Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki za listy zakupów, myślałam że już wszystko mam, a jednak kilku rzeczy mi brakuje
Koleżanka poradziła mi, żeby kupić na wszelki wypadek strzykawkę do podawania odciągniętego mleka w pierwszych dniach po porodzie (gdyby nauka ssania zajęła Dzidzi więcej czasu), do tego kilka szt. gazików jałowych 5x5cm na pępek, czopki glicerynowe, Vigantol (wit. D3), pedicetamol, jakiś delikatny naturalny repelent. Zastanawiam się, co jeszcze warto mieć w apteczce na przyszłość. Myślę nad probiotykiem w kroplach. Czy któraś z bardziej doświadczonych mogłaby któreś polecić? Kojarzę tylko Floractin. Ewentualnie w razie kolek mam na liście kateter rektalny Windi (+ wazelina do aplikacji) i krople Sab Simplex, a przy objawach nietolerancji laktozy przydaje się podobno Delicol. Przy bolesnym ząbkowaniu u koleżanki pomógł lek homeopatyczny Camilia.
"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
7t1d (*) -
Marcelina, położna polecała probiotyk Vivomixx, dla Maluszka w kroplach(5kropli 1raz dziennie). Podobno najlepszy, w szczególności dla dzieci po cc i dla maluszków z problemami brzuszkowymi, wtedy Sab Simplex niepotrzebny
W ogóle polecała ten probiotyk w saszetkach kobietom stosować na 2 miesiące przed porodem, a w szczególności tym, które mają planowane ccMarcelina85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Sylvka wrote:Brzydko zimno deszczowo brrr..mam wrażenie, że ta zima się nie skończy. Koło weekendu ma być lepiej, najpiękniejsze dni roku a tu taka lipa.
Wczoraj na szkole rodzenia nasłuchałam się o laktacji to jestem jeszcze bardziej przerażona 😱 dostałyśmy paczki z niebieskiego pudełka, w tym butelke także spoko bo już jeden zakup na początek odpada. Zastanawiam się jaki smoczek kupić? Co polecicie? Czy nie ma to zbyt dużego znaczenia czy taki czy siaki..
Ja kupilam z firmy mam, ale potem dostalam jeszcze kilka gratisow, chyba z nuka m.in. W konsekwencji żaden nie dal rady oszukać mojej córy. W gre wchodzil tylko cycJak chcialam dac smoka to darla sie niemiłosiernie!
-
Domi_tur wrote:Marcelina, położna polecała probiotyk Vivomixx, dla Maluszka w kroplach(5kropli 1raz dziennie). Podobno najlepszy, w szczególności dla dzieci po cc i dla maluszków z problemami brzuszkowymi, wtedy Sab Simplex niepotrzebny
W ogóle polecała ten probiotyk w saszetkach kobietom stosować na 2 miesiące przed porodem, a w szczególności tym, które mają planowane cc
Mi przy Julku położna tez poleciła Vivomix. Nie wiem czy to zasługa tego specyfiku, ale my większych problemów z brzuszkiem nie mieliśmy. Dzięki za przypomnienie!Marcelina85 lubi tę wiadomość
[/url]
-
Ja miałam dziś paskudny dzień, chce iść już spać
.
Julian przespał dziś cała noc!! Dopiero po 6 mnie zawołał, przytuliłam i pospal jeszcze do 8.10. To była chyba 3 lub 4 przespana w całości noc w jego życiu. Przyjdzie taka, rozbudzi nadzieje na lepsze jutro by potem znów nie pojawić się przez kilka miesięcy! Znam te numery!
Szkoda tylko, ze ja nie wykorzystałam okazji i nie przespałam nocy. Od 3 się budziłam i się zastanawiałam czemu Julian się nie budzi i czy wszystko ok 🙄. Poza tym bolą mnie ostatnio biodra od spania na boku i to tez mnie budzi.
[/url]
-
Ja bylam po cc, probiotykow żadnych nie dawalam, a na szczęście obylo sie bez problemow brzuszkowych.
Ja mam ostatnio problem z nogami, uczucie ciezkosci. Nie wien czy to nie przez ostatnie dosc dlugie siedzenie w aucie... Stosujecie cos na ociezale nogi? Ja na razie w miare możliwości trzymam w gorze : D Slyszalam tez o kremach z kasztanowca. -
Odebrałam dziś wyniki moczu i morfologii.Morfologia jest ok.tzn.leukocyty 19.8tys,ale to dobry wynik bo z taką ilością wypuszczali mnie 3 tyg temu ze szpitala.Gorzej z moczem.Bakterie dość liczne,glukoza,leukocyty,erytrocyty.
Jutro rano wizyta u gina i już się boje.Proszę o kciuki.
Kurcze w poprzedniej ciąży miałam problemy z leukocytami,a wtej dochodzą jeszcze ciągle problemy z moczem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2019, 22:31
OlaWi lubi tę wiadomość
-
plinka89 wrote:Ja bylam po cc, probiotykow żadnych nie dawalam, a na szczęście obylo sie bez problemow brzuszkowych.
Ja mam ostatnio problem z nogami, uczucie ciezkosci. Nie wien czy to nie przez ostatnie dosc dlugie siedzenie w aucie... Stosujecie cos na ociezale nogi? Ja na razie w miare możliwości trzymam w gorze : D Slyszalam tez o kremach z kasztanowca.
Ja stosuję żel EkaMedica z kasztanowcem, miłorzębem, babką lancetowatą i perełkowcem japońskim. Kosztuje 13 zł / 200ml
plinka89, Domi_tur, Mary Magdalena lubią tę wiadomość
"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
7t1d (*) -
nick nieaktualnyBylam na filmie o Bundym, powiem Wam, ze takie 7/10. Poprowadzony z ciekawej perspektywy i dobrze zagrana glowna rola. Ale polski film sprzed kilku lat "Jestem morderca" byl imho o wiele lepszy. Natomiast moje dziecie caly seans nawet pol kopniaka mi nie zaserwowalo, chyba sie wciagnela 😉
Smerfelinka lubi tę wiadomość
-
Powinnam sobie pokopiować te zamówienia apteczne i jakoś je rozszyfrować, dla mnie póki co to czarna magia.
Zaczęłam szkole rodzenia, dziś zwiedzaliśmy miejscowy szpital , położne to same Panie w wieku przedemerytalnym i do tego mało przyjemne na pierwszy rzut oka. Wrażenia raczej negatywne, zaczęłam się też bać porodu sn z uwagi na potencjalne zaniedbania personelu...
Wrzucam choć mam nadzieję, że żadnej z nas się nie przyda:
https://mobile.mamadu.pl/131195,bledy-okoloporodowe-jolanta-budzowska-radca-niezbednik-ciezarnej
Byłam dziś na krzywej, trzymajcie proszę kciuki za dobre wyniki. Zdecydowałam się też zrobić badania prenatalne 3 trymestru u innego lekarza niż moja prowadząca, choć
wcześniej byłam do nich sceptycznie nastawiona, jutro będę dzwonić, mam nadzieję, że nie jest za późno by się umówić.
Bobby29, OlaWi lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny proszę o kciuki dzisiaj z racji moich jazd doszkalających! Mam nadzieję że w nic nie grzmotne 😅 Tak się stresuję że od piątej nie śpię 🙄
OlaWi, Malinka7, Frida91, Chimera, Applejoy, Pierniczkowa, DrzewkoPomarańczowe, E_linka2, AnaKwiat, Smerfelinka, emi2016, Marcelina85, kayama lubią tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dptHarmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Uderzam dzisiaj do Tk Maxx może coś wypatrzę dla małego. Muszę też kupić jakiś prezent do nowego domu. Zostaliśmy zaproszeni na sobotę i kompletnie nie mam pomysłu. Jakieś pomysły?
Mały coś spokojny dzisiaj 😕
Edit: odwołuję to o spokojnym.. chyba był głodny 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2019, 08:12
Bobby29 lubi tę wiadomość