Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
baileys wrote:Tez sie nastawiam na KP, tylko podgrzewacz chcialam miec wlasnie np. do podgrzania wlasnego mleka, gdy ktos inny bedzie karmil Mała moim odciagnietym, czy potem do sloiczkow. Zgadzam sie, ze te wymagajace wlewania wody z czajnika sa bez sensu, dlatego chcialam kupic elektryczny z Lovi - kosztuje ok. 170 zl, ale podgrzewa w 1-2 minuty.
Ze sterylizatora rezygnuje, przekonalyscie mnie 🙂
Mam pytanko z zupelnie innej beczki - czy ktoras z Was ma sztuczna trawe na balkonie / tarasie? Jak to wyglada i sie zachowuje z czasem? Czy to jest obciach czy fajna sprawa? Chce cos polozyc na balkon, ale nie chce duzo wydawac, bo licze, ze wkrotce zmienimy nasze 2-pokojowe mieszkanie na cos wiekszego. Te fajne kostki z tworzywa co sa w Ikei mi sie podobaja, ale wyszlyby na te powierzchnie za 800-900 zl. Trawa duzo taniej. Bede wdzieczna za opinieplinka89 lubi tę wiadomość
-
kayama wrote:To napisz co stwierdziłas
Może rozmiary z różnych firm się różnią. A może się sutki powiększają przy karmieniu, nie mam pojęcia nie znam się
W poprzedniej ciąży miałam kapturki avent,najmniejszy rozmiar jaki znalazłam.Chodziłam po sklepie i oglądałam wszystkie dostępne.Niestety na opakowaniu nie widzę rozmiaru.
Powoli wracam do świata żywych.Jakieś 10 dni temu syn mnie zaraził jakąś infekcją i ciągnie się do dziś.Gorączka już przeszła,kataru resztki,gardło bolało 7 dni i też już przeszło,kaszel został i troche mnie to martwi bo bolą mnie mięśnie brzucha na górze i na samym dole.Mam nadzieje,że szyjka od tego się nie skraca.Mam wrażenie,że młody przekręcił się głową w dół.Jutro mam usg 3 trymestru i liczę,że sprawdzi mi doktorek szyjkę.Jak nie to wizytę mam u gina w sobotę i wtedy się dowiem.Nie chcę tylle czekać.
Również zastanawiam się co z Anchydrą.
Mój pępek już płaski.Chyba tak zostanie.W poprzedniej ciąży tak było.
Od 3 dni boli mnie głowa.Nie jest to silny ból,ale mnie męczy. -
nick nieaktualnyJakie kupowalyscie materace do lozeczka dzieciecego? Zrobilam research i najlepszy wydaje mi sie lateksowo-kokosowy, tylko nie wiem ktory wybrac - czy Hevea Krzys czy Vitmat Coco Baby czy moze Janpol Eos
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2019, 13:08
-
baileys wrote:Jakie kupowalyscie materace do lozeczka dzieciecego? Zrobilam research i najlepszy wydaje mi sie lateksowo-kokosowy, tylko nie wiem ktory wybrac - czy Hevea Krzys czy Vitmat Coco Baby czy moze Janpol Eos
My mamy taki
https://magicznypokoik.pl/hevea-babymax-120x60?gclid=Cj0KCQjwla7nBRDxARIsADll0kBZGen3W0ZXUYcZAHxfBOROCFzELa3cSqmVr1jISEaRgELcokYOi00aAoT_EALw_wcBbaileys lubi tę wiadomość
[/url]
-
baileys wrote:Jakie kupowalyscie materace do lozeczka dzieciecego? Zrobilam research i najlepszy wydaje mi sie lateksowo-kokosowy, tylko nie wiem ktory wybrac - czy Hevea Krzys czy Vitmat Coco Baby czy moze Janpol Eos
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2019, 13:35
baileys lubi tę wiadomość
-
co do kapturków to są zazwyczaj podane średnice więc warto zmierzyć w jaki rozmiar celować - tylko sam sutek mierzymy a nie całą brodawkę bo to z niego leci mleko
Przy starszej miałam AVENT - musieliśmy kupić na szybko jak byłam jeszcze w szpitalu bo mała nie potrafiła złapać sutka mojego - dzięki kapturkom raz że wyciągnęła moje sutki a dwa ładnie nauczyła się jeść i po ponad miesiącu jadła już z samego cyca a karmiłyśmy się prawie dwa lata więc obalam teorie że kapturki zaburzają laktację - dzięki nim w ogóle mogłyśmy się karpić piersiąTeraz kupiłam bo nie wiadomo jak będzie. Tym razem mam z MEDELA - i co mogę powiedzieć, to że są cieńsze i wydają się przyjemniejsze niż AVENT.
materac jak dla mnie obojętnie jaki a najlepiej syntetyczny z ciąganym pokrowcem np. SKÖNAST z IKEA (pianka lub lateks). Jak dziecko zasika materac lub co gorsza obsra a zdaży się to nie raz to pokrowiec ściągamy - wrzucamy do pralki a materac sam jest czysty i suchy! próbowałam wcześniej różnych pokrowców kupywanych osobno itp ale wtedy dziecko strasznie się poci bo to nie przepuszcza powietrza też .... a dlaczego nie np. materac gryka/kokos??? bo to z robakami to nie mit ... mieliśmy taki i jak raz w nocy zauważyłam wychodzącego robaczka z łóżka córki to materac poszedł do kosza - jak mąż obejrzał w środku to była masakrano a pisała obojętnie jaki bo takie dzieciątko mało waży a i tak potem zazwyczaj kupuje się następny materac do łóżeczka następnego i tutaj lepiej już kupić coś lepszego
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2019, 13:46
-
Po wizycie. Przepływy dobre. Mały jest ogromny, jestem zdruzgotana, waży 2 kg +/- 300g. Załamka. Nie ma szans na naturalny poród nie widzę tego ..
Sylvka, DrzewkoPomarańczowe, Niebieska Gwiazda, emi2016, baileys, Agagusia, Limerikowo, Larissa90, Chimera, IGA.G, Applejoy, Ania95, Smerfelinka, Bobby29 lubią tę wiadomość
-
czczi wrote:Ja od 13 tygodnia biorę Femibion Natal 2, a to ze względu na moja mutacje MTHFR, a to chyba jedyny dostępny kompleks witamin dla kobiet w ciąży z metylowanym kwasem foliowym.. W której aptece nie pytam o jakiś zamiennik to albo nie wiedza o co chodzi, albo nie ma ma..
Z tego co wiem to teraz chyba większość witamin prenatalnych ma metylowany kwas a na pewno prenatal i pregna.3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
OlaWi wrote:Po wizycie. Przepływy dobre. Mały jest ogromny, jestem zdruzgotana, waży 2 kg +/- 300g. Załamka. Nie ma szans na naturalny poród nie widzę tego ..
O matko to chyba jakiś nasz sierpniowy rekordzista 😁 Gratuluję udanej wizyty, najważniejsze że wszystko ok3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
OlaWi wrote:Po wizycie. Przepływy dobre. Mały jest ogromny, jestem zdruzgotana, waży 2 kg +/- 300g. Załamka. Nie ma szans na naturalny poród nie widzę tego ..
-
nick nieaktualny
-
Ja tez nie mialam sterylizatora ani podgrzewacza. Swoje mleko podgrzewalam w miseczce z woda, sterylizacja butelek, smoczkow czy czesci do laktatora stara dobra metoda czyli wygotowywanie, przelanie wrzatkiem no i jakos to poszlo
W pozniejszym czasie sloiczki tez podgrzewane w wodzie, ale raczej malo kiedy sie zdarzalo, bo robie malej obiady codziennie.
Jak mala przeszla na mm kolo 7 msc to moj maz chcial kupowac taki ekspress do robienia mm, ale ostatecznie przyzwyczailismy sie do zwyklego robienia i zostawiania wody w termosie
Kapturki mialam z medeli rozmiar M bodajze i teraz tez takie kupilam. Nie sa polecane, ale ja wole miec. Fakt faktem uzywalam tydzien, ale uwierzcie, ze przy mega popekanych brodawkach to bylo zbawienie przy karmieniu tej malej piranii
Dziewczyny ma ktoras ten link do stanikow z ali? Gdzies mi przepadlo i znalezc teraz nie moge
-
Cześć 😊 ja dalej mam niewiele z wyprawki , zaledwie łóżeczko (zamówione), kilka ubranek i huśtawke elektryczną, jakoś ciężko mi się zabrać do zakupów, nad każdą rzeczą zastanawiam się milion razy , strasznie niezdecydowana w tej ciąży jestem. Z podanych linków do Ali bardzo spodobały mi się opaski dla dziecka. Nigdy nic nie zamawiałam przez ten portal , jakie są koszty przesyłki?
Czy dziś jest biometr niekorzystny? Wstałam z katarem i czuje strasznie , zero energii. Właśnie pije 3 kawę odkąd jestem w ciąży, może troche się ogarnę.
W kwestii ciuchów- nie mam dużo, ostatnio na rynku kupiłam śliczną romantyczną bawełnianą bluzkę za pupę, w sam raz na upały, za 40 zł😊 przydałyby mi się jeszcze takie ze 2, idealna do leginsów. Strasznie tyje , choć staram się pilnować, Wy jesteście takie piękne w ciąży, brawo😍
Baileys ja nie zdecydowalabym się na trawe sztuczną, dla mnie to jednak obciach , choć te drogie wyglądają całkiem nieźle. Patrzyłaś za wykladzinami pcv ? Niedawno widziałam całkiem nowoczesne i fajne, coś w tym stylu
https://allegro.pl/oferta/1-5-m-wykladzina-pcv-bingo-linoleum-gumoleum-150cm-7842969808
Dziewczyny jesteście w stanie oszacować ile wydałyście już na swoje dzidzie? Liczycie wogóle? 😁 Mąż mnie się pytał jaki potrzebuje budżet na wyprawkę itd. Powiedziałam, że nieograniczony , ale sama zaczęłam się zastanawiać jaka mniej więcej kwota będzie potrzebna tym bardziej, że ja wszystko zostawiam na koniec i może to być dla nas szok🤪
-
Dotarłam już do domu. Młody drzemie, nie budzę go jeszcze chwile to odsapne po podróży, kawę ciepła wypije
.
Ale muszę słówko o moim mężu. To, ze on się zajmie dzieckiem równie dobrze jak ja wiem już od dawna. Nie muszę zostawiać żadnych instrukcji, wiem ze ogarnie. Ale z tym, ze upiekł ciasteczka owsiano-bananowe-orzechowe to już przesadził 😁emi2016, Sylvka, baileys, Agagusia, kayama, Limerikowo, Chimera, Applejoy, Smerfelinka, Bobby29, plinka89, Marcelina85 lubią tę wiadomość
[/url]
-
kayama wrote:Dziewczyny czy któraś używała tych osłonek na piersi do karmienia? Przyszły mi , Campolu, kupiłam najmniejsze rozmiar S i są z drugie tyle za duże
Czy te sutki jeszcze urosną ? Czy szukać mniejszych tylko jak, s to najmniejsze. Może z innej firmy.
Ja używałam, ale mojej niewiele to pomagalo - tzn miala zbyt slaby odrucj ssaniatez wydawaly mi sie za duze ale do karmiania byly świetne. A mialam te same i rozmiar ten sam
kayama lubi tę wiadomość
-
Zielonooka jeśli nic nie pomyliłam...
https://m.pl.aliexpress.com/item/32746439164.html?spm=a2g0n.orderlist-amp.item.32746439164&aff_trace_key=69dba8bff8f64d8a9be7d5f1b9119b09-1558126344633-08045-fAQnuB2jA&aff_platform=msite&m_page_i
Ja dalej myślę jaki rozmiar zamówić 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2019, 14:33
Kalija, zielonooka7 lubią tę wiadomość
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Sylvka wrote:Zielonooka jeśli nic nie pomyliłam...
https://m.pl.aliexpress.com/item/32746439164.html?spm=a2g0n.orderlist-amp.item.32746439164&aff_trace_key=69dba8bff8f64d8a9be7d5f1b9119b09-1558126344633-08045-fAQnuB2jA&aff_platform=msite&m_page_i
Ja dalej myślę jaki rozmiar zamówić 😅
Bardzo fajny, dzięki za link! -
menka2 wrote:co
materac jak dla mnie obojętnie jaki a najlepiej syntetyczny z ciąganym pokrowcem np. SKÖNAST z IKEA (pianka lub lateks). Jak dziecko zasika materac lub co gorsza obsra a zdaży się to nie raz to pokrowiec ściągamy - wrzucamy do pralki a materac sam jest czysty i suchy! próbowałam wcześniej różnych pokrowców kupywanych osobno itp ale wtedy dziecko strasznie się poci bo to nie przepuszcza powietrza też .... a dlaczego nie np. materac gryka/kokos??? bo to z robakami to nie mit ... mieliśmy taki i jak raz w nocy zauważyłam wychodzącego robaczka z łóżka córki to materac poszedł do kosza - jak mąż obejrzał w środku to była masakrano a pisała obojętnie jaki bo takie dzieciątko mało waży a i tak potem zazwyczaj kupuje się następny materac do łóżeczka następnego i tutaj lepiej już kupić coś lepszego
O rany!, ale z gryki te robale wychodziły ?? Bo ja kupiłam pianka kokos,w komplecie z łóżeczkiem. Ja się boję robali