Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja zrobiłam dzis zamówienie w Gemini, wyszło niezle 130 zł. Juz prawie wszystkie pierdoły mam, troche tylko zostało. Teraz pora brac sie za grubsze rzeczy, dzis moze łózeczko
O ciuchach do karmienia nie myslałam. Ale chyba zamówie juz po porodzie, na poczatku raczej nie bede nigdzie łazic z dzieckiem. A w domu to wszystko jedno, wazne ze mam 3 koszule nocne do karmienia, jedna wezme na poród bo tania i niezbyt ładna nie bedzie szkoda
A z laktatorem z aliexpress to jakies jaja, dostałam tydzien temu info od nich ze paczka powinna byc u mnie na poczcie. Kuriera nie było, awizo nie ma, na pocztach 2 sprawdzałam nic nie maNie wiem czy to sie nie skonczy reklamacja. A czas leci i nie mam laktatora...
-
Ja się zainspirowałam Waszymi łupami lumpkowymi i pojechałam dziś tez
. Kupiłam siatę ubranek za 78 zł 😀. Trochę dla Kazika, trochę dla Julka. Tak naprawdę nic z tego nie potrzebowałam ale było ładne to brałam 😂.
Ja nie mam talentu do zakupów w takich miejscach. Zazwyczaj udawało mi się coś upolować tylko jak była ze mną moja siostra, która z kolei mogłaby o tym poradnik napisać 🙈baileys lubi tę wiadomość
[/url]
-
Kalija wrote:To ja jestem jednak żyd, nie zamierzam kupować bluzki do karmienia za 150 zł czy sukienki za ponad 200. Jeszcze trochę a wpadnę przy Was w kompleksy 🙈
Powiem Ci, ze mi tez byłoby szkoda tej kasy na ciuchy do karmienia, ale np te bluzy czy sukienki od granatovo są tak ładne, ze spokojnie można je nosić nie karmiąc bo jakość i wykonanie jest super.[/url]
-
Kalija wrote:To ja jestem jednak żyd, nie zamierzam kupować bluzki do karmienia za 150 zł czy sukienki za ponad 200. Jeszcze trochę a wpadnę przy Was w kompleksy 🙈
Nie tylko Tyja nic nie kupuję z takich ubrań. Będę sobie radzić z tym co mam. No chyba że upoluję coś w super cenie
-
nick nieaktualnyWrocilam z wizyty na LuxMed. Po-raż-ka😐 Musze sie z małzem powaznie zastanowic nad sensem tego abonamentu. Ginekolog szyjke zbadal mi PALCEM przez jakies 5 sekund, oczywiscie nie sprawdzajc jej dlugosci. Usg zrobil moze w 15 sekund. Powiedzial, ze brzuch miekki, spojenie pod naciskiem nie boli, wiec o co mi chodzi. Jego zdaniem musialam za duzo chodzic lub dzwigac, to dlatego mam dolegliwosci. Zlecil morfologie i badanie ogolne moczu, posiewu juz nie, bo tez "po co".
Kuzwa w klinice gdzie prowadze ciaze placimy 250 zl za wizyte, ale to jest chociaz wizyta, a nie takie cos. Nie wiem jak ktos moze prowadzic ciaze w LuxMedzie i spac spokojnie. Dopiero w domu zobaczylam, ze koles ma 2 gwiazdki na znanym lekarzu ekhm... 😐
Zmieniajac temat na milszy - robicie sesje brzuszkowe? Kiedy najlepiej to zrobic? Nie chce czekac az bede miec brzuch jak betoniarka i spuchniete nogi, ale tez nie chce za wczesnie. Pisalam do mojej fotograf ze slubu ile sobie zyczy za taka sesje w plenerze, to odpisala, ze 180 zl, a z mezem 250 zl. Musze sie zastanowoc czy warto za chłopa dopłacac 😁
-
kayama wrote:Ja zrobiłam dzis zamówienie w Gemini, wyszło niezle 130 zł. Juz prawie wszystkie pierdoły mam, troche tylko zostało. Teraz pora brac sie za grubsze rzeczy, dzis moze łózeczko
O ciuchach do karmienia nie myslałam. Ale chyba zamówie juz po porodzie, na poczatku raczej nie bede nigdzie łazic z dzieckiem. A w domu to wszystko jedno, wazne ze mam 3 koszule nocne do karmienia, jedna wezme na poród bo tania i niezbyt ładna nie bedzie szkoda
A z laktatorem z aliexpress to jakies jaja, dostałam tydzien temu info od nich ze paczka powinna byc u mnie na poczcie. Kuriera nie było, awizo nie ma, na pocztach 2 sprawdzałam nic nie maNie wiem czy to sie nie skonczy reklamacja. A czas leci i nie mam laktatora...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2019, 15:19
-
nick nieaktualnyAnia95 wrote:Jak wyglądają Wasze pępki?
mój jest całkowicie spłaszczony, ciekawe czy zostanie wypchnięty
Moj nadal wklesly, ale tak jakby zaczyna sie rozszerzac, bo moge dostrzec bardziej jego wnetrze 😁 I mam te ciemniejsza linie juz widoczna przez caaaaaly brzuchAnia95 lubi tę wiadomość
-
baileys wrote:Wrocilam z wizyty na LuxMed. Po-raż-ka😐 Musze sie z małzem powaznie zastanowic nad sensem tego abonamentu. Ginekolog szyjke zbadal mi PALCEM przez jakies 5 sekund, oczywiscie nie sprawdzajc jej dlugosci. Usg zrobil moze w 15 sekund. Powiedzial, ze brzuch miekki, spojenie pod naciskiem nie boli, wiec o co mi chodzi. Jego zdaniem musialam za duzo chodzic lub dzwigac, to dlatego mam dolegliwosci. Zlecil morfologie i badanie ogolne moczu, posiewu juz nie, bo tez "po co".
Kuzwa w klinice gdzie prowadze ciaze placimy 250 zl za wizyte, ale to jest chociaz wizyta, a nie takie cos. Nie wiem jak ktos moze prowadzic ciaze w LuxMedzie i spac spokojnie. Dopiero w domu zobaczylam, ze koles ma 2 gwiazdki na znanym lekarzu ekhm... 😐
Zmieniajac temat na milszy - robicie sesje brzuszkowe? Kiedy najlepiej to zrobic? Nie chce czekac az bede miec brzuch jak betoniarka i spuchniete nogi, ale tez nie chce za wczesnie. Pisalam do mojej fotograf ze slubu ile sobie zyczy za taka sesje w plenerze, to odpisala, ze 180 zl, a z mezem 250 zl. Musze sie zastanowoc czy warto za chłopa dopłacac 😁
Lekarz "wymacal" szyjkę z każdej strony, jakby chciał dziecko na świat sprowadzić.. powtarzał znowu,że "tu szyjka, a tu już główka".
Zmierzył co prawda szyjkę przez usg, ale chyba źle,bo mierzył tylko "jej mocny fragment" jak mówił. Wyszło mu 2,6 (półtorej tyg temu u innego gina szyjka miała 3,9).
Na dodatek po wizycie znowu miałam skurcze (przed wizytą nie..), a wieczorem lekkie plamienie- pierwsze w tej ciąży. Chyba coś podraznil.. Poszłam do niego,bo zalecał skonsultować się po szpitalu. Porażka.. Na dodatek normalnie płaciłam za tą wizytę.
Już chyba więcej do niego nie pójdę.
Wizytę u mojego dr prowadzącego mam w przyszłym tyg.Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
baileys wrote:Zmieniajac temat na milszy - robicie sesje brzuszkowe? Kiedy najlepiej to zrobic? Nie chce czekac az bede miec brzuch jak betoniarka i spuchniete nogi, ale tez nie chce za wczesnie. Pisalam do mojej fotograf ze slubu ile sobie zyczy za taka sesje w plenerze, to odpisala, ze 180 zl, a z mezem 250 zl. Musze sie zastanowoc czy warto za chłopa dopłacac 😁
My w niedzielę wyskoczylismy żeby zrobić parę zdjęć. Nie inwestowalismy w fotografa. Jest kilka fajnych jak dla mnie- tyle,że ja z tych mniej wymagających w tym temacieTyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
nick nieaktualnyMnie sie mega podobaja zdjecia w tym stylu:
https://instagram.com/dirtybootsandmessyhair
Taka mielismy sesje narzeczenska i wlasnie fotki brzuszkowe / noworodkowe tez bym takie chciala. Te np. rozpuszczaja moje serce 😊 https://www.instagram.com/p/Bw7UjN4HOvY/?utm_source=ig_web_copy_linkMarcelina85, wiki2 lubią tę wiadomość
-
baileys wrote:Zmieniajac temat na milszy - robicie sesje brzuszkowe? Kiedy najlepiej to zrobic? Nie chce czekac az bede miec brzuch jak betoniarka i spuchniete nogi, ale tez nie chce za wczesnie. Pisalam do mojej fotograf ze slubu ile sobie zyczy za taka sesje w plenerze, to odpisala, ze 180 zl, a z mezem 250 zl. Musze sie zastanowoc czy warto za chłopa dopłacac 😁
180 zł za ile zdjęć?
Ja nie planuje zatrudniać fotografa, te pozowane sesje brzuszkowe mnie nie kręcą, ale jak już będziemy w trójkę to bardzo chętnie z tym, że zależy mi na takim naturalnym efekcie
-
Ania95 wrote:Jak wyglądają Wasze pępki?
mój jest całkowicie spłaszczony, ciekawe czy zostanie wypchnięty
Ja też nie zamierzam kupować ciuchów specjalnie do karmienia
Dziś znowu poszalelismy z zakupami wyprawkowymi i mamy już wszystko z listy oprócz łóżeczkaNie wszystko doszło jeszcze z tych zamówionych rzeczy ale do soboty powinny być. Jestem w szoku jak szybko nam się to udało, dosłownie tydzień i wszystko kupione
Kalija, Bobby29, Ania95 lubią tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
nick nieaktualnyKalija wrote:180 zł za ile zdjęć?
Ja nie planuje zatrudniać fotografa, te pozowane sesje brzuszkowe mnie nie kręcą, ale jak już będziemy w trójkę to bardzo chętnie z tym, że zależy mi na takim naturalnym efekcie
30-40 zdjec cyfrowych i 10 wywolanych w formacie 15x23.
Tez mialam podejscie, ze po co fotograf w dobie dzisiejszych telefonow i mozliwosci ich aparatow, ale zdjecia z sesji slubnej i narzeczenskiej uwielbiam i uwazam, ze bylo warto 😊
Bobby29 lubi tę wiadomość
-
Ja mam ciągle wklęsły pępek. Mój pępek ogólnie jest taki "głęboki" więc jeżeli mi wypchnie to pewnie dopiero na sam koniec, poza tym mój brzuch nisko, jeszcze nie ma co go pchać
Ja sesje chciałabym, np koło końca czerwca lub początku lipca, i właśnie sobie uświadomiłam że chyba warto już ogarnąć to
A propos lumpeksów. Dzisiaj wracając od fryzjera wstąpiłam do jednego second handu, nie byłam w nim jeszcze. I oto co kupilam!
Sukieneczka Ralph Lauren i małe Conversiki.
Co do sukienki to może i nie jest to do końca mój styl ale bawełna super mięciutka i mięsista, wygląda jak nieuzywana i za dyszke nie będę wybrzydzać, poza tym myślę że mała Mozzarella będzie w tym wyglądać super cutetrampki na wielkość wypadną na ok 8mcy więc akurat na wiosnę, myślę że to spoko opcja na spacery. Jako buciki do nauki chodzenia pewnie zainwestuje w jakieś ortopedyczne albo z atestem, ale na ten wiek kilku miesięcy kiedy dziecko nie chodzace to myślę że te trampole będą fajne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2019, 16:09
Ania95, kayama, baileys, Matyldaaa, DrzewkoPomarańczowe lubią tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dptHarmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki