X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2019, 01:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie biorę nic złożonego, bo nie toleruję żelaza w tych złożonych.
    W tej chwili wg zaleceń gina biorę: aspargin + cytrynian magnezu, metylowany kwas foliowy, metylowaną wit. b12, DHA 600, jodid 200, wit. D, wit. C.
    Oprócz tego z leków aspirin cardio, clexane, sorbifer, feroplex.

Zrobiłam własnie kolejne zamówienie w aptece gemini i zamówienie koszul z Doctor Nap. I widzę, że lista wyprawkowa naprawdę ma się ku końcowi, nareszcie :-) Zostały już tylko przyjemności typu Mr B, żyrafka Sophie, bujaczek, karuzela.

A kupujecie dziewczyny podgrzewacz i sterylizator do butelek już teraz? Zastanawiam się nad tym elektrycznym podgrzewaczem z Lovi, ale nie wiem czy warto na niego tyle wydawać... Ze sterylizatorem tez mam problem, bo nie mamy w domu mikrofali i nie zamierzamy mieć, więc chyba tylko parowy albo elektryczny by wchodził w grę

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 01:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my mamy sterylizator parowy elektryczny aventa i podola jeszcze 3 raz ;-)
    elegancko ma 2 poziomy na butle, nakretki i smoki
    natomiast podgrzewacz i sterylizator turystyczny (na 1 butle) mamy canpola i tez sie trzyma ok

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2019, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaminy od 12tyg biorę prenatal duo i nic więcej. I te witaminy przy karmieniu też pociągnę dalej.

My żadnego sterylizatora nie kupujemy, mamy mikrofalówkę ale jesteśmy z tych którzy wolą przelewać gorącą wodą- to totalnie zbędny gadget dla nas. No i liczę że butelki długo nie będą potrzebne jak uda się z laktacją.
    Zastanawiam się jedynie nad podgrzewaczem ale takim w którym te słoiczki można podgrzać.

W lidlu od 03.06 znou ubranka dla dzieci i staniki do karmienia miękkie za 20zł :)
    Chyba uzależniłam się od sprawdzania oferty lidlowej co tydzień :P

Frida91, czczi, Ania95 lubią tę wiadomość

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:

A kupujecie dziewczyny podgrzewacz i sterylizator do butelek już teraz? Zastanawiam się nad tym elektrycznym podgrzewaczem z Lovi, ale nie wiem czy warto na niego tyle wydawać... Ze sterylizatorem tez mam problem, bo nie mamy w domu mikrofali i nie zamierzamy mieć, więc chyba tylko parowy albo elektryczny by wchodził w grę

ja kupiłam przy Anielce i żałuje, nieużyłam ani razu bo Anielka tolerowała tylko cyca. słoiczków jej nie dawałam prawie w ogóle, bo szłyśmy blw

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2019, 08:26

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja witaminy biorę cały czas Doppelherz Mama Premium i dobrze je toleruję i pewnie jeszcze będę je brała podczas karmienia :)

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • czczi Przyjaciółka

Wysłany: 27 maja 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od 13 tygodnia biorę Femibion Natal 2, a to ze względu na moja mutacje MTHFR, a to chyba jedyny dostępny kompleks witamin dla kobiet w ciąży z metylowanym kwasem foliowym.. W której aptece nie pytam o jakiś zamiennik to albo nie wiedza o co chodzi, albo nie ma ma..

Czekamy na Klarę ❤️
    w4sq3e3kogp3yy2h.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    ja kupiłam przy Anielce i żałuje, nieużyłam ani razu bo Anielka tolerowała tylko cyca. słoiczków jej nie dawałam prawie w ogóle, bo szłyśmy blw

Ja właśnie dlatego na razie nic nie kupuje. Nastawiam się na karmienie piersia. Jak będzie potrzeba to będę kupować.

Nacha, Frida91, IGA.G lubią tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Ja nie biorę nic złożonego, bo nie toleruję żelaza w tych złożonych.
    W tej chwili wg zaleceń gina biorę: aspargin + cytrynian magnezu, metylowany kwas foliowy, metylowaną wit. b12, DHA 600, jodid 200, wit. D, wit. C.
    Oprócz tego z leków aspirin cardio, clexane, sorbifer, feroplex.

Zrobiłam własnie kolejne zamówienie w aptece gemini i zamówienie koszul z Doctor Nap. I widzę, że lista wyprawkowa naprawdę ma się ku końcowi, nareszcie :-) Zostały już tylko przyjemności typu Mr B, żyrafka Sophie, bujaczek, karuzela.

Ja nie biorę żadnego.zestawu, biorę euthyrox, kwas foliowy metylowany, vit d2000, jodid 200, magne b6. Z vit C zrezygnowałam bo oglądałam program ze niedobory sa bardzo rzadko, ja jem tyle warzyw i owoców ze raczej nie ma obawy, a nadmiar organizm w całości wydala. Czy powinnam coś jeszcze dorzucić, jakieś dha? Gin mi nic nie zalecił, że mam sobie kupić jakie chce witaminy.
    Ja dziś odbieram zamówienie z apteki Gemini, zostaną już jakieś drobiazgi :) Przyjdzie mi też dziecięca lampa sufitowa z BRW. I przychodzi dziś nowa pralka bo kupiliśmy. Będzie jeszcze nowy odkurzacz, także u nas wicie gniazda pełną parą ;)
    Z dużych rzeczy zostało kupno wózka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2019, 09:33

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Larissa90 Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się nadal ze szpitalnego łóżka ☹️
    Zostaję jednak do jutra bo chcą mnie obserwować jeszcze po tych kroplówkach. Poza tym wyniki wszystkie super, skurcze się wyciszyły więc jest ok. Mam nadzieję, że jutro faktycznie wyjdę. Bo już wczoraj słyszałam, że jutro do domu a dzisiaj zaś tak samo. Może chcą mnie te 3 doby potrzymać, bo chyba wtedy szpital wtedy kasę dostaje 😜

Limerikowo, OlaWi, Smerfelinka lubią tę wiadomość

lprkjw4z1fyq8p6j.png
    Wrzesień 2018 - aniołek 7tc [*]
    17u96iyeqf2595zc.png
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny,

Wcięło mnie na cały weekend 😁. Właśnie siedzę w pociągu z Gdańska. Urządziłam sobie na dzień matki weekend off 😁.

Doczytałam właśnie, ze pytałyscie o koszule z moce mamy. Moim zdaniem one wypadają spore. Ja kupiłam L i kilka m-cy temu miałam jeszcze w biuście zapas, a nie mam małego. Ja przy zakupie sugerowałam się tabela rozmiarów, tylko obwodem w biuście. Materiał jest taki dość elastyczny wiec moim zdaniem jak biust się powiększy w stosunku do tego co jest teraz to i tak będzie ok.
    Mam tylko nadzieje, ze zniżka jeszcze dziś obowiązuje :(.

aadd84dc14.png[/url]

Wysłany: 27 maja 2019, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larissa, trzymam kciuki!

Ja ze sterylizatora nie korzystałam, wolałam przelewać wrzątkiem. Ale mam sterylizator od bratowej po jej dzieciach (tez nie używała 😁).
    Podgrzewacz kupiłam z Canpolu, ale nam się nie sprawdził. I tak zawsze jakaś ta temperatura nie taka jak trzeba wychodziła. Lepiej się sprawdzał wrzątek w miseczce 😁. Babcine metody rulez 😁

Nacha, Larissa90, Frida91, plinka89 lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie kupuję nic z tych rzeczy. Choć gdybym się nastawiala na karmienie wyłącznie mm to może bym kupiła. Ale tak w razie czego albo na okazjonalne karmienie odciagnietym mlekiem to chyba nie warto.

Dziewczyny ile pieluch tetrowych może mi się przydać? Do szpitala też warto kilka wziąć?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2019, 10:25

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra karmiła dwóch synów tylko mm i żadnego sterylizatora nie kupowała. Czajnik w domu każdy ma i to daje radę spokojnie. Podgrzewacz miała, dostała w prezencie, w domu nie potrzebowała, a poza domem podgrzewała w garnuszku/miseczce z gorącą wodą.

Ja też nie kupuję, jak dla mnie zbędne gadżety, zwłaszcza że mam nadzieję karmić piersią.

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie kupuję ani podgrzewacza ani sterylizatora. W awaryjnej sytuacji tak jak Drzewko pisze, miseczka z gorącą wodą wjedzie :)

Frida, ja mam 20tetrowych i 8flanelowych. Nie wiem czy to dużo czy nie, ale pamiętam że moja siostra po porodzie co miesiąc kupowała więcej i więcej bo do wszystkiego się jej przydawały :) do szpitala na pewno zabiorę ze 3.

Mi pozostało kupić kilka gotowych porcji mleka w butelkach gdyby był tragiczny początek laktacji i leżaczek, ale to na spokojnie zamówię e lipcu :)

Frida91 lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png

Wysłany: 27 maja 2019, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez pisze o tym z perspektywy mamy, która od 4 m-ca karmiła mm. Podgrzewacz bardziej był potrzebny wcześniej gdy chciałam nakarmić swoim odciagnietym mlekiem, ale miska z wrzątkiem lepiej się sprawdziła.
    Potem mm przygotowywałam zawsze na świeżo, nawet w nocy - lprzygotowywalam sobie wrzątek w termosie.

aadd84dc14.png[/url]

Wysłany: 27 maja 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z ilością pieluch tetrowych to ciężko wyczuć bo to zależy jakie będzie dziecko. Moje mega ulewajace wiec szło tego sporo.
    Do szpitala tez kilka trzeba zabrać.

Frida91 lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też sterylizatora póki co nie planuje. Jeśli uda się karmić piersią,to będzie zbędny.
    W razie czego zawsze można dokupić :)
    Na początku planuje sparzac wrzątkiem i myślę,że to wystarczy.
    Na późniejszym etapie natomiast nie planuję przesadzać ze sterylnoscia.

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:
    Ja tez pisze o tym z perspektywy mamy, która od 4 m-ca karmiła mm. Podgrzewacz bardziej był potrzebny wcześniej gdy chciałam nakarmić swoim odciagnietym mlekiem, ale miska z wrzątkiem lepiej się sprawdziła.
    Potem mm przygotowywałam zawsze na świeżo, nawet w nocy - lprzygotowywalam sobie wrzątek w termosie.
    Dobry patent z tym termosem. Nie wiem,czy bym na to wpadła :)

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co z Anhydrą ? 🤔 😢

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Chimera Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvka wrote:
    Co z Anhydrą ? 🤔 😢
    Też wczoraj się zastanawiałam, długo się do nas nie odzywała.

‹‹ 721 722 723 724 725 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ