X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    30-40 zdjec cyfrowych i 10 wywolanych w formacie 15x23.
    Tez mialam podejscie, ze po co fotograf w dobie dzisiejszych telefonow i mozliwosci ich aparatow, ale zdjecia z sesji slubnej i narzeczenskiej uwielbiam i uwazam, ze bylo warto 😊

Baileys ty z Warszawy? Możesz polecić? :) Ja będę dopiero robić research.

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    To ja jestem jednak żyd, nie zamierzam kupować bluzki do karmienia za 150 zł czy sukienki za ponad 200. Jeszcze trochę a wpadnę przy Was w kompleksy 🙈
    mi też szkoda kasy :) sukienke mam z milk and lovebo na chrzciny Anielki kupiłam ;p a tak szkoda mi kasy na drogie rzeczy na chwile, tak samo Anielka ma ubrania po siostrznicach, trochę nowych ale tez nie szaleje z markami bo niszczy niemiłosiernie

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa wrote:
    Wklep nr przesyłki na stronie poczty pl w wyszukiwaniu przesyłek. Ostatnio zanim wyszły z głównego magazynu do sortowni koło mnie minęło ponad tydzień. Zanim doszła do mnie kolejny. Albo na alipaczka możesz sprawdzić. Poczta wysyła SMS dopiero w dzień dostarczenia co jest dla mnie paranoją. Ja czekam na kolejne 8npaczek z alli.

Wyjasniło sie niestety porazka :( Paczka była, powinnam dostac awizo nie dostałam. u nas tak kurierzy dzialaja, klamia, oszukuja, ciagle sa jakies skargi w okienku. Paczka cofnieta, jest w jakiejs sortowni i juz nie da sie jej namierzyc. Na składanie skargi nie mam mocy. Napisałam do Ali zobacze co odpisza. Jestem mega wkurzona. A Ali tez za pozno zawiadamia, paczka była juz 6 maja a mi napisali 15 ze powinna byc. Gdybym wiedziala wczwsniej miała bym wiecej czasu.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Jak wyglądają Wasze pępki? :P mój jest całkowicie spłaszczony, ciekawe czy zostanie wypchnięty :P

Mój wklesły, oczywiscie sporo sie splycił ale do wystawania to jeszcze kawałek. Szkoda bo mi sie takie ciazowe wypukłe podobaja ;) Nie mam tez sladu linea negra.

Ania95 lubi tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poprzednim razem nie mialam nic typowo do karmienia, jedna bluzke kupilam na lot samolotem to potem pies mi ja pogryzl :P
    Teraz zamowilam 3 bluzki, bo jednak brakowalo mi tego jak szlam na kontrole z mala czy gdzies na miasto i trzeba bylo nakarmic. W domu to w domu nakrmic nie problem ;)
    Tak samo musze kupic jakies staniki, bo zaczelam teraz uzywac juz tych co kupilam w Kappahl do karmienia, bo juz w inne sie nie mieszcze.
    Strasznie szybko rosne w tej ciazy a tu jeszcze tyle czasu do konca.

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Jak wyglądają Wasze pępki? :P mój jest całkowicie spłaszczony, ciekawe czy zostanie wypchnięty :P
    moj jeszcze wklęsły, w poprzedniej ciąży się spłaszczył, ale nie wypiął się ;p

Ania95 lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

Mój pępek w zależności od dnia jest płaski lub lekko odstaje. Mam tak już od przeszło miesiąca, jakoś to szybko poszło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 13:02

Bobby29, emi2016, IGA.G, Smerfelinka, Applejoy, OlaWi, Limerikowo, Domi_tur, Ania95, DrzewkoPomarańczowe lubią tę wiadomość

• Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja teściowa doprowadza mnie do kurwicy. Od co najmniej stycznia mówimy że będziemy się pozbywać wersalki z pokoju dla małej. I ona jęczy że bardzo ją chce. Od połowy kwietnia wie że mamy wolne rano 28mego maja. I ona nadal nie wie czy będzie sobie miała jak wziąć urlop. Mój mnie doprowadził do szału, bo stwierdził że jak nie teraz to w któryś weekend się ją wyniesie. Co tłumacząc na nasze znaczy nigdy się sam tym nie zajmę, zrób to za mnie. Nikt mi nie psuje tak krwi jak ta baba. Sory za żale, ale mam wrażenie że eksploduje zaraz. I zamiast złożyć meble i skończyć pokój to tak będę się z nią użerać do samego porodu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2019, 17:20

Sylvka, OlaWi lubią tę wiadomość

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    Ja właśnie po wizycie. Robiś ma 1380g, przez 3,5tygodnia przybrał pół kilo. Lekarz stwierdził, że ma dobre przyrosty. Jak popatrzał na moją wagę, to stwierdził, że nadal jestem przecinkiem 😂😂😂 dzięki! Mówiłam mu o tym drętwieniu pod biustem/góry brzucha i mówi, że niestety tak bywa, że macica naciska na przeponę i na naczynia. Mam sobie szukać wygodnej pozycji, bo niestety tak się będzie zdarzało. Kazał mi zakupić tabletki o szałowej nazwie burak forte, bo mi żelazo zaczęło spadać, póki co mam 11,4 dlatego na razie delikatne środki, ale jeśli to nie pomoże, to będzie trzeba wprowadzić coś konkretniejszego.

Mój pępek w zależności od dnia jest płaski lub lekko odstaje. Mam tak już od przeszło miesiąca, jakoś to szybko poszło.
    może zbadaj sobie po 2 tyg hemoglobine, bo mi jak leci to leci bardzo szybko ;/ ja jestem na tardyferonie. w dw atyg spadło mi z 11.8 na 10.4, wiec trzeba było. na szczescie wzroslo juz do 11.2 po tygodniu brania

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    Dokładnie! Te auta mają mnóstwo ulatwien, tylko trzeba się nauczyć obsługi 😁 can't wait 😅
    My na shortliscie mieliśmy Volvo xc40, chyba nasz faworyt, a na pewno mój, ale że zależało nam na bogatym wyposażeniu to po wyborze tych opcji/funkcji które chcieliśmy Volvo wychodzilo ok 50tys. drożej 😑 😥

Ogladalismy jakis model volvo, niestety ja nie pamiętam który. Slyszalam właśnie, ze suvy tej marki sa bardzo bezpieczne, jedyny minus cena :D

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa wrote:
    Moja teściowa doprowadza mnie do kurwicy. Od co najmniej stycznia mówimy że będziemy się pozbywać wersalki z pokoju dla małej. I ona jęczy że bardzo ją chce. Od połowy kwietnia wie że mamy wolne rano 28mego maja. I ona nadal nie wie czy będzie sobie miała jak wziąć urlop. Mój mnie doprowadził do szału, bo stwierdził że jak nie teraz to w któryś weekend się ją wyniesie. Co tłumacząc na nasze znaczy nigdy się sam tym nie zajmę, zrób to za mnie. Nikt mi nie psuje tak krwi jak ta baba. Sory za żale, ale mam wrażenie że eksploduje zaraz. I zamiast złożyć meble i skończyć pokój to tak będę się z nią użerać do samego porodu.
    zamowic pana wegielka wyniesc mebel rachunek przedlozyc szanownemu malzonkowi lub dokonac zrzutuprzed domem tesciowej

moj kiedys na poczatku tez sie ociagal z malowaniem
    nie chcialam spac w szarej sypialni
    pewnego pieknego dnia kupilam walki pedzle farby folie na meble i zaczelam sama remont
    minamalzonka bezcenna.w dzien uwinelam sie.zgaszony po pracy przyznal.ze bierze na siebie sprzatanie
    od tej pory dostal taka lekcje ze w sumie wie ze jak z czyms sie ociaga zrobie po swojemu lub rozwiesze kartki przypominajki po domu.nacisk musi byc samo sie nie zrobi
    nieraz sa to banalne rzeczy typu wyczysc odkurzacz (w ciazy juz nie chce wdychac brudkow) naostrz noze etc zajmujace pare min czasu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2019, 17:46

Pierniczkowa lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z Warszawy polecam fotografa- Chwilografia na insta :)

Applejoy, Bobby29 lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2019, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    Baileys ty z Warszawy? Możesz polecić? :) Ja będę dopiero robić research.

Nieeee, ja z Poznania 😉

Zieloonooka, ja nosze staniki do karmienia z Kappahl juz od ponad miesiaca. Jak na kilka godzin zaloze zwykly z fiszbinami, to odliczam minuty, az go zdejme, tak mi przeszkadza😁 Kupilam dwa identyczne dwupaki szary z cielistym w rozmiarze L. Cycki juz teraz ledwo mi sie w nie mieszcza, nie wiem co bedzie jak naprawde urosna przy karmieniu🙈

• Sylvka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale naskrobałyście dzisiaj, czyżby u Was też deszczowo i wszystkie siedzą na tyłkach w domu 😂
    Powiedzcie czy macie też ból w pachwinach, ciągnięcie przy chodzeniu jakby zakwasy?
    Mam wrażenie, że już toczę się jak pingwin ...
    Dziś sporo pojezdziłam z mamą po sklepach, oczywiście nie obeszło się bez zahaczenia o lidla i znów się skusilam na trzypak leginsów 50/56 i zastanawiam się czy w ogóle jest sens kupowania takich małych rozmiary 🤔 ja to już jesten uzależniona od tych ciuszków dziecięcych, muszę się otrząsnąć bo w końcu zbankrutuje!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2019, 17:50

Limerikowo, OlaWi lubią tę wiadomość

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie irytuje jak dziadki nakupuja durnoctw tj pseudo zabawek ktore za pate dni dzialaja na nerwy glosna ta sama melodia lub w strzepkach poniewieraja sie po chacie do sprzatniecia
    mowie kupcie ubrania i dobra czekolade, starczy
    ale nie dla 5l papierowy kalkulator w tarczach...oczyw po tyg w koszu

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem full uzalezniona od ubran dzieciecych
    na szczescie zdaje sobie z tego sprawe by konto nie stopnialo do zers i raczej ogladam portale np Wasze udane zakupy irzadko chodze do sklepow.raczej spozywcze
    niestety zawsze cos spodoba sie a nie wszystko miesci sie w 2 komodach
    chce by moje dzieci mialy, ja nie mialam
    nosilo sie z darow i czl byl zadowolony lub buty po ciotce, za duze jeansy etc

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    Ja właśnie po wizycie. Robiś ma 1380g, przez 3,5tygodnia przybrał pół kilo. Lekarz stwierdził, że ma dobre przyrosty. Jak popatrzał na moją wagę, to stwierdził, że nadal jestem przecinkiem 😂😂😂 dzięki! Mówiłam mu o tym drętwieniu pod biustem/góry brzucha i mówi, że niestety tak bywa, że macica naciska na przeponę i na naczynia. Mam sobie szukać wygodnej pozycji, bo niestety tak się będzie zdarzało. Kazał mi zakupić tabletki o szałowej nazwie burak forte, bo mi żelazo zaczęło spadać, póki co mam 11,4 dlatego na razie delikatne środki, ale jeśli to nie pomoże, to będzie trzeba wprowadzić coś konkretniejszego.

Chimera to moze i u mnie tak jest z brzuchem, przepone na pewno uciska bo mam ciagle taka dziwna czkawke. Teraz wzielam magnez i no-spe max i sie przespałam godzinke i brzuch jest nieco miekszy chociaz daleko mu do normalnosci. Ja mam wizyte prywatna w piatek i zobacze co ten mi powie.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvka wrote:
    Dziś sporo pojezdziłam z mamą po sklepach, oczywiście nie obeszło się bez zahaczenia o lidla i znów się skusilam na trzypak leginsów 50/56 i zastanawiam się czy w ogóle jest sens kupowania takich małych rozmiary 🤔 ja to już jesten uzależniona od tych ciuszków dziecięcych, muszę się otrząsnąć bo w końcu zbankrutuje!
    Ciuszki z lidla wychodzą większe, więc te 50/56 są jak 62 a czasem nawet 68 w innych sklepach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 13:02

• Chimera Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Chimera to moze i u mnie tak jest z brzuchem, przepone na pewno uciska bo mam ciagle taka dziwna czkawke. Teraz wzielam magnez i no-spe max i sie przespałam godzinke i brzuch jest nieco miekszy chociaz daleko mu do normalnosci. Ja mam wizyte prywatna w piatek i zobacze co ten mi powie.
    Jak ja mam te drętwienie, to tylko góra brzucha, reszta jest miękka i normalna. Nic na to nie biorę tylko szukam wygodnej pozycji.

• OlaWi Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój maluch jest dzisiaj okrutny. Serio. Jak kopnie to jakoś tak trafia, że aż się podskoczyłam parę razy. Ogólnie jest dzisiaj bardzo ruchliwy. 🤣

f2w3rjjgiz6fnyna.png
‹‹ 707 708 709 710 711 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ