X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos wartościowej lektury to usilnie poszukuje papierowej wersji ksiazki Iny May Gaskin ‚Porod naturalny’. Moze ktoras z Was ma i zechciałaby odsprzedac/pozyczyc ? Albo wiece gdzie mozna kupic? Porobno dobra tez jest pozycja Ireny Chołuj - urodzic razem i naturalnie, to akurat jest u mnie w bibliotece, moze ktoras bedzie zainteresowana.

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dziekuje tej z Was, ktora wspomniala o promocji -70% na druga rzecz w Home&You🙂 Dostalismy na slub karte podarunkowa do tego sklepu i od dawna chcialam sie wybrac kupic nowe ręczniki do domu. Dzieki tej promocji kupilam az 8, wreszcie bedziemy miec z mezem porzadne i do kompletu i w dwoch roznych kolorach, wiec nie bedzie mi kradł 😀

Bobby29 lubi tę wiadomość

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby, moje notatki ze studiów mówią, że drenażu nie powinno wykonywać się w pierwszym o trzecim trymestrze ciąży :)

Ale zadzwoniłam do koleżanki fizjoterapeutki, powiedziała, że jeśli już to tylko u fizjoterapeuty, który specjalizuje się w pracy z ciężarnymi. Ale w trzecim trymestrze odradza ze względu na zwiększone ciśnienie krwi, chyba że po konsultacji z ginekologiem. Ona osobiście nie rusza kobiet w pierwszym trymestrze i "na wylocie" :)

Bobby29 lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, jakoś gorąco mi się zrobiło na myśl, że czerwcówki już się rozpakowują, zaraz lipcówki, a następne jesteśmy my 😮

OlaWi lubi tę wiadomość

• Bobby29 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Bobby, moje notatki ze studiów mówią, że drenażu nie powinno wykonywać się w pierwszym o trzecim trymestrze ciąży :)

Ale zadzwoniłam do koleżanki fizjoterapeutki, powiedziała, że jeśli już to tylko u fizjoterapeuty, który specjalizuje się w pracy z ciężarnymi. Ale w trzecim trymestrze odradza ze względu na zwiększone ciśnienie krwi, chyba że po konsultacji z ginekologiem. Ona osobiście nie rusza kobiet w pierwszym trymestrze i "na wylocie" :)

Ehhh no trudno. Jeszcze podpytam mojej lekarki. Może tych kilka tygodni najbliższych bym mogła pochodzić albo może zaproponuje mi jakąś alternatywę. Dzięki!

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka89 wrote:
    A to cos zle zrozumialam z tym cc, chyba, ze ten skrot to znaczyl cukrzyca ciazowa, tak mnie teraz olsnilo :D
    Ja mleko daje 3,2 ale tak jak mowie, u mnie żadnych problemów z cukrami nie ma, wiec na diecie sie nie znam i niby jem zdrowo, ale wieczorem musze cos przekasic, bo inaczej nie zasne... Zwykle platki z mlekiem, orzechy, kakao... Z kolei unikam rzeczy kwasnych np jogurt, kefir, owoc, bo zdarzylo mi sid juz na tym etapie miec po nich zgage

Tak cc to cukrzyca ciążowa, na początku sama nie zakapowałam tego skrótu :)
    U mnie zgaga to zmora już po wszystkim, na noc obowiązkowo rennie bo inaczej się nie da. Z tym, że też mam wątpliwości czy nie podnosi mi cukru. Teoretycznie kefir dobry na zgagę, w ciągu dnia ratuję się migdałami które dodatkowo obniżają cukier.

plinka89 lubi tę wiadomość

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Mary Magdalena Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, tak piszecie o tym cukrze na czczo, że aż zajrzałam na wynik mojej krzywej. Miałam 94 i lekarz, mówił, że ok. Obok tez bylo, że norma do 99. A wy tu piszecie, że ponad 90, to źle. Zestresowalam się, bo ja dużo słodkiego ostatnio jem :/

Co do innych dolegliwości, to mnie ostatnio strasznie kolana bolą, jak wstaje lub siadam. Któraś tak ma? Nie wiem, czy to starość czy efekt relaksyny ;)

tb73vut14i57zd3c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2019, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary Magdalena wrote:
    Dziewczyny, tak piszecie o tym cukrze na czczo, że aż zajrzałam na wynik mojej krzywej. Miałam 94 i lekarz, mówił, że ok. Obok tez bylo, że norma do 99. A wy tu piszecie, że ponad 90, to źle. Zestresowalam się, bo ja dużo słodkiego ostatnio jem :/

Co do innych dolegliwości, to mnie ostatnio strasznie kolana bolą, jak wstaje lub siadam. Któraś tak ma? Nie wiem, czy to starość czy efekt relaksyny ;)

W ciąży normy dla krzywej są inne: 92 - 180 - 153. Przekroczenie któregoś oznacza cukrzycę. Pogadaj z lekarzem, bo co najmniej powinnaś być na diecie.

• Sylvka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2019, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary Magdalena wrote:

Niestety dla nas w cukrzycy ciążowej normy na czczo są poniżej 90 a godzinę od rozpoczęcia posiłku poniżej 140.

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2019, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolana mnie nie bolą, ale biodra koszmarnie jak leze na boku... I to zarowno na prawym, jak i lewym. W nocy sobie ostatnio miejsca nie moge znalezc, bo na plecach nie wolno, a na tych bokach boli 🙁

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 25 maja 2019, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary Magdalena wrote:

ja przez taki wynik na czczo w labie latam teraz z glukometrem teraz ;/

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Mary Magdalena Autorytet

Wysłany: 25 maja 2019, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, jak wrócę znad morza, spytam lekarza i zrobie jeszcze raz badania na czczo. Pozostałe mialam 131-106, więc ok.

Mam jeszcze pytanie do dziewczyn z trójmiasta i okolic. Ponieważ pogoda ma być bez szału, to będziemy musieli jakieś atrakcje dziecku zapewnić. Gdzie można w deszczową pogodę pojechac? Na pewno będziemy trójmiasto odwiedzać nie raz. Spróbuję poszukać w necie, ale może ktoś coś poleci. Dziecko 20 miesięcy, więc muzea odpadają;)
    Jeszcze jedno pytanie, ponieważ mam traumę z poprzedniej ciąży. Dokładnie w tym samym czasie (30 tc) bylismy na wyjeździe, gdy trafiłam do szpitala z powodu zapalenia trzustki. Nie mam ochoty znowu zwiedzać szpitalu w okolicy, dlatego chciałabym wiedzieć, do jakiego szpitala, gdyby się coś działo, od razu jechać?

tb73vut14i57zd3c.png
  • Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Kolana mnie nie bolą, ale biodra koszmarnie jak leze na boku... I to zarowno na prawym, jak i lewym. W nocy sobie ostatnio miejsca nie moge znalezc, bo na plecach nie wolno, a na tych bokach boli 🙁

U mnie taki sam problem 🙁 Biodra mi dokuczają przy dłuższym leżeniu i m.in. przez to mam problemy ze snem. Lekarz jedynie poduchę doradził, ale ja poduchę już mam i korzystam. Bez niej dopiero byłaby tragedia ;)

👩36 lat 🧑39 lat

1 ❄️

7 dpt - beta <1 💔
    8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś trójka z przodu 😍 jeszcze 10 tygodni ❤ z tej okazji wstawiam mój brzuszek 😀😛
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/459d69b88716.jpg

kayama, Frida91, Smerfelinka, Sylvka, Chimera, emi2016, Bobby29, Limerikowo, Applejoy, OlaWi, DrzewkoPomarańczowe, Vampire, Agagusia lubią tę wiadomość

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 25 maja 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary Magdalena wrote:
    Dzięki dziewczyny, jak wrócę znad morza, spytam lekarza i zrobie jeszcze raz badania na czczo. Pozostałe mialam 131-106, więc ok.
    ja też po wypiciu miałam dobry wynik. i teraz zawsze po posiłkach mam dobry, a na czczo jak mierze to zły :( życzę, abyś miała dobry wynik :)

Mary Magdalena lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Larissa90 Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się witam dzisiaj ze szpitala ☹️
    Wczoraj wieczorem trochę twardniał mi brzuch więc pojechaliśmy z mężem na sor. Na oddziale patologii ciąży mnie przebadali, zrobili ktg i zostawili na obserwacji że względu na mój obciążony wywiad. Leżę pod kroplówką z nadzieją, że się wyciszy wszystko. Dostałam też sterydy na płucka wczoraj i dzisiaj jeszcze 1 dawkę dostanę. Z małą na szczęście wszystko ok, ładnie rośnie ma już ponad 1400g 😉

lprkjw4z1fyq8p6j.png
    Wrzesień 2018 - aniołek 7tc [*]
    17u96iyeqf2595zc.png
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2019, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larissa90 wrote:
    Ja się witam dzisiaj ze szpitala ☹️
    Wczoraj wieczorem trochę twardniał mi brzuch więc pojechaliśmy z mężem na sor. Na oddziale patologii ciąży mnie przebadali, zrobili ktg i zostawili na obserwacji że względu na mój obciążony wywiad. Leżę pod kroplówką z nadzieją, że się wyciszy wszystko. Dostałam też sterydy na płucka wczoraj i dzisiaj jeszcze 1 dawkę dostanę. Z małą na szczęście wszystko ok, ładnie rośnie ma już ponad 1400g 😉
    Trzymam kciuki,aby wszystko się wyciszylo.
    Nie martw się, po zastrzyku na płuca mała będzie bezpieczniejsza :)
    A skurcze też miałaś,czy tylko brzuszek zrobił się twardy?

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Larissa90 Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2019, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Trzymam kciuki,aby wszystko się wyciszylo.
    Nie martw się, po zastrzyku na płuca mała będzie bezpieczniejsza :)
    A skurcze też miałaś,czy tylko brzuszek zrobił się twardy?
    Było parę skurczy też. Leci kolejna kroplówka i wydaje mi się, że jest lepiej 🙂
    Sterydy w ciąży z synkiem też miałam, więc wiem, że to dla dobra dzidzi 🙂
    Tu się można zanudzić na śmierć... Mąż dopiero po pracy przyjedzie więc siedzę sama. Rano tylko mama była chwilę to mi śniadanko przyniosła bo te szpitalne jakoś mnie nie przekonują 😜

lprkjw4z1fyq8p6j.png
    Wrzesień 2018 - aniołek 7tc [*]
    17u96iyeqf2595zc.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 25 maja 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larissa mam nadzieję że skurcze Ci się wyciszą i nie zanudzisz się przy tym :)

My dzisiaj z rana w ramach spaceru poszliśmy na targowisko. Mój mąż wymyślił, że będziemy kisić ogórki. Nie robiliśmy jeszcze sami kiszonek, więc jestem ciekawa co z tego wyjdzie. Na dobry początek 2kilo. Przy okazji nakupilismy truskawek i warzyw. Mój mąż robił za tragarza i chyba pod koniec powrotu do domu już żałował swojego pomysłu na spacer 😂😂😂

Liczę, że jeszcze go zmobilizuje żeby złożył łóżeczko...myślicie, że po 2 tygodniach leżenia już się uprawomocniło? 😉😉

Larissa90, plinka89 lubią tę wiadomość

• emi2016 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larissa - mam nadzieję, że skurcze szybko ucichną a Ty wrócisz do domu ! :)

Larissa90 lubi tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
‹‹ 717 718 719 720 721 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ