Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
baileys wrote:Daj znac, spodobal mi sie ten kolor dzinsowy niebieski i cena tez rewelacja 🙂 Tylko jaki stanik zamierzasz do niej nosic? Kurcze nie wyobrazam sobie z ciazowym biustem chodzic bez stanika, chyba by mi cycki odpadly, a takie z odpinanymi ramiaczkami, to sa zazwyczaj usztywniane i srednio wygodne.
Ja kupilam w ciazy sporo spodnic i sukienek olowkowych elastycznych i glownie w nich chodze. Akurat mi nie przeszkadza, ze sa takie obcisle, bo sie ciesze z brzuszka i tez maz zadowolony, ludzie od razu przepuszczaja w sklepach itd. 😁
Zamawialam glownie na ASOS i w tym sklepie: https://www.selfieroom.pl/mommy/sukienkiwcześniej aż tak mi się nie podobała.
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Applejoy wrote:My dzisiaj świętujemy rocznice ślubu
dzień matki to jedno z najpiękniejszych świąt w moim życiu
Wszystkim mamusiom uśmiechu - żeby nigdy nie znikał z naszych pięknych twarzy nawet pomimo trudów macierzyństwa)
Wszystkiego dobrego z okazji rocznicy i kolejnych wspaniałych lat 😙 miłego świętowania ☺Applejoy lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, tym które już są i tym które niedługo zostaną mamami wszystkiego dobrego
Nie mogę uwierzyć, że to w sumie już też moje święto!
Sylvka, Smerfelinka, Bobby29, Applejoy, Pierniczkowa, Ania95, kayama, OlaWi, czczi, Agagusia lubią tę wiadomość
-
Chimera wrote:Ja zamówiłam sobie taką spódnicę/sukienkę:
https://allegro.pl/oferta/dluga-spodnica-sukienka-letnia-2w1-kolory-7898346331?snapshot=MjAxOS0wNS0yMlQxMDoyMTowNy45MjBaO2J1eWVyOzZkMjdjNzU1YjgwNzkzNzg3ZTVlOWQ3YzE1ZTk4MTkyMDliOTM5ZDI2ODg3NWRjOTU5ZWUzM2JhNjUzNzc0ZDY%3D
Teraz będę miała jako sukienkę, a później mogę nosić jako spódnicę. Myślę, że w poniedziałek powinna do mnie dotrzeć, ciekawa jestem czy się sprawdzi.
W czwartek byłam u rodziców, jak wychodziłam z domu to leciała jakaś taka mżawka, więc założyłam kurtkę przeciwdeszczową męża, bo nic z moich okryć się na brzuchu nie dopina. Jak mnie mama zobaczyła to było "dziecko co ty masz ubrane?"
Mama zaraz pogrzebała w szafie i pożyczyła mi polar i kurtkę wiatrówkę. Jest jeszcze troszkę zapasu. Pożyczyła mi jeszcze rybaczki (chociaż długo ich nie ponoszę, bo będą cisły w brzuch) i jakbym miała kryzys, to mam przyjść po jakieś bluzki
Chimera koniecznie daj znać jak kiecka, mnie też się spodobała ta w dżinsowym kolorzeja uwielbiam długość maxi, i kocham to jak korzystnie w takiej długości wygląda się w ciąży (zwłaszcza teraz jak puchną mi nogi to nie czuję się komfortowo nawet w długości do kolan). Jedynie zastanawiam się jak z jej długością, zarówno jako sukienka jak i później spodnica. Daj znać koniecznie!
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dptHarmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Chimera wrote:Takie mnie kwasy dopadły, że spać nie mogę. Wypróbowuje różne sposoby na zgagę, ale co mi się wydaje, że już mi lepiej, to jak spróbuję się trochę bardziej położyć, a nie siedzieć, to znów się zaczyna 😞😞
Chimera ja ostatnio dostałam od lekarza Bioprazol Max na zgagę i działa rewelacyjnie. Od dwóch dni mam spokójUlga niesamowita. A wcześniej miałam tak samo i u mnie kończyło się nawet wymiotami... A wiadomo, że to może wpływać na twardnienie brzucha i szyjkę. Wahałam się, czy to brać, ale teraz w końcu uwolniłam się od tego okropnego uczucia i jest super
Applejoy wszystkiego dobrego z okazji rocznicy!
Wszystkim mamusiom, tym które obchodzą swój pierwszy Dzień Mamy i tym, które mają już pociechy po drugiej stronie brzuszka, wszystkiego co najlepsze! Uśmiechu każdego dnia, ogromnych pokładów cierpliwości, całego mnóstwa miłości i wielkiej radości z macierzyństwaBy każdy dzień był Dniem Matki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2019, 11:17
Chimera, Bobby29, Ania95, DrzewkoPomarańczowe, Agagusia lubią tę wiadomość
👩36 lat 🧑39 lat
1 ❄️
7 dpt - beta <1 💔
8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️
14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml
13 dpt - beta 225 mIU/ml
16 dpt - beta 1028 mIU/ml
18 dpt - beta 1804 mIU/ml
20 dpt - beta 2872 mIU/ml
24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
14.10 - pusty pęcherzyk 💔
kwalifikacja z MZ - 10.06
21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔
lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞
luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży
22.07.2019 - urodził się Leon
13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
październik 2018 - Salve - ivf
sierpień 2018 - histeroskopia ok
kwiecień 2017 - hsg ok
starania od 2014 -
nick nieaktualnyJa też dołaczam sie do życzeń, żebyśmy wszystkie były najwspanialszymi mamami na świecie 😊❤
Na mnie czekały dzis na stole "od brzuszka" kartka z życzeniami i rozowe eustomy, ryczałam bardzo. Tak małe szanse nam dawano...cały czas nie dowierzam, że będę rzeczywiście mamą😊Chimera, Bobby29, Ania95, Applejoy, OlaWi, Agagusia lubią tę wiadomość
-
Smerfelinka wrote:Chimera ja ostatnio dostałam od lekarza Bioprazol Max na zgagę i działa rewelacyjnie. Od dwóch dni mam spokój
Ulga niesamowita. A wcześniej miałam tak samo i u mnie kończyło się nawet wymiotami... A wiadomo, że to może wpływać na twardnienie brzucha i szyjkę. Wahałam się, czy to brać, ale teraz w końcu uwolniłam się od tego okropnego uczucia i jest super
Moja mama wczoraj dzwoni i się pyta na co mam ochotę na ten obiad, jaka ona jest kochana 😍😍
Bobby29 lubi tę wiadomość
-
Wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Mamy Dziewczyny!
U mnie Krzyś chyba szykował prezenty w brzuchu bo przez dwa dni się prawie nie odzywał, już się wybierałam na IP skoro prawie ruchów nie czuję ale dziś postanowił sprezentować mi kopniaki od rana. Aż mi brzuch co chwilę podskakuje. Dawno nie cieszyłam się tak z żadnego prezentuBobby29, kayama, Ania95, emi2016, OlaWi, czczi, Agagusia lubią tę wiadomość
Krzyś jest z nami od 15.08.2019 -
Panna_Justyna wrote:Plinka - za suche powietrze w sypialni. Ja mam to samo + krew w nosie. I pojawiają się te objawy właśnie po takiej nocy jak dziś, gdy nie pada już na dworze a my nie włączamy nawilżacza
Właśnie tez juz rozwazalam taka przyczyne, ze cos.nie tak z klimatem w sypialni... Nawilzacz i tak mieliśmy kupowac, wiec popedze troche meza! -
nick nieaktualnyDrzewko Pomarańczowe, z tego co pamietam, Ty kupowalas koszule do porodu z Moce Mamy - jak one wypadaja rozmiarowo? Bo widze, ze maja dzis -20% i moze tez bym kliknela, tylko nie wiem ktora. Na te chwile M wydaje sie idealne, ale nie wiem czy za 2 mce wejde w nią w biuście
-
baileys wrote:Drzewko Pomarańczowe, z tego co pamietam, Ty kupowalas koszule do porodu z Moce Mamy - jak one wypadaja rozmiarowo? Bo widze, ze maja dzis -20% i moze tez bym kliknela, tylko nie wiem ktora. Na te chwile M wydaje sie idealne, ale nie wiem czy za 2 mce wejde w nią w biuście
Przycupne. Oglądałam kiedyś ich koszule i podobały mi się a jak promo to może nawet skorzystam♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
2 mrożaki -
A tak w ogóle to chciałam się pochwalić kobitki że dziś pojechałam samochodem sama na zakupy do Tesco!!! Dałam radę! My baby to jednak jesteśmy dzielne 😁
Buziaki z okazji Dnia Mamy 😚baileys, Mary Magdalena, Chimera, Ania95, Applejoy, emi2016, OlaWi, Agagusia lubią tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
2 mrożaki -
Niezapominajka5 wrote:Super,że ciążę donosila, bo to najbardziej bezpieczne dla dziecka
Ja też mam nadzieję,że donoszę. Dzieciątko urodziło się zdrowe, czy były jakieś komplikacje?
Ja natomiast mam znajomą,która urodziła w 30tc i modliła się,by sterydy już zaczęły działać (miała dość późno podane,bo nic wcześniej nie zwiastowalo porodu).
Plinka, myślę,że podejście zmienia się troszkę w zależności od tego w jakiej obecnie sytuacji się znajdziemy. Gdy ja dostałam tych silnych, promieniujacych skurczy, naprawdę bałam się,że już nie da się tego zatrzymać i że to akcja porodowa. Nie da się tego strachu opisać.. Bo przecież zdarzają się porody w 6-7 miesiącu i nigdy nie wiesz, czy to na mnie akurat trafiło. U mnie wtedy podjęto decyzję o sterydach.
Na pewno są przypadki, kiedy są one podane niepotrzebnie. Ale są też przypadki, gdy niestety nie zostaną podane i później się tego żałuje.
Największy problem to to,że nie wiemy jak będzie u nas.
Czy gdybym miała drugi raz wybór, to zdecydowałabym się na steryd? Po tym co przeszłam- tak. Czy gdybym miała łagodniejsze objawy? Być może nie. Trudno powiedzieć, ale chyba nie chciałabym ryzykować.
Teraz mimo wszystko jednak się cieszę, że gdyby mała wcześniej pchała się na świat,to zwiększyłyby się jej szanse,że będzie żyć.
Jak najbardziej sie z Toba zgadzam. A ten maluszek urodzony w 37 tc mial właśnie problemy o dziwo z pluckami, nie znam szczegolow, ale wiem, ze właśnie kolezanka zastanawiala sie czy to nie jakis skutek uboczny sterydow.
-
Dziewczyny, dołączam sie do zyczeń
Duzo szczescia i radosci tym, które mamami juz sa!. I nam wszystkim które mamami niedługo zostana, tez nie moge uwierzyc, był czas ze myslałam ze nigdy mama nie bede.. A za rok juz bedziemy swietowac pełna para
Ania95, Bobby29, Applejoy, Larissa90 lubią tę wiadomość
-
U mnie też brzuszek z przodu 😍
Anhydra co tam u Ciebie?
Odnośnie pępka, dzisiaj się objadłam i tak właśnie stwierdziłam, że zaczyna zanikać 😆
Po tygodniu u mamy boje się jutrzejszego ważenia 😆😆😆
Czas zasuwa nieziemsko.. już tak niedługo 🤯
Też mam tekstylne kosze w TK Maxx 🤩 -
Które witaminy na 3 trymestr polecacie?
Aktualnie biorę omegamed optima forte, ale zastanawiam się,czy nie wybrać czegoś bogatszego. Omegamed ma dość krótki skład.Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Niezapominajka5 wrote:Które witaminy na 3 trymestr polecacie?
Aktualnie biorę omegamed optima forte, ale zastanawiam się,czy nie wybrać czegoś bogatszego. Omegamed ma dość krótki skład.
Ja cały czas jadę na pregnie plus i pregnie dha do tego asmag forte i nic poza tym. Wszystko wg wskazówek gina.Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]