WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Czasem lepiej za dużo nie czytać :P Niestety zawsze jak wybieramy jakiś sprzęt to znajdą się skrajnie różne opinie... Ja szukam tylko takich do max 2tys zł. Każdy oewnie ma jakieś wady i każdy może się psuć. Sama też już nie wiem, ale chyba już zaryzykujemy z tym wózkiem. Za jakieś 2 tygodnie zamierzamy się wybrać kupić i wtedy jeszcze zrobimy ew.ostatnie porównanie.

Ja też do 2 tysięcy bym chciała kupić :) w sumie na Bebetto 2 lata gwarancji i w razie czego dają ze sklepu wózek zastępczy, więc chyba nie może być aż tak wadliwy, bo inaczej nie mieliby z tego interesu :P haha

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Ja też do 2 tysięcy bym chciała kupić :) w sumie na Bebetto 2 lata gwarancji i w razie czego dają ze sklepu wózek zastępczy, więc chyba nie może być aż tak wadliwy, bo inaczej nie mieliby z tego interesu :P haha
    No też mi się tak wydaje :P A też to nie samochód że ma służyć nie wiadomo ile lat :P
    Ja to jestem taka że im więcej myślę i mam do wyboru to już w ogóle nie umiem podjąć decyzji ;)

Ania95 lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2019, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez bierzemy bebetto (vulcano) najwyżej będziemy razem narzekały chociaż ja wierze ze to bedzie dobry wybór :)
    Nie wiem jak inni producenci ale do tych wózków można bez problemu dokupować elementy jak dentki koła itd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2019, 17:54

Frida91, Ania95 lubią tę wiadomość

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e0b433a9c462.jpg
    😂😂😂

Nacha, Chimera, DrzewkoPomarańczowe, plinka89, Applejoy, Frida91, Smerfelinka, Ania95, Vampire, AnaKwiat, emi2016, kayama, OlaWi, Limerikowo, Agagusia, Bobby29 lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2019, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo fuck chyba nie zdawałam sobie sprawy jak sie wyglada w tych galotach i podkładach 😂

Ania95, Mary Magdalena lubią tę wiadomość

• Chimera Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi przez Ciebie poplułam laptopa 😂😂 Sama prawda!

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    True story Dziewczyny 😂 Meghan pod sukienką pewnie też ma takie pantalony 😂

Limerikowo, Agagusia lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha wrote:
    Oooo fuck chyba nie zdawałam sobie sprawy jak sie wyglada w tych galotach i podkładach 😂

Ja po pierwszym dziecku już wiem i dlatego mam takiego hopla na punkcie długości koszuli poporodowej 😀

Nacha lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary Magdalena wrote:
    Ja mojemu oprócz roztworu wody morskiej nic do nosa nie podawałam, a to o dziwo daje sobie zakropic. Za to jak widzi aspirator, to "nie" i koniec, nawet z chusteczka nie pozwala się zbliżyć, żeby te smarki wytrzeć, tylko ucieka. Tragedia. Wyglada wtedy jak dziecko wojny :D

To moja własnie tej wody nie lubi, bo jej na oczy pryska. Jak byla mlodsza to bylo lepiej, teraz jest za silna, a ja za to slabsza przez ciaze :D

3jgx3e3kie55f15r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2019, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz idę do biedro - może u nas też już coś wystawione. Przed chwilą wróciliśmy od rodziców. Jechałam sama nowym autem (w sensie używanym, ale niedawno kupiony) - mąż za mną drugim. To chyba drugi raz, kiedy prowadziłam siedząc sama - muszę się wreszcie nauczyć jeździć, bo zaraz bez auta to ani rusz. Teraz pewnie będę sobie robiła krótkie wycieczki i się uczyła. Mam nadzieję, że mi się uda i obędzie się bez przygód. Takie to wyzwania na stare lata i druga połowę ciąży :)

Limerikowo, Bobby29 lubią tę wiadomość

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha wrote:

Hahahaha dokładnie o tym samym pomyślałam 😂😂😂

Nacha lubi tę wiadomość

• kayama Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelina85 wrote:
    A i jeszcze zamówiłam na Allegro taki smoczek z kauczuku:
    http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7822744078

I koszulę Dr Nap rozpinaną do porodu (żałuję, że nie wzięłam S, bo M wydaje się ogromna):
    http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7802000417

Mi by było szkoda takiej koszuli do porodu :) Jestem na etapie kupowania różnych drobiazgów i też za smoczkiem uspokajającym się rozglądam , powiedzcie z czym jest lepszy smoczek kauczukowy od silikonowego?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2019, 21:18

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Vampire Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak fajnie poczytać, jak Wam maluszki ładnie rosną! 💓

Odnośnie wyprawek i planów porodu, to mamy PDFy z Belly jeśli ktoś by potrzebował. Są w formie chęci listy plany porodu, torby do szpitala i rzeczy dla noworodka.

Z moich zakupów to już jest:
    - wózek x-lander x-move plus fotelik maxi cosi cabriofix z bazą isofix i adapterami do wózka,
    - monitor oddechu BabySense,
    - ubranka w wersji raczej minimalistycznej. Brakuje kombinezonu i czegoś do spania. Kusi mnie ten woombie kilka w 1. :)
    W planach:
    - decyduje się na drewnianą kołyskę na kółkach, do tego przewijak z Ikei dobiorę,
    - mata na podłogę,
    - wanienka i akcesoria kąpielowe,
    - laktator elektryczny z butelką,
    - koszule do szpitala,
    - zakupy higieniczno-apteczne.

Czy coś jeszcze będzie potrzebne? Mam poczucie, że to jest lekko ponad niezbędne minimum a więcej już może być zagracaniem. Ale niedoświadczony że mnie rodzic, także będę wdzięczna za porady. :)

Domi, te galoty skłoniły mnie do szukania koszuli długiej, za kolano minimum. 😁

l22nroeqpi96shdn.png

Ur. 9.08.2019 r. 💕
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez weszlam dzis do Biedry i wzielam spodnice i sukienke, ale jak dla mnie spodnica jest beznadziejna... Wzielam czarna i mocno prześwituje, jest na mnie bardzo krotka (mam 172 cm), a ta gumka na brzuchu u gory jest taka gruba i mocno sie odznacza. Bede oddawac w poniedzialek 😕

Polecam za to sukienke w paski za 29 zl, ta ma juz spoko dlugosc i lezy fajnie. Sa tez super torby plocienne na zakupy ze smiesznymi nadrukami za 5 zl.

Kupilam ostatecznie aspirator odkurzaczowy Katarek Starter, z takim zestawem do czyszczenia i sola fizjologiczna. Wyszedl na promce za 50 zl. Babka w sklepie mowila, ze to najlepszy na rynku, uzywany od lat i lubiany przez wiele pokolen. Odradzala elektryczne.

Dziewczyny, jak szukacie polskich wozkow za ok. 2 tys. to spojrzcie moze na grupe Babydesign (husky, dotty, lupo, z troszke drozszych espiro). Dla mnie one sa duzo lepiej wykonane i przemyslane niz Bebetto. Maja tez lepsze opinie w necie, nikt nie zglasza rozwalajacych sie stelazy itd. Nam gosc w sklepie powiedzial, ze jakby sam osobiscie zostal zmuszony kupic Bebetto, to tylko Holland, bo o innych modelach delikatnie mowiac nie ma dobrego zdania.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2019, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam w biedro - kupiłam piżamę, leginsy, spódnicę i sukienkę. Wszystko mi się podoba i w sumie zapłaciłam 100zł. Dobrze ze sa sklepy typu Lidl i biedronka to się spokojnie i za grosze można ubrać :)
    Dla mnie spódnica jest ok - ale ja mam 163 i wychodzi przed kolano - tak jak lubię.

Domi_tur lubi tę wiadomość

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może ta czarna jest zrobiona z materiału tego co legginsy? Bo ten mój granatowy w paski jest dość gruby i nie prześwituje, ja mam 170cm i jak widać sięga mi przed kolano:) na górze nie mam żadnej gumki tylko jest wykończona zaokragleniem materiału :) gumkę mam tylko w legginsach :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2019, 21:45

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2019, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, jak szukacie fajnych ciuszkow dla Maluchow, to odkrylam na targach nowa polska marke Pinokio. Kupilam kilka rzeczy i są cudowne ❤ Mega mieciutkie, sliczne wzory i maja napy bezniklowe (sama jestem alergikiem na nikiel, wiec wiem jaki to bol jak swedzi)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/38a2ed05a26a.jpg

Agagusia, Misi@ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2019, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W temacie jeszcze dyskontow, w Lidlu maja byc Majkele Korsy od poniedzialku po 8 stowek, a co ciekawe marka nic o tym nie wiedziala i zbyt zadowolona nie jest 😀

https://businessinsider.com.pl/finanse/handel/torebki-michaela-korsa-w-lidlu-bez-wiedzy-marki/14blff7?utm_source=fb&utm_medium=social&utm_campaign=fb_bi

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Dziewczyny, jak szukacie polskich wozkow za ok. 2 tys. to spojrzcie moze na grupe Babydesign (husky, dotty, lupo, z troszke drozszych espiro). Dla mnie one sa duzo lepiej wykonane i przemyslane niz Bebetto. Maja tez lepsze opinie w necie, nikt nie zglasza rozwalajacych sie stelazy itd. Nam gosc w sklepie powiedzial, ze jakby sam osobiscie zostal zmuszony kupic Bebetto, to tylko Holland, bo o innych modelach delikatnie mowiac nie ma dobrego zdania.

Oo dzięki! Sprawdziłam te wózki i podoba mi się husky 😍 następnym razem w sklepie będę go oglądać :)

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też sprawdziłam ale mi z kolei nie bardzo się podoba... Nam sprzedawca mówił że sam ma Bebetto,co prawda inny model i jest zadowolony. A co z nimi jest nie tak?

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
‹‹ 665 666 667 668 669 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ