X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2019, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glownie mowil o wadliwych stelazach, slabej spacerowce, niskiej jakosci materialach.
    Ja np. mocno zwracalam uwage przy wyborze wozka na matercyk, bo jednak rodzimy w okresie letnim i nastawiam sie na dlugie spacery, dziecko bedzie duzo czasu spedzac w wozku (mam nadzieje 😉). Wybralismy espiro z produkcji 2019, bo ma materacyk bambusowy, gruby, lepszy imho nawet niz cybex priam. Tylko w silver crossach widzialam lepsze materacyki.
    Gosc polecal tez bardzo marke Jedo, mowil ze malo popularna, a spoko jakosc. One maja fajnie wentylowane gondole dolem, tak jak Joolze

• AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Aha, jak szukacie fajnych ciuszkow dla Maluchow, to odkrylam na targach nowa polska marke Pinokio. Kupilam kilka rzeczy i są cudowne ❤ Mega mieciutkie, sliczne wzory i maja napy bezniklowe (sama jestem alergikiem na nikiel, wiec wiem jaki to bol jak swedzi)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/38a2ed05a26a.jpg

Cudne są ciuszki firmy Pinokio! Kupiłam już sporo i pewnie jeszcze kupię bo rzeczywiście super jakość. Lubię też firm Nicol, Koala i kupiłam trochę od Mamyginekolog. Wszystkie mięciutkie i bardzo ładne wzory i kolory

Krzyś jest z nami od 15.08.2019
  • Malinka7 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś całkiem przypadkiem w biedrze natrafiłam na kołderki dla dziecka i kupiliśmy :) co prawda nie zamierzam przykrywać bobasa do snu tą kołderką, ale przyda się później do wózka na chłodniejsze dni, może jako taki kocyk do leżenia :) nic innego nie było. Jeszcze w poniedziałek zrobię napad na biedrze lub we wtorek

3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Glownie mowil o wadliwych stelazach, slabej spacerowce, niskiej jakosci materialach.
    Ja np. mocno zwracalam uwage przy wyborze wozka na matercyk, bo jednak rodzimy w okresie letnim i nastawiam sie na dlugie spacery, dziecko bedzie duzo czasu spedzac w wozku (mam nadzieje 😉). Wybralismy espiro z produkcji 2019, bo ma materacyk bambusowy, gruby, lepszy imho nawet niz cybex priam. Tylko w silver crossach widzialam lepsze materacyki.
    Gosc polecal tez bardzo marke Jedo, mowil ze malo popularna, a spoko jakosc. One maja fajnie wentylowane gondole dolem, tak jak Joolze
    Powiem szczerze,że nad takimi szczegółami to nawet się nie zastanawiałam... Jednak niemowlak chyba tez nie poci się jak start chłop :P A zawsze można najwyżej częściej wyprać ten materacyk... I nie wiem czy to taki standard, że większość wózków ma takie opcje?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2019, 23:05

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Malinka7 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Bebetto też ma wentylowaną gondole od spodu :) nam w dwóch sklepach z wózkami mówiono, że na Bebetto nie mieli ani jednej reklamacji.

3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2019, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, nie chodzi o te dziury w plastiku na dole tylko odpinana na ekspres dolna czesc gondoli - cos takiego: https://podwojneszczescie.net/userdata/gfx/898ad09984723e4a09aff6b4ad18d699.jpg

Wiadomo, ze dopiero "w praniu" sie okaze, jak nam sie te wozki beda sprawdzac. Ja tez nie wiem czy Espiro to dobry wybor, czy moze lepiej moglam wziac Priama i by wystarczyl na dluzej. Bebetto nie chcialam, bo mi sie ten jajkowaty ksztalt nie podoba i pokrycie z ekoskory. Ale o gustach sie nie dyskutuje.
    Ja na materace zwracam akurat wielka uwage, jak dla siebie kupowalismy lozko, to stelaz wybralam od razu w Agata Meble, a materaca szukalam chyba z miesiac, wyszedl duzo drozej niz samo lozko 😉 ale od kiedy go mamy nie potrafie sie nigdzie indziej tak dobrze wyspac. Tak ze dziecieciu swemu tez chce zapewnic pod tym wzgledem godne warunki 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2019, 23:19

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego mówię właśnie że zawsze sie znajdą skrajnie różne opinie ;) I jednemu coś się sorawdzi a innemu nie. Ja też nie wiem czy to dobry wybór ale pewnie w każdym można się do czegoś przyczepić...

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Malinka7 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bailels, czegoś takiego to jeszcze nie widziałam :)
    Każdy ma swój gust. Mi właśnie się podobają tylko takie z lodeczkowym dołem, a nie z prostym :P my ekoskory też nie chcieliśmy i w sumie to mamy tylko przy spacerówce tam gdzie będą buty. Jakoś to przecierie. :P na szczęście na rynku jest teraz taki wybór, że każdy coś dla siebie znajdzie :)

Frida91 lubi tę wiadomość

3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też właśnie ten kształt się bardzo podoba :)

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Nie, nie chodzi o te dziury w plastiku na dole tylko odpinana na ekspres dolna czesc gondoli - cos takiego: https://podwojneszczescie.net/userdata/gfx/898ad09984723e4a09aff6b4ad18d699.jpg

Wiadomo, ze dopiero "w praniu" sie okaze, jak nam sie te wozki beda sprawdzac. Ja tez nie wiem czy Espiro to dobry wybor, czy moze lepiej moglam wziac Priama i by wystarczyl na dluzej. Bebetto nie chcialam, bo mi sie ten jajkowaty ksztalt nie podoba i pokrycie z ekoskory. Ale o gustach sie nie dyskutuje.
    Ja na materace zwracam akurat wielka uwage, jak dla siebie kupowalismy lozko, to stelaz wybralam od razu w Agata Meble, a materaca szukalam chyba z miesiac, wyszedl duzo drozej niz samo lozko 😉 ale od kiedy go mamy nie potrafie sie nigdzie indziej tak dobrze wyspac. Tak ze dziecieciu swemu tez chce zapewnic pod tym wzgledem godne warunki 😉
    Nie no materac w łóżku na pewno jest bardzo ważny, ale jednak materac do łóżka dla dorosłej osoby tk trochę inny zakup moim zdaniem niż materacyk do wózka w ktorym dziecko jednak nie przesypia całej nocy no i w ogóle gondola posłuży max. pół roku ;)

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2019, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brakuje w naszej dyskusji jeszcze trzeciego glosu, ktory by powiedzial, ze zarowno Bebetto jak i Espiro sa fatalnym wyborem, bo waza ok. 13-14 kg i to glupota kupowac tak ciezki wozek, bo najlepiej kupic od razu Valco czy Joie Mytrax, a nie taki czolg 😉

OlaWi lubi tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my ze spacerowki bebetto nico jestesmy zadowileni
    sporo wazy tez x lander
    za waga wozka idzie jego stabilnosc
    np wozek jane muum super lekki trzeba b pilnowac w sensie prowadzenia przy zlej wietrznej pogodzie bo zmienia tor / ucieka na pusto
    tak samo spacerowka cybex
    cos za cos
    nie ma wozka idealnego, mimo szalonych cen czy pieknego designu :-)

plinka89 lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ostatnie poltora dnia nie mialam czasu na forum i nie moglam Was nadrobić. Udalo sie dzis rano. Dziekuje wszystkim za życzenia. Ciesze sie z udanych wizyt i zakupów. My juz wczoraj sie spakowaliśmy, bo obiecałam sobie ze w ciazy bedzie bez pośpiechu wszystko. Choc sporo rzeczy zaplanowanych musiało zostac przez zmniejszony wymiar bagazu wizzairowego:( ale na jedno sie uparłam, bedziecie sie śmiać:) leci z nami moj ciazowy rogal! Nie wyobrazam sobie bez niego spania w to 2 tygodnie wiec sporo. Zapakowalam go w pokrowiec po kołdrze i maz przytwierdzil folia do walizki i tak bedziemy lecieli jak Cyganie, ale trudno, stawiam na wygodę:)Lot o 15:30, trzymajcie kciuki zeby male bylo grzeczne:)

Niebieska Gwiazda, OlaWi, Misi@, Smerfelinka, DrzewkoPomarańczowe, kayama, Frida91, Applejoy, Bobby29, Anhydra lubią tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Brakuje w naszej dyskusji jeszcze trzeciego glosu, ktory by powiedzial, ze zarowno Bebetto jak i Espiro sa fatalnym wyborem, bo waza ok. 13-14 kg i to glupota kupowac tak ciezki wozek, bo najlepiej kupic od razu Valco czy Joie Mytrax, a nie taki czolg 😉

Teraz przeczytałam wątek wózków i chciałam to napisać 😂 jako pierwszy spodobał mi się Bebetto Holland, tylko Pani w sklepie nam odradziła z uwagi na wagę,bo może się zdarzyć, że będę musiała go dźwigać 😣
    Prawda jest taka, że każdy ma inne oczekiwania i potrzeby i nie ma jednego wózka, który zadowoli wszystkich 😊

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytwm właśnie, że ten Peg Perego po mojej siostrzenicy waży prawie 15kg😂 dobrze, że gondolę łatwo się przenosi i odpina/przypina, kółka będą zawsze w aucie bo dźwigać byłoby trudno 😂

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w tej komfortowej sytuacji, ze mam fajna spacerówkę po synku. Dokupie do niej gondole, kupiłam tez używany czołg za 400 zł. Zainwestuje wiec w totalu ok 1000 zł (z czego po ok 8 m-cach planuje odzyskać ok 60%) i będę mieć dwa wózki - jeden kompaktowy i lekki, ale z kiepska amortyzacja, drugi wygodny, b. dobrze amortyzowany ale ciężki.
    Bo nie oszukujmy się - nie da się połączyć w jednym wózku wszystkich porzadanych cech, nie ma wózka idealnego. Na coś trzeba przymknąć oko - albo na wagę, albo na brak wentylacji gondoli (która jest dla mnie raczej bajerem niż koniecznością), albo na coś jeszcze innego.
    Życzę Wam słusznych wyborów 😀. A nie jest to łatwe bo rynek wózków jest ogromny i pamietam swoje tęgie rozkminy sprzed ponad dwóch lat.

Frida91, Nacha lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sklepie smykoland -10% na bebetto do tego minus 5% za newsletter

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • Malinka7 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natty85 wrote:
    W sklepie smykoland -10% na bebetto do tego minus 5% za newsletter
    My w smykolandzie kupowaliśmy, ale stacjonarnie. :)

3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie waga wózka jest super ważna. Mam 154cm wzrostu i ważę 40pare kg (normalnie;)), nie dam rady podnieść 20kg (wózek+dziecko+różności) a mieszkając w Warszawie będę czasem musiała bo się winda w metrze zepsuje albo trzeba będzie wnieść do tramwaju itp. Dlatego kupujemy Bugaboo Cameleon i mam nadzieję, że wystarczy nam ten jeden wózek na długo.

Krzyś jest z nami od 15.08.2019
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie. Nie da się mieć wszystkich cech w jednym wózku. Do tego dochodzą względu estetyczne, tj.każdy ma inny gust. No i inny tryb życia, inne potrzeby. Jeden mieszka na wsi inny w mieście itp. Ja na szczęście nie będę musiała dźwigać wózka no i 1kg czy 2kg chyba już nie robi aż takiej różnicy. Nie wiem czy istnieją wózki które w całości ważą poniżej 10kg ale właśnie nie wiem jak z ich stabilnością no i raczej już nie leżą w zasięgu moich możliwości finansowych... Bo to też każdy ma inne ;)

Kalija lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
‹‹ 666 667 668 669 670 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ