WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moze rzeczywiscie na 1y rzut oka niektore nasze polozne troche odstraszaja
    za to umiejetnosci maja pierwsza klasa i lata doswiadczen

fakt demograficznie zawod pielegniarka/polozna troche sie starzeje
    to ciezka, odpowiedzialna praca a zarobki wiadomo

ja jak trafilam z 2ga corka na mame 4ki z grupy "Bociana" bylam super zadowolona

przy 1ym porodzie 1sza i 2ga zmiana Pan' Poloznych tez mnie b wspierala

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • MartaMartaMarta Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaWi wrote:
    Uderzam dzisiaj do Tk Maxx może coś wypatrzę dla małego. Muszę też kupić jakiś prezent do nowego domu. Zostaliśmy zaproszeni na sobotę i kompletnie nie mam pomysłu. Jakieś pomysły?

Np. Jakaś porządna świeca zapachowa typu yankee candle, ja akurat lubię prezenty które ktoś użyje a nie rzuci w kąt bo coś nie pasuje ;)

Nacha, OlaWi lubią tę wiadomość

Starania ponad 2 lata
    30 lat, AMH 0,88, V Leiden +, NK 15%
    ivf sierpień :( crio wrzesień :( grudzień :)
    w4sqs65gto9pmrq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaWi wrote:
    Uderzam dzisiaj do Tk Maxx może coś wypatrzę dla małego. Muszę też kupić jakiś prezent do nowego domu. Zostaliśmy zaproszeni na sobotę i kompletnie nie mam pomysłu. Jakieś pomysły?

My dostaliśmy od znajomych porcelanowego słonia, a od rodziców anioła z drewna. Mimo, że nie lubię takich bibelotow to te darzę ogromnym sentymentem i bardzo je lubię.

OlaWi lubi tę wiadomość

• DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska, daj znać!

Bobby trzymam kciuki. Tez kiedyś po kilku latach bycia niejezdzacym kierowca wzięłam nowe auto w leasing. To był grudzień, zima w najlepsze! Stresu miałam co nie miara ale dałam rade! Ty tez dasz!

A ja dziś jestem ciężarna, która miała mieć jutro usg III trymestru, ale musiała je przełożyć na poniedziałek 😱. Płacze. Dosłownie. Taki dzień, po takiej nocy 🤷🏻‍♂️

Miłego dnia Dziewczyny!

Bobby29 lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaWi wrote:

Mały coś spokojny dzisiaj 😕

Edit: odwołuję to o spokojnym.. chyba był głodny 😅
    Może kwiatka? Tak standardowo storczyka, albo dobra do sypialni jest wężownica-latwa w utrzymaniu przy okazji. Jakaś patera na ciasto, albo naczynie do zapiekania? Zależy czy to osoby, które się przeprowadzają i mają trochę swojego majdanu czy to ich pierwszy nowy dom.

OlaWi, Bobby29 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2019, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yankee candle sa suuuper. Tez nie lubimy bibelotów albo kolejnego zestawu do niczego nie pasującej porcelany czy jakiegoś zastawu. A te świeczki zawsze przygarniemy chętnie. Biała herbata pachnie cudnie. Kiedys mój K chciał zrobić sobie żarcik z pani sprzedającej i pyta sie czy jest zapach świezego czosnku? Pani go zagiela i mówi ze nie ale jest zapach bekonu 😂 Rozwaliła system (a my wegusy 😜). Uśmiałam sie jak nic.

OlaWi, Bobby29 lubią tę wiadomość

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczoraj powtarzałam krzywą cukrową ;/ i wyszła źle :( jutro wizyta u gina i pewnie skierowanie do diabetologa... dziewczyny z cukrzycą co dalej? gdzieś wypożycza się glukometr czy musze kupić? jak z badaniem moczu bo coś gin przez tel mi wspominał, że mam codziennie badać?

edit wyniko moje
    na czczo 95
    po 1h 138
    po 2 h 144

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2019, 10:49

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    wczoraj powtarzałam krzywą cukrową ;/ i wyszła źle :( jutro wizyta u gina i pewnie skierowanie do diabetologa... dziewczyny z cukrzycą co dalej? gdzieś wypożycza się glukometr czy musze kupić? jak z badaniem moczu bo coś gin przez tel mi wspominał, że mam codziennie badać?

edit wyniko moje
    na czczo 95
    po 1h 138
    po 2 h 144

Glukometr dostaniesz od diabetologa, do niego receptę na paski i receptę na paski do moczu żeby sprawdzać w nim codziennie ciała ketonowe i glukoze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2019, 11:39

wiki2 lubi tę wiadomość

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka89 wrote:
    Dostepny w drogerii czy raczej apteki?

Nie widziałam go w drogeriach. Ja jestem z Łodzi i tutaj najtaniej w aptekach Melissa, Olmed lub Zawisza, z odbiorem osobistym, ale to chyba takie lokalne apteki.

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :)
    Właśnie udało mi się uśpić Łucję, ciasto z rabarbarem i malinami dochodzi w piekarniku, pranie rozwieszone, to teraz chwila na kawę i forum i... drzemkę :)

Iga - tak jak napisała Sylvka - W Lublinie polecam dr Kowalczyka w SPSK4 - przyjmuje na NFZ, po za tym pewnie wyśle Ciebie na edukację do pani Ani Chitryń, również w tym szpitalu - ona wszystko Ci wytłumaczy i da glukometr.

Co do pampersów - dla każdego dziecka co innego :) U nas sprawdziły się Pampersy orgyginalne i Happy - ale tylko te pampersy są w rozmiarach wcześniaczych "0" więc, nie bardzo miały wyjście :) Teraz na dzień używamy Dady, a na noc nadal pampersa. Jakiś miesiąc temu "udało" nam się odparzyć pupę Dadą założoną na noc :( A Lidlowe to dlam nei niewypał :P Zobaczymy jak będize przy Młodym !

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby jak jazdy?
    Niebieska jak wizyta?

Dziewczyny podobno weekend ma być piękny! Macie jakieś plany na weekend (koło 20 stopni )

1bab7e35e8.png[/url]
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizyta na wesoło.Szyjka długa twarda i zamknięta.Skurczami które mam,mam się nie przejmować.jest ich mało i jest dobrze.
    Leukocyty 20tys u mnie to norma.Muszę powtórzyć krzywą glukozy.Glukoza w moczu też źle i mam powtórzyć badanie u nich w labolatorium i zobaczymy co dalej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2019, 11:57

emi2016, Pierniczkowa, Applejoy, Smerfelinka, Mary Magdalena, OlaWi, Bobby29 lubią tę wiadomość

• Chimera Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli sprawdzą się prognozy, to mam zamiar wykorzystać pogodę, bo już mnie nosi ;)

Jutro popołudniu idę na grilla do ludzi z mojej pracy, jak będzie pogoda, to będzie grill, jak nie, to kiełbasa z piekarnika ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 12:53

Applejoy, baileys, Bobby29 lubią tę wiadomość

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi2016 wrote:
    Dzień dobry dziewczyny :)

Iga - tak jak napisała Sylvka - W Lublinie polecam dr Kowalczyka w SPSK4 - przyjmuje na NFZ, po za tym pewnie wyśle Ciebie na edukację do pani Ani Chitryń, również w tym szpitalu - ona wszystko Ci wytłumaczy i da glukometr.

\

a oni mnie przyjmą rzeczywiście w ciągu 7 dni? muszę mieć skierowanie? bo chodzę prywatnie do lekarza i nie wiem, czy takie skierowanie się liczy, jakby co wezmę od rodzinnej.

na razie jestem przerażona ;/

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my na weekend jedziemy na wieś do siostry bo ma urodziny :) jutro piekę ciasto, którego już wiem, że nie zjem ;p może jakąś wersje dla siebie znajde w necie i upieke też

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2019, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje, ze sie rzeczywiscie ta pogoda poprawi, bo na ten moment wciaz bez przerwy leje...

Ja za chwile znow ide do kina 😂😂 Bo przyjechalam oddac auto na przeglad plus wymiana filtrow i czyszczenie klimatyzacji i sie dowiedzialam, ze to potrwa az 4 godziny. Jakkolwiek lubie chodzic po galeriach handlowych to 4 h to nawet dla mnie przesada. Z kolei wracac do domu komunikacja i potem przyjezdzac jeszcze raz to tez strata czasu. Ide wiec znow na film, a potem moze tak jak Ola do TkMaxx, bo akurat tez jest na miejscu 😉

OlaWi, kayama, Bobby29 lubią tę wiadomość

• Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zapowiadają 23 stopnie i burze przez cały weekend. Od kilku dni odczuwam jakąś dziwną euforię i zastrzyk energii, ogólnie dobry nastrój utrzymuje mi się odkąd czuję regularne ruchy, za każdym kopniaczkiem uśmiecham się w duchu. Włączył mi się też na maxa syndrom wicia gniazda. Do tego stopnia, że przedwczoraj przez pół dnia malowalam ściany na drabinie, potem zakupy, szkoła rodzenia...i totalny zjazd wieczorem ;) a następnego dnia powtórka - mycie lodówki, mycie szuflad w kuchni, pranie, układanie ubranek wg rozmiarów, przenoszenie zawartości mojego gabinetu do innego pokoju i urządzanie pokoiku dla małej Poli (bo w końcu mój M. przystał na moją propozycję, po tym jak teściu stanął po mojej stronie :D). Ale wydawało mi się, że wymyśliłam w miarę oryginalne imię, a tu się okazuje, że jest obecnie bardziej popularne niż chociażby Ania: https://www.gov.pl/web/cyfryzacja/imiona

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelina85 wrote:
    U nas zapowiadają 23 stopnie i burze przez cały weekend. Od kilku dni odczuwam jakąś dziwną euforię i zastrzyk energii, ogólnie dobry nastrój utrzymuje mi się odkąd czuję regularne ruchy, za każdym kopniaczkiem uśmiecham się w duchu. Włączył mi się też na maxa syndrom wicia gniazda. Do tego stopnia, że przedwczoraj przez pół dnia malowalam ściany na drabinie, potem zakupy, szkoła rodzenia...i totalny zjazd wieczorem ;) a następnego dnia powtórka - mycie lodówki, mycie szuflad w kuchni, pranie, układanie ubranek wg rozmiarów, przenoszenie zawartości mojego gabinetu do innego pokoju i urządzanie pokoiku dla małej Poli (bo w końcu mój M. przystał na moją propozycję, po tym jak teściu stanął po mojej stronie :D). Ale wydawało mi się, że wymyśliłam w miarę oryginalne imię, a tu się okazuje, że jest obecnie bardziej popularne niż chociażby Ania: https://www.gov.pl/web/cyfryzacja/imiona
    chciałabym mieć syndrom wicia gniazda, mam syndrom lenia ;p

co do imion, przed wyborami w rodzinie zawsze sprawdzamy rankingi imion ;p my nie wybraliśmy jeszcze ;/ na razie mąż zasugerował Lidię.

więc mamy Lidię, Łucję, Zoję w pakiecie... na Matylde mąż się dalej nie zgadza

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś mimo deszczu wzięłam kurtkę i kalosze i zrobiłam sobie spacer z 7-8km po lesie :) Ile można siedzieć w domu...

IGA.G, Nacha, Sylvka, Bobby29, Smerfelinka lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Ja dziś mimo deszczu wzięłam kurtkę i kalosze i zrobiłam sobie spacer z 7-8km po lesie :) Ile można siedzieć w domu...
    ja do 14 staram się odpocząć ile się da :) zaraz jade po Anielke i do 20 będę ciągle na nogach

Frida91 lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
‹‹ 685 686 687 688 689 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ