Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja wiem, że moja teściowa za moimi plecami mnie obmawia jak to mi poszło w uda i boki. Mi to powiedziała wprost. A wiem jak to było jak kuzynka mojego męża była w ciąży. Jej mówiła, że wcale taka duża nie jest, a do mnie z tekstem "widziałaś jaka ona już gruba jest". Zatkało mnie. Ale tak jak niezapominajka pisze.. zapomniał wół jak cielęciem był.
-
Mnie to najbardziej wkurzają późniejsze komentarze o tym jak kobiety dają sobie radę z domem i dzieckiem... Moja teściowa miesiąc po narodzinach wnuczki, ciągle komentowała jakie to synowa ma szczęście, że jej drugi syn jej tak pomaga i gotuje i ogarnia dom, że taka nieogarnięta i ciągle pewnie śpi a synuś zajmuje się dzieckiem... Oczywiście nie umiałam ugryźć się w język więc skomentowałam, że sama na dziecko się nie zdecydowała, facet powinien się angażować, przecież kobieta musi dojść do siebie po porodzie... Ale przecież teściowa trójkę dzieci wychowała, wózek na drugie piętro w ciąży wnosiła i nikt jej nie pomagał, więc z jakiej okazji ktoś ma mieć lepiej... Normalniej
Limerikowo, Applejoy, Agagusia, OlaWi lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, które myślą o kupnie dostawki- czy miałyście okazję zobaczyć "na żywo" łóżeczko Milly Mally? Cena bardzo przyjemna
ma funkcję kołyski, zastanawiam się tylko czy jest solidne.
Snuz Pod jest cudne, szkoda tylko że niedostępne w Pl....Mama Aniołka - 02.2018
Iga jest z nami 22.08.2019 ❤❤❤ -
Zaczęłam i ja w końcu szaleć zakupowo
W tym tygodniu odbieram zamówienie z apteki. Kupiłam laktator elektryczny, zamierzam kupić jeszcze ręczniki i lampkę nocną do sypialni. Dziś pozamawiałam prześcieradła do łóżeczka i wózka, pieluchy tetrowe i flanelowe, podkłady do łóżeczka itp.,koszule do porodu i do karmienia i 2 kocyki - jeden lekki a drugi ciepłyNie mogę się doczekać, kiedy to wszystko będzie do odbioru
Pierniczkowa, Marcelina85, Domi_tur, Bobby29, Limerikowo lubią tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Frida jakie szaleństwo zakupowe
Dziewczyny, któraś będzie dopiero zamawiać wózek?właśnie zobaczyłam, że mam z allegro po zakupie łóżeczka 10% rabatu na wózki i foteliki, w naszym przypadku 300zl rabatu. Jakby któraś chciała to podrzucę kod
Frida91, Bobby29 lubią tę wiadomość
-
A do mnie przyszła paczka że Smyka, na razie drobiazgi: nożyczki do paznokci, majtki poporodowe, krem Purelan, pieluszki muslinowe w serduszka, podusia gwiazdka i kule Led do ozdoby
Będę jeszcze składać duże zamówienie na resztę rzeczy.
Frida91, Bobby29 lubią tę wiadomość
-
Tydzień temu syn miał urodziny.Organizowaliśmy je u teściów.Byliśmy tam kilka dni.Syn szwagierki,któregoś dnia zaczął mieć katar i przeszło najpierw na syna a potem na mnie.Młodego w niedziele mąż odwiózł młodego do moich rodziców bo sobie rady nie dawałam.Ja leże i sił mi brak nawet obiadu nie zjadłam.Mam katar,ból gardła i kaszel.Pije herbate z sokiem malinowym i niemam pomysłu czym jeszcze sobie pomóc.W ciąży jeszcze nie chorowałam tzn.na samym początku ale wtedy jeszcze nie wiedziałam o ciąży.Podczytuje was i pisać siły niemam.Może jutro będzie lepiej.
-
Ja się trochę zmartwiłam bo przy dzisiejszej kontroli i ważeniu w pokoju położnych wyszło 12kg na plusie. Przy moich 154cm wzrostu to jest wynik! Niby jestem aktywna, chodzę na fitness i na basen i staram się jeść rozsądnie ale przybywa mi dużo. Najważniejsze oczywiście jest to że maluch wygląda dobrze, wisi już głową w dół, szyjka ok więc jakoś muszę tę moją wagę znieść z godnością
Wyglądam obecnie tak:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4ba840daa53d.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2019, 20:30
kayama, IGA.G, Frida91, Domi_tur, Chimera, E_linka2, Mary Magdalena, Niezapominajka5, Smerfelinka, Bobby29, redken, DrzewkoPomarańczowe, Limerikowo, Marcelina85, OlaWi, Agagusia, Usiasia, Larissa90, Vampire lubią tę wiadomość
Krzyś jest z nami od 15.08.2019 -
nick nieaktualnyAnaKwiat, wygladasz super!🙂 I nie widac wcale 12 kg - ja mam 172 cm i przytylam 8 kg, a wygladam bardzo podobnie, brzusio wrecz identyczny. Juz to zaakceptowalam, ze mam najwiekszy brzuch wsrod kolezanek, najwiekszy w grupie na szkole rodzenia itd. Widac tak musi byc 😁
Siadam zaraz ogladac ostatni odcinek GoT, jakkolwiek nedzny byl ostatni sezon, łza sie w oku kreci, ze to juz koniec tak kultowego serialu. Musze cos nowego znalezc na Netfliksie, polecacie cos? Ponoc Czarnobyl jest ciekawy
A w temacie bardziej dzieciowym - trafilam dzis na instagramie na profil Lalka MeToo i przepadlam 😍 Wiem, ze to glupota wydawac tyle na zwykla maskotke z imieniem dziecka ale one sa takie piekne!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2019, 21:08
-
baileys wrote:Siadam zaraz ogladac ostatni odcinek GoT, jakkolwiek nedzny byl ostatni sezon, łza sie w oku kreci, ze to juz koniec tak kultowego serialu. Musze cos nowego znalezc na Netfliksie, polecacie cos? Ponoc Czarnobyl jest ciekawy
-
Domi_tur wrote:Frida jakie szaleństwo zakupowe
Dziewczyny, któraś będzie dopiero zamawiać wózek?właśnie zobaczyłam, że mam z allegro po zakupie łóżeczka 10% rabatu na wózki i foteliki, w naszym przypadku 300zl rabatu. Jakby któraś chciała to podrzucę kod
Domi np ja bede kupowaćA to do konkretnego sklepu czy po prostu przez allegro? No i jak długo ważny ten kod? Jakby co to jestem chętna
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dptHarmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Niebieska również polecam dużo czosnku a na drogi oddechowe syrop z cebuli, inhalacje, i płukanie gardła woda z solą lub woda z łyżeczką wody utlenionej (albo napar z szałwi lub rumianku plus łyżeczką wody utlenionej). W przypadku bardzo złego samopoczucia za to polecam ci wziąć paracetamol, bo nie ma co się męczyć - to też w końcu obciąża organizm a przecież chodzi o to żeby organizm miał siły do walki z choroba. Kciuki!
Niebieska Gwiazda lubi tę wiadomość
Novum ICSI
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
2 mrożaki -
Chcę się pochwalić że jestem dziś po pierwszym rzucie ćwiczeń. Zaczelam od 20 minut i chciałabym dojść do 30 minut dziennie - w tym robię ćwiczenia mięśni Kegla. Powiem wam że do tej pory to tylko jak mi się przypomniało robilam a jak będę ćwiczyć regularnie to chyba i łatwiej będzie mi te ćwiczenia mieśni Kegla włączyć. Mam nadzieję że mój słomiany zapał tym razem nie da o sobie znać za szybko 😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2019, 21:40
Novum ICSI
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
2 mrożaki -
Dubel.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2019, 21:40
Novum ICSI
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
2 mrożaki -
z komentowaniem wagi to mam wrażenie, że ludzie czesto tak gadają, bo chcą jakoś "nawiązać" do ciąży a nie wiedzą co powiedzieć to najłatwiej powiedzieć, że się przytyło - bo nie ukrywajmy ale jest to naturalna kolej rzeczy
nie ma co świrować z wagą terazja przy pierwszej córce przytyłam ponad 20 kg
teraz na szczęście mam nadzieję, zamknąć wagę dużo niżej ale jem normalnie i to na co mam ochotę - po prostu więcej się ruszam a raczej cały dzień jestem na nogach bo ciężko inaczej mając starszaka w domu
Limerikowo, Chimera lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, po badaniu wszystko super❤️! Nie ma się do czego przyczepić. Młody wazy 1580 g (82 percentyl) i lekarz radził się nastawiać na spore dziecko. Szacował ze w 40 tc 3800-3900 czyli podobnie jak Julian.
Kaziu ładnie dziś pozował 😁
Niebieska Gwiazda, Domi_tur, Smerfelinka, IGA.G, Mary Magdalena, zielonooka7, Frida91, Pierniczkowa, kayama, plinka89, Sylvka, Panna_Justyna, Nacha, OlaWi, Malinka7, redken, Agagusia, Chimera, Bobby29, Larissa90, AnaKwiat lubią tę wiadomość
[/url]
-
Bobby29 wrote:Domi np ja bede kupować
A to do konkretnego sklepu czy po prostu przez allegro? No i jak długo ważny ten kod? Jakby co to jestem chętna
Rabat jest do sklepu madarbaby.pl widzę, że kod działa dla wszystkich bo koleżanka po mnie też skorzystała więc wrzucam :ALLEGROMINUS10%
Nie ma podanego terminu ważności więc chyba jest cały czas
Bobby29 lubi tę wiadomość