X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moze rzeczywiscie na 1y rzut oka niektore nasze polozne troche odstraszaja
    za to umiejetnosci maja pierwsza klasa i lata doswiadczen

fakt demograficznie zawod pielegniarka/polozna troche sie starzeje
    to ciezka, odpowiedzialna praca a zarobki wiadomo

ja jak trafilam z 2ga corka na mame 4ki z grupy "Bociana" bylam super zadowolona

przy 1ym porodzie 1sza i 2ga zmiana Pan' Poloznych tez mnie b wspierala

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • MartaMartaMarta Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaWi wrote:
    Uderzam dzisiaj do Tk Maxx może coś wypatrzę dla małego. Muszę też kupić jakiś prezent do nowego domu. Zostaliśmy zaproszeni na sobotę i kompletnie nie mam pomysłu. Jakieś pomysły?

Np. Jakaś porządna świeca zapachowa typu yankee candle, ja akurat lubię prezenty które ktoś użyje a nie rzuci w kąt bo coś nie pasuje ;)

nick nieaktualny, OlaWi lubią tę wiadomość

Starania ponad 2 lata
    30 lat, AMH 0,88, V Leiden +, NK 15%
    ivf sierpień :( crio wrzesień :( grudzień :)
    w4sqs65gto9pmrq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaWi wrote:
    Uderzam dzisiaj do Tk Maxx może coś wypatrzę dla małego. Muszę też kupić jakiś prezent do nowego domu. Zostaliśmy zaproszeni na sobotę i kompletnie nie mam pomysłu. Jakieś pomysły?

My dostaliśmy od znajomych porcelanowego słonia, a od rodziców anioła z drewna. Mimo, że nie lubię takich bibelotow to te darzę ogromnym sentymentem i bardzo je lubię.

OlaWi lubi tę wiadomość

• DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska, daj znać!

Bobby trzymam kciuki. Tez kiedyś po kilku latach bycia niejezdzacym kierowca wzięłam nowe auto w leasing. To był grudzień, zima w najlepsze! Stresu miałam co nie miara ale dałam rade! Ty tez dasz!

A ja dziś jestem ciężarna, która miała mieć jutro usg III trymestru, ale musiała je przełożyć na poniedziałek 😱. Płacze. Dosłownie. Taki dzień, po takiej nocy 🤷🏻‍♂️

Miłego dnia Dziewczyny!

Bobby29 lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaWi wrote:

Mały coś spokojny dzisiaj 😕

Edit: odwołuję to o spokojnym.. chyba był głodny 😅
    Może kwiatka? Tak standardowo storczyka, albo dobra do sypialni jest wężownica-latwa w utrzymaniu przy okazji. Jakaś patera na ciasto, albo naczynie do zapiekania? Zależy czy to osoby, które się przeprowadzają i mają trochę swojego majdanu czy to ich pierwszy nowy dom.

OlaWi, Bobby29 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2019, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yankee candle sa suuuper. Tez nie lubimy bibelotów albo kolejnego zestawu do niczego nie pasującej porcelany czy jakiegoś zastawu. A te świeczki zawsze przygarniemy chętnie. Biała herbata pachnie cudnie. Kiedys mój K chciał zrobić sobie żarcik z pani sprzedającej i pyta sie czy jest zapach świezego czosnku? Pani go zagiela i mówi ze nie ale jest zapach bekonu 😂 Rozwaliła system (a my wegusy 😜). Uśmiałam sie jak nic.

OlaWi, Bobby29 lubią tę wiadomość

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczoraj powtarzałam krzywą cukrową ;/ i wyszła źle :( jutro wizyta u gina i pewnie skierowanie do diabetologa... dziewczyny z cukrzycą co dalej? gdzieś wypożycza się glukometr czy musze kupić? jak z badaniem moczu bo coś gin przez tel mi wspominał, że mam codziennie badać?

edit wyniko moje
    na czczo 95
    po 1h 138
    po 2 h 144

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2019, 10:49

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    wczoraj powtarzałam krzywą cukrową ;/ i wyszła źle :( jutro wizyta u gina i pewnie skierowanie do diabetologa... dziewczyny z cukrzycą co dalej? gdzieś wypożycza się glukometr czy musze kupić? jak z badaniem moczu bo coś gin przez tel mi wspominał, że mam codziennie badać?

edit wyniko moje
    na czczo 95
    po 1h 138
    po 2 h 144

Glukometr dostaniesz od diabetologa, do niego receptę na paski i receptę na paski do moczu żeby sprawdzać w nim codziennie ciała ketonowe i glukoze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2019, 11:39

wiki2 lubi tę wiadomość

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka89 wrote:
    Dostepny w drogerii czy raczej apteki?

Nie widziałam go w drogeriach. Ja jestem z Łodzi i tutaj najtaniej w aptekach Melissa, Olmed lub Zawisza, z odbiorem osobistym, ale to chyba takie lokalne apteki.

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :)
    Właśnie udało mi się uśpić Łucję, ciasto z rabarbarem i malinami dochodzi w piekarniku, pranie rozwieszone, to teraz chwila na kawę i forum i... drzemkę :)

Iga - tak jak napisała Sylvka - W Lublinie polecam dr Kowalczyka w SPSK4 - przyjmuje na NFZ, po za tym pewnie wyśle Ciebie na edukację do pani Ani Chitryń, również w tym szpitalu - ona wszystko Ci wytłumaczy i da glukometr.

Co do pampersów - dla każdego dziecka co innego :) U nas sprawdziły się Pampersy orgyginalne i Happy - ale tylko te pampersy są w rozmiarach wcześniaczych "0" więc, nie bardzo miały wyjście :) Teraz na dzień używamy Dady, a na noc nadal pampersa. Jakiś miesiąc temu "udało" nam się odparzyć pupę Dadą założoną na noc :( A Lidlowe to dlam nei niewypał :P Zobaczymy jak będize przy Młodym !

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby jak jazdy?
    Niebieska jak wizyta?

Dziewczyny podobno weekend ma być piękny! Macie jakieś plany na weekend (koło 20 stopni )

1bab7e35e8.png[/url]
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizyta na wesoło.Szyjka długa twarda i zamknięta.Skurczami które mam,mam się nie przejmować.jest ich mało i jest dobrze.
    Leukocyty 20tys u mnie to norma.Muszę powtórzyć krzywą glukozy.Glukoza w moczu też źle i mam powtórzyć badanie u nich w labolatorium i zobaczymy co dalej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2019, 11:57

emi2016, Pierniczkowa, Applejoy, Smerfelinka, Mary Magdalena, OlaWi, Bobby29 lubią tę wiadomość

• Chimera Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli sprawdzą się prognozy, to mam zamiar wykorzystać pogodę, bo już mnie nosi ;)

Jutro popołudniu idę na grilla do ludzi z mojej pracy, jak będzie pogoda, to będzie grill, jak nie, to kiełbasa z piekarnika ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 12:53

Applejoy, nick nieaktualny, Bobby29 lubią tę wiadomość

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi2016 wrote:
    Dzień dobry dziewczyny :)

Iga - tak jak napisała Sylvka - W Lublinie polecam dr Kowalczyka w SPSK4 - przyjmuje na NFZ, po za tym pewnie wyśle Ciebie na edukację do pani Ani Chitryń, również w tym szpitalu - ona wszystko Ci wytłumaczy i da glukometr.

\

a oni mnie przyjmą rzeczywiście w ciągu 7 dni? muszę mieć skierowanie? bo chodzę prywatnie do lekarza i nie wiem, czy takie skierowanie się liczy, jakby co wezmę od rodzinnej.

na razie jestem przerażona ;/

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my na weekend jedziemy na wieś do siostry bo ma urodziny :) jutro piekę ciasto, którego już wiem, że nie zjem ;p może jakąś wersje dla siebie znajde w necie i upieke też

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2019, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje, ze sie rzeczywiscie ta pogoda poprawi, bo na ten moment wciaz bez przerwy leje...

Ja za chwile znow ide do kina 😂😂 Bo przyjechalam oddac auto na przeglad plus wymiana filtrow i czyszczenie klimatyzacji i sie dowiedzialam, ze to potrwa az 4 godziny. Jakkolwiek lubie chodzic po galeriach handlowych to 4 h to nawet dla mnie przesada. Z kolei wracac do domu komunikacja i potem przyjezdzac jeszcze raz to tez strata czasu. Ide wiec znow na film, a potem moze tak jak Ola do TkMaxx, bo akurat tez jest na miejscu 😉

OlaWi, kayama, Bobby29 lubią tę wiadomość

• Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zapowiadają 23 stopnie i burze przez cały weekend. Od kilku dni odczuwam jakąś dziwną euforię i zastrzyk energii, ogólnie dobry nastrój utrzymuje mi się odkąd czuję regularne ruchy, za każdym kopniaczkiem uśmiecham się w duchu. Włączył mi się też na maxa syndrom wicia gniazda. Do tego stopnia, że przedwczoraj przez pół dnia malowalam ściany na drabinie, potem zakupy, szkoła rodzenia...i totalny zjazd wieczorem ;) a następnego dnia powtórka - mycie lodówki, mycie szuflad w kuchni, pranie, układanie ubranek wg rozmiarów, przenoszenie zawartości mojego gabinetu do innego pokoju i urządzanie pokoiku dla małej Poli (bo w końcu mój M. przystał na moją propozycję, po tym jak teściu stanął po mojej stronie :D). Ale wydawało mi się, że wymyśliłam w miarę oryginalne imię, a tu się okazuje, że jest obecnie bardziej popularne niż chociażby Ania: https://www.gov.pl/web/cyfryzacja/imiona

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelina85 wrote:
    U nas zapowiadają 23 stopnie i burze przez cały weekend. Od kilku dni odczuwam jakąś dziwną euforię i zastrzyk energii, ogólnie dobry nastrój utrzymuje mi się odkąd czuję regularne ruchy, za każdym kopniaczkiem uśmiecham się w duchu. Włączył mi się też na maxa syndrom wicia gniazda. Do tego stopnia, że przedwczoraj przez pół dnia malowalam ściany na drabinie, potem zakupy, szkoła rodzenia...i totalny zjazd wieczorem ;) a następnego dnia powtórka - mycie lodówki, mycie szuflad w kuchni, pranie, układanie ubranek wg rozmiarów, przenoszenie zawartości mojego gabinetu do innego pokoju i urządzanie pokoiku dla małej Poli (bo w końcu mój M. przystał na moją propozycję, po tym jak teściu stanął po mojej stronie :D). Ale wydawało mi się, że wymyśliłam w miarę oryginalne imię, a tu się okazuje, że jest obecnie bardziej popularne niż chociażby Ania: https://www.gov.pl/web/cyfryzacja/imiona
    chciałabym mieć syndrom wicia gniazda, mam syndrom lenia ;p

co do imion, przed wyborami w rodzinie zawsze sprawdzamy rankingi imion ;p my nie wybraliśmy jeszcze ;/ na razie mąż zasugerował Lidię.

więc mamy Lidię, Łucję, Zoję w pakiecie... na Matylde mąż się dalej nie zgadza

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś mimo deszczu wzięłam kurtkę i kalosze i zrobiłam sobie spacer z 7-8km po lesie :) Ile można siedzieć w domu...

IGA.G, nick nieaktualny, Sylvka, Bobby29, Smerfelinka lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 🩷
    Synek 10.2022 💙
    Synek 02.2026 🩵
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Ja dziś mimo deszczu wzięłam kurtkę i kalosze i zrobiłam sobie spacer z 7-8km po lesie :) Ile można siedzieć w domu...
    ja do 14 staram się odpocząć ile się da :) zaraz jade po Anielke i do 20 będę ciągle na nogach

Frida91 lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
‹‹ 685 686 687 688 689 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ