Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Misi@ wrote:Właśnie nic nie mówił kiedy. Powiedział, że 03.01 porozmawiamy o tym ;( wiem, że on jest dobry, jest zastępca ordynatora ale i tak boję się ingerencji w czasie ciąży;(
-
plinka89 wrote:córka
ja slyszalam, ze jak juz masz jedną cc to lekarze raczej optuja za kolejna. Choc nie wiem jak moj sie będzie zapatrywal, bo on raczej taki nowoczesny, ale mam nadzieję, ze na vbac nie będzie mnie namawial...
Moje mandarynki to też córka hehe
Byłam u siostry jak rodziła i chyba będę chciała cesarkę,będę rozmawiała o tym ze swoim lekarzem w styczniu bo ten u którego byłam wczoraj to taki awaryjny -
nick nieaktualny
-
Ja miałam 2 porody naturalne i trzecia cesarka po 15h próby porodu SN. Teraz też mam nadzieję na vbacCiąża - poród, połóg - grupa fb
Witek ❤️ 25.08.2019 ❤️ 4070g i 56cm ❤️ vbac
Mama czterech ❤️
Mama aniołka 9.2018r -
redken wrote:Wiki2, w sumie racja, kawał bąbla już w tym okresie dzieciaczki bardzo szybko rosną, więc Twój pewnie też już osiągnął wielkość małego paznokcia
Kiedy masz teraz wizytę? -
Bum23 wrote:Plinka89 pierwszy syn czy córka?
Natty85 ja byłam cięta 2x i raz laparoskopia, wczoraj jak mówiłam ginkowi że chciała bym cesarkę to mało mnie nie zjadł,powiedział że tyle otwarć jest niebezpieczne i zna przypadek gdzie dziewczyna po 4 otwarciu jamy brzusznej przy cesarce trafiła na kolejne otwarcie tym razem usuwanie narządów bo takie zrosty miała na narządach macica jajowód.
Misi@ my byłyśmy na wrześniowych 2015 -
nick nieaktualnyHej. Czy któraś miała/ma problem z tarczycą w ciąży? Mam lekko podwyższony poziom TSH (2,6). Byłam na wizycie u endokrynologa i mam do końca ciąży łykać Euthyrox. Ponoć to bezpieczne dla dziecka i mam się nie przejmować. Następna wizyta za miesiąc i kolejne badania w tym kierunku przed wizytą. Któraś jakieś doświadczenia ma w tym temacie?
-
Ja mam niedoczynność i wiem tyle że za wysoki poziom TSH nie jest bezpieczny dla ciąży dlatego lekarz zalecił Ci Euthyrox. Mi np. po informacji o ciąży od razy podniósł dawkę euthyroxu. Jest on bezpieczny w ciąży.
Nacha lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Tylko po badaniu tsh, wypisał eutyrox? Eutryrox bezpieczny, A nawet potrzebny przy niedoczynności. W 1 ciąży zaszłam na eutyroxie (eutryrox poprawił mi owulacje) i brałam całą ciążę. Nie można było odstawić... chociaż u mnie dla odmiany tsh było w normie, A pod koniec ciąży ft4 ciut poniżej normy... synkowi po urodzeniu 8-10dniu życia trzeba było zbadać hormony, czy nie ma niedoczynności i już
-
Ania95 wrote:Cześć dziewczyny :* ja dzisiaj miałam wizytę u ginekologa na NFZ było naprawdę ok, czułam, że jestem w dobrych rękach i chyba już u niego zostanę dzidzia ma już 1,55 cm, serduszko pięknie bije, wszystko jest w porządku i musi być dobrze dostałam skierowanie na morfologię, grupę krwi, mocz i glukozę, a następna wizyta 18.01
A z jakiego miasta jesteś? Ja ciągle nie mogę znaleźć gina na nfz, w gabinetach nie ma usg.. Będę próbować w przyszpitalnych ale są długie terminy. -
plinka89 wrote:to chyba tez zależy od sprzetu, u mnie w 7 tc gin robil dopochwowe, ale stwierdził, ze przy mojej budowie, podobno przodozgiecie, lepszy obraz bylby juz przez brzuch
Hm to ja muszę spytać w przychodni, bo serduszkowe będę robić jakoś w 7/8 tc i chciała bym aby mój facet był, no ale to nie przy przezpochwowym -
nick nieaktualnywiki2 wrote:Tylko po badaniu tsh, wypisał eutyrox? Eutryrox bezpieczny, A nawet potrzebny przy niedoczynności. W 1 ciąży zaszłam na eutyroxie (eutryrox poprawił mi owulacje) i brałam całą ciążę. Nie można było odstawić... chociaż u mnie dla odmiany tsh było w normie, A pod koniec ciąży ft4 ciut poniżej normy... synkowi po urodzeniu 8-10dniu życia trzeba było zbadać hormony, czy nie ma niedoczynności i już
chyba tak, generalnie babeczka sprawdziłam wszystkie wyniki jakie mam (reszta w normie). I wcześniejsze badania na tarczyce i cholesterol (który wcześniej trochę miałam podleczony bo trójglicerydy były za wysokie-było to na początku tego roku-leki przez 3 miesiące miałam, chyba w lutym skończyłam)Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2018, 15:48
-
Wiki a u logo prowadzisz? W ktorym szpitalu pracuje? Plastykę myślałaś przy cc, czy potem?
Kayama - dlaczego nie chcesz faceta przy przezpochwowym? Przeciez juz chyba wszystko widzial co i jak tam wyglada, nie?
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś - 37t2d, 2600g, 52cm