Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Nacha wrote:Hej. Czy któraś miała/ma problem z tarczycą w ciąży? Mam lekko podwyższony poziom TSH (2,6). Byłam na wizycie u endokrynologa i mam do końca ciąży łykać Euthyrox. Ponoć to bezpieczne dla dziecka i mam się nie przejmować. Następna wizyta za miesiąc i kolejne badania w tym kierunku przed wizytą. Któraś jakieś doświadczenia ma w tym temacie?
u mnie tsh 2,8 i tez euthyrox dostalam 50 i jod 200. Z tym, ze gin skorygowal mi euthyrox do 25, bo po 50 zle sie czulam i stwierdził ze chyba przesadzona ta dawka na poczatek. W styczniu mam kontrolę u endo to zobaczymy. A ty ile euthyroxu dostalas? Generalnie i tak nasz poziom tsh nie jest mega zawyzony, moja kolezanja miala w ciazy ponad 9, takze sie nie martw -
Agagusia wrote:Wiki a u logo prowadzisz? W ktorym szpitalu pracuje? Plastykę myślałaś przy cc, czy potem?
Kayama - dlaczego nie chcesz faceta przy przezpochwowym? Przeciez juz chyba wszystko widzial co i jak tam wyglada, nie?
U mnie tak ale nie widział jak mi gin coś tam wkłada Nie wiem jak to przyjmie. -
kayama wrote:Hm to ja muszę spytać w przychodni, bo serduszkowe będę robić jakoś w 7/8 tc i chciała bym aby mój facet był, no ale to nie przy przezpochwowym
moj byl przy dopochwowym, ale byl tez i przy pierwszym porodzie, więc wszystko zależy od Waszych relacji
poza tym pewnie powiedza Ci, za w tym tygodniu dopochwowe, bo zwykle tak jak ktos juz pisal tak do 10-11 tygodnia robiaWiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2018, 16:31
-
Usiasia daj znać zaraz po wizycie
OlaWi lubi tę wiadomość
Ciąża - poród, połóg - grupa fb
Witek ❤️ 25.08.2019 ❤️ 4070g i 56cm ❤️ vbac
Mama czterech ❤️
Mama aniołka 9.2018r -
Agagusia wrote:Wiki a u logo prowadzisz? W ktorym szpitalu pracuje? Plastykę myślałaś przy cc, czy potem?
Plastykę miałam 3lata po drugiej cc. Wtedy nie wiedzialam, czy zdecyduje się na trzecie dziecko... nie żałuję, bo przez 4lata miałam piękny brzuch, A zapłaciłam na tyle mało, że mogę po następnej ciąży znów zrobić jak bedzie potrzebaWiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2018, 16:55
-
Kayma- przeciez facet noże stanąć przy Twojej glowie i nic 'od dolu' nie bedzie widzial. To pikus w w stosunku do porodu:) A to sa piekne, Wasze wspolne chwile:) Moj byl i przy próbie porodu naturalnego, pamueram nawet jak mu położne kazały moja nogę trzymac:) i przy cesarce i dobrze to wspomina. A ja nie czułam ze jestem z tym wszystkim sama. Pamietam ze widzialam pierwszy raz u mojego meza łzy jak mi zaraz po cc położyli małego na piersi a on za moja glowa siedział i mogl z nami te piekne chwile przezywać, dziecko od razu pogłaskać i nas oboje ucałować:)Zasntanowcie sie.
wiki2, natty85 lubią tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś - 37t2d, 2600g, 52cm -
kayama wrote:U mnie tak ale nie widział jak mi gin coś tam wkłada Nie wiem jak to przyjmie.
A mój mąż podczas porodu się śmiał, że trochę dziwne to było jak obcy facet badał mi rozwarcie przy nim... no ale przecież przysięgal "na dobre i na zle itp..."Agagusia lubi tę wiadomość
-
Już po. Serduszka brak. Dał skierowanie do szpitala na zabieg. Powiedział zeby pójść jutro rano to na święta wrócę do domu.
Dziękuję Wam dziewczyny że jesteście mam nadzieję ze nie przestraszyłam żadnej z Was. Trzymam kciuki żeby całe pechy z tego wątku już zostały ze mną. -
Usiasia jestes w 6tc i 5dni.poczekaj jeszcze.moze serduszko sie pojawi.moze zaplodnienie bylo pozniej.tego nie da sie okreslic.niestety tez bylam w takiej sytuacji
Swieta nastroj popsuty.ale mym zd nalezy 1 tydz poczekac.
trudno mi uwierzyc ze lekarz w niecalym 7tc dal skierowanie na zabieg...
idz do innego gina i tyle
watpie ze w szpitalu w 7tc zrobia zabieg chyba ze pozamaciczna.to takWiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2018, 17:18
-
nick nieaktualnyplinka89 wrote:u mnie tsh 2,8 i tez euthyrox dostalam 50 i jod 200. Z tym, ze gin skorygowal mi euthyrox do 25, bo po 50 zle sie czulam i stwierdził ze chyba przesadzona ta dawka na poczatek. W styczniu mam kontrolę u endo to zobaczymy. A ty ile euthyroxu dostalas? Generalnie i tak nasz poziom tsh nie jest mega zawyzony, moja kolezanja miala w ciazy ponad 9, takze sie nie martw
Ja mam dawkę 1,5 tabletki 25
Usiasia uściski :* -
Usiasia bardzo mi przykro, ja tak jak dziewczyny bym jeszcze zaczekala. Wierze ze jeszcze zabije ale nawet jesli nie to nie bedziesz sie zastanawiac za jakis czas czy nie za wczesnie poszlas na zabieg. Trzymaj sie, duzo sily
Limerikowo, emi2016, Usiasia lubią tę wiadomość
-
Przykro mi Doskonale wiem, co teraz czujesz... Trzymaj się jakoś...
Usiasia lubi tę wiadomość
Ciąża - poród, połóg - grupa fb
Witek ❤️ 25.08.2019 ❤️ 4070g i 56cm ❤️ vbac
Mama czterech ❤️
Mama aniołka 9.2018r