Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
kayama wrote:Mój wklesły, oczywiscie sporo sie splycił ale do wystawania to jeszcze kawałek. Szkoda bo mi sie takie ciazowe wypukłe podobaja
Nie mam tez sladu linea negra.
Też mi się wypukłe podobająsą takie bardzo ciążowe, fajne 😊
kayama lubi tę wiadomość
-
W temacie Luxmedu mogę się wypowiedzieć bo prowadzę ciążę i nie mogę narzekać, miałam wymazy, posiewy i milion badań, zawsze mam badanie na fotelu, usg dopochwowe i przez brzuch
myślę, że to kwestia lekarza i też placówki i jakości sprzętu jaki mają
ja śpię spokojnie i złego słowa o lekarce powiedzieć neo mogę
Co do ciuchów to ja jestem Januszem okazji i nie lubię wydawać miliona monet na ciuchy bo nie szanuję ich jakoś specjalnie, często kupuje i wyrzucamale fajną bluzę i ze dwie bluzki wyjściowe chcę mieć. Chyba mam jakąś traumę i za dużo widziałam kobiet w rozciągniętych bluzkach z wywalonym na widok publiczny cyckiem😂 a myślę,że niedużym kosztem można wyglądać atrakcyjnie zarówno w ciąży jak i karmiąc dziecko
znalazłam na Allegro fajnego sprzedawcę, mają ładne bluzki do karmienia po 48 zł ale też fajne szorty ciążowe w podobnej cenie
Muszę zobaczyć te staniki w Kappahlu, słyszałam same dobre opinieWiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2019, 18:45
-
OlaWi wrote:Mój maluch jest dzisiaj okrutny. Serio. Jak kopnie to jakoś tak trafia, że aż się podskoczyłam parę razy. Ogólnie jest dzisiaj bardzo ruchliwy. 🤣
A moja jest od kilku dni mniej ruchliwa az sie zastanawiam czy wszystko ok. Czy moze ma juz mniej miejsca, bo mniej kopie a bardziej sie wierci. Jak sie przekreca to tez mnie czasem zaboli. Wczoraj mi siedziala po lewej brzucha, az tam był twardyDzis mniej ja czuje.
-
nick nieaktualnyMelduje że ja tez jestem Żydem na wydawanie kasy na ubrania ciążowe i do karmienia. Całe szczęście ze pasuje mi lidlowa moda bo nie musze wydawać kupy siana na cos po ponoszę tylko ten sezon 😜 za te bluzy do karmienia to z bólem wielkim bym dała tyle siana. Co prawda jak trzeba bedzie to moze jedna kupie bo te z nube sa superanckie.
Pępek. Ja mam jeszcze wklęsły i mam nadzieje ze sie nie wywinie. Mi sie to strasznie nie podoba No ale to akurat przyroda czas pokaże.
Ja mam lekarza z luxmedu z 5* nie narzekam. Generalnie oni maja zasadę ze prowadzą takie książkowe ciąże bez większych komplikacji. Przynajmniej tu gdzie ja chodzę.
Kurde chyba musze połazić po lumpkach. No i w końcu kupic wózek i łóżeczko. Po wózek mysle ze pojedziemy na dzien dziecka 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2019, 19:05
-
Chimera wrote:Ciuszki z lidla wychodzą większe, więc te 50/56 są jak 62 a czasem nawet 68 w innych sklepach.
Ja właśnie wykorzystałam chwilę pogody i wyciągnęłam męża na spacer po ogródkach. Widziałam wczoraj ogłoszenie o sprzedaży ogródka i chciałam go namierzyć i obczaić. Ledwo wróciliśmy do domu i zaczęło padać, ale ogródek zdążyliśmy znaleźć i rzucić okiem przez płot.
Dzięki to mnie trochę pocieszyłaś bo na oko wydawało mi się to naprawdę maluśkie, ale z tego co już pisałyście z lidla zawyżona rozmiarówka, więc miałam nadzieję że będzie choć troszkę na zaś3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Mój pępek przez jakiś czas był praktycznie płaski i tylko czekałam aż wystrzeli, ale chyba odkąd dno macicy mam sporo nad pępkiem to i sam pępek zrobił się nieco bardziej wklęsły.
Nasz syn już prawie ma wybrane imię (chyba)
Ostatnio wypisałam mężowi imiona nad którymi myśleliśmy i które mi się względnie podobają. Zaakceptował dwa: Szymon i Igor. Chyba zostanie Szymek.Domi_tur, IGA.G, Frida91, Ania95, Smerfelinka, Sylvka, DrzewkoPomarańczowe lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny mam pytanie, jaki termometr dla dziecka macie lub kupujecie? Ogladałam w tv test termometrów i sa duze niescisłosci temperatur, kadzy typ mierzy inaczej i to oznice były duze chyba nawet 1 stopien, no to masakra jest. Testowali zwykłe, elektroniczne, bezdotykowe. Jakas dr polecała najbardziej mierzace w uchu, ze sa najdokładniejsze.
-
Pierniczkowa wrote:Dziewczyny polecicie coś na rozstępy, żeby rozjasnic? To że popekam było pewnie, smaruje bio oilem ale nie widzę żeby robiły się jaśniejsze. Dalej są takie ciemno fioletowe.
Jeszcze 8 tygodni do końca, oby nie wlokło się tak jak pierwszy trymestr.
Ja też mam tendencje do rozstępów i mogę polecić Evolet firmy L'Biotica - krem z masy perłowej i olejku z nasion dzikiej róży. U mnie rozjaśnił rozstępy na pośladkach, teraz też używam, na zmianę z olejkiem Earth Mama.Pierniczkowa lubi tę wiadomość
"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
7t1d (*) -
kayama wrote:Dziewczyny mam pytanie, jaki termometr dla dziecka macie lub kupujecie? Ogladałam w tv test termometrów i sa duze niescisłosci temperatur, kadzy typ mierzy inaczej i to oznice były duze chyba nawet 1 stopien, no to masakra jest. Testowali zwykłe, elektroniczne, bezdotykowe. Jakas dr polecała najbardziej mierzace w uchu, ze sa najdokładniejsze.
Ja mam bezdotykowy Microlife i jestem zadowolona. Jak porównuje z rteciowym, to różnica niewielką lub żadna.
Dzisiaj przyszło moje pierwsze zamówienie z Ali. Jestem w szoku, bo szlo 13 dni, a nastawialam się na co najmniej miesiąc. Zamawialam właśnie stanik do karmienia. Jest super, wygodny i idealnie pasuje. Chyba zamówię jeszcze ze dwa. Zapłaciłam niecałe 20 zł.kayama, Frida91 lubią tę wiadomość
-
Mary Magdalena wrote:Ja mam bezdotykowy Microlife i jestem zadowolona. Jak porównuje z rteciowym, to różnica niewielką lub żadna.
Dzisiaj przyszło moje pierwsze zamówienie z Ali. Jestem w szoku, bo szlo 13 dni, a nastawialam się na co najmniej miesiąc. Zamawialam właśnie stanik do karmienia. Jest super, wygodny i idealnie pasuje. Chyba zamówię jeszcze ze dwa. Zapłaciłam niecałe 20 zł. -
nick nieaktualny
-
kayama wrote:Dziewczyny mam pytanie, jaki termometr dla dziecka macie lub kupujecie? Ogladałam w tv test termometrów i sa duze niescisłosci temperatur, kadzy typ mierzy inaczej i to oznice były duze chyba nawet 1 stopien, no to masakra jest. Testowali zwykłe, elektroniczne, bezdotykowe. Jakas dr polecała najbardziej mierzace w uchu, ze sa najdokładniejsze.
Ja zamówiłam z Gemini do ucha Brauna, położna polecała i odradzała te bezdotykowe do czoła:)
Mary, wrzucisz link do tych stanikow?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2019, 20:09
-
Mary Magdalena wrote:Ja mam bezdotykowy Microlife i jestem zadowolona. Jak porównuje z rteciowym, to różnica niewielką lub żadna.
Dzisiaj przyszło moje pierwsze zamówienie z Ali. Jestem w szoku, bo szlo 13 dni, a nastawialam się na co najmniej miesiąc. Zamawialam właśnie stanik do karmienia. Jest super, wygodny i idealnie pasuje. Chyba zamówię jeszcze ze dwa. Zapłaciłam niecałe 20 zł.
Mary podzielisz się linkiem?♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dptHarmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Wrzucam link do niani elektronicznej gdyby któraś była zainteresowana
130,23 zł 32%OFF | VB601 2.4 Ghz wideo dla dzieci monitory bezprzewodowy 2.0 Cal ekran LCD 2 Way dyskusja na podczerwień temperatury w nocy aparatu bezpieczeństwa 8 kołysanek
https://s.click.aliexpress.com/e/b6bNfAkoBobby29, Bobby29 lubią tę wiadomość
-
Malinka7 wrote:Mój pępek przez jakiś czas był praktycznie płaski i tylko czekałam aż wystrzeli, ale chyba odkąd dno macicy mam sporo nad pępkiem to i sam pępek zrobił się nieco bardziej wklęsły.
Nasz syn już prawie ma wybrane imię (chyba)
Ostatnio wypisałam mężowi imiona nad którymi myśleliśmy i które mi się względnie podobają. Zaakceptował dwa: Szymon i Igor. Chyba zostanie Szymek.
Szymek też bardzo mi się podoba, sama przez moment się wahałam, ale ponieważ Błażej wybraliśmy lata temu to tak zostaje 😊3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Podaje link do stanikow:
https://m.pl.aliexpress.com/item/32746439164.html?spm=a2g0n.orderlist-amp.item.32746439164&aff_trace_key=69dba8bff8f64d8a9be7d5f1b9119b09-1558126344633-08045-fAQnuB2jA&aff_platform=msite&m_page_id=4961amp-U33WZh483gX6RugnUk0a8A1558552110881Bobby29 lubi tę wiadomość
-
Sylvka wrote:Domi a zapodasz model tego termometru?
Sama myślę o czymś naprawdę dobrym bo słyszałam, że nie wszystkie się sprawdzają.
Termometr do ucha Braun Thermoscan 3, IRT3030
Widzę, że można go w nawet lepszej cenie znaleźćsprawdzalismy go z rteciowym i się pokrywają pomiary
Bobby29, Sylvka, trzydziecha lubią tę wiadomość
-
microlife mimo iz nie byl tani oddalam mamie po 1ym epizodzie goraczki zwiazanym z infekcja gardla u malej
mierzyl jak chcial
to samo w szpitalu dziecko rozpalone jak piec na 39 a bezdotykowy 36.6 pokazywal
komedia.powiedzialam pielegniarce ze niech nawet nie pisze pomiaru tylko wola dr na paracetamol w kroplowce
do ucha braun sa rewelacyjne zawsze pomiar akuratny czy dorosly czy dziecko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2019, 23:08