X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Larissa90 Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2019, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam taką nadzieję 🙂

lprkjw4z1fyq8p6j.png
    Wrzesień 2018 - aniołek 7tc [*]
    17u96iyeqf2595zc.png
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2019, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larissa kciuki żeby było ok i cię szybko wypuścili &&&

Witam się jako zmotoryzowana! Mam już autko :) odbierałam z bratem, brat z salonu jechał do Ikei, ale z Ikei do domu już ja wracalam. Teraz tylko jeździć i będzie dobrze :)

Larissa90, Chimera, Domi_tur, E_linka2, Ania95, kayama, Smerfelinka, Applejoy, plinka89, OlaWi, emi2016, DrzewkoPomarańczowe, Agagusia lubią tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2019, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    Larissa kciuki żeby było ok i cię szybko wypuścili &&&

Witam się jako zmotoryzowana! Mam już autko :) odbierałam z bratem, brat z salonu jechał do Ikei, ale z Ikei do domu już ja wracalam. Teraz tylko jeździć i będzie dobrze :)

Gratki i szerokosci! Jak rok temu odbieralam swoje, to tez z salonu pojechalam prosto do Ikei😁 Zaparkowalam je strategicznie w takim miejscu, zeby bylo widoczne z okien restauracji i potem jadlam torcik Daim caly czas obserwujac, czy nadal tam jest 😁

E_linka2, Bobby29, Applejoy, Agagusia lubią tę wiadomość

• Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2019, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larissa kciuki żeby wszystko było ok i wypuścili Cię do domku.
    Mnie dopadła rwa kulszowa, nie wiem już co mam zrobić z bólu, jakby mnie ktoś oblał wrzątkiem po prawej stronie od.miednicy po stopę :(

Larissa90 lubi tę wiadomość

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• kayama Autorytet

Wysłany: 25 maja 2019, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Gratki i szerokosci! Jak rok temu odbieralam swoje, to tez z salonu pojechalam prosto do Ikei😁 Zaparkowalam je strategicznie w takim miejscu, zeby bylo widoczne z okien restauracji i potem jadlam torcik Daim caly czas obserwujac, czy nadal tam jest 😁

Boobby gratulacje !:) Ja mam prawo jazdy baaardzo długo już, ponad 20 ;) Ale pamiętam jak się bałam jeździć na początku, po roku już śmigalam. Nie wyobrażam sobie teraz życia bez samochodu.

Bobby29 lubi tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 25 maja 2019, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa wrote:
    Larissa kciuki żeby wszystko było ok i wypuścili Cię do domku.
    Mnie dopadła rwa kulszowa, nie wiem już co mam zrobić z bólu, jakby mnie ktoś oblał wrzątkiem po prawej stronie od.miednicy po stopę :(

Może fizjoterapeuta ?

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2019, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Może fizjoterapeuta ?
    Nic nie dziala, nawet taping, mam pęknięte 4 dyski i na 2ch przepuklina. Jeszcze 7btygodni, już odliczam bo z dnia na dzień coraz ciężej. Szkoda tylko że małą zobaczę dużo później bo będę w ogólnym do CC. Sorki że tak jojcze :( jakiś zły dzień dzisiaj. Przyjdzie wyplata, wydam trochę kasy to mi przejdzie :)

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• kayama Autorytet

Wysłany: 25 maja 2019, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wczoraj właśnie miałam zajęcia z fizjoterapeutka, jestem zadowolona, fajna dziewczyna, zrobiła mi masaż pleców, pokazała kilka ćwiczeń na rozciągnięcie mięśni brzucha, nakleiła plastry i....nie chce zapeszyc ale dziś czuje się bardzo.dobrze :))) Brzuch jest trochę twardy ale czuje że mniej napięty i najważniejsze nic nie boli. Jak to pomoze to chyba ja będę polecać i.bardzo będę wdzięczna! Może moja intuicja dobrze mi podpowiedziała że to.żadna macica tylko ponaciągane mięśnie. Codziennie mam robić dwa ćwiczenia oddechowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2019, 15:02

Agagusia lubi tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 25 maja 2019, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa wrote:
    Nic nie dziala, nawet taping, mam pęknięte 4 dyski i na 2ch przepuklina. Jeszcze 7btygodni, już odliczam bo z dnia na dzień coraz ciężej. Szkoda tylko że małą zobaczę dużo później bo będę w ogólnym do CC. Sorki że tak jojcze :( jakiś zły dzień dzisiaj. Przyjdzie wyplata, wydam trochę kasy to mi przejdzie :)

Oj to współczuję :/ Już bliżej niż dalej, musimy wytrzymać wszystkie nasze nieszczęścia! Potem będzie głównie szczęście :)Ja też odliczam.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • menka2 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2019, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się ze swoją piłką do koszykówki :D niedługo mam wrażenie że urośnie wielkości piłki do fitnessu ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c7c31e1920e3.jpg

Chimera, Malinka7, Bobby29, Smerfelinka, Pierniczkowa, Frida91, E_linka2, Ania95, OlaWi, emi2016, Niezapominajka5, baileys, Domi_tur, Limerikowo, DrzewkoPomarańczowe, trzydziecha, Agagusia lubią tę wiadomość

4c3tvfxm6n339zea.png
  • Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2019, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larissa ja również trzymam mocno kciuki, żeby wszystko było ok!

Wczoraj byłam na zajęciach w szkole rodzenia i rozmawialiśmy o fazach porodu... Ja to chyba jakaś dziwna jestem, bo wcale się porodu nie boję póki co. No może oprócz tego, że skończy się cięciem. Pewnie później będę panikować :D Żeby tylko z Leosiem wszystko było ok, to ja dam radę. I tego się trzymam :)

Słyszałyście o akcji Mlekoteka? W moim mieście jest w tym tygodniu seria spotkań i warsztatów dla mam w ciąży i karmiących. M.in. o karmieniu piersią, ale też o chustonoszeniu i o rozszerzaniu diety dzieciaczków. Ja się chyba wybiorę przynajmniej raz, bo zapowiada się ciekawie i u mnie jest to w fajnej restauracji zorganizowane :) Warto zobaczyć, czy u Was też tego nie ma.

👩36 lat 🧑39 lat

1 ❄️

7 dpt - beta <1 💔
    8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 25 maja 2019, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larissa trzymam kciuki tez 😘

Ania_94, menka2 - pięknie Wam z tymi brzuszkami 😍😍😍

Ania95, Larissa90 lubią tę wiadomość

1bab7e35e8.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2019, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary Magdalena wrote:
    Dzięki dziewczyny, jak wrócę znad morza, spytam lekarza i zrobie jeszcze raz badania na czczo. Pozostałe mialam 131-106, więc ok.

Mam jeszcze pytanie do dziewczyn z trójmiasta i okolic. Ponieważ pogoda ma być bez szału, to będziemy musieli jakieś atrakcje dziecku zapewnić. Gdzie można w deszczową pogodę pojechac? Na pewno będziemy trójmiasto odwiedzać nie raz. Spróbuję poszukać w necie, ale może ktoś coś poleci. Dziecko 20 miesięcy, więc muzea odpadają;)
    Jeszcze jedno pytanie, ponieważ mam traumę z poprzedniej ciąży. Dokładnie w tym samym czasie (30 tc) bylismy na wyjeździe, gdy trafiłam do szpitala z powodu zapalenia trzustki. Nie mam ochoty znowu zwiedzać szpitalu w okolicy, dlatego chciałabym wiedzieć, do jakiego szpitala, gdyby się coś działo, od razu jechać?
    Zobacz takie atrakcje jak
    Aquarium w Gdyni
    Jest jeszcze cos takiego w okolicy jak lemurpark
    Aquapark w redzie/ odradzam Sopot
    Nie wiem czy sie nada ale centrum experyment

Szpital
    Redłowo Gdynia II referencji
    Zaspa Gdańsk III referencji
    UCK Gdańsk III referencji
    Wejherowo II referencji
    Przed 34 tyg jak cos nie tak z ciaza lepiej do III referencji

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2019, 18:17

Mary Magdalena, Bobby29 lubią tę wiadomość

• plinka89 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2019, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Trzymam kciuki,aby wszystko się wyciszylo.
    Nie martw się, po zastrzyku na płuca mała będzie bezpieczniejsza :)
    A skurcze też miałaś,czy tylko brzuszek zrobił się twardy?

Ja sie jednak dziwie troche, ze tak od razu daja sterydy...

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Mary Magdalena Autorytet

Wysłany: 25 maja 2019, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha, wielkie dzięki:*

Nacha lubi tę wiadomość

tb73vut14i57zd3c.png
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 25 maja 2019, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary tylko w Akwarium jest dosyć wąsko w środku, żeby wózkiem jeździć. Da się, ale jest ciasno. Gdańsk ogólnie na spacery jest piękny i na jakieś dobre 🍰 😆 Sopot szablonowo molo a na wprost molo jest punkt informacyjny na wysokości taki przeszklony, można jeszcze raz zerknąć na molo i panoramę.

Dziewczyny piękne brzuszki. Cudownie wyglądacie 😍

Larissa trzymam kciuki.

Ja odsypiam, jak odwiozłam wszystkich po wczorajszych urodzinach i męża z 'piwka' to poszłam spać o wpółdo 1. Remont końcówka, dzisiaj śpię już u siebie. Rano wyszorowałam jedno okno, umyłam podłogę w sypialni, posprzątałam kafle w łazience, padam na twarz. Do tego takie dziwne uczucie mam, modlę się żeby to nie była skracająca szyjka. Czuje takie jakby rozpieranie nie wiem w szyjce, pochwie, ciężko mi to zlokalizować i tak lekko mnie ćmi. Brzuch raczej miękki. Czuję, że jutro będzie masakra. Myślicie, że powinnam się martwić?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2019, 20:09

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2019, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaWi, to rozpieranie to może po prostu po wysiłku fizycznym? Tyle się narobiłaś, to organizm się buntuje ;) odpoczywaj teraz dużo, nic nie rób, to może nie będzie jutro tak źle 😊

OlaWi lubi tę wiadomość

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2019, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też dzis tak rozpiera, bo trochę się narobiłam... Czasami też jak chodzę dłużej to mam wrażenie że dziecko mi tak ciąży i ciśnie od góry na szyjkę. Brzuch nie twardnieje ani nic innego przy tym się nie dzieje. Staram się więcej odpoczywać...

OlaWi lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Malinka7 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2019, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larissa, kciuki. Oby wszystko ucichło i żebyś szybko do domu wyszła. Dzidzia niech jeszcze w brzuszku posiedzi. :)

Dziewczyny, ja przeżywam kryzys ubraniowy. Nie mam się w co już ubierać. Wszystko jest za małe. Zawsze nosiłam wszystko dopasowane, nie lubiłam szerszych bluzek, a teraz wszystko kuse w brzuszku. Sukienek też takich normalnych nie mam, same strojne na wesela... Szok O.o jutro ciągnę męża na jakieś zdjęcia w plenerze (ciekawe czy coś z tego wyjdzie), a nie mam w co się ubrać. Spodnie ciążowe mnie wkurzają, tzn pas na brzuchu mnie denerwuje, bo jak jest gorąco, to jednak te dwie warstwy na brzuchu to jest duuuzo.
    Muszę w tym tygodniu ogarnąć jakieś zakupy ubraniowe, ale kompletnie nie wiem gdzie ich szukać :D

3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 25 maja 2019, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamówiłam sukienkę z Ali, wygląda całkiem przyzwoicie. Jeszcze nie mierzyłam. Mam niebieską.

46,93 zł | Polka Dot Ruffles sukienka ciążowa Off ramię sukienki wzburzyć bez ramiączek kobiety Bodycon sukienka lato w ciąży
    https://s.click.aliexpress.com/e/bTWiPqjm

I tuniko-sukienke pod nazwą Calma że stronki elenstore.pl mam już dwie inne sukienki od nich i są piękne 😍

Malinka7, Bobby29 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgiz6fnyna.png
‹‹ 718 719 720 721 722 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ