X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Teraz bym pewnie jak typowy Polak rozwazyla Passata w kombi 😃

Rozbawiło mnie to, bo właśnie wczoraj wymieniliśmy auto na Passata kombi 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2019, 08:39

Bobby29 lubi tę wiadomość

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• Kalija Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś cała rodzina mogła zapakować się w malucha albo dużego fiata i wszyscy byli szczęśliwi a teraz bez kombi czy suva ani rusz🤪

ja mam sedana z podobnych pobudek co baileys 😁 mąż w przyszłym tygodniu nabywa... passata w kombi 😂😂😂 póki co mamy jedno auto, dramat

Dziewczyny u mnie w domu remont. Korzystam póki mąż mi z niczym nie odmawia😁 mieliśmy go robić jak Mała podrośnie, ale to siedzenie w domu spowodowało, że wynajduje sobie zajęcia 😁 zamówiłam nowe meble do salonu, ekipa właśnie walczy ze ścianami i elektryką , ale będzie pięknie ❤ pewnie szybko pożałuje jasnych ścian i jasnej tapicerki, ale projekt wnętrza powstał za czasów bezdzietności i tak się na niego napaliłam, że nie było mowy o zmianie.
    Przy okazji odświeżymy sypialnie. Pokój Niuni będziemy robić w wakacje 😍

baileys lubi tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    C

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 13:01

• Bobby29 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Plinka, jesli mozecie sobie pozwolic lub macie opcje na dobry leasing, to zdecydowanie Volvo XC60. Jak nie przepadam za suvami, to na tego bym sie skusila 😀
    Wiem, ze sedany to nie auta rodzinne i pewnie po porodzie nie raz bede psioczyc na mojego, ze taki niski, sportowy, niewygodny dostep do bagaznika itd. Tylko jak go bralam, to potrzebowalam przede wszystkim auta do wygladania przed klientami plus bylam sfrustrowana bezowocnymi staraniami o ciążę i auto bylo swego rodzaju remedium. Teraz bym pewnie jak typowy Polak rozwazyla Passata w kombi 😀
    Parkowaniem sie nie przejmuj, nowe auta maja kamery cofania, czujniki, asystentow parkowania - nawet przy duzych gabarytach parkuje sie nimi nieporownanie łatwiej. Echh, o autach to ja bym mogła w nieskończoność, bo to mój konik 😉

Dokładnie! Te auta mają mnóstwo ulatwien, tylko trzeba się nauczyć obsługi 😁 can't wait 😅
    My na shortliscie mieliśmy Volvo xc40, chyba nasz faworyt, a na pewno mój, ale że zależało nam na bogatym wyposażeniu to po wyborze tych opcji/funkcji które chcieliśmy Volvo wychodzilo ok 50tys. drożej 😑 😥

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2019, 11:15

Applejoy lubi tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny !
    My też jesteśmy świeżo po zakupie auta, ale poszliśmy standardowo, jak na rodziców dwójki dzieci - kombi ;) Tyle, że KIA cee'd i póki co jeteśmy bardzo zadwoleni :)

Trochę mi się spinał brzuch ostatnio i martwię się o jurzejszą wizytę... Tym bardziej, że jeśli zadziało sięcoś niedobrego, to będę musiała odpuścić ćwiczenia, a to oznacza więcej insuliny i acard... :( No i więcej kilogramów siłą rzeczy.. Jednak aktywność przy cukrzycy to zbawienie...

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! :)

A ja przybywam z pytaniem, czy znacie jakieś fajne marki z odzieżą dla karmiących mam:)
    Znam bluzy i longsleeve z Nubee ale może znacie jakieś fajne marki z koszulkami, sukienkami :)

Dość kupowania ciążowych rzeczy bo czas się kurczy, a poza jedną bluzką z opcją karmienia z Lidla nie mam nic:)

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:

A ja przybywam z pytaniem, czy znacie jakieś fajne marki z odzieżą dla karmiących mam:)
    Znam bluzy i longsleeve z Nubee ale może znacie jakieś fajne marki z koszulkami, sukienkami :)

Dość kupowania ciążowych rzeczy bo czas się kurczy, a poza jedną bluzką z opcją karmienia z Lidla nie mam nic:)

Jakupwąłam w H&M Mama, ale szczerze mówiąc, większość rzeczy miałam normalnych ;) Po domu bluzki na ramiączkach odpinanych były potrzebne, żeby było wygodniej, jak gdzieś wychodziłam to luźną koszulę zakładałam albo sukienkę kopertową :)

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:

ja mam kilka z lidla, sukienke z milk and love. ale szczerze wolalalam podniesc bluzkę normalną lub rozpiąć taką na guziki niz te do karmienia z suwakami, bo wtedy niemal cała pierś mi wyskakiwała, a przy normalnej miałam ją od góry przykrytą lepiej. teraz nie kupuje do karmienia, tylko staniki nowe

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielonooka7 wrote:
    Rozbawiło mnie to, bo właśnie wczoraj wymieniliśmy auto na Passata kombi 😅

Jest nawet taki wierszyk "Pan i wladca kazdej wsi, Passat kombi w TDI"😀 A na serio, mozna sobie robic memy o Passatach, ale to jak sa wykonane w srodku, to azjatyckie auta sie chowaja. Jakkolwiek kocham swoja Honde, to od nowosci w niej jakies pierdoly wychodza - a to slupek stuka, a to maska faluje, klima swiszczy. Jezdzilam z klientem nowym paskiem B8, to cisza byla absolutna, przemyslane, schowki, dobre plastiki. No ale ja chcialam 180 KM, a nie cisze. Pewnie przy dziecku i wozku gabarytow Espiro szybko zapragne jednak kombi czy suva 😁

Co do ciuchow do karmienia, tez nie planuje kupowac nic specjalnego, bo mam mase sukienek na guziki po calej dlugosci (w tym sezonie tez ich w sklepach pelno). Do pracy chodze sporo w koszulach, ktore tez latwo rozpiac. Jakos te ciuchy dedykowane do karmienia nie trafiaja w moj gust.

Brzuch mnie nadal mocno pobolewa, zrobilam od rana badania ogolne i posiew moczu i zapisalam sie do gina na 13🙁 Nie wiem co sie dzieje, bo to nie sa zadne skurcze.. moze faktycznie ZUM 😕

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapisali mnie do diabetologa na luty 2020 ;P;P;P to się nazywa przyjmowanie poza kolejnością, oczywiście już i odpisałam na maila i zaznaczyłam, że mają 7 dni na przyjęcie mnie

OlaWi, wiki2 lubią tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po domu to wiadomo, wszystko jedno co się ubierze:) ale chciałabym mieć ze dwie wygodne bluzy, koszulkę, które będą w miarę wyglądać i miały szybki dostęp :) niestety o ile pół mojej szafy nadaje się do noszenia w ciąży, to do karmienia już nic kompletnie :/

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    zapisali mnie do diabetologa na luty 2020 ;P;P;P

Komedia 😂😂😂

Novum ICSI
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    zapisali mnie do diabetologa na luty 2020 ;P;P;P to się nazywa przyjmowanie poza kolejnością, oczywiście już i odpisałam na maila i zaznaczyłam, że mają 7 dni na przyjęcie mnie

Iga, ja przed ciążą dostałam do endokrynologa termin na listopad 2021😂 jest po co żyć 😂😂😂

IGA.G, Applejoy lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Mary Magdalena Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, zobacz sobie tu:
    https://cangaroo.pl/

Jeszcze tu (większy wybor):
    https://pieknamama.pl/category/bluzki-bluzki-do-karmienia?horizontal

Ja od koleżanki dostałam, taki specjalny parawanik do karmienia, którym się można przykryć w miejscach publicznych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2019, 12:32

Domi_tur lubi tę wiadomość

tb73vut14i57zd3c.png
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny polecam wam ubrania z allegro, mam sprawdzonych sprzedawców którzy sprzedają outletowe ciuchy, głównie marek typu ASOS. Zawsze zamawiam więcej, mierze w domu i zwracam i nigdy nie było problemów. (Ale ja z tych co kupują online więc ja naprawdę zamawiam tak, że jak buty to zamawiam ten sam model w dwóch rozmiarach i mierZe który lepiej leży etc. Poza tym ja często nawet stacjonarnie nie mierze tylko biorę do domu i potem oddaje te co nie pasują - taki typ)
    No ale wracając do tematu. Kupuje tam regularnie, mają też jakiś wybór ciążowych i do karmienia bluzek, ja najbardziej lubię takie bluzki z takim jakby panelem (nie odpinane) i właśnie tam kupiłam że dwie sztuki. Powiem wam że po nich nawet nie widać że to dedykowane do karmienia, spokojnie będę je użytkować nawet pozniej. Jeden sprzedawca to lav-mag a drugi outletowisko. Zawsze jest wszystko ok, jak ktoś nie ma wprawy kupowania online to warto bardzo mocno skupić się na opisie i na zdjęciach, ale ogólnie rzadko mi się zdarza dostać coś co myślałam że jednak inaczej wyglada. Jedyny "minus" to taki że przesyłka zwrotna jest na nasz koszt, ale za komfort przymierzenia na spokojnie w domu to jest to dla mnie bez znaczenia :)

DrzewkoPomarańczowe, Applejoy, Smerfelinka, kayama, baileys lubią tę wiadomość

Novum ICSI
    2 mrożaki
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj kiepska noc. Mała chyba próbowała się przekręcić, brzuch twardniał co kilka minut. W nocy kilka razy obudził mnie ból, bo wbiła się w miejsce przyszycia taśmy do macicy, aż nie mogłam złapać oddechu, o jakimkolwiek poruszeniu nie było mowy. Nad ranem chyba się już ułożyła, bo brzuch już się nie stawia nawet jak mocno wierzga. Teraz byle do wizyty, oby się odbyło bez szpitala :(

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary super, bardzo dziękuję! :)

Mary Magdalena lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    . Jezdzilam z klientem nowym paskiem B8, to cisza byla absolutna, przemyslane, schowki, dobre plastiki. No ale ja chcialam 180 KM, a nie cisze. Pewnie przy dziecku i wozku gabarytow Espiro szybko zapragne jednak kombi czy suva 😁

Mąż jeździ właśnie B8 (180 KM) i jest bardzo zadowolony, a on jest mega wymagającym użytkownikiem. Jak myślimy o następnym aucie to chcielibyśmy aby to był Arteon lub ewentualnie skoda superb. Naturalnie obydwa w kombi 😀.
    A suvy są mega popularne teraz, wszystkie marki je klepią. Prawda jest taka, ze często nie są większe od sedanów, zarówno pod względem kabiny jak i bagażnika. Są wyższe i spuchnięte i przez to wydają się duże.

Ps. Kciuki za wizytę!

aadd84dc14.png[/url]
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:

Ja kupiłam ostatnio dwie bluzy do karmienia z granatovo. Są przesuper, nie tylko na karmienie. Teraz w ciąży tez mi się super sprawdzają. Ale 170 zł trzeba za jedna wyłożyć 🥴

aadd84dc14.png[/url]
  • MartaMartaMarta Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2019, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:

Happymum :)

Starania ponad 2 lata
    30 lat, AMH 0,88, V Leiden +, NK 15%
    ivf sierpień :( crio wrzesień :( grudzień :)
    w4sqs65gto9pmrq3.png
‹‹ 705 706 707 708 709 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ