmy ciążowe cykle 😱 martwiłysmy się czy dobrze, że mdłości ustępują, szukałyśmy tętna detektorem, czekałyśmy na ruchy a teraz pomału czekamy na szczęśliwe rozwiązania....

Kalija, kayama, Anhydra lubią tę wiadomość

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2019, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    I do wszystkich - planujecie na początek kupić łóżeczko o wymiarach 120x60 czy 140x70 ? Z funkcją tapczanika czy bez? Sorry, że tak męczę Was z tym łóżeczkiem, ale to teraz u mnie temat na tapecie :D

Ja kupuję 120x60 - bo muszę zmieścić dwa :) te 140x70 jak dla mnie są ogromne - nie wiem, czy widziałaś jakieś w sklepie. Jedyne na co patrzę to, aby można było odkręcić jeden bok (będę kombinować żeby w ten sposób było dostawką do naszego łóżka). Póki dzieciaki będą się mieścić w 1 łóżeczko będą z nami - myślę, że pewnie ze 3 miesiące, potem chciałabym je przenieść do 2 pokoju. Ale życie pokaże jak to będzie :) myślałam też o szufladach w łóżeczkach - ale zrezygnowałam - kupię takie plastikowe pojemniki pod łóżeczko - łatwiej będzie je utrzymać w czystości - zamknę i do środka kurz się nie dostanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2019, 19:56

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha chodzi Ci o średnice tej buteleczki czy tej części do zassania? :)

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra wrote:
    Agagusia przyjmij najserdeczniejsze życzenia od innej ryczącej 33-ki (bądź co bądź rocznik wybuchu Czarnobyla musi być wyjàtkowy 😉). Spełnienia marzeń prywatnych i zawodowych ❤.

Do Dziewczyn- fanek Polonii 1 nie zapominajcie o bajce "Mia" i "Królestwo Kalendarza" 😂. Do teraz słyszę piosenkę "Trójki Drombo" :D

Właśnie tak sie dziwilam, ze nikt o Mia nie wspomnial. Moja ukubiona!

Anhydra lubi tę wiadomość

3jgx3e3kie55f15r.png
‹‹ 660 661 662 663 664 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ