X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    AnaKwiat, wygladasz super!🙂 I nie widac wcale 12 kg - ja mam 172 cm i przytylam 8 kg, a wygladam bardzo podobnie, brzusio wrecz identyczny. Juz to zaakceptowalam, ze mam najwiekszy brzuch wsrod kolezanek, najwiekszy w grupie na szkole rodzenia itd. Widac tak musi byc 😁

Siadam zaraz ogladac ostatni odcinek GoT, jakkolwiek nedzny byl ostatni sezon, łza sie w oku kreci, ze to juz koniec tak kultowego serialu. Musze cos nowego znalezc na Netfliksie, polecacie cos? Ponoc Czarnobyl jest ciekawy

A w temacie bardziej dzieciowym - trafilam dzis na instagramie na profil Lalka MeToo i przepadlam 😍 Wiem, ze to glupota wydawac tyle na zwykla maskotke z imieniem dziecka ale one sa takie piekne!
    polecam serial Homeland :)

a co do Lalki to Anielka ją uwielbia, bez niej nie zaśnie :) dostała ją w prezencie. teraz wymyśliliśmy, że siostrzyczka dostanie od Anielki lalke

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2019, 22:47

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj byłam z Anielką na bilansie i jest na 90 centylu :) czyli lepiej niż wcześniej, bo ostatnio była powyżej 95 ;p waży 14 kg, wzrost 93 cm :) duża jak na swój wiek, ale najważniejsze, że wszystko dobrze

Bobby29, emi2016 lubią tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda Zdrowka !

my czekamy na ospe, oby finalnie jednak sie nie wylegla

kuzynka przyszla tydz temu w sob na komunie z synem w ktorego kl ospa panuje
    dowiedzialam sie po fakcie we wt poczta pantoflowa od mej mamy
    dzieciak siedzial kolo mnie i siapal nosem.mowilsm do meza ze chory, przeziebiony, spocony i nomen omen by nasze nic nie dostaly od niego..

oczyw awantura na whatupie bo skoro ja wiedzialabym ze w kl Karoliny ospa to bym jej nie targala do kosciola ludzi i na party do dzieci i kobiety w ciazy

dla mnie bezmyslnosc ludzka nie ma granic w tym przypadku

normalne, ze wszedzie mozna sobie przywlec kazda dzume
    inna rzecz to byc wystawionym

ja na szczescie ospe przechodzilam tej informacji kuzyneczka Oczywiscie nie mogla miec, ale zadna przyjemnosc polpasiec w ciazy

wkurzylam sie i powiedzialam ze na chrzciny jej nie prosze z rodzinka bo mi nast razem odre zafunduje dla niemowlaka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2019, 22:55

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielonooka7 wrote:
    Co do macania brzucha nawet nie wiedzialam, że to tak mnie będzie denerwować jak byłam w pierwszej ciąży. Witasz się z kimś a tu nagle ręce na twoim brzuchu. Teraz jeszcze się nie spotkałam, żeby ktoś to zrobił, ale wtedy pamiętam jak działało mi to na nerwy.

Ja osobiście nie widzę problemu w dotykaniu brzuszka. Oczywiście przez osoby mi znane, a nie przypadkowych przechodniów :D
    Co do wagi, to raczej spotykam sie z pozytywnymi komentarzami nt ciazowej figury, aczkolwiek wszystkie tego typu komentarze irytuja mnie baaaardzo.
    Pamiętam jak znajoma wiecznie komentowala brzuch swojej siostry, bedacej w 3 ciazy, ze taaaaki ogromny. A jak ja zobaczylam, to moim zdaniem byl całkiem normalny. Jak kobieta wygglada jak przecinek to w koncu w 9 mcu gdzies to dziecko musi zmiescic :/
    Z kolei inna dziewczyna chwalila sie jak to malo przytyla, bo miala malo wod...
    Waga naprawdę jest obecnie dla mniej najmniej wazna, wazne by dziecko bylo zdrowe. Tez patrzac z perspektywy 1 ciazy wydaje mi sie, ze zrzucenie tych kg w moim przypadku nie będzie jakims wielkim problemem. Aczkolwiek pewnie treningow nie zaczne tak wcześnie jak Lewandowska :D

Bobby29 lubi tę wiadomość

3jgx3e3kie55f15r.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Mnie to najbardziej wkurzają późniejsze komentarze o tym jak kobiety dają sobie radę z domem i dzieckiem... Moja teściowa miesiąc po narodzinach wnuczki, ciągle komentowała jakie to synowa ma szczęście, że jej drugi syn jej tak pomaga i gotuje i ogarnia dom, że taka nieogarnięta i ciągle pewnie śpi a synuś zajmuje się dzieckiem... Oczywiście nie umiałam ugryźć się w język więc skomentowałam, że sama na dziecko się nie zdecydowała, facet powinien się angażować, przecież kobieta musi dojść do siebie po porodzie... Ale przecież teściowa trójkę dzieci wychowała, wózek na drugie piętro w ciąży wnosiła i nikt jej nie pomagał, więc z jakiej okazji ktoś ma mieć lepiej... Normalniej :/ :/ :/

Ja z kolei na moja teściowa narzekac nie moge. Sama miala ciezko, bo z 2 chlopakow byla jak maz wyjezdzal za granice i teraz bardzo mi pomaga jak moj musi jechac w delegacje :) wiadomo, nie we wszystkim sie zgadzamy, ale bardzo ja cenię za to, ze nie jest właśnie ,,przyslowiowa" tesciowa :D

3jgx3e3kie55f15r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2019, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo, masakra, chyba bym zerwała kontakty z rodzina, co sie tak durnie zachowuje 😐 Wspolczuje i trzymam kciuki, zeby Wam sie nic nie przypałetało.

IGA, Homeland znam i lubie, zwlaszcza pierwsze sezony mialy klimat 🙂 Skonczylam wlasnie GoT i siedze od 10 min z ciarkami żenady. Tyle lat oglądania i taki koniec. Chyba tylko Lost skończył sie glupiej. Młoda nawet nie kopie, chyba tez jest zażenowana 😀

IGA.G, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też właśnie obejrzałam finał Gry o Tron... 🙄🙄🙄 W takich momentach żałuję, że nie mogę nic wypić żeby szybciej zapomnieć 😂

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2019, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Rabat jest do sklepu madarbaby.pl widzę, że kod działa dla wszystkich bo koleżanka po mnie też skorzystała więc wrzucam :ALLEGROMINUS10% :)
    Nie ma podanego terminu ważności więc chyba jest cały czas :)
    Kod juz nie działa

• OlaWi Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg mnie komentowanie czyjegoś wyglądu niezależnie czy to kobieta w ciąży czy nie, świadczy o braku kultury. Chyba że mamy coś miłego do powiedzenia.

Dotykanie brzucha.. brrr. Ja też z tych niedotykalskich. Nie lubię takiego kontaktu osobami postronnymi. Brzusio może dotykać małż. Mój szwagier kiedyś wrzucił takiego mema, dlaczego wszyscy głaszczą brzuch kobiety a mężczyzny nikt po przyrodzeniu nie poklepie i nie powie 'dobra robota' 🤣

Porównywanie wagi w ciąży jest bez sensu. Każdy ma inną wagę wyjściową, BMI itp. dwa inna ilość wód, inne dziecko, inną budowę. Tak jak pisałyście, jeśli ktoś ma dużą wagę to nawet lekarz powie, żeby przytyć mniej. Co z tego, że ja jestem w tej chwili na zero, schudłam 7 w pierwszym miesiącu i w tej chwili tyle samo nadrobiłam, skoro przed ciążą ważyłam troszkę za dużo. Nie ma sensu się porównywać. Dziecko potrzebuje jedzenia i składników do prawidłowego rozwoju. Oczywiście w granicach rozsądku. Mówimy o zdrowym odżywianiu.

Wniosek - wszystkie wyglądamy pięknie 😍 a w nas dzieje się najpiękniejszy cud na tym świecie 💖

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2019, 06:40

Smerfelinka, Frida91, Malinka7, Pierniczkowa, Bobby29, Limerikowo, kayama, Chimera, Marcelina85, Agagusia lubią tę wiadomość

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez uwazam ze wszystkie ciezarne wugladaja pieknie I zawsze tak myslalam :)

U mnie 4,5 kg na plusie co do wagi sprzed ciazy a od poczatku ciazy to juz z 7 kg, nie wiem ktora wartosc Wy podajecie. Niestety mam przez caly II trymestr ciagoty do slodkiego I probuje z tym walczyc :/ ale poki co poszlo mi chyba tylko w brzuch, niestety w biust prawie nic :/
    Co do dotykania brzuszka to poki co mnie jeszcze jakos bardzo nie denerwowalo bo tez rzadko sie zdarza a co do wagi czy wygladu to slysze raczej mile rzeczy, tesciowa tylko pare mnie nazwala 'grubaskiem' ale wiem ze nie miala nic zlego na mysli. Moj emek za to caly czas mowi ze wygladam zajebiscie wiec to dla mnie najwazniejsze <3

OlaWi lubi tę wiadomość

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Rabat jest do sklepu madarbaby.pl widzę, że kod działa dla wszystkich bo koleżanka po mnie też skorzystała więc wrzucam :ALLEGROMINUS10% :)
    Nie ma podanego terminu ważności więc chyba jest cały czas :)

Dzięki Domi 😚

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha działa, ale na foteliki i wózki :) przed chwilą sprawdziłam :)

Nacha, Bobby29 lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Limerikowo, masakra, chyba bym zerwała kontakty z rodzina, co sie tak durnie zachowuje 😐 Wspolczuje i trzymam kciuki, zeby Wam sie nic nie przypałetało.

IGA, Homeland znam i lubie, zwlaszcza pierwsze sezony mialy klimat 🙂 Skonczylam wlasnie GoT i siedze od 10 min z ciarkami żenady. Tyle lat oglądania i taki koniec. Chyba tylko Lost skończył sie glupiej. Młoda nawet nie kopie, chyba tez jest zażenowana 😀
    Ja dopiero dzisiaj będę oglądać,bo mąż wczoraj długo pracował. Niestety Wasze komentarze nie napawają nadzieją na dobre zakończenie 😂

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    dzisiaj byłam z Anielką na bilansie i jest na 90 centylu :) czyli lepiej niż wcześniej, bo ostatnio była powyżej 95 ;p waży 14 kg, wzrost 93 cm :) duża jak na swój wiek, ale najważniejsze, że wszystko dobrze
    Moja Toska ma 13800g i 85cm 2 czerwca konczy 21 moesiecy ;)od urodzenia nie miescila sie w siatkach hehe

IGA.G lubi tę wiadomość

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Nacha działa, ale na foteliki i wózki :) przed chwilą sprawdziłam :)
    Mój błąd spr na inne rzeczy :)

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natty85 wrote:
    Moja Toska ma 13800g i 85cm 2 czerwca konczy 21 moesiecy ;)od urodzenia nie miescila sie w siatkach hehe
    może przystopuje jak i moja :) w końcu mieści się w centylach ;p

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojego brzucha też nie dotykał nikt poza mamą i młodszym bratem, więc mi to nie przeszkadzało ;) kiedyś sama zaproponowałam córeczce znajomych żeby poczuła jak mały kopie, tak to nie zdarzyło mi się żeby ktoś z dalszego kręgu chciał mi macać brzuchol. Wtedy może bym nie była zadowolona, ale tego nie wiem bo nie byłam w sytuacji:)

Mój małż też lubi mój wygląd, śmieje się czasami że wygladam jak ta hipka z madagaskaru, ale ogólnie go to kręci 😅 Raz usłyszałam od jego ciotki, że jestem grubas ale to chyba nie ze złośliwości 😊 Podobnych sytuacji lub uwag na temat swojej wagi, wyglądu nie miałam. Także dziwię się tym którzy w ogóle odważają się prawić tego typu komentarze 😡...

Zgadzam się z trzydziechą każda ciężarna wygląda pięknie. Tak samo jak każde dziecko jest dla mnie piękne 😊

OlaWi, trzydziecha lubią tę wiadomość

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Kalija Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigdy nie komentowałam wyglądu innych ludzi no chyba że pozytywnie, dziwi mnie, że niektórzy pozwalają sobie na złośliwości. Mnie raczej komplementują nieszczerze bo wyglądam jak czołg a ludzie mówią, że kwitnąco😁 dziadek się zachwyca moją urodą w ciąży choć akurat jemu wyjątkowo brakuje obiektywnosci 😁

Co do macania brzuszka, to też tego nie lubię. Do mnie startują z łapami znajomi i ciotki. Nawet moja mama tego nie robi. Komfortowo się czuje tylko gdy dotyka mąż😊

Jaka u Was pogoda? U mnie w lubuskim gorąco, zaległam na kanapie z domową lemoniadą i czekam aż się ochłodzi. Mam ostatnio mało energii i szybko się męczę. Już nie mogę się doczekać aż urodzę, ciąża to zdecydowanie nie jest mój ulubiony stan.

dqprgu1royghdo7j.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też gorąco... Byłam od rana na zakupach, kupiłam sobie sandałki i w Rosmanie chciałam pieluchy bo są w promocji ale wszystkie mi wykupili ;) Wzięłam tylko chusteczki te nasączane wodą.
    A po południu szkoła rodzenia :)
    Też mi ciężko z tym brzuchem jak jest gorąco... Już mężowi zapowiedzialam, że następnym razem zawieszamy starania od października do stycznia bo wolę już nie być latem w zaawansowanej ciąży :P

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na południu bez szału cały dzień pochmurnie i temp. 18 st. mnie jeszcze nie przeszkadzają ciepłe dni.
    Jak dla mnie gdy świeci słońce jest idealnie 😁 Pewnie gorzej będzie czerwiec, lipiec... póki co czuję się jak ryba w wodzie.
    Zauważyłam tylko że jak dłużej postoję, pochodzę to czuję niemoc w rękach i nogach, jakby mi słabły albo mdlały same koniczyny dziwne uczucie 😂... zastanawiam się czy to ma zwiazek z tym, że spadły mi płytki krwi czy po prostu jest to ciążowy stan 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2019, 13:05

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

‹‹ 702 703 704 705 706 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ