X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Malinka7 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam też nie potrafię nic znaleźć w lumpeksie. Byłam kilka razy i wychodziłam z niczym. :D

Dziewczyny, jak myślicie, będą jakieś promocje na dzień dziecka czy nie ma co liczyć i robić zamówienia? Miałam dziś zamawiać przewijak i rożek, ale stwierdziłam, że może jakieś promo będzie na dzień dziecka i kupię taniej :p taki ze mnie łowca promocji.

Widziałam też, że teraz na doz.pl można dostać pudełko dla kobiety przy zamówieniu powyżej 250 zł, ale na Gemini mój koszyk mówi, że jest taniej niż na doz. :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2019, 18:34

Bobby29 lubi tę wiadomość

3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bardzo często złapie cos w secondhandzie. Moje lupy to np kurtka parka od Tommiego jak nówka czy spodnie od Tommiego jeszcze z metką. Od kiedy mieszkam w Warszawie nie znalazłam jeszcze "swojego" SH, ale zaglądam do różnych i często coś wypatrze. Jakby ktoś weryfikował moja szafe to 40% lumpex,40% tkmax i 20% reszta, z czego zdecydowana większość online. Mam wrażenie że od wielu lat właściwie nie byłam w żadnej siwciowce stacjonarnie.

Applejoy lubi tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też się zdarza coś kupić w lumpexie, ale uważam że nie mam do tego specjalnego daru. Może dlatego, że rzadko chodzę...
    Wiem, że można znaleźć firmowe perełki za bezcen. Mam znajomą która tylko w ten sposób ubiera siebie i swoją rodzinę i naprawdę wychodzi jej to nieźle 👌
    Ja ostatnio młodemu wychaczyłam dwie pary spodenek jeansowych i koszulke z długim rękawem, ale to tylko dzięki temu że byłam razem z nią 😂

Applejoy, Bobby29 lubią tę wiadomość

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Applejoy Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie kalendarz pokazuje 100 dni... kiedy to zleciało 😳🤷🏻‍♀️

emi2016, Bobby29, Limerikowo, Reniiata lubią tę wiadomość

1bab7e35e8.png[/url]
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    Elinka super! Ja też dzisiaj ostatnia wykupiona jazdę wyjezdzilam (miałam 5h) i zastanawialam się czy nie wziąć jeszcze, ale instruktor powiedział że nie widzi potrzeby tylko że jak odbiorę auto to jeździć jeździć jeździć. Czuję że nie mam jeszcze takiej wprawy jak bym chciała ale taka prawda ja z jutjuba wprawy nie nabiore choćbym nie wiem ile filmików obejrzała jak się zachować na skrzyżowaniu, tylko jeżdżąc. Cieszę się że instruktor pozytywnie ocenił mój poziom. Jestem z siebie dumna 😊 A w sobotę najprawdopodobniej odbieramy auto 😍

Bobby jakim autkiem będziesz jeździła? Coś większego czy takie raczej miejskie autko? 🥰

1bab7e35e8.png[/url]
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Applejoy wrote:
    Dziewczyny u mnie kalendarz pokazuje 100 dni... kiedy to zleciało 😳🤷🏻‍♀️

U mnie 76 😱 Setke przegapiłam.

Applejoy, OlaWi, emi2016, Bobby29 lubią tę wiadomość

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• OlaWi Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvka wrote:
    U mnie 76 😱 Setke przegapiłam.

Ja też przegapiłam. Dzisiaj pokazuje 77, jest to lekko przerażające jak ten czas leci.

Ja się jakoś słabo czuję dzisiaj. Miałam dwie drzemki i temperatura 37,2.. wzięłam paracetamol i mam nadzieję, że przejdzie.

Co do wagi, jestem u mamy, nie mam tu wagi, ale czuję, że na mamusinych obiadkach waga rośnie.. ;P

Bobby29, emi2016 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2019, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś po południu kupiłam w końcu dostawkę dla Młodej. Ostatecznie zdecydowaliśmy się na kosz Mojżesza - kremowy ze Shnuggle na stojaku bujanym "rocking". Upolowałam na OLX, sprzedawało młode małżeństwo z osiedla obok za 350 zl, czyli połowę ceny nowego. Wydaje się całkiem spory, solidnie wykonany i ślicznie wygląda w mieszkaniu. Mam nadzieję, że Młoda będzie chciała w tym spać :-)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/153590ff2be1.jpg

Bobby29, Applejoy, DrzewkoPomarańczowe, Sylvka, OlaWi, emi2016, Chimera, Agagusia lubią tę wiadomość

• Bobby29 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Applejoy wrote:
    Bobby jakim autkiem będziesz jeździła? Coś większego czy takie raczej miejskie autko? 🥰

Toyota CHR :) niby SUV ale taki mniejszy. Na nasze potrzeby akurat, i choć rozważaliśmy większe to to wygrało. No i hybryda więc eko opcja, dla mnie to istotne :)

Applejoy, baileys, Chimera lubią tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2019, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    Toyota CHR :) niby SUV ale taki mniejszy. Na nasze potrzeby akurat, i choć rozważaliśmy większe to to wygrało. No i hybryda więc eko opcja, dla mnie to istotne :)

Super wybór, ja jestem fanką japończynków (sama jeżdżę Hondą). Też się nad tą Toyotą zastanawiałam, ale mnie się bardziej podobają limuzyny niż suvy, dlatego ostatecznie wzięłam coś innego. Teraz jakbym kupowała, to chyba bym wzięła tę nową Toyotę Camry w hybrydzie.

Kurczę, mam dziś cały dzień taki ćmiący ból podbrzusza. Brzuch miękki, zero twardnień czy skurczy (choć w sumie do teraz nie wiem jak wyglądają skurcze), a wciąż boli. Nie wiem czy to więzadła czy co. Chyba pójde na jakąś dodatkową wizytę do gina z Lux medu :-/

• Applejoy Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    Oooo moje autko marzenie sprzed chyba 2 lat :P

1bab7e35e8.png[/url]
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Super wybór, ja jestem fanką japończynków (sama jeżdżę Hondą). Też się nad tą Toyotą zastanawiałam, ale mnie się bardziej podobają limuzyny niż suvy, dlatego ostatecznie wzięłam coś innego. Teraz jakbym kupowała, to chyba bym wzięła tę nową Toyotę Camry w hybr

jakie motoryzacyjne tematy :)
    mi tez zawsze bardziej podobaly sie limuzyny, ale przy 1 dziecku przerzuciismy sie na kombi+trzeba bylo kupic trumne na dach :D jak juz kiedys pisalam, nie lubie sie ograniczac z bagazami, a jezdzimy dosc czesto. Teraz właśnie chcemy przesiasc sie na suva. Odkad sie przymierzylam stwierdzilam, ze duzo wiekszy komfort jazdy, przynajmniej jako pasażer. Zastanawiamy sie właśnie miedzy toyota, honda, audi i volvo... Takze rozstrzal dosc duzy :D boje sie tylko, ze jako kierowca bede miala problem z parkowaniem takim bykiem w mieście...

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaWi wrote:
    Ja też przegapiłam. Dzisiaj pokazuje 77, jest to lekko przerażające jak ten czas leci.

Ja się jakoś słabo czuję dzisiaj. Miałam dwie drzemki i temperatura 37,2.. wzięłam paracetamol i mam nadzieję, że przejdzie.

Co do wagi, jestem u mamy, nie mam tu wagi, ale czuję, że na mamusinych obiadkach waga rośnie.. ;P

Ja się waże tylko u mamy, w domu takowego sprzętu nie posiadam. Na całe moje zdrowie psychiczne 😂

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2019, 00:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plinka, jesli mozecie sobie pozwolic lub macie opcje na dobry leasing, to zdecydowanie Volvo XC60. Jak nie przepadam za suvami, to na tego bym sie skusila 😀
    Wiem, ze sedany to nie auta rodzinne i pewnie po porodzie nie raz bede psioczyc na mojego, ze taki niski, sportowy, niewygodny dostep do bagaznika itd. Tylko jak go bralam, to potrzebowalam przede wszystkim auta do wygladania przed klientami plus bylam sfrustrowana bezowocnymi staraniami o ciążę i auto bylo swego rodzaju remedium. Teraz bym pewnie jak typowy Polak rozwazyla Passata w kombi 😀
    Parkowaniem sie nie przejmuj, nowe auta maja kamery cofania, czujniki, asystentow parkowania - nawet przy duzych gabarytach parkuje sie nimi nieporownanie łatwiej. Echh, o autach to ja bym mogła w nieskończoność, bo to mój konik 😉

Bobby29, plinka89 lubią tę wiadomość

• DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 05:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zasnęłam o 1, nie śpię od 4 🙄. Wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej.

Co do samochodów to ja jestem fanka małych, usportowionych aut. Mam 150 KM w Fiescie i kocham miłością wielka 😁. Na wspólne wyjazdy jeździmy autem męża. Sedan zdecydowanie może być autem rodzinnym, ale wiadomo ze nie każdy. Nasz ma bagażnik ok 580l chyba i spora kabinę (passat 😀). Problem mieliśmy tylko jak trzeba było zabierać ze sobą czołg z gondola 😀. Mąż będzie wymieniał auto pod koniec roku i być może zdecydujemy się na kombi ze względu na dodatkowego pasażera. Myślałam tez o bagażniku dachowym, ale małż psioczy.

Applejoy, Bobby29, baileys lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślicie że temperatura 37-37.5 jest do zaakceptowania? Wczoraj wzięłam 3 paracetamole. Właśnie mierzę, bo jakoś mi ciepło, i też już 37 nabiło. Chyba w ciąży jest podwyższona temperatura co? Szczególnie jeśli nadal biorę proga?

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaWi wrote:
    Myślicie że temperatura 37-37.5 jest do zaakceptowania? Wczoraj wzięłam 3 paracetamole. Właśnie mierzę, bo jakoś mi ciepło, i też już 37 nabiło. Chyba w ciąży jest podwyższona temperatura co? Szczególnie jeśli nadal biorę proga?

Podobno do 38,0 jest ok :)

OlaWi lubi tę wiadomość

1bab7e35e8.png[/url]
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do 38 na pewno jest ok :) u mnie normalna temperatura w ciazy to ok 37.5, tak mam caly czas :)

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temp 37-37,5 może być norma w ciąży. Ale jeśli czujesz się cieplejsza to moze być tez tak ze coś Ci się wykluwa, infekcja jakaś. Ale jak nie będzie bardziej rosła to pewnie nie ma się czym przejmowac..

aadd84dc14.png[/url]
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaWi wrote:
    ja zbijałam powyżej 38 - 38.5

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
‹‹ 704 705 706 707 708 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ