X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Mój wklesły, oczywiscie sporo sie splycił ale do wystawania to jeszcze kawałek. Szkoda bo mi sie takie ciazowe wypukłe podobaja ;) Nie mam tez sladu linea negra.

Też mi się wypukłe podobają :D są takie bardzo ciążowe, fajne 😊

kayama lubi tę wiadomość

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W temacie Luxmedu mogę się wypowiedzieć bo prowadzę ciążę i nie mogę narzekać, miałam wymazy, posiewy i milion badań, zawsze mam badanie na fotelu, usg dopochwowe i przez brzuch :) myślę, że to kwestia lekarza i też placówki i jakości sprzętu jaki mają :) ja śpię spokojnie i złego słowa o lekarce powiedzieć neo mogę :)

Co do ciuchów to ja jestem Januszem okazji i nie lubię wydawać miliona monet na ciuchy bo nie szanuję ich jakoś specjalnie, często kupuje i wyrzucam :) ale fajną bluzę i ze dwie bluzki wyjściowe chcę mieć. Chyba mam jakąś traumę i za dużo widziałam kobiet w rozciągniętych bluzkach z wywalonym na widok publiczny cyckiem😂 a myślę,że niedużym kosztem można wyglądać atrakcyjnie zarówno w ciąży jak i karmiąc dziecko :) znalazłam na Allegro fajnego sprzedawcę, mają ładne bluzki do karmienia po 48 zł ale też fajne szorty ciążowe w podobnej cenie :)

Muszę zobaczyć te staniki w Kappahlu, słyszałam same dobre opinie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2019, 18:45

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaWi wrote:
    Mój maluch jest dzisiaj okrutny. Serio. Jak kopnie to jakoś tak trafia, że aż się podskoczyłam parę razy. Ogólnie jest dzisiaj bardzo ruchliwy. 🤣

A moja jest od kilku dni mniej ruchliwa az sie zastanawiam czy wszystko ok. Czy moze ma juz mniej miejsca, bo mniej kopie a bardziej sie wierci. Jak sie przekreca to tez mnie czasem zaboli. Wczoraj mi siedziala po lewej brzucha, az tam był twardy :) Dzis mniej ja czuje.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2019, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje że ja tez jestem Żydem na wydawanie kasy na ubrania ciążowe i do karmienia. Całe szczęście ze pasuje mi lidlowa moda bo nie musze wydawać kupy siana na cos po ponoszę tylko ten sezon 😜 za te bluzy do karmienia to z bólem wielkim bym dała tyle siana. Co prawda jak trzeba bedzie to moze jedna kupie bo te z nube sa superanckie.

Pępek. Ja mam jeszcze wklęsły i mam nadzieje ze sie nie wywinie. Mi sie to strasznie nie podoba No ale to akurat przyroda czas pokaże.

Ja mam lekarza z luxmedu z 5* nie narzekam. Generalnie oni maja zasadę ze prowadzą takie książkowe ciąże bez większych komplikacji. Przynajmniej tu gdzie ja chodzę.

Kurde chyba musze połazić po lumpkach. No i w końcu kupic wózek i łóżeczko. Po wózek mysle ze pojedziemy na dzien dziecka 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2019, 19:05

• Sylvka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    Ciuszki z lidla wychodzą większe, więc te 50/56 są jak 62 a czasem nawet 68 w innych sklepach.

Ja właśnie wykorzystałam chwilę pogody i wyciągnęłam męża na spacer po ogródkach. Widziałam wczoraj ogłoszenie o sprzedaży ogródka i chciałam go namierzyć i obczaić. Ledwo wróciliśmy do domu i zaczęło padać, ale ogródek zdążyliśmy znaleźć i rzucić okiem przez płot.

Dzięki to mnie trochę pocieszyłaś bo na oko wydawało mi się to naprawdę maluśkie, ale z tego co już pisałyście z lidla zawyżona rozmiarówka, więc miałam nadzieję że będzie choć troszkę na zaś :)

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Malinka7 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój pępek przez jakiś czas był praktycznie płaski i tylko czekałam aż wystrzeli, ale chyba odkąd dno macicy mam sporo nad pępkiem to i sam pępek zrobił się nieco bardziej wklęsły. :P

Nasz syn już prawie ma wybrane imię (chyba :D )
    Ostatnio wypisałam mężowi imiona nad którymi myśleliśmy i które mi się względnie podobają. Zaakceptował dwa: Szymon i Igor. Chyba zostanie Szymek.

Domi_tur, IGA.G, Frida91, Ania95, Smerfelinka, Sylvka, DrzewkoPomarańczowe lubią tę wiadomość

3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie, jaki termometr dla dziecka macie lub kupujecie? Ogladałam w tv test termometrów i sa duze niescisłosci temperatur, kadzy typ mierzy inaczej i to oznice były duze chyba nawet 1 stopien, no to masakra jest. Testowali zwykłe, elektroniczne, bezdotykowe. Jakas dr polecała najbardziej mierzace w uchu, ze sa najdokładniejsze.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa wrote:
    Dziewczyny polecicie coś na rozstępy, żeby rozjasnic? To że popekam było pewnie, smaruje bio oilem ale nie widzę żeby robiły się jaśniejsze. Dalej są takie ciemno fioletowe. :( Jeszcze 8 tygodni do końca, oby nie wlokło się tak jak pierwszy trymestr.

Ja też mam tendencje do rozstępów i mogę polecić Evolet firmy L'Biotica - krem z masy perłowej i olejku z nasion dzikiej róży. U mnie rozjaśnił rozstępy na pośladkach, teraz też używam, na zmianę z olejkiem Earth Mama.

Pierniczkowa lubi tę wiadomość

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • Mary Magdalena Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Dziewczyny mam pytanie, jaki termometr dla dziecka macie lub kupujecie? Ogladałam w tv test termometrów i sa duze niescisłosci temperatur, kadzy typ mierzy inaczej i to oznice były duze chyba nawet 1 stopien, no to masakra jest. Testowali zwykłe, elektroniczne, bezdotykowe. Jakas dr polecała najbardziej mierzace w uchu, ze sa najdokładniejsze.

Ja mam bezdotykowy Microlife i jestem zadowolona. Jak porównuje z rteciowym, to różnica niewielką lub żadna.

Dzisiaj przyszło moje pierwsze zamówienie z Ali. Jestem w szoku, bo szlo 13 dni, a nastawialam się na co najmniej miesiąc. Zamawialam właśnie stanik do karmienia. Jest super, wygodny i idealnie pasuje. Chyba zamówię jeszcze ze dwa. Zapłaciłam niecałe 20 zł.

kayama, Frida91 lubią tę wiadomość

tb73vut14i57zd3c.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary Magdalena wrote:
    Ja mam bezdotykowy Microlife i jestem zadowolona. Jak porównuje z rteciowym, to różnica niewielką lub żadna.

Dzisiaj przyszło moje pierwsze zamówienie z Ali. Jestem w szoku, bo szlo 13 dni, a nastawialam się na co najmniej miesiąc. Zamawialam właśnie stanik do karmienia. Jest super, wygodny i idealnie pasuje. Chyba zamówię jeszcze ze dwa. Zapłaciłam niecałe 20 zł.
    rownież mam z Microlife

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2019, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy taki termometr, sprawdza się dobrze
    https://www.techmed.pl/product-pol-72-Termometr-bezdotykowy-TM-F03BB-TECH-MED.html?rec=102855102

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:

Ja zamówiłam z Gemini do ucha Brauna, położna polecała i odradzała te bezdotykowe do czoła:)

Mary, wrzucisz link do tych stanikow? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2019, 20:09

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary Magdalena wrote:

Mary podzielisz się linkiem? :)

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrzucam link do niani elektronicznej gdyby któraś była zainteresowana :)

130,23 zł 32%OFF | VB601 2.4 Ghz wideo dla dzieci monitory bezprzewodowy 2.0 Cal ekran LCD 2 Way dyskusja na podczerwień temperatury w nocy aparatu bezpieczeństwa 8 kołysanek

https://s.click.aliexpress.com/e/b6bNfAko

Bobby29, Bobby29 lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka7 wrote:
    Mój pępek przez jakiś czas był praktycznie płaski i tylko czekałam aż wystrzeli, ale chyba odkąd dno macicy mam sporo nad pępkiem to i sam pępek zrobił się nieco bardziej wklęsły. :P

Nasz syn już prawie ma wybrane imię (chyba :D )
    Ostatnio wypisałam mężowi imiona nad którymi myśleliśmy i które mi się względnie podobają. Zaakceptował dwa: Szymon i Igor. Chyba zostanie Szymek.

Szymek też bardzo mi się podoba, sama przez moment się wahałam, ale ponieważ Błażej wybraliśmy lata temu to tak zostaje 😊

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Sylvka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi a zapodasz model tego termometru?
    Sama myślę o czymś naprawdę dobrym bo słyszałam, że nie wszystkie się sprawdzają.

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Mary Magdalena Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podaje link do stanikow:

https://m.pl.aliexpress.com/item/32746439164.html?spm=a2g0n.orderlist-amp.item.32746439164&aff_trace_key=69dba8bff8f64d8a9be7d5f1b9119b09-1558126344633-08045-fAQnuB2jA&aff_platform=msite&m_page_id=4961amp-U33WZh483gX6RugnUk0a8A1558552110881

Bobby29 lubi tę wiadomość

tb73vut14i57zd3c.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvka wrote:
    Domi a zapodasz model tego termometru?
    Sama myślę o czymś naprawdę dobrym bo słyszałam, że nie wszystkie się sprawdzają.

Termometr do ucha Braun Thermoscan 3, IRT3030

Widzę, że można go w nawet lepszej cenie znaleźć :) sprawdzalismy go z rteciowym i się pokrywają pomiary :)

Bobby29, Sylvka, trzydziecha lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    microlife mimo iz nie byl tani oddalam mamie po 1ym epizodzie goraczki zwiazanym z infekcja gardla u malej
    mierzyl jak chcial
    to samo w szpitalu dziecko rozpalone jak piec na 39 a bezdotykowy 36.6 pokazywal
    komedia.powiedzialam pielegniarce ze niech nawet nie pisze pomiaru tylko wola dr na paracetamol w kroplowce

do ucha braun sa rewelacyjne zawsze pomiar akuratny czy dorosly czy dziecko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2019, 23:08

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi jak braun pokazywal kolo daty okresu w uchu 39.9 lub 37 to wiedzialam ze ciaza ;-)

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
‹‹ 708 709 710 711 712 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: