X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzewko dzięki, zupełnie zapomniałam o tej marce :) w Nubee Trzeba dać 219, ale znajome noszą po dwa lata i dłużej już jako zwykle bluzy i ciągle wyglądają jak nowe :)

DrzewkoPomarańczowe lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zerknijcie dzisiaj na zalando-lounge, są ciążowe i mamusiowe rzeczy. Zamówiłam sukienkę i bluzkę do karmienia.

baileys, Bobby29 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrobiłam dzis zamówienie w Gemini, wyszło niezle 130 zł. Juz prawie wszystkie pierdoły mam, troche tylko zostało. Teraz pora brac sie za grubsze rzeczy, dzis moze łózeczko :) O ciuchach do karmienia nie myslałam. Ale chyba zamówie juz po porodzie, na poczatku raczej nie bede nigdzie łazic z dzieckiem. A w domu to wszystko jedno, wazne ze mam 3 koszule nocne do karmienia, jedna wezme na poród bo tania i niezbyt ładna nie bedzie szkoda ;)
    A z laktatorem z aliexpress to jakies jaja, dostałam tydzien temu info od nich ze paczka powinna byc u mnie na poczcie. Kuriera nie było, awizo nie ma, na pocztach 2 sprawdzałam nic nie ma :/ Nie wiem czy to sie nie skonczy reklamacja. A czas leci i nie mam laktatora...

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zainspirowałam Waszymi łupami lumpkowymi i pojechałam dziś tez :). Kupiłam siatę ubranek za 78 zł 😀. Trochę dla Kazika, trochę dla Julka. Tak naprawdę nic z tego nie potrzebowałam ale było ładne to brałam 😂.
    Ja nie mam talentu do zakupów w takich miejscach. Zazwyczaj udawało mi się coś upolować tylko jak była ze mną moja siostra, która z kolei mogłaby o tym poradnik napisać 🙈

baileys lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja jestem jednak żyd, nie zamierzam kupować bluzki do karmienia za 150 zł czy sukienki za ponad 200. Jeszcze trochę a wpadnę przy Was w kompleksy 🙈

baileys, Frida91, Applejoy, Matyldaaa, trzydziecha, Nacha lubią tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    To ja jestem jednak żyd, nie zamierzam kupować bluzki do karmienia za 150 zł czy sukienki za ponad 200. Jeszcze trochę a wpadnę przy Was w kompleksy 🙈

Powiem Ci, ze mi tez byłoby szkoda tej kasy na ciuchy do karmienia, ale np te bluzy czy sukienki od granatovo są tak ładne, ze spokojnie można je nosić nie karmiąc bo jakość i wykonanie jest super.

aadd84dc14.png[/url]
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija witaj w klubie 😂😂 póki co kupiłam jedną bluzkę do karmienia z lidla, ale myślę, że nie będę kupowała więcej takich ciuchów. Mam zamiar wykorzystać to co mam. Sporo bluzek i sukienek mam rozpinanych i taki jest mój plan.

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:

Nie tylko Ty ;) ja nic nie kupuję z takich ubrań. Będę sobie radzić z tym co mam. No chyba że upoluję coś w super cenie :)

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wyglądają Wasze pępki? :P mój jest całkowicie spłaszczony, ciekawe czy zostanie wypchnięty :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2019, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilam z wizyty na LuxMed. Po-raż-ka😐 Musze sie z małzem powaznie zastanowic nad sensem tego abonamentu. Ginekolog szyjke zbadal mi PALCEM przez jakies 5 sekund, oczywiscie nie sprawdzajc jej dlugosci. Usg zrobil moze w 15 sekund. Powiedzial, ze brzuch miekki, spojenie pod naciskiem nie boli, wiec o co mi chodzi. Jego zdaniem musialam za duzo chodzic lub dzwigac, to dlatego mam dolegliwosci. Zlecil morfologie i badanie ogolne moczu, posiewu juz nie, bo tez "po co".

Kuzwa w klinice gdzie prowadze ciaze placimy 250 zl za wizyte, ale to jest chociaz wizyta, a nie takie cos. Nie wiem jak ktos moze prowadzic ciaze w LuxMedzie i spac spokojnie. Dopiero w domu zobaczylam, ze koles ma 2 gwiazdki na znanym lekarzu ekhm... 😐

Zmieniajac temat na milszy - robicie sesje brzuszkowe? Kiedy najlepiej to zrobic? Nie chce czekac az bede miec brzuch jak betoniarka i spuchniete nogi, ale tez nie chce za wczesnie. Pisalam do mojej fotograf ze slubu ile sobie zyczy za taka sesje w plenerze, to odpisala, ze 180 zl, a z mezem 250 zl. Musze sie zastanowoc czy warto za chłopa dopłacac 😁

• Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Ja zrobiłam dzis zamówienie w Gemini, wyszło niezle 130 zł. Juz prawie wszystkie pierdoły mam, troche tylko zostało. Teraz pora brac sie za grubsze rzeczy, dzis moze łózeczko :) O ciuchach do karmienia nie myslałam. Ale chyba zamówie juz po porodzie, na poczatku raczej nie bede nigdzie łazic z dzieckiem. A w domu to wszystko jedno, wazne ze mam 3 koszule nocne do karmienia, jedna wezme na poród bo tania i niezbyt ładna nie bedzie szkoda ;)
    A z laktatorem z aliexpress to jakies jaja, dostałam tydzien temu info od nich ze paczka powinna byc u mnie na poczcie. Kuriera nie było, awizo nie ma, na pocztach 2 sprawdzałam nic nie ma :/ Nie wiem czy to sie nie skonczy reklamacja. A czas leci i nie mam laktatora...
    Wklep nr przesyłki na stronie poczty pl w wyszukiwaniu przesyłek. Ostatnio zanim wyszły z głównego magazynu do sortowni koło mnie minęło ponad tydzień. Zanim doszła do mnie kolejny. Albo na alipaczka możesz sprawdzić. Poczta wysyła SMS dopiero w dzień dostarczenia co jest dla mnie paranoją. Ja czekam na kolejne 8npaczek z alli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2019, 15:19

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam szwagierka będzie robić sesję w drugiej połowie czerwca :) to będzie 34-35 tydzień i mam nadzieję, że będę wyglądać jeszcze w miarę ok 😉

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2019, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Jak wyglądają Wasze pępki? :P mój jest całkowicie spłaszczony, ciekawe czy zostanie wypchnięty :P

Moj nadal wklesly, ale tak jakby zaczyna sie rozszerzac, bo moge dostrzec bardziej jego wnetrze 😁 I mam te ciemniejsza linie juz widoczna przez caaaaaly brzuch

Ania95 lubi tę wiadomość

• Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Wrocilam z wizyty na LuxMed. Po-raż-ka😐 Musze sie z małzem powaznie zastanowic nad sensem tego abonamentu. Ginekolog szyjke zbadal mi PALCEM przez jakies 5 sekund, oczywiscie nie sprawdzajc jej dlugosci. Usg zrobil moze w 15 sekund. Powiedzial, ze brzuch miekki, spojenie pod naciskiem nie boli, wiec o co mi chodzi. Jego zdaniem musialam za duzo chodzic lub dzwigac, to dlatego mam dolegliwosci. Zlecil morfologie i badanie ogolne moczu, posiewu juz nie, bo tez "po co".

Kuzwa w klinice gdzie prowadze ciaze placimy 250 zl za wizyte, ale to jest chociaz wizyta, a nie takie cos. Nie wiem jak ktos moze prowadzic ciaze w LuxMedzie i spac spokojnie. Dopiero w domu zobaczylam, ze koles ma 2 gwiazdki na znanym lekarzu ekhm... 😐

Zmieniajac temat na milszy - robicie sesje brzuszkowe? Kiedy najlepiej to zrobic? Nie chce czekac az bede miec brzuch jak betoniarka i spuchniete nogi, ale tez nie chce za wczesnie. Pisalam do mojej fotograf ze slubu ile sobie zyczy za taka sesje w plenerze, to odpisala, ze 180 zl, a z mezem 250 zl. Musze sie zastanowoc czy warto za chłopa dopłacac 😁
    Lekarza szczerze współczuję. Taka wizytą to sobie można tylko w głowie namieszać. Miałam taką wczoraj :/
    Lekarz "wymacal" szyjkę z każdej strony, jakby chciał dziecko na świat sprowadzić.. powtarzał znowu,że "tu szyjka, a tu już główka".
    Zmierzył co prawda szyjkę przez usg, ale chyba źle,bo mierzył tylko "jej mocny fragment" jak mówił. Wyszło mu 2,6 (półtorej tyg temu u innego gina szyjka miała 3,9).
    Na dodatek po wizycie znowu miałam skurcze (przed wizytą nie..), a wieczorem lekkie plamienie- pierwsze w tej ciąży. Chyba coś podraznil.. Poszłam do niego,bo zalecał skonsultować się po szpitalu. Porażka.. Na dodatek normalnie płaciłam za tą wizytę.
    Już chyba więcej do niego nie pójdę.
    Wizytę u mojego dr prowadzącego mam w przyszłym tyg.

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:

My w niedzielę wyskoczylismy żeby zrobić parę zdjęć. Nie inwestowalismy w fotografa. Jest kilka fajnych jak dla mnie- tyle,że ja z tych mniej wymagających w tym temacie ;)

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2019, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie sie mega podobaja zdjecia w tym stylu:
    https://instagram.com/dirtybootsandmessyhair

Taka mielismy sesje narzeczenska i wlasnie fotki brzuszkowe / noworodkowe tez bym takie chciala. Te np. rozpuszczaja moje serce 😊 https://www.instagram.com/p/Bw7UjN4HOvY/?utm_source=ig_web_copy_link

Marcelina85, wiki2 lubią tę wiadomość

• Kalija Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:

180 zł za ile zdjęć?

Ja nie planuje zatrudniać fotografa, te pozowane sesje brzuszkowe mnie nie kręcą, ale jak już będziemy w trójkę to bardzo chętnie z tym, że zależy mi na takim naturalnym efekcie :)

dqprgu1royghdo7j.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Mój już wypukły niestety :P

Ja też nie zamierzam kupować ciuchów specjalnie do karmienia ;)
    Dziś znowu poszalelismy z zakupami wyprawkowymi i mamy już wszystko z listy oprócz łóżeczka :) Nie wszystko doszło jeszcze z tych zamówionych rzeczy ale do soboty powinny być. Jestem w szoku jak szybko nam się to udało, dosłownie tydzień i wszystko kupione :D

Kalija, Bobby29, Ania95 lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2019, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    180 zł za ile zdjęć?

Ja nie planuje zatrudniać fotografa, te pozowane sesje brzuszkowe mnie nie kręcą, ale jak już będziemy w trójkę to bardzo chętnie z tym, że zależy mi na takim naturalnym efekcie :)

30-40 zdjec cyfrowych i 10 wywolanych w formacie 15x23.
    Tez mialam podejscie, ze po co fotograf w dobie dzisiejszych telefonow i mozliwosci ich aparatow, ale zdjecia z sesji slubnej i narzeczenskiej uwielbiam i uwazam, ze bylo warto 😊

Bobby29 lubi tę wiadomość

• Bobby29 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ciągle wklęsły pępek. Mój pępek ogólnie jest taki "głęboki" więc jeżeli mi wypchnie to pewnie dopiero na sam koniec, poza tym mój brzuch nisko, jeszcze nie ma co go pchać :)

Ja sesje chciałabym, np koło końca czerwca lub początku lipca, i właśnie sobie uświadomiłam że chyba warto już ogarnąć to :)

A propos lumpeksów. Dzisiaj wracając od fryzjera wstąpiłam do jednego second handu, nie byłam w nim jeszcze. I oto co kupilam!
    Sukieneczka Ralph Lauren i małe Conversiki.
    Co do sukienki to może i nie jest to do końca mój styl ale bawełna super mięciutka i mięsista, wygląda jak nieuzywana i za dyszke nie będę wybrzydzać, poza tym myślę że mała Mozzarella będzie w tym wyglądać super cute :) trampki na wielkość wypadną na ok 8mcy więc akurat na wiosnę, myślę że to spoko opcja na spacery. Jako buciki do nauki chodzenia pewnie zainwestuje w jakieś ortopedyczne albo z atestem, ale na ten wiek kilku miesięcy kiedy dziecko nie chodzace to myślę że te trampole będą fajne :)
    2f4c8160d1a5c994med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2019, 16:09

Ania95, kayama, baileys, Matyldaaa, DrzewkoPomarańczowe lubią tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
‹‹ 706 707 708 709 710 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ