Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
My kupiliśmy joie mytrax z gondola ramble xl. Zobaczymy jak sie sprawdzi. Z Tosia mieliśmy hollandaStarania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Marcelina85 wrote:Przyszły moje zamówienia z aliexpress i jestem bardzo zadowolona z jakości! 100% bawełny, wyglądają dokładnie tak jak na zdjęciach.
Taki szlafroczek:
https://s.click.aliexpress.com/e/bCITaxPS
Taką koszulkę nocną do karmienia:
https://s.click.aliexpress.com/e/bdA7jMM0
Sukienkę ciążową na lato: https://s.click.aliexpress.com/e/ccAWBLhQ
W przypadku tych 3 rzeczy zamówiłam rozmiar M, czyli taki jak noszę i jest w sam raz
Taka flanelowa też jest super jakości i bardzo miła w dotyku, ale M jest troszkę za szeroka na ten moment, chociaż pewnie w 9 miesiącu będzie ok. Mam kolor Pink Plaid:
https://s.click.aliexpress.com/e/oa1BuHS
Mam też taką matę w kształcie misia koala (któraś z Was wysyłała królika i tutaj też jest taki dostępny):
https://www.aliexpress.com/item/Cartoon-Animals-Baby-Play-Mats-Pad-Toddler-Kids-Crawling-Blanket-Round-Carpet-Rug-Toys-Mat-For/32947968481.html
Szlafrok ekstra ale z tego linku mi mówi że produkt niedostępny. Albo poczekam albo poszukam innej aukcji bo szlafrok świetny!♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dptHarmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
E_linka2 wrote:Zaraz idę do biedro - może u nas też już coś wystawione. Przed chwilą wróciliśmy od rodziców. Jechałam sama nowym autem (w sensie używanym, ale niedawno kupiony) - mąż za mną drugim. To chyba drugi raz, kiedy prowadziłam siedząc sama - muszę się wreszcie nauczyć jeździć, bo zaraz bez auta to ani rusz. Teraz pewnie będę sobie robiła krótkie wycieczki i się uczyła. Mam nadzieję, że mi się uda i obędzie się bez przygód. Takie to wyzwania na stare lata i druga połowę ciąży
Elinka ja w czwartek idę na pierwsze jazdy doszkalające bo ja niedzielny kierowiec, a do tej pory nie mieliśmy auta (abstrahuje że mój na prawko tylko na motocykl i dopiero będzie robił na B 😂,). W Warszawie auto nam nie było potrzebne do tej pory, taka prawda że do pracy do centrum bym się nie pchała a po to żeby na zakupy od czasu do czasu pojechać to ja auta nie będę utrzymywać. Ale teraz stwierdziłam że jednak trzeba, i już kupiliśmy (ekhm wzięliśmy w leasing). Po 20tym będzie do odbioru to muszę sobie przypomnieć jak się jeździ 😅
ProsE wspierajcie mnie bo ja trochę jednak się stresuję ta aktywnością, w końcu dobrych kilka lat nie siedziałam za kółkiem.Smerfelinka, Vampire, DrzewkoPomarańczowe, OlaWi, E_linka2 lubią tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
2 mrożaki -
Dziewczyny wczoraj cały dzień urodziny chrześniaka, siedzieliśmy chyba do pierwszej w nocy i już nie miałam powera na pisanie. Ale po przyjeździe do Krakowa uparłam się na wizytę w biedronie (mimo zapewnień mojej kuzynki że w tej biedronie nigdy nic nie ma), no ale myślę sobie -przejde się, co mi szkodzi. No i słuchajcie były rzeczy, chyba nie wszystko jeszcze powykladane ale były spodnice. Wzięłam dwie bo nie mogłam się zdecydować, z zamiarem oddania jakby było cos nie tak lub gdyby tylko jakaś opcja kolorystyczna mi odpowiadala. A teraz się zorientowałam że nie wiem gdzie włożyłam paragon więc chyba już nie oddam 😂 no trudno z najwyżej spróbuję odsprzedać jakby nie pasowały. Wzięłam w paski i granatowa, Mki. Jutro będę mierzyć bo ja nadal w drodze, teraz jadę w odwiedziny do daaawno nie widzianej kuzynki, a od Krakowa to już mam blisko to będę miała przy okazji. I tak się wybierałam. W każdym badz razie dopiero jutro wracam do domu.
No i gwóźdź programu. Mój tak długo wyczekiwany ciążowy brzuszek! Wierzcie mi lub nie ale w kilka dni się zrobił, jeszcze tydzień temu spokojnie mogłam uchodzić za taką po większym obiedzie. Teraz już raczej nie
Frida91, Nacha, Mary Magdalena, Smerfelinka, Chimera, Vampire, DrzewkoPomarańczowe, emi2016, Applejoy, baileys, IGA.G, Marcelina85, plinka89, AnaKwiat, kayama, Limerikowo, OlaWi, E_linka2, Ania95, Anhydra, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość
Novum ICSI
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
2 mrożaki -
nick nieaktualnyBobby, brzusio i Ty taka usmiechnieta super!❤
Jazda sie nie przejmuj, ja zdalam prawko jak mialam 18 lat, potem wyjechalam na studia i 5 lat nie jezdzilam wcale. Kupilam auto po obronie magisterki i bylam przerazona wizja jazdy po Poznaniu. Tymczasem okazalo sie, ze nie tylko pokochalam jazde, ale do tego stopnia stalam sie fanem motoryzacji, ze teraz chodze co roku na Motor Show, naleze do grup motoryzacyjnych na FB itd.🙂 Leasing tez mam od ubieglego roku, to super opcja pod wzgledem podatkowym, na pewno bedziecie zadowoleni🙂Bobby29 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2019, 14:27
DrzewkoPomarańczowe, Applejoy, Vampire, Chimera, Marcelina85, Smerfelinka, Pierniczkowa, plinka89, Frida91, emi2016, Bobby29, Nacha, kayama, Limerikowo, OlaWi, E_linka2, Ania95, Anhydra lubią tę wiadomość
-
hej, witam się po dłuższej przerwie i nie na drobie Was za Chiny
po krótce - po super majówce rozłożyła mnie grypa, pierwszy raz w życiu4 doby gorączki, nie wstawałam nawet z łóżka... oczywiście samopoczucie okropne, ale strach o małą chyba gorszy ;/
powoli wracam do żywych
-
Piękne brzuszki
Baloniku nasz malutki, rośnij duży, okrąglutki
mój M. robi mi pamiątkową fotkę co miesiąc, na tle dużego okna, w którym widać jak zmieniają się pory roku. Ostatnie będzie już z Dzidzią na rękach w miejscu brzuszka
Bobby, faktycznie szlafrok już niedostępny, ja zamawiałam w połowie kwietnia... Może napisz do sprzedawcy, czy planuje wystawić kolejną partię.Bobby29 lubi tę wiadomość
"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
7t1d (*) -
Czytam Wasze rozkminy nt wagi wozkow i powiem szczerze, ze ja przy wyborze kompletnie nie pomyslalam nawet by brac to pod uwage. Moze tez kwestia tego, ze mieszkam w domu i rzadko kiedy musze ,,dzwigac" wozek, a tak naprawdę chyba tylko wtedy waga ma znaczenie...
-
Nie wytrzymałam i zmierzyłam spódnice z biedry, obydwie są czadowe. W Ske bym weszła ale cieszę się że wzięłam M, wydaje mi się bardziej komfortowa no a nie spada
dla mnie te spódnice są mega i polecam jutro za nimi zajrzeć. Gdybym nie miała sukienek to też bym wzięła bo są naprawdę fajne, zwłaszcza ta w paski.
OlaWi, Applejoy lubią tę wiadomość
Novum ICSI
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
2 mrożaki -
Ja chyba zamówię szlafrok z dolcesono. Prosty, bez koronek, nie przepadam za szlafrokami, ale może być ciężko bez niego w szpitalu
Mam w domu polarowy, w styczniu jak byłam w szpitalu był ok, ale na lato nie
http://www.slodkisen.com.pl/pl/p/Damski-bawelniany-szlafrok-podomka-Szary-Melanz/277
i koszule
http://www.slodkisen.com.pl/pl/p/Koszula-nocna-na-ramiaczkach-Dolce-Sonno-Granatowa/441
http://www.slodkisen.com.pl/pl/p/Koszula-nocna-na-ramiaczkach-Dolce-Sonno-Norweski-Rozowy/464
Macie rację, że te na ramiączka sprawdzą się do karmieni i nawet do porodu.
Myślałam nad tymi specjalnie do porodu, o których tyle piszecie. Ale chyba bez różnicy do znieczulenia czy mi ją podwiną czy rozepną, bo tyłek i tak będzie widać. Wydaje mi się, że nikt w szpitalu nie będzie się bawił w rozpinanie i zapinanie napów. Na pewno do karmienia i przytulenia maluszka te rozpinanie się sprawdzą.
Jeśli się mylę to mnie poprawcie, bo nie to mój pierwszy raz. -
Mam bebetto murano i uwielbiam ten wózek, inna sprawa że nie mam doświadczenia co do innych wózków. Mi się podobał kształt gondoli, materacyk jest bambusowy, jest wentylacja od spodu i genialne moim zdaniem odpinanie gondoli/siedziska od spacerówki. Mieszkam w domu więc wózka nie muszę dźwigać, aby tylko gondolę z łatwością odpinałam i wnosiłam do góry. Ale prawdą jest że nie ma idealnego wózka, nam by się przydała wydłużana rączka, bo małż jest wysoki i często kopie w hamulec
Plinka kciuki zaciśnięteNacha lubi tę wiadomość
-
Kurczę a ja sprawdziłam ma aliexpress, zamówienie powinno przyjść w ciągu miesiąca więc już. I jest coś napisane że jak nie dojdzie do 15 czerwca to się zgłosić, nie rozumiem skąd ta rozbieżność. To potwornie długo. Jak na wszystko będę tak czekać to nie wiem czy zdążę przed porodem..
Dziś miałam cały dzień bardzo napięty brzuch, więc tylko leżę. Jutro muszę się jakoś dowlec do Biedronki po ciuchyOlaWi lubi tę wiadomość