X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje ogladaja bajki po ang :dora,yellow house, ballymorry i nawet 2.5l lapie slowka i spiewa
    mowi pieknie po pl caly dzien co robila potrafi tacie opowiedziec
    wszystko zalezy od dziecka, spotkalam na pl zabaw babcie z wnuczkiem lat 3 co tylko " tak nie" mowil, a synek kolezanki lat 2, ktory chodzi do irl zlobka mowi mama tata i this is
    ja w 4 jezykach obcych potafie skomunikowac sie, maz w 1ym
    poza tym czytsm dzieciom na dobranoc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2019, 22:47

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2019, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    A jakie żelazo bierzecie? Kiedy i w jakich dawkach?
    Hemoglobina spadła mi do 10,5. Lekarz przeoczyl, a ja zapomniałam dopytać.

Mnie jak hemoglobina spadla do 11,5 to dostalam zalecenie brac zelazo codziennie. Mimo to w ostatniej morfo jeszcze bardziej poszla w dol - 11,2, wiec chyba teraz mi da ze 2 tableki na dzien 😕 Tez biore Sorbifer Durules, bardzo polecam, jedyne po ktorym nie mam rewolucji zoladkowych

• Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:
    Dziewczyny, już kiedyś miałam Was o to zagadnąć ale cały czas mi wypada z głowy. Czy dokucza Wam czasem ból spojenia? Mi ostatnio trochę tak. Jest to dużo bardziej dotkliwe niż w pierwszej ciąży. Dziś miałam bardzo aktywny dzień i czuje spory dyskomfort.

Ja miewam bóle spojenia i jutro zamierzam poruszyć ten temat u gina. U mnie zwłaszcza przy podnoszeniu się z leżenia i również po aktywności. Trochę mnie to martwi, bo chciałam rodzić naturalnie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2019, 23:13

👩36 lat 🧑39 lat

1 ❄️

7 dpt - beta <1 💔
    8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baileys gratuluję udanych zakupów:) poszaleliście :)

baileys lubi tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też dziś kupiliśmy parę rzeczy :) Trochę ciuszkow,przewijak, płyn do kąpieli, cążki do paznokci, otulacze i parę innych drobiazgów :) Najwyższy czas ;) A jutro jedziemy ogladac wózki. Na razie nie kupimy ale może chociaż wybierzemy.

Kalija, Bobby29 lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore zelazo tylko w Prenatal Duo.

A co do niani to mam takie chyba bardzo dziwne pytanie - czym ona sie rozni od takiej zwyklej kamerki z xiaomi do ktorej jest aplikacja I widac obraz na zywo? Ona wysyla jeszcze jakies powiadomienia czy to po prostu jest kamerka?

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2019, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:
    Dziewczyny, już kiedyś miałam Was o to zagadnąć ale cały czas mi wypada z głowy. Czy dokucza Wam czasem ból spojenia? Mi ostatnio trochę tak. Jest to dużo bardziej dotkliwe niż w pierwszej ciąży. Dziś miałam bardzo aktywny dzień i czuje spory dyskomfort.

Mam bardzo czesto bole spojenia. Jest to ciekawe, bo zadnych innych boli, twardnien czy skurczy nie odczuwam. Po aktywnych dniach zawsze mnie boli krocze i wiezadla (jak w majowke chodzilismy po gorach 15 km, to bardzo czulam). To taki glupi bol, bo ani nospa, ani magnez, ani luteina na niego nie pomaga. Zglaszalam to ginowi, powiedzial ze on nie widzi nieprawidlowosci i kazal wiecej siedziec na tylku, a nie w kolko gdzies łazic 😉

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2019, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też do przodu - zakupów nie robiłam, ale wreszcie mam listę, wg. której będę działać :)
    Pokój dzieci też ogarnięty - zostaje przejrzeć nasze ostatnie rzeczy z pudeł i wynieść do piwnicy / wyrzucić. Jutro jadę do rodziców i zamawiam firankę. Zostają nam do kupienia łóżeczka i reszta wyprawki - ale będę miała już ją gdzie trzymać :)
    Zapomniałam jeszcze o jednym - muszę wymienić roletę i może założę moskitierę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2019, 00:07

Applejoy, Kalija lubią tę wiadomość

• Applejoy Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziewczynki! Miłego dnia i weekendu 😘😘😘
    Ja wyprawiłam chłopaków i teraz chata wolna 😍😍

Kalija, Bobby29, Frida91, Chimera, Smerfelinka, Pierniczkowa, E_linka2 lubią tę wiadomość

1bab7e35e8.png[/url]
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam czytanie, wczoraj mąż spontanicznie zgodził się na odwiedziny brata, a w domu przecież przed rondem kartony, farba stoi wszędzie. Mało piany nie dostałam, bo okazało się z będą za 20 minut. Chcąc nie chcąc musiałam włączyć się ogarnianie, bo wczoraj odebrałam kilka paczek i też wszędzie były. Chyba od tego skoczyło mi ciśnienie. Wieczorem 139/91 i do teraz boli mnie głowa a mam 141/93 i ani jednej tabletki na ciśnienie w domu. Takie czystki zrobiłam w apteczce.

Od wczoraj wzięłam salbutamol może to jest winowajca podwyższonego ciśnienia. W każdym razie mnie przy około 140/90 zaczyna boleć głowa 😔

Co do zakupów to ja mam w zasadzie ubranka, nianię, majtki poporodowe i wkładki laktacyjne.. chyba pora wziąć się za poważniejsze zakupy. A i pana B jeszcze mam 😄

Apple to szykuje się prawdziwy wypoczynek 😉

Miłej soboty mamuśki! 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2019, 08:20

Bobby29, Smerfelinka, kayama lubią tę wiadomość

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baileys niezły szał zakupów. no i dobrze! będziesz miała z głowy! Chętnie też bym już wszystko ogarnęła ale nie mam gdzie tego upchać, zwłaszcza, że w sypialni stoi z pięć pudeł po ostatnich porządkach w narnii, i czekają na wywiezienie do domu rodzinnego. niestety nie mam tu piwnicy :/

u mnie z zakupów jeszcze troche rzeczy zostało, ale przynajmniej i łóżeczko i wózek już wybrane, co mnie bardzo cieszy bo byłam w kropce, a nie lubie niezdecydowania. kupiłam też mate z lidla i przy okazji koszulę nocną - zwykłą, nie dedykowaną ciężarówkom, ale ma duży dekolt i wydaje mi się że do karmienia będzie dobra. jak nie, to oddam. kosztowała 29zl a jest prosta bez żadnych udziwnień i infantylnych wzorków i co najważniejsze materiał to 50/50 modal i bawełna więc na lato powinna być super. do porodu planuję kupić tą granatową od mamy ginekolog, tym samym chcę mieć dwie koszule w szpitalu - czy to wystarczy?? (biorę pod uwagę: upał-pocenie się jak prosiak, no i potencjalnie nawał/niespodzianki przy karmieniu) Jak sądzicie, może jeszcze jedną mieć dla świętego spokoju?

Ach, no i najważniejsze, zarezerwowałam położną. Tym samym będę rodzić jednak na żelaznej, ale madalińskiego będę mieć ewentualnie jako backup, bo pójdziemy tam z moim na tą weekendową szkołe rodzenia.

EDIT: chyba sama sobie odpowiedziałam na pytanie o koszule. przecież ta do porodu się ufajda, więc powinnam mieć jeszcze co najmniej jedną (=jedna na poród, dwie poporodowe). czy trzy poporodowe??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2019, 08:56

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby ja też planuję do szpitala brać 1 koszulę do porodu i 2 na potem. W razie czego mąż mi dowiezie albo upierze jakbym miała zostać dłużej albo potrzebowała częściej zmieniać. W sumie nawet zwykle moje koszule na ramiączkach się nadadzą, jedną do karmienia dostałam w prezencie i zamierzam kupić jeszcze 2 (w tym 1 do porodu). Też nie lubię takich dziecinnych wzorków :P

Bobby29 lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    R

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 10:33

Frida91, Bobby29 lubią tę wiadomość

• MartaMartaMarta Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do porodu to musi być jakaś konkretna koszula? Np. Rozpinany dekolt?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2019, 09:53

Starania ponad 2 lata
    30 lat, AMH 0,88, V Leiden +, NK 15%
    ivf sierpień :( crio wrzesień :( grudzień :)
    w4sqs65gto9pmrq3.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja się waham ciągle z tą koszulą mamyginekolog, znajoma rodziła dwa tygodnie temu i mówiła, że przy porodzie w różnych pozycjach ciągle jej się rozpinała góra lub dół :/ ten dr Nap (nie pamiętam, która polecała) ma opcje rozpinaną od góry do dołu, może biało-czarna kratka to nie jest szczęśliwy kolor do porodu ale wygląda na wygodną :)

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta nie musi, może być zwykły podkoszulek. ja chcę specjalnie przeznaczoną do porodu ponieważ ma kilka udogodnień które do mnie przemawiają (rozpinana w miejscach żeby nie świecić gołym tylkiem - np do znieczulenia, do ktg itp.) + przestrzeń do kangurowania fajnie przemyślaną. ale zdecydowanie jest to raczej "bajer" niż konieczność.

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • kayama Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrobiłam zamówienie w Smyku trochę rzeczy. Pytanie mam ile kupić tych majtek poporodowych? Kupiłam dwupak siateczkowych. Czy kupujecie rożek dla dziecka? Myślałam aby na początek mieć, nawet aby zabrać ze szpitala w rożku stabilniej i cieplej, może by spala w tym rożku na samym początku. Potem otulacz i śpiworek.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama ja mam rożek, bo w szpitalu o którym myślę jest obowiązkowy.
    Ja wczoraj zrobiłam zamówienie na Gemini, termometr, preparaty do pielęgnacji Maluszka, zamowilam wszystko z listy położnej :purelan do brodawek, ginexid do krocza, wszystkie poporodowe jednorazowki, muszle na obolałe brodawki, mój mąż nie ma pojęcia o co chodzi z połową rzeczy😂

Na liście została mi już tylko stylówka szpitalna, koszule i klapki bo w japonki pewnie nie wcisnę opuchnietej stopy :p aa no i łóżeczko-leżaczek-bujaczek. I mam komplet 😁 aż jestem z siebie dumna, całe życie wszystko robię na ostatnią chwilę, obiecałam sobie że z przygotowaniem do porodu tak nie będzie no i chyba się udało 😁

Muszę jeszcze napisać plan porodu, we Wrocławiu praktycznie nigdzie go nie respektują, ale jako że szpital awaryjny wybrałam za Wrocławiem a tam czasem mają mały ruch, położna kazała pisać bo podobno z nudów zdarza im się do planu stosować :p

Applejoy, Agagusia lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Mary Magdalena Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja co prawda nie rodzilam naturalnie, ale wydaje mi się, że w trakcie porodu będzie wam wszystko jedno, czy świeckie tylkiem, czy nie ;)
    Mi tyle razy przy cesarce kazali tylkiem świecić, że jakoś było mi wszystko jedno :D
    A poniewasz się porodu nie spodziewałam, to miałam taką zwykła koszule, która wyglądała jak trochę dłuższy t-shirt. Jak mi pierwszy raz synka położyli na piersiach, to miałam ja pod sama szyję podciagnieta :D teraz też nie zamierzam się nad koszulamu spalac, zwłaszcza, że to środek lata będzie i właściwie każda koszula na ramiączkach jest jak do karmienia.
    Do piersi miałam tylko lanoline z Ziaji, żadnych kapturkow ani muszli, ale wiem ze niektóre koleżanki miały problem z pękającymi sutkami. Ja nie miałam żadnych tego typu przebojow, nie wiem od czego to zależy.

tb73vut14i57zd3c.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 10:33

Agagusia lubi tę wiadomość

‹‹ 662 663 664 665 666 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ