X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Czasem lepiej za dużo nie czytać :P Niestety zawsze jak wybieramy jakiś sprzęt to znajdą się skrajnie różne opinie... Ja szukam tylko takich do max 2tys zł. Każdy oewnie ma jakieś wady i każdy może się psuć. Sama też już nie wiem, ale chyba już zaryzykujemy z tym wózkiem. Za jakieś 2 tygodnie zamierzamy się wybrać kupić i wtedy jeszcze zrobimy ew.ostatnie porównanie.

Ja też do 2 tysięcy bym chciała kupić :) w sumie na Bebetto 2 lata gwarancji i w razie czego dają ze sklepu wózek zastępczy, więc chyba nie może być aż tak wadliwy, bo inaczej nie mieliby z tego interesu :P haha

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Ja też do 2 tysięcy bym chciała kupić :) w sumie na Bebetto 2 lata gwarancji i w razie czego dają ze sklepu wózek zastępczy, więc chyba nie może być aż tak wadliwy, bo inaczej nie mieliby z tego interesu :P haha
    No też mi się tak wydaje :P A też to nie samochód że ma służyć nie wiadomo ile lat :P
    Ja to jestem taka że im więcej myślę i mam do wyboru to już w ogóle nie umiem podjąć decyzji ;)

Ania95 lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2019, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez bierzemy bebetto (vulcano) najwyżej będziemy razem narzekały chociaż ja wierze ze to bedzie dobry wybór :)
    Nie wiem jak inni producenci ale do tych wózków można bez problemu dokupować elementy jak dentki koła itd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2019, 17:54

Frida91, Ania95 lubią tę wiadomość

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e0b433a9c462.jpg
    😂😂😂

Nacha, Chimera, DrzewkoPomarańczowe, plinka89, Applejoy, Frida91, Smerfelinka, Ania95, Vampire, AnaKwiat, emi2016, kayama, OlaWi, Limerikowo, Agagusia, Bobby29 lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2019, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo fuck chyba nie zdawałam sobie sprawy jak sie wyglada w tych galotach i podkładach 😂

Ania95, Mary Magdalena lubią tę wiadomość

• Chimera Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi przez Ciebie poplułam laptopa 😂😂 Sama prawda!

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    True story Dziewczyny 😂 Meghan pod sukienką pewnie też ma takie pantalony 😂

Limerikowo, Agagusia lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha wrote:
    Oooo fuck chyba nie zdawałam sobie sprawy jak sie wyglada w tych galotach i podkładach 😂

Ja po pierwszym dziecku już wiem i dlatego mam takiego hopla na punkcie długości koszuli poporodowej 😀

Nacha lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary Magdalena wrote:
    Ja mojemu oprócz roztworu wody morskiej nic do nosa nie podawałam, a to o dziwo daje sobie zakropic. Za to jak widzi aspirator, to "nie" i koniec, nawet z chusteczka nie pozwala się zbliżyć, żeby te smarki wytrzeć, tylko ucieka. Tragedia. Wyglada wtedy jak dziecko wojny :D

To moja własnie tej wody nie lubi, bo jej na oczy pryska. Jak byla mlodsza to bylo lepiej, teraz jest za silna, a ja za to slabsza przez ciaze :D

3jgx3e3kie55f15r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2019, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz idę do biedro - może u nas też już coś wystawione. Przed chwilą wróciliśmy od rodziców. Jechałam sama nowym autem (w sensie używanym, ale niedawno kupiony) - mąż za mną drugim. To chyba drugi raz, kiedy prowadziłam siedząc sama - muszę się wreszcie nauczyć jeździć, bo zaraz bez auta to ani rusz. Teraz pewnie będę sobie robiła krótkie wycieczki i się uczyła. Mam nadzieję, że mi się uda i obędzie się bez przygód. Takie to wyzwania na stare lata i druga połowę ciąży :)

Limerikowo, Bobby29 lubią tę wiadomość

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha wrote:

Hahahaha dokładnie o tym samym pomyślałam 😂😂😂

Nacha lubi tę wiadomość

• kayama Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelina85 wrote:
    A i jeszcze zamówiłam na Allegro taki smoczek z kauczuku:
    http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7822744078

I koszulę Dr Nap rozpinaną do porodu (żałuję, że nie wzięłam S, bo M wydaje się ogromna):
    http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7802000417

Mi by było szkoda takiej koszuli do porodu :) Jestem na etapie kupowania różnych drobiazgów i też za smoczkiem uspokajającym się rozglądam , powiedzcie z czym jest lepszy smoczek kauczukowy od silikonowego?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2019, 21:18

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Vampire Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak fajnie poczytać, jak Wam maluszki ładnie rosną! 💓

Odnośnie wyprawek i planów porodu, to mamy PDFy z Belly jeśli ktoś by potrzebował. Są w formie chęci listy plany porodu, torby do szpitala i rzeczy dla noworodka.

Z moich zakupów to już jest:
    - wózek x-lander x-move plus fotelik maxi cosi cabriofix z bazą isofix i adapterami do wózka,
    - monitor oddechu BabySense,
    - ubranka w wersji raczej minimalistycznej. Brakuje kombinezonu i czegoś do spania. Kusi mnie ten woombie kilka w 1. :)
    W planach:
    - decyduje się na drewnianą kołyskę na kółkach, do tego przewijak z Ikei dobiorę,
    - mata na podłogę,
    - wanienka i akcesoria kąpielowe,
    - laktator elektryczny z butelką,
    - koszule do szpitala,
    - zakupy higieniczno-apteczne.

Czy coś jeszcze będzie potrzebne? Mam poczucie, że to jest lekko ponad niezbędne minimum a więcej już może być zagracaniem. Ale niedoświadczony że mnie rodzic, także będę wdzięczna za porady. :)

Domi, te galoty skłoniły mnie do szukania koszuli długiej, za kolano minimum. 😁

l22nroeqpi96shdn.png

Ur. 9.08.2019 r. 💕
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez weszlam dzis do Biedry i wzielam spodnice i sukienke, ale jak dla mnie spodnica jest beznadziejna... Wzielam czarna i mocno prześwituje, jest na mnie bardzo krotka (mam 172 cm), a ta gumka na brzuchu u gory jest taka gruba i mocno sie odznacza. Bede oddawac w poniedzialek 😕

Polecam za to sukienke w paski za 29 zl, ta ma juz spoko dlugosc i lezy fajnie. Sa tez super torby plocienne na zakupy ze smiesznymi nadrukami za 5 zl.

Kupilam ostatecznie aspirator odkurzaczowy Katarek Starter, z takim zestawem do czyszczenia i sola fizjologiczna. Wyszedl na promce za 50 zl. Babka w sklepie mowila, ze to najlepszy na rynku, uzywany od lat i lubiany przez wiele pokolen. Odradzala elektryczne.

Dziewczyny, jak szukacie polskich wozkow za ok. 2 tys. to spojrzcie moze na grupe Babydesign (husky, dotty, lupo, z troszke drozszych espiro). Dla mnie one sa duzo lepiej wykonane i przemyslane niz Bebetto. Maja tez lepsze opinie w necie, nikt nie zglasza rozwalajacych sie stelazy itd. Nam gosc w sklepie powiedzial, ze jakby sam osobiscie zostal zmuszony kupic Bebetto, to tylko Holland, bo o innych modelach delikatnie mowiac nie ma dobrego zdania.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2019, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam w biedro - kupiłam piżamę, leginsy, spódnicę i sukienkę. Wszystko mi się podoba i w sumie zapłaciłam 100zł. Dobrze ze sa sklepy typu Lidl i biedronka to się spokojnie i za grosze można ubrać :)
    Dla mnie spódnica jest ok - ale ja mam 163 i wychodzi przed kolano - tak jak lubię.

Domi_tur lubi tę wiadomość

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może ta czarna jest zrobiona z materiału tego co legginsy? Bo ten mój granatowy w paski jest dość gruby i nie prześwituje, ja mam 170cm i jak widać sięga mi przed kolano:) na górze nie mam żadnej gumki tylko jest wykończona zaokragleniem materiału :) gumkę mam tylko w legginsach :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2019, 21:45

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2019, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, jak szukacie fajnych ciuszkow dla Maluchow, to odkrylam na targach nowa polska marke Pinokio. Kupilam kilka rzeczy i są cudowne ❤ Mega mieciutkie, sliczne wzory i maja napy bezniklowe (sama jestem alergikiem na nikiel, wiec wiem jaki to bol jak swedzi)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/38a2ed05a26a.jpg

Agagusia, Misi@ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2019, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W temacie jeszcze dyskontow, w Lidlu maja byc Majkele Korsy od poniedzialku po 8 stowek, a co ciekawe marka nic o tym nie wiedziala i zbyt zadowolona nie jest 😀

https://businessinsider.com.pl/finanse/handel/torebki-michaela-korsa-w-lidlu-bez-wiedzy-marki/14blff7?utm_source=fb&utm_medium=social&utm_campaign=fb_bi

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Dziewczyny, jak szukacie polskich wozkow za ok. 2 tys. to spojrzcie moze na grupe Babydesign (husky, dotty, lupo, z troszke drozszych espiro). Dla mnie one sa duzo lepiej wykonane i przemyslane niz Bebetto. Maja tez lepsze opinie w necie, nikt nie zglasza rozwalajacych sie stelazy itd. Nam gosc w sklepie powiedzial, ze jakby sam osobiscie zostal zmuszony kupic Bebetto, to tylko Holland, bo o innych modelach delikatnie mowiac nie ma dobrego zdania.

Oo dzięki! Sprawdziłam te wózki i podoba mi się husky 😍 następnym razem w sklepie będę go oglądać :)

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też sprawdziłam ale mi z kolei nie bardzo się podoba... Nam sprzedawca mówił że sam ma Bebetto,co prawda inny model i jest zadowolony. A co z nimi jest nie tak?

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
‹‹ 665 666 667 668 669 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ