X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvka, jak się Maleństwo spóźni chwilę to możesz zostać atrakcją wesela rodząc 😂😂

Kurczę, nie wiem jak to zrobiłam ale zamówiłam torbo-plecak na Ali w kompletnie inne wzory niż chciałam, miały być liście na niebieskim, a teraz widzę że zamówiłam liski i koniki na beżu 😲😲🙈🙈🙈 trzeba będzie obdarować kogoś 😂

Narzekałam na brak snu i wiercącego się Malucha, ale w poniedziałek nad ranem obrócił się główką w dół - obudził mnie taki kopniak w żołądek, że zerwałam się na równe nogi :/ od tej pory mogę spać i 10 godzin, a Mały tylko delikatnie sygnalizuje "Matka, wstawaj, czas na śniadanie!" :)

Sylvka, OlaWi lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Malinka7 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvka wrote:
    Radzę nie zakładać konta na ali bo to się bardzo źle kończy... haha 😂 sama bym sobie zamówiła stamtąd biustonosz tylko właśnie nie wiem co przyjdzie i czy trafi się z rozmiarem.

Skoro tak polecacie Brauna to chyba też zamówie ten termometr :)

Nie wiem jak u Was, ale u mnie ciągle leje żeby było nie śmiesznie mieszkam przy rzecze, woda już wyszła z koryta do wałów jeszcze daleko ale i tak jestem przerażona 😱

W ogóle wczoraj się dowiedziałam, to chyba będziemy zapraszani na wesele 8 sierpnia dobry żart no nie 😂 Jak myślicie przekreślić od razu tą imprezę? Nie mam doświadczenia i w sumie to nie wiem czy jest szansa w ogóle iść gdziekolwiek świeżo po porodzie?
    My mamy 10 sierpnia wesele i wszyscy nam mówią, że przeciez możemy przyjść, no my tego nie widzimy i od razu odmawiamy. :)

3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 13:04

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvka wrote:
    Radzę nie zakładać konta na ali bo to się bardzo źle kończy... haha 😂 sama bym sobie zamówiła stamtąd biustonosz tylko właśnie nie wiem co przyjdzie i czy trafi się z rozmiarem.

Skoro tak polecacie Brauna to chyba też zamówie ten termometr :)

Nie wiem jak u Was, ale u mnie ciągle leje żeby było nie śmiesznie mieszkam przy rzecze, woda już wyszła z koryta do wałów jeszcze daleko ale i tak jestem przerażona 😱

W ogóle wczoraj się dowiedziałam, to chyba będziemy zapraszani na wesele 8 sierpnia dobry żart no nie 😂 Jak myślicie przekreślić od razu tą imprezę? Nie mam doświadczenia i w sumie to nie wiem czy jest szansa w ogóle iść gdziekolwiek świeżo po porodzie?
    Ja mam w bliskiej rodzinie wesele 3.08 a termin mam na 6.08... Tak czy siak odmówiłam bo to w innym mieście i niezależnie czy już urodze czy nie to chyba słaby moment na takie imprezki...

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś odebrałam już 3 paczki :D
    I podsumowując bardzo polecam koszule z dolce sonno. Wzięłam czarna na ramiączka do karmienia i tą czarno białą w kratkę całą rozpinana do porodu. Bardzo ładne :)

Przyszedł też mój kocyk dla Malucha ze sklepu Kizia Mizia i też bardzo polecam. Śliczne wzory mają i mięciutki że sama bym chętnie pod nim spała ;)

No i zamówienie z apteki ale to już bardziej przyziemne sprawy :p Nie przymierzałam majtek jednorazowych 😂

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teoretycznie mam termin na 28.07 ale na razie nie mogę sobie wyobrazić tego wszystkiego :D Gdyby urodził się wcześniej to rozważwyłabym opcję, ponieważ to pierworodny nawet nie wiem jak to będzie w praktyce. Trochę serce rozdarte bo będzie cała nasza paka... później połowa września też to samo najlepsze towarzystwo a połowa października najbliższy kuzyn, ale to już wyjazdowe. Jak miało być jedno wesele to rozmnożyło się do trzech 😂

Domi a jakbyś napisała do majfrenda może uda się zmienić zamówienie czy to inna aukcja? Możesz jeszcze anulować jak nie dawno zamawialas, pieniądze powinny wrocic na konto.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2019, 10:56

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• MartaMartaMarta Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Dziś odebrałam już 3 paczki :D
    I podsumowując bardzo polecam koszule z dolce sonno. Wzięłam czarna na ramiączka do karmienia i tą czarno białą w kratkę całą rozpinana do porodu. Bardzo ładne :)
    Możesz przesłać link do tej całej rozpinanej? Jak wypadają rozmiarowo?

Starania ponad 2 lata
    30 lat, AMH 0,88, V Leiden +, NK 15%
    ivf sierpień :( crio wrzesień :( grudzień :)
    w4sqs65gto9pmrq3.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaMartaMarta wrote:
    Możesz przesłać link do tej całej rozpinanej? Jak wypadają rozmiarowo?
    http://www.slodkisen.com.pl/pl/p/Koszula-nocna-ciazowa-i-do-karmienia-DN-Czarna-Kratka/526

Wzięłam S i jest naprawdę luźna jak na mnie. Długość do kolan,z przodu odrobinę krótsza niż z tyłu (mam 169cm).

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida też mam tą w kratę, czarna na ramiączkach i jeszcze wzięłam taka w gwiazdki :)
    Plus tej całej rozpinanej jest taki, że naprawdę tyłek zakrywa, materiał troszkę gruby ale może dzięki temu będzie można ją po porodzie uratować praniem w wysokiej temperaturze :)

Ja wszystkie zamówiłam S tak jak noszę :)

Sylvka, no właśnie ledwo zauważyłam błąd a już dostałam info, że paczka wysłana :( wystawie na allegro jak dojdzie do mnie, może ktoś się skusi :)

Frida91 lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie siedzę i oglądam zajęcia ze szkoły rodzenia online :) do tego wciągam melona, a młoda robi imprezę w brzuchu :D

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi no też mam nadzieję że uratuje moją ;) Plamy z krwi dobrze schodzą po namoczeniu wczesniej w bardzo zimnej wodzie. Mam też takie mydełko galasowe do plam i też super spiera więc myślę, że nie będzie taka do wyrzucenia po porodzie. Podobno z tej firmy niemowlęce ubranka też mają fajne, ale na razie wzięłam tylko jedne body więc trudno mi powiedzieć :)

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    http://www.slodkisen.com.pl/pl/p/Koszula-nocna-ciazowa-i-do-karmienia-DN-Czarna-Kratka/526

Wzięłam S i jest naprawdę luźna jak na mnie. Długość do kolan,z przodu odrobinę krótsza niż z tyłu (mam 169cm).

Doctor nap ma fajne te koszule, mam inny model i jestem super zadowolona. Potrzebuje jeszcze jedna kupić. Mam prośbę. Mogłabyś mi zmierzyć długość tej koszuli z tylu?

aadd84dc14.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2019, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jest inny wzor rozpinanej po calosci z tego Dolce Sonno? Najlepiej cala gladka? Bo ta czarno-biala kratka to nie moj klimat, ale jak mowicie ze mają spoko jakosc i rzeczywiscie sa dluzsze, to moze bym jakas wziela, zeby nie wydawac milionow monet na Granatovo.

Zastanawiam sie czemu niektore firmy robia rozpinanie po calosci z przodu, a inne z tylu.. co jest wygodniejsze do ktg?

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzewko zaraz zmierze jak znajdę centymetr ;)

Baileys chyba mają ale z tego co pamiętam to same jasne kolory... Więc nie wiem czy takie Ci odpowiadają. Ja wolałam rozpiecie z przodu później do kontaktu skóra do skóry ale w sumie nie wiem po co rozpiecie z tyłu...

Z tyłu wyszło mi ok.96cm :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2019, 12:10

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png

Wysłany: 23 maja 2019, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama mi wzięła dziecko na spacer to może w spokoju kawę wypije :).

Powiem Wam, ze nagrodę łajzy roku mam już chyba w kieszeni :(.
    Wczoraj na sorze babka mi oddała tego kleszcza zawiniętego w gazik na wypadek gdybym jednak zdecydowała się go zbadać. Schowałam gazik z tym kleszczem do torebki, do kieszonki na suwak. Po powrocie do domu pojechaliśmy do kuzynki, z która byliśmy umówieni. Po powrocie wzięłam od razu Julka do mycia i spać. A kleszcz został w torebce. Przypomniało mi się rano. Zaglądam do gazika a kleszcza nie ma! I znowu stres, panika. Przetrzasnelam cała torbę i nic. Zaczęłyśmy z mama szukać miejscu gdzie stała ta torba i mama znalazła dziada na ścianie. Ubiła na smierć ☠️
    Niech ten tydzień się już skończy!

aadd84dc14.png[/url]

Wysłany: 23 maja 2019, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    A jest inny wzor rozpinanej po calosci z tego Dolce Sonno? Najlepiej cala gladka? Bo ta czarno-biala kratka to nie moj klimat, ale jak mowicie ze mają spoko jakosc i rzeczywiscie sa dluzsze, to moze bym jakas wziela, zeby nie wydawac milionow monet na Granatovo.

Zastanawiam sie czemu niektore firmy robia rozpinanie po calosci z przodu, a inne z tylu.. co jest wygodniejsze do ktg?

Są gładkie w różu i błękicie. Szukaj po marce doctor nap bo dolce sonno to chyba dystrybutor. Tak mi się wydaje. A jeśli chodzi o rozcięcia to z przodu do ktg, a to z tylu przydaje się przy podawaniu ewentualnego znieczulenia.

baileys lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]

Wysłany: 23 maja 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Drzewko zaraz zmierze jak znajdę centymetr ;)

Baileys chyba mają ale z tego co pamiętam to same jasne kolory... Więc nie wiem czy takie Ci odpowiadają. Ja wolałam rozpiecie z przodu później do kontaktu skóra do skóry ale w sumie nie wiem po co rozpiecie z tyłu...

Z tyłu wyszło mi ok.96cm :)

Idealnie, zamawiam zatem. Dzięki!

Frida91 lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha no nieźle :D w życiu bym nie spakowała do torebki żywego kleszcza, nie ma opcji ;D

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie to jest problem, że nie ma innych kolorów, ta krata to też nie mój styl ale w tej cenie i rozpinanej nie znalazłam :)

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    No właśnie to jest problem, że nie ma innych kolorów, ta krata to też nie mój styl ale w tej cenie i rozpinanej nie znalazłam :)
    Ja też nie, a też szukałam innego wzoru :P

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
‹‹ 710 711 712 713 714 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ