X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://szykownamama.pl/product-pol-34639-9445-Koszula-Nocna-ciazowa-i-do-karmienia-Doctor-Nap-blueberry.html

Jest niebieska, szara jasnoróżowa. Tak na szybko sprawdziłam na telefonie.

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas malowanie w toku. Kwitnę u mamy, trzy dni 1,5 kg do przodu.. u mamy trzeba zjeść ile nałoży 😅 jak za dziecka.. masakra.. i obraża się jak jej mówię, że nie jem tyle.

Mój maluch od wczoraj szaleje. Ciągle się obraca. Czasami boleśnie. Pogoda mnie jakoś dobija, ciągle bym spała..

Pępek na razie jest wklęsły 🙃

Applejoy lubi tę wiadomość

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvka wrote:
    Radzę nie zakładać konta na ali bo to się bardzo źle kończy... haha 😂 sama bym sobie zamówiła stamtąd biustonosz tylko właśnie nie wiem co przyjdzie i czy trafi się z rozmiarem.

Skoro tak polecacie Brauna to chyba też zamówie ten termometr :)

Nie wiem jak u Was, ale u mnie ciągle leje żeby było nie śmiesznie mieszkam przy rzecze, woda już wyszła z koryta do wałów jeszcze daleko ale i tak jestem przerażona 😱

W ogóle wczoraj się dowiedziałam, to chyba będziemy zapraszani na wesele 9 sierpnia dobry żart no nie 😂 Jak myślicie przekreślić od razu tą imprezę? Nie mam doświadczenia i w sumie to nie wiem czy jest szansa w ogóle iść gdziekolwiek świeżo po porodzie?

Przebiję Cię :) dobry żart to jest, że moja siostra bierze ślub 2-3 dni po mojej cesarce, a ja miałam być świadkową. Cała rodzina się zjedzie na wesele i mam nadzieję, że w tym zamieszaniu nikt nie wpadnie na pomysł żeby mnie odwiedzać...chociaż jakaś pomoc pewnie będzie mi potrzebna po cięciu, ale raczej nikt nie będzie miał do tego głowy. Panieński będzie pewnie 2 tygodnie wcześniej i moja sis bardzo liczy na moją obecność :P

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • Malinka7 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaWi, ja Ci zazdroszczę. :) Ale jak to mówią - wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma.
    My jeszcze mieszkamy z moimi rodzicami (budujemy się) i jeśli ja obiadu nie ugotuje, to nie będzie nic do jedzenia. Fakt, moja mama pracuje, ale czasem wypada, że tylko 1/2/3 razy w tygodniu. A tak to jest całe dnie w domu i niestety na pomoc żadna liczyć nie mogę. Nikt nie poczuwa się do tego, że trzeba cos zrobić na obiad. Ja mam już tego serdecznie dosyć, bo czasem dwoje się i troje, żeby wszystkich zadowolić, a jeszcze bywa tak, że się źle czuje i jest mi słabo. Gotuje dla 6ciu dorosłych osób, w tym 3 facetów. Jeszcze moja siostra sobie sprowadza chłopaka i mu codziennie serwuje moje obiady. No szlag mnie trafia. Z innymi rzeczami jest tak samo... Sterta prania się już uzbierała, ale stwierdziłam, że poczekam aż ktoś się za to weźmie. No i się nie doczekałam. Dziś zaczęłam prać, wyciągnęłam jedno pranie, to się nagle 'pomoc' znalazła i w sumie to tylko pokrzyżowała mi plany, bo jako drugie pranie miałam nastawić ciuchy, gdzie są moje ciążowe koszulki, no ale moja pomoc mi inne pranie wsadziła do pralki... Ech. Ok, pomyślałam, czy to tylko będzie wstawienie czy też rozwieszenie. No i bingo. Pranie wyprane stoi w wanience w łazience, a drugie nastawione. Już wywiesić nie ma komu. Ciekawe jak ono wyschnie... Nie czepiam się tego.

To się wyżaliłam.

OlaWi lubi tę wiadomość

3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka ugotowac raz czy drugi / trzeci sobie i mezowi.zobaczysz jaka reakcja rodzinki bedzie
    jesli glodni to pretensje
    wylacznie do siebie.
    zakupy tez przeciez trzeba oplacic zrobic przytargac
    kazdy raczki ma

to samo z praniem.uprac sobie rozwiesic i uprasowac i do szuflady

nie ma co w ciazy nianczyc swoim kosztem pol rodziny.z kazdym tyg bedzie ciezej fiz.po co sie denerwowac
    kazdy odpowiada za siebie
    zdrowy egoizm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2019, 16:23

Frida91, Domi_tur, Ania95, plinka89, Agagusia lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na netflix jest ok dokument Consumed jak rodzinka prania nie robila,ale to juz skrajnosci
    Hydich family
    jak sie trafilo w stercie jakies czyste to "bonus" ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2019, 16:34

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2019, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez bym tak zrobiła ze obiad tylko dla siebie. Generalnie robiłabym tylko dookoła siebie i swoje sprawy. Pranie, zakupy itd.

Limerikowo, baileys, Domi_tur, Pierniczkowa lubią tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my standardowo do 2tyg po 1ych szczepieniach nikogo nie zamierzamy goscic
    historia z ospa tylko potwierdzila bezmyslnosc ludzka

mamy weekend czerwcowy zarezerwowany nad woda.oby nie trzeba bylo odwolywac

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niektorzy to sie naucza obslugi, ze podane, przyniesione i nawet dziekuje nie burkna
    dorosli ludzie
    ciaza wiec trzeba zwolnic by potem brzuch nie twardnial i dociagnac do 38tc spokojnie
    jak my sie same nie uszanujemy to nikt tego nie zrobi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2019, 16:40

Applejoy lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka89 wrote:
    Podziwiam Cie, ze w ogole chcesz go jeszcze odwiedzac, ja bym chyba nie dala rady.
    Z drugiej strony, moze facet po prostu nie mysli... Mowilas mu, zeby zgasil tv, ze wizyty gosci Cie mecza? Jak tak chce byscie wpadali na dluzej to niech sie postara, szczególnie, ze w ciąży powinno sie nas rozpieszczac! :P

Oczywiście, mówiliśmy wielokrotnie, niby trochę ściszy, ale ja i tak słyszę. Nie mam już najmniejszej ochoty go odwiedzać, jeżdżę tylko ze względu na teściową no i poświęcam się dla męża, żeby miał jakikolwiek kontakt z rodziną, bo oni u nas się pewnie długo nie zjawią. Nie lubią mojego miasta i zawsze je krytykują, nie mogą przeżyć, że syn tu zamieszkał zamiast wrócić do nich. Na Wielkanoc tak się złożyło, że w Wielki Piątek miałam wizytę u gina, a w we wtorek endokrynologa, więc nie przyjechaliśmy na święta, spędziliśmy je u nas z moimi rodzicami i chyba na złość tak się zachowywał gdy później ich odwiedziliśmy...znajomi byli ważniejsi od nas, bo w dniach ich wizyt nie było obiadu, tylko wielkie szykowanie wystawnej kolacji na ich przyjście. Dobrze, że wzięłam ze sobą suchy prowiant ;) Następnego dnia kolejni goście i to samo. Może właśnie liczyli, że to ja będę gotować, ale naprawdę nie miałam na to siły po nieprzespanej nocy, a oni tak się kłócili w tej kuchni, że aż się bałam tam zaglądać, nie chciałam się stresować. Pamiętam jak siostra mojego M. była w ciąży, jak się nad nią trzęśli, dogadzali...ale teraz mają już jedną wnuczkę i druga im najwyraźniej niepotrzebna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2019, 16:45

- Janusz Korczak

7t1d (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2019, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam problemow z rodzicami i tesciami, bo i jedni, i drudzy mieszkaja daleko - rodzice jakies 150 km, tesciowa 60 km (ale nie ma prawa jazdy). Widzimy sie co 5-6 tyg w weekendy i jest elegancko. Przy takiej czestotliwosci spotkan jestesmy wzglednie na biezaco, ale nikt nie mowi przykrych rzeczy, bo nie wypada psuc relacji przez te 2 dni kontaktu 😉 Ja bym oszalała mieszkajac z rodzicami, bo nienawidze jak ktos mi sie do czegokolwiek wtraca, nawet w dobrej wierze.

Wlasnie wrocilam z zakupow na targu. Tego mi chyba najbardziej bedzie brakowac po porodzie i powrocie do pracy - kupowania wedlin, pieczywa i warzyw w malych sklepikach. Do tej pory zylam na jedzeniu z marketow typu Lidl, Tesco. I mimo ze uwazam, ze np. Lidl ma dobra jakosc miesa, to widze kolosalna roznice w porownaniu z wyrobami z malych sklepow. Dzis robie homemade burgery na obiad, co by zelazo podreperowac 🙂

Marcelina85, Applejoy, Agagusia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2019, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha wrote:
    Ja użyłam zwykłego oleju bo nie miałam lnianego i zbyt rybą mi wali żeby do czegoś innego używać (także go z premedytacja nie kupiłam).
    A sól wędzoną znalazłam na dziale zwykłych przypraw, w saszetce jak pieprz itd

Bylam na diecie wege przez jakis czas po operacji endometriozy, znam i lubie Jadlonomie (zwlaszcza pasztety z fasoli❤).

Awersje do oleju lnianego da sie zwalczyc - ja kiedys wymiotowalam, jak go tylko poczulam w ustach, a teraz w ciazy codziennie pije 2 lyzki, zeby Bobo mialo kwasy omega na rozwoj mozgu. Nawet moge powiedziec, ze mi smakuje. Moze tez sie przekonasz z czasem 😉

Nacha lubi tę wiadomość

• Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też piję EssentiALA z oleju lnianego i zamierzam kontynuować przez cały okres karmienia piersią. Ciekaw, czy Pola się przyzwyczai i da sobie potem zaaplikować.

- Janusz Korczak

7t1d (*)
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pije mieszankę oleju lnianego i z wiesiołka. Julek jak zauważy to tez muszę mu dać łychę. Bardzo chętnie tez pije lniany :).

Marcelina85 lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelina- faktycznie mnie przebiłaś 😂

U nas sytuacja opadowa tragiczna, ewakuowałam się do mamy. Wody już jest tyle..... 😢 My mieszkamy na parterze, kiepsko to wyglada, jeśli nie przestanie padać a nie zapowiada się...trzeba wszystkie rzeczy wynosić. Jestem przerażona. Mąż już na stanowisku pilnuje dobytku a mnie skręca że może powinnam być na miejscu i mu pomóc w razie czego a nie siedzieć na tyłku u mamy.
    W głowie tylko obmyślalam co pierwsze do ratowania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2019, 17:24

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Sylvka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka7 wrote:
    Zamówiłam stanik na Ali :D nie wiedziałam, że to takie łatwe i przyjemne. Zapłaciłam całe 14,30 zł bo miałam jakiś kupon do wykorzystania dla nowego użytkownika czy coś takiego :P ojj, boje się, że polubie tam zakupy. Już czaje się też na tę nianię co Domi wstawiła link. Moja bratowa ma identyczną i wydaje mi się ok. Boje się tylko o zasięg. Bo jednak jak mały będzie spał na górze, a ja będę np na dole obiad robić, to może nie być zasięgu, bo to jednak trochę ścian jest.

Malinka wrzuć linka proszę.

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2019, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam olej lniany. Od dziecka w piątki jedliśmy guzik z olejem lnianym..A też dość często chleb maczany w oleju lnianym s solą...mniam. teraz jak już nie wymiotuje to też jem chlebek maczany z olejem lnianym...ona mi uwielbiam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2019, 17:41

• DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvka, współczuje i trzymam kciuki 😔

Sylvka lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka89 wrote:
    Oj, wspolczuje. U nas byl epizod z kleszczem przed Wielkanocą. Mala zlapala w ogrodku. Dostalismy takie same zalecenia. Mija juz miesiąc. Poki co rumienia nie ma, ale pokasluje i pochrapuje mi w nocy i tez juz sie zastanawialam czy to nie przez kleszcza, bo wcześniej tak nie miala. Konsultowalam to nawet z lekarzem, ale stwierdził, ze to nie taka przyczyna.

U nas dzis mega ulewa, pewnie jeszcze to uprzykrzy mi noc...

nasza tez chrapie i odksztusza i spi z otwarta buzia 5latka
    mamy klopot z migdalkami, anginy odkad 2.5mca skoczyla 4x w roku
    doszly katary zatokowe i bole glowy
    w tamtym roku epizod szpitalny komplikacje po anginie, atak paciorkow na zespol Pandas, nie jadla 6tyg
    teraz 2gi laryngolog nam potwierdzil w Poz ze usuniecie bo przerosniete i nie bronia
    w lipcu konsultuje jeszcze dr Jackowska
    wole nie usuwac, bo znowu trauma jedzeniowa bedzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2019, 17:48

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny byłam dzisiaj w tlmaxx. Nie pochwalę się ile kasy zostawiłam... Ale.. mają super wybór piżam! Byłam pod wrażeniem, bo na pewno więcej niż pamietam (ostatni raz byłam pewnie ze 3-4 m-ce temu - i mówię tu o tkmax w Warszawie na Marszałkowskiej) mnóstwo piżam na ramiączkach, ale były też takie koszulowe rozpinane z krótkim rękawem i krótkimi spodenkami, w cenach od 45zl. Kupiłam dwa komplety, jedna na szerokich ramiączkach plus spodnie 3/4 z mega przyjemnej wiskozy, i druga 3-czesciowa: koszulka na ramiączkach, spodenki i lekki szlafroczek, to chyba powędruje ze mną jako trzeci komplet do karmienia do szpitala. Jeszcze nie mierzyłam ale na oko będzie dobre. Był naprawdę spory wybór!

Oprócz tego jest spory wybór muślinowych otulaczy, w fajnych cenach (miałam zamawiać na Ali, dodałam już do koszyka ale cenowo wypadają podobnie). Wielkość 120x120 cm w dwupaku za 49zl.Mega przyjemny materiał, Bamboo cotton. Cudowne - jeśli szukacie to polecam tam zajrzeć.

Ciuszki jak zwykle mnie nie zachwycily, i są drogie porównując do konkurencji. Zresztą już chyba ktoras z was pisala. Za to nie mogłam znaleźć książeczk. Może były przy kasie na dole bo chyba tylko tam nie byłam...

Poza tym kupiłam mate, bo była taka piękna i super jakościowo. No i teraz będę dumać, jako że mam już tą z Lidla, czy zostawić obie, czy jedna zwrócić. Ta z tkmaxx jest marki bighug i widać po niej od razu jakość, od spodu jest gumowana z wierzchu taka pluszowa. Kosztowała 99zl, niemalo, ale warta swojej ceny. Może zwrócę ta z Lidla jak jeszcze mogę, zamawiałam online a tam chyba jest 30dni na zwrot. Będę dziś obczajac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2019, 18:00

Domi_tur lubi tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
‹‹ 712 713 714 715 716 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ