X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Usiasia Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Właśnie nic nie mówił kiedy. Powiedział, że 03.01 porozmawiamy o tym ;( wiem, że on jest dobry, jest zastępca ordynatora ale i tak boję się ingerencji w czasie ciąży;(
    Nie chce pewnie żebyś sobie zaprzątała tym głowę. Dziewczyny wiem że latwo powiedzieć ale postarajcie się cieszyć tym że wszystko jest u Was dobrze. Ja się bardzo cieszę że większość z Was widziała juz serduszka :)

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • Bum23 Koleżanka

Wysłany: 21 grudnia 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka89 wrote:
    córka :)

ja slyszalam, ze jak juz masz jedną cc to lekarze raczej optuja za kolejna. Choc nie wiem jak moj sie będzie zapatrywal, bo on raczej taki nowoczesny, ale mam nadzieję, ze na vbac nie będzie mnie namawial...
    Vbac co to jest czy literówka? :)
    Moje mandarynki to też córka hehe
    Byłam u siostry jak rodziła i chyba będę chciała cesarkę,będę rozmawiała o tym ze swoim lekarzem w styczniu bo ten u którego byłam wczoraj to taki awaryjny

w57vrjjgc3jyrlgt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usiasia tak przypuszczam ;)

• plinka89 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vbac - porod naturalny po cc, z ang skrot ;)

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Nynka86 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usiasia trzymam kciuki żeby dzisiaj było serduszko :)

Usiasia lubi tę wiadomość

Pawełek 21.08.2008
    Dominiś 24.03.2010
    Karolinka 11.12.2014
    Aniołek Urszulka 26.06 2018 [*]
    bl9czbmhgswa7kra.png
    Dorotka 08.08.2019
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usiasia jestem z Tobą wszystkimi myślami! Będzie dobrze!

Usiasia lubi tę wiadomość

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy dzień bez mdłości :D
    Zjadłam placki ziemniaczane <3 wiem wiem niezdrowo, ale jakie pyszne.

Usiasia, plinka89, Misi@ lubią tę wiadomość

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • Reniiata Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam 2 porody naturalne i trzecia cesarka po 15h próby porodu SN. Teraz też mam nadzieję na vbac

Ciąża - poród, połóg - grupa fb
    Witek ❤️ 25.08.2019 ❤️ 4070g i 56cm ❤️ vbac
    Mama czterech ❤️
    Mama aniołka 9.2018r
  • wiki2 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    redken wrote:
    Wiki2, w sumie racja, kawał bąbla już ;) w tym okresie dzieciaczki bardzo szybko rosną, więc Twój pewnie też już osiągnął wielkość małego paznokcia ;)
    Kiedy masz teraz wizytę?
    Ja do swojego idę dopiero 24.01. Będę prowadzic na NFZ, bo koniecznie u niego chce mieć cc. Ale lekarz mówił, żeby zadzwonić po świętach do położnej to powinna mnie na 16/17.01 zapisać... ogólnie mam jeszcze pakiety w enel medzie i medicoverze, więc jak coś mnie będzie niepokoić to tam podjadę... W Wawie tylko 1 lekarka w enel medzie ma usg w gabinecie (u niej wczesniej proawdzilam obie ciąży,ale teraz u niej astronomiczne terminy to raz, A dwa mam daleko do arkadii - nie chce mi się jezdizc). No i mam jeszcze do wykorzystania skierowanie na usg. To może jakiś na początku stycznia pójdę ;-)

1usa3e5e2lf96jem.png

Mama Kubusia (2009) i Adasia (2011) i Jasia (2019). Aniołek (2008 -7tc)
  • wiki2 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bum23 wrote:
    Plinka89 pierwszy syn czy córka?

Natty85 ja byłam cięta 2x i raz laparoskopia, wczoraj jak mówiłam ginkowi że chciała bym cesarkę to mało mnie nie zjadł,powiedział że tyle otwarć jest niebezpieczne i zna przypadek gdzie dziewczyna po 4 otwarciu jamy brzusznej przy cesarce trafiła na kolejne otwarcie tym razem usuwanie narządów bo takie zrosty miała na narządach macica jajowód.

Misi@ my byłyśmy na wrześniowych 2015 :)
    No to ja mam 2cc i plastykę brzucha z użyciem mięśni prostych... ostatni lekarz (u którego zostanę do końca ciąży) stwierdził, że bedzie zabawa z moim brzuchem, żeby zrobić tak, żebym była zadowolona (Ale głównie chodziło mu o to, żeby nie było fartucha skory)... Ale on ostatnio robił 9(dziewiąta!)cesarke kobiecie i mówił, że dopiero wtedy był problem.... także myślę, że 3operacji to jest ogólnie pikuś. ;-)

1usa3e5e2lf96jem.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Czy któraś miała/ma problem z tarczycą w ciąży? Mam lekko podwyższony poziom TSH (2,6). Byłam na wizycie u endokrynologa i mam do końca ciąży łykać Euthyrox. Ponoć to bezpieczne dla dziecka i mam się nie przejmować. Następna wizyta za miesiąc i kolejne badania w tym kierunku przed wizytą. Któraś jakieś doświadczenia ma w tym temacie?

• Usiasia Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam niedoczynność i wiem tyle że za wysoki poziom TSH nie jest bezpieczny dla ciąży dlatego lekarz zalecił Ci Euthyrox. Mi np. po informacji o ciąży od razy podniósł dawkę euthyroxu. Jest on bezpieczny w ciąży.

Nacha lubi tę wiadomość

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za info. Generalnie przed ciążą miałam TSH na poziomie 2,5 i do tej pory Endokrynolog mówił że jest ok ale teraz trzeba leki :)

• wiki2 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko po badaniu tsh, wypisał eutyrox? Eutryrox bezpieczny, A nawet potrzebny przy niedoczynności. W 1 ciąży zaszłam na eutyroxie (eutryrox poprawił mi owulacje) i brałam całą ciążę. Nie można było odstawić... chociaż u mnie dla odmiany tsh było w normie, A pod koniec ciąży ft4 ciut poniżej normy... synkowi po urodzeniu 8-10dniu życia trzeba było zbadać hormony, czy nie ma niedoczynności i już

1usa3e5e2lf96jem.png

• kayama Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Cześć dziewczyny :* ja dzisiaj miałam wizytę u ginekologa na NFZ :) było naprawdę ok, czułam, że jestem w dobrych rękach i chyba już u niego zostanę :) dzidzia ma już 1,55 cm, serduszko pięknie bije, wszystko jest w porządku i musi być dobrze <3 dostałam skierowanie na morfologię, grupę krwi, mocz i glukozę, a następna wizyta 18.01 :)

A z jakiego miasta jesteś? Ja ciągle nie mogę znaleźć gina na nfz, w gabinetach nie ma usg.. Będę próbować w przyszpitalnych ale są długie terminy.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka89 wrote:
    to chyba tez zależy od sprzetu, u mnie w 7 tc gin robil dopochwowe, ale stwierdził, ze przy mojej budowie, podobno przodozgiecie, lepszy obraz bylby juz przez brzuch

Hm to ja muszę spytać w przychodni, bo serduszkowe będę robić jakoś w 7/8 tc i chciała bym aby mój facet był, no ale to nie przy przezpochwowym :)

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiki2 wrote:
    Tylko po badaniu tsh, wypisał eutyrox? Eutryrox bezpieczny, A nawet potrzebny przy niedoczynności. W 1 ciąży zaszłam na eutyroxie (eutryrox poprawił mi owulacje) i brałam całą ciążę. Nie można było odstawić... chociaż u mnie dla odmiany tsh było w normie, A pod koniec ciąży ft4 ciut poniżej normy... synkowi po urodzeniu 8-10dniu życia trzeba było zbadać hormony, czy nie ma niedoczynności i już

chyba tak, generalnie babeczka sprawdziłam wszystkie wyniki jakie mam (reszta w normie). I wcześniejsze badania na tarczyce i cholesterol (który wcześniej trochę miałam podleczony bo trójglicerydy były za wysokie-było to na początku tego roku-leki przez 3 miesiące miałam, chyba w lutym skończyłam)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2018, 15:48

• kayama Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaWi wrote:
    Pierwszy dzień bez mdłości :D
    Zjadłam placki ziemniaczane <3 wiem wiem niezdrowo, ale jakie pyszne.

Fajnie, ja nadal jeszcze mdłości nie mam, po cichu liczę że mnie ominą. Rano tylko czasami mnie tak muli albo jak więcej zjem.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki a u logo prowadzisz? W ktorym szpitalu pracuje? Plastykę myślałaś przy cc, czy potem?

Kayama - dlaczego nie chcesz faceta przy przezpochwowym? Przeciez juz chyba wszystko widzial co i jak tam wyglada, nie?

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usiasia - trzymamy za Was kciuki!!!!!!!!!!

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
‹‹ 67 68 69 70 71 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ