Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Frida91 wrote:Czasem lepiej za dużo nie czytać
Niestety zawsze jak wybieramy jakiś sprzęt to znajdą się skrajnie różne opinie... Ja szukam tylko takich do max 2tys zł. Każdy oewnie ma jakieś wady i każdy może się psuć. Sama też już nie wiem, ale chyba już zaryzykujemy z tym wózkiem. Za jakieś 2 tygodnie zamierzamy się wybrać kupić i wtedy jeszcze zrobimy ew.ostatnie porównanie.
Ja też do 2 tysięcy bym chciała kupićw sumie na Bebetto 2 lata gwarancji i w razie czego dają ze sklepu wózek zastępczy, więc chyba nie może być aż tak wadliwy, bo inaczej nie mieliby z tego interesu
haha
-
Ania95 wrote:Ja też do 2 tysięcy bym chciała kupić
w sumie na Bebetto 2 lata gwarancji i w razie czego dają ze sklepu wózek zastępczy, więc chyba nie może być aż tak wadliwy, bo inaczej nie mieliby z tego interesu
haha
A też to nie samochód że ma służyć nie wiadomo ile lat
Ja to jestem taka że im więcej myślę i mam do wyboru to już w ogóle nie umiem podjąć decyzjiAnia95 lubi tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
nick nieaktualnyMy tez bierzemy bebetto (vulcano) najwyżej będziemy razem narzekały chociaż ja wierze ze to bedzie dobry wybór
Nie wiem jak inni producenci ale do tych wózków można bez problemu dokupować elementy jak dentki koła itdWiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2019, 17:54
Frida91, Ania95 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mary Magdalena wrote:Ja mojemu oprócz roztworu wody morskiej nic do nosa nie podawałam, a to o dziwo daje sobie zakropic. Za to jak widzi aspirator, to "nie" i koniec, nawet z chusteczka nie pozwala się zbliżyć, żeby te smarki wytrzeć, tylko ucieka. Tragedia. Wyglada wtedy jak dziecko wojny
To moja własnie tej wody nie lubi, bo jej na oczy pryska. Jak byla mlodsza to bylo lepiej, teraz jest za silna, a ja za to slabsza przez ciaze -
nick nieaktualnyZaraz idę do biedro - może u nas też już coś wystawione. Przed chwilą wróciliśmy od rodziców. Jechałam sama nowym autem (w sensie używanym, ale niedawno kupiony) - mąż za mną drugim. To chyba drugi raz, kiedy prowadziłam siedząc sama - muszę się wreszcie nauczyć jeździć, bo zaraz bez auta to ani rusz. Teraz pewnie będę sobie robiła krótkie wycieczki i się uczyła. Mam nadzieję, że mi się uda i obędzie się bez przygód. Takie to wyzwania na stare lata i druga połowę ciąży
Limerikowo, Bobby29 lubią tę wiadomość
-
Marcelina85 wrote:A i jeszcze zamówiłam na Allegro taki smoczek z kauczuku:
http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7822744078
I koszulę Dr Nap rozpinaną do porodu (żałuję, że nie wzięłam S, bo M wydaje się ogromna):
http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7802000417
Mi by było szkoda takiej koszuli do poroduJestem na etapie kupowania różnych drobiazgów i też za smoczkiem uspokajającym się rozglądam , powiedzcie z czym jest lepszy smoczek kauczukowy od silikonowego?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2019, 21:18
-
Jak fajnie poczytać, jak Wam maluszki ładnie rosną! 💓
Odnośnie wyprawek i planów porodu, to mamy PDFy z Belly jeśli ktoś by potrzebował. Są w formie chęci listy plany porodu, torby do szpitala i rzeczy dla noworodka.
Z moich zakupów to już jest:
- wózek x-lander x-move plus fotelik maxi cosi cabriofix z bazą isofix i adapterami do wózka,
- monitor oddechu BabySense,
- ubranka w wersji raczej minimalistycznej. Brakuje kombinezonu i czegoś do spania. Kusi mnie ten woombie kilka w 1.
W planach:
- decyduje się na drewnianą kołyskę na kółkach, do tego przewijak z Ikei dobiorę,
- mata na podłogę,
- wanienka i akcesoria kąpielowe,
- laktator elektryczny z butelką,
- koszule do szpitala,
- zakupy higieniczno-apteczne.
Czy coś jeszcze będzie potrzebne? Mam poczucie, że to jest lekko ponad niezbędne minimum a więcej już może być zagracaniem. Ale niedoświadczony że mnie rodzic, także będę wdzięczna za porady.
Domi, te galoty skłoniły mnie do szukania koszuli długiej, za kolano minimum. 😁
Ur. 9.08.2019 r. 💕 -
nick nieaktualnyTez weszlam dzis do Biedry i wzielam spodnice i sukienke, ale jak dla mnie spodnica jest beznadziejna... Wzielam czarna i mocno prześwituje, jest na mnie bardzo krotka (mam 172 cm), a ta gumka na brzuchu u gory jest taka gruba i mocno sie odznacza. Bede oddawac w poniedzialek 😕
Polecam za to sukienke w paski za 29 zl, ta ma juz spoko dlugosc i lezy fajnie. Sa tez super torby plocienne na zakupy ze smiesznymi nadrukami za 5 zl.
Kupilam ostatecznie aspirator odkurzaczowy Katarek Starter, z takim zestawem do czyszczenia i sola fizjologiczna. Wyszedl na promce za 50 zl. Babka w sklepie mowila, ze to najlepszy na rynku, uzywany od lat i lubiany przez wiele pokolen. Odradzala elektryczne.
Dziewczyny, jak szukacie polskich wozkow za ok. 2 tys. to spojrzcie moze na grupe Babydesign (husky, dotty, lupo, z troszke drozszych espiro). Dla mnie one sa duzo lepiej wykonane i przemyslane niz Bebetto. Maja tez lepsze opinie w necie, nikt nie zglasza rozwalajacych sie stelazy itd. Nam gosc w sklepie powiedzial, ze jakby sam osobiscie zostal zmuszony kupic Bebetto, to tylko Holland, bo o innych modelach delikatnie mowiac nie ma dobrego zdania.
-
nick nieaktualnyByłam w biedro - kupiłam piżamę, leginsy, spódnicę i sukienkę. Wszystko mi się podoba i w sumie zapłaciłam 100zł. Dobrze ze sa sklepy typu Lidl i biedronka to się spokojnie i za grosze można ubrać
Dla mnie spódnica jest ok - ale ja mam 163 i wychodzi przed kolano - tak jak lubię.Domi_tur lubi tę wiadomość
-
Może ta czarna jest zrobiona z materiału tego co legginsy? Bo ten mój granatowy w paski jest dość gruby i nie prześwituje, ja mam 170cm i jak widać sięga mi przed kolano:) na górze nie mam żadnej gumki tylko jest wykończona zaokragleniem materiału
gumkę mam tylko w legginsach
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2019, 21:45
-
nick nieaktualnyAha, jak szukacie fajnych ciuszkow dla Maluchow, to odkrylam na targach nowa polska marke Pinokio. Kupilam kilka rzeczy i są cudowne ❤ Mega mieciutkie, sliczne wzory i maja napy bezniklowe (sama jestem alergikiem na nikiel, wiec wiem jaki to bol jak swedzi)
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/38a2ed05a26a.jpgAgagusia, Misi@ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyW temacie jeszcze dyskontow, w Lidlu maja byc Majkele Korsy od poniedzialku po 8 stowek, a co ciekawe marka nic o tym nie wiedziala i zbyt zadowolona nie jest 😀
https://businessinsider.com.pl/finanse/handel/torebki-michaela-korsa-w-lidlu-bez-wiedzy-marki/14blff7?utm_source=fb&utm_medium=social&utm_campaign=fb_bi -
baileys wrote:Dziewczyny, jak szukacie polskich wozkow za ok. 2 tys. to spojrzcie moze na grupe Babydesign (husky, dotty, lupo, z troszke drozszych espiro). Dla mnie one sa duzo lepiej wykonane i przemyslane niz Bebetto. Maja tez lepsze opinie w necie, nikt nie zglasza rozwalajacych sie stelazy itd. Nam gosc w sklepie powiedzial, ze jakby sam osobiscie zostal zmuszony kupic Bebetto, to tylko Holland, bo o innych modelach delikatnie mowiac nie ma dobrego zdania.
Oo dzięki! Sprawdziłam te wózki i podoba mi się husky 😍 następnym razem w sklepie będę go oglądać