X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spódnica mega! Chcę! :)

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocham spódnicę, ma świetny materiał, h&m się chowa :p legginsy też wygodne.. Szorty nie cisną, ja je trochę za wysoko podsunęłam, wygodniej jak są niżej, ale nosząc S kolejne wzięłabym M żeby mieć pewność, że zmieszczę się za dwa miesiące :p
    Uważam, że lidl się jakościowo chowa... Cieszę się jak dziecko z takich zdobyczy 😂😂

OlaWi, Nacha lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas chyba jeszcze nie było w biedrze. ale wyglądasz klasa <3 w poniedziałek polowanie.
    Za to dziś kupiłam w lidlu legginsy i bluzy dla małego :-)

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ależ jestem szczęśliwa! Byłam na wizycie i wszystko jest idealnie :) Przez te dwa tygodnie brzuszek dorównał niemal 1 do 1 z główką i nóżkami, a mój mały Klusek waży 1300 g :D W nieco ponad dwa tygodnie przybrał 420 g. Niestety odwrócił się tak, że widziałam tył główki, ale to nic. Jestem przeszczęśliwa, że tak ładnie urósł i wszystkie przepływy są ok <3

Domi ciuszki rewelacja :) I wyglądasz również rewelacyjnie! Ja zapoluję na szorty w poniedziałek, bo u mnie jeszcze nie ma.

Baileys ja zamówiłam ten aspirator do odkurzacza po rozmowie z położną i już wiem, że jak ma się odkurzacz z regulacją ssania, to jest ok. Bez tej regulacji chyba bym nie ryzykowała. Sprawdzałam póki co na sobie i myślę, że super sprawa. A my akurat szafę z odkurzacze będziemy mieli przy samym łóżeczku ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2019, 14:21

emi2016, OlaWi, Chimera, Niebieska Gwiazda, Mary Magdalena, Domi_tur, DrzewkoPomarańczowe, Pierniczkowa, Ania95, Marcelina85, E_linka2, Vampire, kayama, Agagusia, Misi@ lubią tę wiadomość

👩37 lat 🧑39 lat

31.07.2025 - ⏸️ naturals 🤯
    1.08. - bHCG 16 mlU/ml 🍀
    4.08. - bHCG 45 mlU/ml 🤞
    6.08. - bHCG 99 mlU/ml 🍀
    8.08 - bHCG 287 mIU/ml 🤞
    19.08 - bHCG 7781 mlU/ml 🍀
    20.08 - jest ❤️
    26.08 - 0,77 cm Misia Haribo 🥰
    10.09 - 2,26 cm 😍
    29.09 - nifty prawidłowe - czekamy na zdrową Basieńkę 🩷
    6.10 - prenatalne super - 6,4 cm Dzidziutka 🥳
    3.12 - drugie prenatalne dalej super - 380 g 😍

15.05.2025 - transfer 💔
    8.02.2025 - transfer💔
    14.09.2024 - transfer ❄️- pusty pęcherzyk 💔
    kwalifikacja z MZ - 10.06
    21.08.2023 - transfer❄️ 💔
    luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon 🩵
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - ivf

starania od 2014

preg.png
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Oficjalnie są w gazetce od jutra :) sorry za strój, ale mam sukienkę dzisiaj i nie chciało mi się jej ściągać 😂

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c6c73b41441c.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5223547dd368.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3f9b14a7a61e.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/be3a064e7b22.jpg
    Ale Ty chudzinka jesteś 😳😘

Domi_tur lubi tę wiadomość

1bab7e35e8.png[/url]
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, super wyglądasz!

Ja miałam dziś zajęcia ale zdezerterowalam. Zajechałam w drodze powrotnej do biedry i u mnie nie było ciuchów. Pytam o nie pracownice a ona do mnie, ze to dopiero od dziś. Ja na to: yyyyy 🤯. - no od dziś, na poniedziałek bo jutro zamknięte 😁.

Smerfelinka, bardzo się cieszę, ze młody nadrobił i już imię musisz się martwić ❤️

Smerfelinka lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj było już wszystko, góra kocykow, rozkow, ochraniaczy, pościeli i wszystkiego :)

Smerfelinko, super wieści ❤️

Dzięki Dziewczyny, ale już 7 kg wleciało :)

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo to i ja zobacze dzis u mnie w Biedrze czy już rzucili te legginsy!

Byliśmy w sklepie z wózkami i wahamy się nad dwoma modelami. BabyActive Mommy i Bebetto Torino Si. Oba są fajne, lekkie, dobrze się prowadzą. Mommy ma trochę fajniejsze wzory,ale jednak jakościowo chcyba ten Torino lepszy i łatwiejszy w obsłudze i składaniu... Jeszcze myślimy, ale pewnie wybierzemy ten drugi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2019, 15:50

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    U nas dzisiaj było już wszystko, góra kocykow, rozkow, ochraniaczy, pościeli i wszystkiego :)

Smerfelinko, super wieści ❤️

Dzięki Dziewczyny, ale już 7 kg wleciało :)
    Domi, jak przed ciążą nosiłam 36, to myślisz,że S będzie dobra?
    Materiał w miarę rozciagliwy? Czy lepiej wziąć M?
    Też chyba podjadę dzisiaj żeby sprawdzić :)
    Były jeszcze inne kolory legginsów?

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary Magdalena wrote:
    Ja mam taki zwykly aspirator z Canpolu, ale młody strasznie się przed nim broni. On w ogóle nie cierpi, jak mu się cokolwiek przy nosie robi.
    Nebulizer mam z Microlife i jestem zadowolona, chociaż na szczęście nie musieliśmy wiele razy używać.

Ja tez nan ten najzwyklejszy. U nas podobny problem. Bardziej od kataru nienawidze podawania do nosa tych wszystkich specyfików...

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Oo to i ja zobacze dzis u mnie w Biedrze czy już rzucili te legginsy!

Byliśmy w sklepie z wózkami i wahamy się nad dwoma modelami. BabyActive Mommy i Bebetto Torino. Oba są fajne, lekkie, dobrze się prowadzą. Mommy ma trochę fajniejsze wzory,ale jednak jakościowo chcyba ten Torino lepszy i łatwiejszy w obsłudze i składaniu... Jeszcze myślimy, ale pewnie wybierzemy ten drugi.

Też myśleliśmy nad Torino, ale tyle negatywnych opinii jest o Bebetto, że już kompletnie nie wiem jaki wózek wybrać :/

• Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszły moje zamówienia z aliexpress i jestem bardzo zadowolona z jakości! 100% bawełny, wyglądają dokładnie tak jak na zdjęciach.

Taki szlafroczek:
    https://s.click.aliexpress.com/e/bCITaxPS

Taką koszulkę nocną do karmienia:
    https://s.click.aliexpress.com/e/bdA7jMM0

Sukienkę ciążową na lato: https://s.click.aliexpress.com/e/ccAWBLhQ

W przypadku tych 3 rzeczy zamówiłam rozmiar M, czyli taki jak noszę i jest w sam raz :)

Taka flanelowa też jest super jakości i bardzo miła w dotyku, ale M jest troszkę za szeroka na ten moment, chociaż pewnie w 9 miesiącu będzie ok. Mam kolor Pink Plaid:
    https://s.click.aliexpress.com/e/oa1BuHS

Mam też taką matę w kształcie misia koala (któraś z Was wysyłała królika i tutaj też jest taki dostępny):
    https://www.aliexpress.com/item/Cartoon-Animals-Baby-Play-Mats-Pad-Toddler-Kids-Crawling-Blanket-Round-Carpet-Rug-Toys-Mat-For/32947968481.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2019, 20:29

Applejoy, Domi_tur, Smerfelinka, Chimera, E_linka2, baileys, Bobby29 lubią tę wiadomość

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Też myśleliśmy nad Torino, ale tyle negatywnych opinii jest o Bebetto, że już kompletnie nie wiem jaki wózek wybrać :/
    Mam wrażenie, że o każdym sie znajdą negatywne opinie... Idealnego chyba nie ma...

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze zamówiłam na Allegro taki smoczek z kauczuku:
    http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7822744078

I koszulę Dr Nap rozpinaną do porodu (żałuję, że nie wzięłam S, bo M wydaje się ogromna):
    http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7802000417

Bobby29 lubi tę wiadomość

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko ja tez 36 i wzięłam s. I wszystko jest dobre. Spódnica nawet na większy brzuch będzie lepsza :)

Marcelina, super ten szlafrok, chyba zamówię :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2019, 16:25

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Mary Magdalena Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka89 wrote:
    Ja tez nan ten najzwyklejszy. U nas podobny problem. Bardziej od kataru nienawidze podawania do nosa tych wszystkich specyfików...

Ja mojemu oprócz roztworu wody morskiej nic do nosa nie podawałam, a to o dziwo daje sobie zakropic. Za to jak widzi aspirator, to "nie" i koniec, nawet z chusteczka nie pozwala się zbliżyć, żeby te smarki wytrzeć, tylko ucieka. Tragedia. Wyglada wtedy jak dziecko wojny :D

tb73vut14i57zd3c.png
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi a ja pamiętam jak jeszcze nie tak dawno brzuch wklęśniety miałaś ;) i ubolewalas, że żadna z klientek nie dowierza w Twoja ciążę. A teraz proszę! Chyba mamy brzuszki podobnych gabarytow (tak zgadza sie- mój ostatnimi czasy mocno przyhamował :P). Tak czy owak pięknie wyglądasz! ❤

SmerfelinkO ogromnie ciesze się z dobrych wieści, chociaż przyznam szczerze, że byłam pewna że poprzedni alarm co do wielkości brzuszka był nietrafiony ❤.

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra wrote:
    Domi a ja pamiętam jak jeszcze nie tak dawno brzuch wklęśniety miałaś ;) i ubolewalas, że żadna z klientek nie dowierza w Twoja ciążę. A teraz proszę! Chyba mamy brzuszki podobnych gabarytow (tak zgadza sie- mój ostatnimi czasy mocno przyhamował :P). Tak czy owak pięknie wyglądasz! ❤

SmerfelinkO ogromnie ciesze się z dobrych wieści, chociaż przyznam szczerze, że byłam pewna że poprzedni alarm co do wielkości brzuszka był nietrafiony ❤.

Noo też dzisiaj o tym myślałam, że do 20 tygodnia wyglądałam jak po obiedzie, a teraz taki arbuzik ze mną chodzi. Anhydra koniecznie wrzuć aktualizację swojego brzucha! :)

Bobby29 lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Mam wrażenie, że o każdym sie znajdą negatywne opinie... Idealnego chyba nie ma...

No w sumie prawda :) od kilku dni czytam opinie o wózkach, przeglądam już wózki nawet droższe, ale tak samo mają negatywne opinie. Eh, mam nadzieję, że w końcu na jakiś się zdecyduję ;)

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    No w sumie prawda :) od kilku dni czytam opinie o wózkach, przeglądam już wózki nawet droższe, ale tak samo mają negatywne opinie. Eh, mam nadzieję, że w końcu na jakiś się zdecyduję ;)
    Czasem lepiej za dużo nie czytać :P Niestety zawsze jak wybieramy jakiś sprzęt to znajdą się skrajnie różne opinie... Ja szukam tylko takich do max 2tys zł. Każdy oewnie ma jakieś wady i każdy może się psuć. Sama też już nie wiem, ale chyba już zaryzykujemy z tym wózkiem. Za jakieś 2 tygodnie zamierzamy się wybrać kupić i wtedy jeszcze zrobimy ew.ostatnie porównanie.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
‹‹ 664 665 666 667 668 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ