WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spódnica mega! Chcę! :)

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocham spódnicę, ma świetny materiał, h&m się chowa :p legginsy też wygodne.. Szorty nie cisną, ja je trochę za wysoko podsunęłam, wygodniej jak są niżej, ale nosząc S kolejne wzięłabym M żeby mieć pewność, że zmieszczę się za dwa miesiące :p
    Uważam, że lidl się jakościowo chowa... Cieszę się jak dziecko z takich zdobyczy 😂😂

OlaWi, Nacha lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas chyba jeszcze nie było w biedrze. ale wyglądasz klasa <3 w poniedziałek polowanie.
    Za to dziś kupiłam w lidlu legginsy i bluzy dla małego :-)

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ależ jestem szczęśliwa! Byłam na wizycie i wszystko jest idealnie :) Przez te dwa tygodnie brzuszek dorównał niemal 1 do 1 z główką i nóżkami, a mój mały Klusek waży 1300 g :D W nieco ponad dwa tygodnie przybrał 420 g. Niestety odwrócił się tak, że widziałam tył główki, ale to nic. Jestem przeszczęśliwa, że tak ładnie urósł i wszystkie przepływy są ok <3

Domi ciuszki rewelacja :) I wyglądasz również rewelacyjnie! Ja zapoluję na szorty w poniedziałek, bo u mnie jeszcze nie ma.

Baileys ja zamówiłam ten aspirator do odkurzacza po rozmowie z położną i już wiem, że jak ma się odkurzacz z regulacją ssania, to jest ok. Bez tej regulacji chyba bym nie ryzykowała. Sprawdzałam póki co na sobie i myślę, że super sprawa. A my akurat szafę z odkurzacze będziemy mieli przy samym łóżeczku ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2019, 14:21

emi2016, OlaWi, Chimera, Niebieska Gwiazda, Mary Magdalena, Domi_tur, DrzewkoPomarańczowe, Pierniczkowa, Ania95, Marcelina85, E_linka2, Vampire, kayama, Agagusia, Misi@ lubią tę wiadomość

👩36 lat 🧑39 lat

1 ❄️

7 dpt - beta <1 💔
    8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Oficjalnie są w gazetce od jutra :) sorry za strój, ale mam sukienkę dzisiaj i nie chciało mi się jej ściągać 😂

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c6c73b41441c.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5223547dd368.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3f9b14a7a61e.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/be3a064e7b22.jpg
    Ale Ty chudzinka jesteś 😳😘

Domi_tur lubi tę wiadomość

1bab7e35e8.png[/url]
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, super wyglądasz!

Ja miałam dziś zajęcia ale zdezerterowalam. Zajechałam w drodze powrotnej do biedry i u mnie nie było ciuchów. Pytam o nie pracownice a ona do mnie, ze to dopiero od dziś. Ja na to: yyyyy 🤯. - no od dziś, na poniedziałek bo jutro zamknięte 😁.

Smerfelinka, bardzo się cieszę, ze młody nadrobił i już imię musisz się martwić ❤️

Smerfelinka lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj było już wszystko, góra kocykow, rozkow, ochraniaczy, pościeli i wszystkiego :)

Smerfelinko, super wieści ❤️

Dzięki Dziewczyny, ale już 7 kg wleciało :)

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo to i ja zobacze dzis u mnie w Biedrze czy już rzucili te legginsy!

Byliśmy w sklepie z wózkami i wahamy się nad dwoma modelami. BabyActive Mommy i Bebetto Torino Si. Oba są fajne, lekkie, dobrze się prowadzą. Mommy ma trochę fajniejsze wzory,ale jednak jakościowo chcyba ten Torino lepszy i łatwiejszy w obsłudze i składaniu... Jeszcze myślimy, ale pewnie wybierzemy ten drugi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2019, 15:50

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    U nas dzisiaj było już wszystko, góra kocykow, rozkow, ochraniaczy, pościeli i wszystkiego :)

Smerfelinko, super wieści ❤️

Dzięki Dziewczyny, ale już 7 kg wleciało :)
    Domi, jak przed ciążą nosiłam 36, to myślisz,że S będzie dobra?
    Materiał w miarę rozciagliwy? Czy lepiej wziąć M?
    Też chyba podjadę dzisiaj żeby sprawdzić :)
    Były jeszcze inne kolory legginsów?

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary Magdalena wrote:
    Ja mam taki zwykly aspirator z Canpolu, ale młody strasznie się przed nim broni. On w ogóle nie cierpi, jak mu się cokolwiek przy nosie robi.
    Nebulizer mam z Microlife i jestem zadowolona, chociaż na szczęście nie musieliśmy wiele razy używać.

Ja tez nan ten najzwyklejszy. U nas podobny problem. Bardziej od kataru nienawidze podawania do nosa tych wszystkich specyfików...

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Oo to i ja zobacze dzis u mnie w Biedrze czy już rzucili te legginsy!

Byliśmy w sklepie z wózkami i wahamy się nad dwoma modelami. BabyActive Mommy i Bebetto Torino. Oba są fajne, lekkie, dobrze się prowadzą. Mommy ma trochę fajniejsze wzory,ale jednak jakościowo chcyba ten Torino lepszy i łatwiejszy w obsłudze i składaniu... Jeszcze myślimy, ale pewnie wybierzemy ten drugi.

Też myśleliśmy nad Torino, ale tyle negatywnych opinii jest o Bebetto, że już kompletnie nie wiem jaki wózek wybrać :/

• Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszły moje zamówienia z aliexpress i jestem bardzo zadowolona z jakości! 100% bawełny, wyglądają dokładnie tak jak na zdjęciach.

Taki szlafroczek:
    https://s.click.aliexpress.com/e/bCITaxPS

Taką koszulkę nocną do karmienia:
    https://s.click.aliexpress.com/e/bdA7jMM0

Sukienkę ciążową na lato: https://s.click.aliexpress.com/e/ccAWBLhQ

W przypadku tych 3 rzeczy zamówiłam rozmiar M, czyli taki jak noszę i jest w sam raz :)

Taka flanelowa też jest super jakości i bardzo miła w dotyku, ale M jest troszkę za szeroka na ten moment, chociaż pewnie w 9 miesiącu będzie ok. Mam kolor Pink Plaid:
    https://s.click.aliexpress.com/e/oa1BuHS

Mam też taką matę w kształcie misia koala (któraś z Was wysyłała królika i tutaj też jest taki dostępny):
    https://www.aliexpress.com/item/Cartoon-Animals-Baby-Play-Mats-Pad-Toddler-Kids-Crawling-Blanket-Round-Carpet-Rug-Toys-Mat-For/32947968481.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2019, 20:29

Applejoy, Domi_tur, Smerfelinka, Chimera, E_linka2, baileys, Bobby29 lubią tę wiadomość

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Też myśleliśmy nad Torino, ale tyle negatywnych opinii jest o Bebetto, że już kompletnie nie wiem jaki wózek wybrać :/
    Mam wrażenie, że o każdym sie znajdą negatywne opinie... Idealnego chyba nie ma...

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze zamówiłam na Allegro taki smoczek z kauczuku:
    http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7822744078

I koszulę Dr Nap rozpinaną do porodu (żałuję, że nie wzięłam S, bo M wydaje się ogromna):
    http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7802000417

Bobby29 lubi tę wiadomość

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko ja tez 36 i wzięłam s. I wszystko jest dobre. Spódnica nawet na większy brzuch będzie lepsza :)

Marcelina, super ten szlafrok, chyba zamówię :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2019, 16:25

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Mary Magdalena Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka89 wrote:
    Ja tez nan ten najzwyklejszy. U nas podobny problem. Bardziej od kataru nienawidze podawania do nosa tych wszystkich specyfików...

Ja mojemu oprócz roztworu wody morskiej nic do nosa nie podawałam, a to o dziwo daje sobie zakropic. Za to jak widzi aspirator, to "nie" i koniec, nawet z chusteczka nie pozwala się zbliżyć, żeby te smarki wytrzeć, tylko ucieka. Tragedia. Wyglada wtedy jak dziecko wojny :D

tb73vut14i57zd3c.png
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi a ja pamiętam jak jeszcze nie tak dawno brzuch wklęśniety miałaś ;) i ubolewalas, że żadna z klientek nie dowierza w Twoja ciążę. A teraz proszę! Chyba mamy brzuszki podobnych gabarytow (tak zgadza sie- mój ostatnimi czasy mocno przyhamował :P). Tak czy owak pięknie wyglądasz! ❤

SmerfelinkO ogromnie ciesze się z dobrych wieści, chociaż przyznam szczerze, że byłam pewna że poprzedni alarm co do wielkości brzuszka był nietrafiony ❤.

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra wrote:
    Domi a ja pamiętam jak jeszcze nie tak dawno brzuch wklęśniety miałaś ;) i ubolewalas, że żadna z klientek nie dowierza w Twoja ciążę. A teraz proszę! Chyba mamy brzuszki podobnych gabarytow (tak zgadza sie- mój ostatnimi czasy mocno przyhamował :P). Tak czy owak pięknie wyglądasz! ❤

SmerfelinkO ogromnie ciesze się z dobrych wieści, chociaż przyznam szczerze, że byłam pewna że poprzedni alarm co do wielkości brzuszka był nietrafiony ❤.

Noo też dzisiaj o tym myślałam, że do 20 tygodnia wyglądałam jak po obiedzie, a teraz taki arbuzik ze mną chodzi. Anhydra koniecznie wrzuć aktualizację swojego brzucha! :)

Bobby29 lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Mam wrażenie, że o każdym sie znajdą negatywne opinie... Idealnego chyba nie ma...

No w sumie prawda :) od kilku dni czytam opinie o wózkach, przeglądam już wózki nawet droższe, ale tak samo mają negatywne opinie. Eh, mam nadzieję, że w końcu na jakiś się zdecyduję ;)

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    No w sumie prawda :) od kilku dni czytam opinie o wózkach, przeglądam już wózki nawet droższe, ale tak samo mają negatywne opinie. Eh, mam nadzieję, że w końcu na jakiś się zdecyduję ;)
    Czasem lepiej za dużo nie czytać :P Niestety zawsze jak wybieramy jakiś sprzęt to znajdą się skrajnie różne opinie... Ja szukam tylko takich do max 2tys zł. Każdy oewnie ma jakieś wady i każdy może się psuć. Sama też już nie wiem, ale chyba już zaryzykujemy z tym wózkiem. Za jakieś 2 tygodnie zamierzamy się wybrać kupić i wtedy jeszcze zrobimy ew.ostatnie porównanie.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
‹‹ 664 665 666 667 668 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ