WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do porodu chyba do nie wymóg że ma byc jakaś specjalna ale kwestia właśnie wygody i komfortu. Ja też chyba wezmę ta czarno biała w kratkę z dr nap :) Może i będzie mi wszystko jedno czy świece tyłkiem a może nie,wolę jednak mieć taką w której nie będę musiała ;) Jak się zniszczy to trudno a jak się dopierze to będę ją miała normalnie do spania.

Bobby29 lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Mary Magdalena Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, słyszalyscie o czymś takim?

https://pages.mamyciuchy.pl/start?fbclid=IwAR3yfKPcziytQ2Xsi1nAsqfd3Gb52Qfmpf7uECFixScgmx3oSTOHb1CTw-4

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2019, 10:41

Smerfelinka lubi tę wiadomość

tb73vut14i57zd3c.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe, chciałam sprawdzić co maja ale komunikat ze coś się popsuło i aplikacja nie działa :)

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary Magdalena wrote:

https://pages.mamyciuchy.pl/start?fbclid=IwAR3yfKPcziytQ2Xsi1nAsqfd3Gb52Qfmpf7uECFixScgmx3oSTOHb1CTw-4
    Nie słyszałam o czymś takim, ale przy kupnie kilku ciuchów ciążowych nie wydałam miesięcznie tyle kasy. Może gdybym pracowała dłużej, to coś takiego by się przydało, ale jak jestem na L4, to po domu getry+tunika/bluzka i jest.

• Bobby29 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wiecie mam dwie sukienki ciazowe takie powiedzmy semi casual I dopiero dziś pierwszy raz któraś z nich ubrałam bo jadę na te urodziny do chrześniaka. Po domu to dresy legginsy i bluzka i gra. A na zewnątrz też w dresach wychodzę często :p więc cieszę się że nic więcej nie kupiłam. Mam na lato jeszcze dwie bawełniane jedną maxi na szerokich ramiączkach i jedna do kolan z krótkim rękawem. Myślę że idealnie jestem zaopatrzona, wręcz może i za dużo, ale miałam zamiar kupić tego dużo więcej. Pewnie też dlatego mało co mi się do tej pory typowo ciążowego przydawało bo brzuch miałam mały i chodziłam w normalnych ciuchach. No i dziewczyny, mam wreszcie ten mój ciążowy brzuszek! 🥰 W ciągu kilku dni mi wywaliło niezła piłeczkę! Teraz jestem w drodze ale później się pochwalę :)

OlaWi, Smerfelinka, emi2016, plinka89, E_linka2, Vampire lubią tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby pokaż się koniecznie :)

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaki mozecie polecic aspirator do noska i inhalator? Te do odkurzacza sa spoko? (jakos mnie przeraza wizja podpinania tej rurki do odkurzacza i podawania tego dziecku😀). Czy lepszy elektryczny?

• Chimera Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    A jaki mozecie polecic aspirator do noska i inhalator? Te do odkurzacza sa spoko? (jakos mnie przeraza wizja podpinania tej rurki do odkurzacza i podawania tego dziecku😀). Czy lepszy elektryczny?
    Moja siostra używała tego odkurzaczowego (najpierw wypróbowała moc ssania na swoim mężu :D ) i była zadowolona. Mały był już tak nauczony, że nawet jak był trochę większy, jak miał zatkany nosek, to przychodził i sam pokazywał na odkurzacz, a potem na nos. Moja mama miała najpierw opory, ale się przekonała.

Bobby29, Applejoy lubią tę wiadomość

Wysłany: 11 maja 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera, ja też, ale głównie dlatego, że większość ubrań dostałam. Jeżeli ktoś nie ma takiej możliwości, to myślę, że się opłaca. Za same spodnie w hm trzeba dac 150. Oczywiscie jeżeli rzeczywiście tak jest, że płacisz 200 i pozyczasz bez ograniczeń.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2019, 11:53

tb73vut14i57zd3c.png
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary Magdalena wrote:

Nie słyszałam ale podoba mi się ten koncept nawet. Na pewno lepsze dla środowiska no i nie trzeba się martwić co z tymi ciuchami po ciąży. Wiem że zawsze można odsprzedać ale jak widzę jak ja *odsprzedaje* rzeczy w których nie chodzę to niespecjalnie widzę siebie odsprzedajaca ciążowe ciuchy. Pewnie zostaną na "następna ciążę" a z następna ciąża u mnie moze być różnie więc pewnie zajmą swoje miejsce w Narnii i pójdą w zapomnienie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2019, 12:01

Novum ICSI
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:

Słyszałam że te do odkurzacza są super i większość osób jest sceptycznie nastawiona na początku a później nie wyobraża sobie inaczej :) ale dla mnie ten sposób ma jedną wadę, że trzeba ten odkurzacz przytaszczyc i włączyć, a w nocy może to być średnio wygodne, z więc ja chyba rozejrze się za takim czymś z akumulatorkiem.

Nacha lubi tę wiadomość

Novum ICSI
    2 mrożaki

Wysłany: 11 maja 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taki zwykly aspirator z Canpolu, ale młody strasznie się przed nim broni. On w ogóle nie cierpi, jak mu się cokolwiek przy nosie robi.
    Nebulizer mam z Microlife i jestem zadowolona, chociaż na szczęście nie musieliśmy wiele razy używać.

tb73vut14i57zd3c.png
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w końcu skończyłam ozdabiać pokój malej, jeszcze tylko pomalować biurko i złożyć komodę. Z szpitalnych rzeczy nie mam totalnie nic, podobnie jak z kosmetyków, podkładów itp. Gemini się ucieszy z zamówienia pod koniec maja.
    Jeszcze tylko 9 tygodni i zobaczę moją kruszynę (właśnie opieram tel na brzuchu jak pisze, a ta zawzięcie w niego kopie :D)

Bobby29, OlaWi, Applejoy lubią tę wiadomość

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2019, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja aspirator zamówiłam z campol taki do zasysania. Nie chce nawet tego do odkurzacza, ja tego podpinać nie mam zamiaru.
    Mam 2 koszule takie do karmienia z lidla. Tylko ze nie jest to czysta bawełna. W dodatku jedna jest na długi rękaw (najwyżej je opierdziele) ale za to dłuższa. A druga przed kolana i tak prześwituje ze całe cyce mi widać i ta pewnie wezmę do porodu. Niby bede ubrana a wszystko mi bedzie jedno czy mi cycki widać czy tyłek goły bedzie. Ja nie cierpię koszul wiec pewnie w domu nie bede w nich spać. Wychodzę z założenia ze je po porodzie wyrzucę dlatego nie chce inwestować w takie cuda. Mysle ze moze jeszcze jedna by sie przydała. Ale nie wiem czy w szpitalu nie dają jakis do porodu albo poczekam moze w pepco na lato jakieś na ramiączkach sie pojawia to te 20-30zl jeszcze wydam.
    W czerwcu bede robic zakupy apteczne i higieniczne jak jakieś podkłady, gacie siateczkowe :) I ciagle rozważam zakup laktatora. Nianie sobie darujemy bo nie mamy potrzeby. Mój K cos mówi ostatnio o rejestratorze oddechu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2019, 12:53

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, byłam w Biedronce, kupiłam legginsy, spodnice i szorty ciążowe, każda rzecz po 19zl :) sukienki i koszule nocne po 29, u mnie nie było już rozmiarów :)

Spódnica cudowna, legginsy fajne maja regulacje na stanikowe haftki nad brzuchem, szorty też super materiał.
    Mogę wrzucić fotki bo na szybko zrobiłam mierząc :)

OlaWi, Smerfelinka, Mary Magdalena lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa właśnie Nacha, jeśli dobrze zrozumiałam to średnica tej części do przyłożenia piersi ma 8cm :) a sam otwór w niej jakieś 2,5cm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2019, 13:27

Nacha lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary Magdalena wrote:
    Ja co prawda nie rodzilam naturalnie, ale wydaje mi się, że w trakcie porodu będzie wam wszystko jedno, czy świeckie tylkiem, czy nie ;)
    Mi tyle razy przy cesarce kazali tylkiem świecić, że jakoś było mi wszystko jedno :D
    A poniewasz się porodu nie spodziewałam, to miałam taką zwykła koszule, która wyglądała jak trochę dłuższy t-shirt. Jak mi pierwszy raz synka położyli na piersiach, to miałam ja pod sama szyję podciagnieta :D teraz też nie zamierzam się nad koszulamu spalac, zwłaszcza, że to środek lata będzie i właściwie każda koszula na ramiączkach jest jak do karmienia.
    Do piersi miałam tylko lanoline z Ziaji, żadnych kapturkow ani muszli, ale wiem ze niektóre koleżanki miały problem z pękającymi sutkami. Ja nie miałam żadnych tego typu przebojow, nie wiem od czego to zależy.

Ja co do koszuli do porodu w pelni podzielam twoje zdanie :D nie jestem ekshobicjonjstka, a bylo mi wszystko jedno! Z przystawieniem tez nie mialam problemu, chyba podwijali koszule, juz nie pamietam, ale dzidzia ssala :) Te koszule do porodu faktycznie maja fajne gadżet, ale dla mnie 200 zl na koszule do porodu to o wiele za duzo, ale taki biznes :D Wazne na pewno by materiał byl dobry, bawelna lub bambus jak kto woli. Ja akurat mialam stara koszulke przeznaczona na straty i domieszka sztucznosci mnie baardzo irytowala...

Mary Magdalena lubi tę wiadomość

3jgx3e3kie55f15r.png
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0
    Domi_tur wrote:
    Laski, byłam w Biedronce, kupiłam legginsy, spodnice i szorty ciążowe, każda rzecz po 19zl :) sukienki i koszule nocne po 29, u mnie nie było już rozmiarów :)

Spódnica cudowna, legginsy fajne maja regulacje na stanikowe haftki nad brzuchem, szorty też super materiał.
    Mogę wrzucić fotki bo na szybko zrobiłam mierząc :)

było to w jakiejś gazetce? pokaż ;-)

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oficjalnie są w gazetce od jutra :) sorry za strój, ale mam sukienkę dzisiaj i nie chciało mi się jej ściągać 😂

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c6c73b41441c.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5223547dd368.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3f9b14a7a61e.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/be3a064e7b22.jpg

OlaWi, Smerfelinka, Applejoy, Mary Magdalena, DrzewkoPomarańczowe, Frida91, Vampire, kayama lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, spódnica wygląda genialnie! 😊 a te szorty nie cisną brzucha?

OlaWi lubi tę wiadomość

‹‹ 663 664 665 666 667 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ