WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wrzucę i ja swoją listę z apteki :) Będę zamawiała na doz.pl

Akuku, majtki jednorazowe, poporodowe, rozmiar 38, 6 szt.
    Ziaja Mamma Mia, lano-maść, pielęgnacja brodawek sutkowych, 15 ml
    Linomag, Bobo A+E, krem ochronny dla dzieci i niemowląt, 50 ml
    Octenisept, płyn na skórę, 50 ml (atomizer)
    Femaltiker choco, proszek, 12 saszetek
    Akuku, wkładki laktacyjne, 60 szt + 24 szt GRATIS!
    Profarm, olej ze słodkich migdałów, 100 ml
    DOZ PRODUCT, kompresy niejałowe z gazy bawełnianej, 17 nitkowe, 8 warstwowe, 5 x 5 cm, 100 szt.
    Gilbert NaCl 0.9%, roztwór soli fizjologicznej, 100 ampułek po 5 ml
    Juvit Baby D3, płyn (krople), 10 ml
    Espumisan 100 mg/ml, krople doustne, 30 ml
    Canpol, aspirator do nosa, 1 szt.
    Simed, pojemnik na ściągnięty pokarm, 140 ml, skala x 4szt.
    Baby Ono, podkłady poporodowe, Comfort, 10 szt. x 2szt.
    Akuku, podkład jednorazowy, 60 x 90 cm, 5 szt. x 2szt.

Razem wyszło 195zł.

Bobby29, Reniiata lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • MartaMartaMarta Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2019, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie pieluchy polecacie kupic na sam poczatek? Z samego pampersa sa bodajze trzy rodzaje z jednego rozmiaru: Procare, acrive, premium care A ja się w ogóle nie orientuje:) kolezanka polecala np. lidlowe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2019, 12:44

Starania ponad 2 lata
    30 lat, AMH 0,88, V Leiden +, NK 15%
    ivf sierpień :( crio wrzesień :( grudzień :)
    w4sqs65gto9pmrq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to chyba nic z pampersów na pierwszy ognień nie kupię, zacznę od dady albo babydream.

Dziś mam dzień odbioru paczek :) Najpierw meble ma balkon a teraz łaszki z lidla.
    Generalnie szorty super, koszulki jak za tę kasę to też gites. W ciąży ubiera mnie Lidl :) Nawet nie miałam okazji jeszcze ubrac tej jeansowej tuniki :P bo jak dla mnie to to bardziej sukienka (jakoś do leginsów mi nie pasuje i bardziej podoba mi sie z podwiniętymi rękawami) więc czekam na ciepełko jakieś żeby w niej śmigać
    34c6e5f9b10dee6cmed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2019, 13:12

Chimera, Bobby29, Smerfelinka, kayama, Sylvka, Frida91, OlaWi, Ania95, Reniiata, Marcelina85, baileys, DrzewkoPomarańczowe, emi2016 lubią tę wiadomość

• kayama Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaMartaMarta wrote:
    Jakie pieluchy polecacie kupic na sam poczatek? Z samego pampersa sa bodajze trzy rodzaje z jednego rozmiaru: Procare, acrive, premium care A ja się w ogóle nie orientuje:) kolezanka polecala np. lidlowe

Ja właśnie dziś kupiłam w Rossmanie babydream New Born 1 od 2-5 kg i 2 większe od 3-6 kg po 1 opakowaniu. U mamyginekolog tak polecaly :)

Nacha lubi tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamierzam kupić pieluchy 1 z babydream z Rossmanna i 2 z Bella Happy. Zobaczymy czy się sprawdzą ;) Wybieram te bo niby nie są bielone chlorem a oryginalne pampersy jednak często podrażniają i wysuszaja podobno pupę.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha rewelacja! Jaki rozmiar szortów brałaś, bo ja się zastanawiam? Świetnie wyglądasz :)

Wiecie co, dziś się zorientowałam, że zaczęłam już 30 tydzień <3 Za trzy tygodnie będę miała meble do sypialni. A wtedy wielkie zakupy i wielkie szykowanie :) Całe szczęście, że to tuż, tuż. Mąż jest dumny ze swojego dzieła w sypialni (podwieszany sufit i malowanie), a ja z niego :) Wyszło super. Oby teraz wszystko nam się jeszcze pomieściło i będę szczęśliwa.

Ja pieluszki wzięłam póki co dwa opakowania z Rossmanna, ale te Bambiboo. Były akurat w promocji, jak je kupowałam. Ciekawa jestem, czy się sprawdzą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2019, 13:25

Nacha, kayama, Frida91, Chimera lubią tę wiadomość

👩36 lat 🧑39 lat

1 ❄️

7 dpt - beta <1 💔
    8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaMartaMarta wrote:
    każdy poleca jaki się sprawdziły ;p u nas pampers uczulal bardzo, one sa zapachowe. kupuje w rossmanie z babydream

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvka wrote:
    Taki właśnie mam plan i zamiar. Samego smoczka też wolałabym unikać, ale chcialabym mieć chociaż jeden wdzień razie czego...bo nie wiem jak będzie i tak naprawdę nie wiem co jeszcze może się przydać co okaże się zbędne...
    to lepiej nie kupuj, kupisz po porodzie. szkoda kasy :) a tak naprawdę to zależy od dziecka jaki smoczek zaakceptuje, kolezanka kupila z 6 zanim syn zaakceptował

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2019, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfelinka wszystko z lidla mam M
    Początkowo zakładając spodenki bałam sie ze beda za ciasne ale jak dobrze naciągnęłam na dupke to sa git :)
    Ja sie określam taka typowa Mką i lidlowa mi pasuje bardzo (chociaż obok znaczka M jest 40/42 co dla mnie jest juz L/xl) No ale sie cieszę ze mi pasuje te łaszki bo sa za grosze. A Np nie mogę ubierać sie w HM, spodnie tam to nigdy mi nie pasują. Kiedys probowalam kupic jeansy to nawet 42 jakieś nie takie były. Albo za ciasne albo za krótkie No nie dogodzisz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2019, 13:35

• Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Bogu za to forum, nie miałam pojęcia jakie pieluchy kupić. Zamówiłam te z Rossmana, fajnie cenowo wychodzą.

Nacha lubi tę wiadomość

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha wrote:
    Smerfelinka wszystko z lidla mam M
    Początkowo zakładając spodenki bałam sie ze beda za ciasne ale jak dobrze naciągnęłam na dupke to sa git :)
    Ja sie określam taka typowa Mką i lidlowa mi pasuje bardzo (chociaż obok znaczka M jest 40/42 co dla mnie jest juz L/xl) No ale sie cieszę ze mi pasuje te łaszki bo sa za grosze. A Np nie mogę ubierać sie w HM, spodnie tam to nigdy mi nie pasują. Kiedys probowalam kupic jeansy to nawet 42 jakieś nie takie były. Albo za ciasne albo za krótkie No nie dogodzisz :)

Nacha i nie cisną brzucha? Masz jeszcze trochę luzu, czy są bardziej obcisłe? Ja do tej pory też zawsze brałam M, ale zastanawiam się, czy jak brzuszek jeszcze urośnie, to nie będą za ciasne. Ja mam podobny problem z ciuchami w sieciówkach, dlatego tak się teraz waham z zamawianiem przez internet i dopytuję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2019, 13:41

Nacha lubi tę wiadomość

👩36 lat 🧑39 lat

1 ❄️

7 dpt - beta <1 💔

9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml

kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa wrote:
    Dzięki Bogu za to forum, nie miałam pojęcia jakie pieluchy kupić. Zamówiłam te z Rossmana, fajnie cenowo wychodzą.
    i są na prawde dobre jakościowo, używałam dwa lata i nie mam zastrzeżeń. nie mają zapachu co prawda i nad ranem czuć mocz, że tak powiem :) ale dla mnie nie stanowiło to problemu, ważne, że nie uczulały

i bardzo często są w promocji z karta rossnę :) zawsze wtedy robilam zapasy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2019, 13:43

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2019, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmm generalnie mnie nie cisną, ten jeans kończy się nisko pod brzuchem, a na brzuchu jest ta taka elastyczna tkanina (chociaż mam wrażenie że jest jakby ciaśniejsza niż przy jeansach długich -bo mam takie lidlowe- tylko że długie to już troche noszę i może się ta guma wyrobiła)

Smerfelinka lubi tę wiadomość

• Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha wrote:
    hmmm generalnie mnie nie cisną, ten jeans kończy się nisko pod brzuchem, a na brzuchu jest ta taka elastyczna tkanina (chociaż mam wrażenie że jest jakby ciaśniejsza niż przy jeansach długich -bo mam takie lidlowe- tylko że długie to już troche noszę i może się ta guma wyrobiła)

Bardzo Ci dziękuję :) Może w takim razie i ja się skuszę.

👩36 lat 🧑39 lat

1 ❄️

7 dpt - beta <1 💔

9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml

kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2019, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz zakładałam drugi raz i sa dopasowane ale coś tam jeszcze się zmieści. Mam nadzieje że nie urośnie sama dupcia a brzuch. Rozciągałam jeszcze ten materiał na brzuchu-jest zapasu troche, licze że na czerwiec/lipiec będą dobre. Nie wiem czy L jest sporo większa.

Smerfelinka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2019, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wzielam w aptece gemini Pampers Premium Care (99 zl dwupak rozmiaru 1 i 2 po 88 sztuk), bo mi je znajomi i rodzina polecali. Te tansze linie Pampersa ponoc rzeczywiscie podrazniaja, ale ta premium nie.
    Moj eMek zreszta takie chcial ze wzgledu na pasek pokazujacy kiedy nalezy wymienic pieluszke - on jest z tych co jak moga sobie ulatwic zycie, to zawsze korzystaja 😀

Mnie z kolei dzinsy Lidlowe nijak nie pasuja, jestem jakos pomiedzy rozmiarami. Dlugie przez jakis czas byly dobre, ale teraz cisna w momencie jak siedze i np. w aucie sa mega niewygodne. Wiec mimo zs byly tanie, nie uwazam ich za dobry zakup, bo krotko je nosilam. Dzinsy ciazowe HM natomiast leza jak marzenie, zarowno dlugie jak i szorty. Na wyjazd w gory kupilam te dzinsowe szorty za 99 zl i polecam bardzo.
    Widac ze kazda z nas ma inna sylwetke i nie ma co porownywac🙂 Na Tobie Nacha Lidlowe leza ekstra!

Nacha, OlaWi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2019, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo z tymi rozmiarami to tak właśnie jest. Ja standardowo jeansy od lat kupuję tylko w NewYorkerze i nawet tam tylko z jednej "podfirmy" mi leża. Reszta to albo za krótkie, albo za ciasne czy szerkokie, albo za wysokie w stanie czego nie lubie :)

• Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zrobiłam porównanie wyprawki z DOZem i Gemini. No i jednak Gemini wychodzi lepiej. Łącznie mi podliczyło coś kolo 350 zł za wszystko. Wszystkie kosmetyki sprawdziłam na srokao więc przynajmniej składu się ie będę bać.

Frida91 lubi tę wiadomość

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• kayama Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:

Mnie z kolei dzinsy Lidlowe nijak nie pasuja, jestem jakos pomiedzy rozmiarami. Dlugie przez jakis czas byly dobre, ale teraz cisna w momencie jak siedze i np. w aucie sa mega niewygodne. Wiec mimo zs byly tanie, nie uwazam ich za dobry zakup, bo krotko je nosilam. Dzinsy ciazowe HM natomiast leza jak marzenie, zarowno dlugie jak i szorty. Na wyjazd w gory kupilam te dzinsowe szorty za 99 zl i polecam bardzo.
    Widac ze kazda z nas ma inna sylwetke i nie ma co porownywac🙂 Na Tobie Nacha Lidlowe leza ekstra!

Mi lidlowe też nie pasują, są bardzo opięte w nogach a pas materiałowy luźny i mi ciągle zjeżdżają z tylka. W dodatku ten pas się rozprul w 1 miejscu i zszywałam także mimo że tanie dla mnie to nieudany zakup, już w nich nawet nie chodzę. Mam 2 pary jeansow z Bonprixa i są dużo lepszej jakości.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2019, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Mi lidlowe też nie pasują, są bardzo opięte w nogach a pas materiałowy luźny i mi ciągle zjeżdżają z tylka. W dodatku ten pas się rozprul w 1 miejscu i zszywałam także mimo że tanie dla mnie to nieudany zakup, już w nich nawet nie chodzę. Mam 2 pary jeansow z Bonprixa i są dużo lepszej jakości.

A mozesz wrzucic linki do tych sprawdzonych z Bonprixa? Weszlam kiedys na ich strone, ale bylo duzo ciazowych, a opinie sprzeczne i nie wiedzialam, na ktore sie zdecydowac

‹‹ 682 683 684 685 686 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ