Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja melduje sie po powrocie. Czytam Was miedzy jednym praniem a kolejnym, rzeczy do rozpakowania masa, ale trudno, ide na drzemke bo wczoraj dopiero Ok 1 wróciliśmy. Jutro rano badania i pojutrze usg 3 trymestru:)
Anhydra - odezwij sie koniecznie! I to juz!
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
Dziewczyny które zamawiały już ten biustonosz, jak dobierałyscie rozmiar bo ja nie jarzę. Zmierzyłam się i pod biustenm75 w biuście 90 który powinnam zamówić 🤔 Chyba jest jakaś promocja, więc chcę wziąć dwa i celnąć w rozmiar. Z tego co czytam czas oczekiwania aż dwa miesiące, mam nadzieję że zdąży dotrzeć..3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
nick nieaktualnyKalija, sliczne opaski dla dziewczynek z elastycznymi gumkami ma firma Pani P. 🙂 Z okazji dnia matki byla promka -20% i dodatkowo darmowa wysylka, zamowilam kilka. Nie wiem czy jeszcze jest ta znizka.
Jesli chodzi o koszty, to prowadze tabele i u nas dotad poszlo ok. 15 tys, ale to koszty i wyprawki i prowadzenia ciazy, a ja mam niestety drogie wizyty, sporo lekow, wiekszosc badan krwi tez robie prywatnie. Do konca ciazy mysle ze wyjdzie ok. 17 tys. Zaznacze, ze to moja pierwsza ciaza, nie dostalismy zadnych elementow wyprawki od rodziny i znajomych i kupujemy nowe i raczej drozsze rzeczy (babybjorn, cybex, bellamy, beaba, tekstylia z bambusa itd.). Ja mialam te kase odlozona wczesniej, wiec na szczescie nie musialam wydawac z biezacych zarobkow (co byloby ciezkie zwazywszy, ze wciaz czekam na zasilek za kwiecien 🙈). Jak tak pytalam po znajomych, ktorzy az tak nie szaleli (nie kupowali na starcie maty ze skiphopa czy babybgymow 😁) to miescili sie w 8-10 tys.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2019, 15:03
Kalija lubi tę wiadomość
-
Ola, wow to już nie możesz nazywać go Maluszkiem 😂
Kalija, ja wydałam maksymalnie 5500 z wózkiem, fotelikiem, łóżeczkiem itdzostał mi leżaczek - bujaczek, pampersy i chusteczki, w 6tysiącach się zmieszczę
to co dostałam po siostrzenicy czy ciuszki do 3 miesiąca mogę wycenić na max 500 zł
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2019, 15:04
Kalija lubi tę wiadomość
-
Agagusia wrote:Ja melduje sie po powrocie. Czytam Was miedzy jednym praniem a kolejnym, rzeczy do rozpakowania masa, ale trudno, ide na drzemke bo wczoraj dopiero Ok 1 wróciliśmy. Jutro rano badania i pojutrze usg 3 trymestru:)
Jak wczasy, zadowoleni?Zazdroszczę, ale ja nie lubię latać... z ciężkim sercem poleciałam parę razy, ale warto zaryzykować 😁 w tym roku będzie mi brakowało wspólnych wczasów z mężem pod palemką, ale nie żałuję...tak naprawdę zawsze tymi wyjazdami sobie rekompensowałam te wszystkie starania, wylane łzy, diagnozy, lekarzy itd.
Ja dzisiaj miałam badanie echa serca małego i eszystko też gites
baileys, Domi_tur, Limerikowo, DrzewkoPomarańczowe, Applejoy, Ania95, Misi@, Smerfelinka, Bobby29 lubią tę wiadomość
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Domi_tur wrote:Ola, wow to już nie możesz nazywać go Maluszkiem 😂
Kalija, ja wydałam maksymalnie 5500 z wózkiem, fotelikiem, łóżeczkiem itdzostał mi leżaczek - bujaczek, pampersy i chusteczki, w 6tysiącach się zmieszczę
to co dostałam po siostrzenicy czy ciuszki do 3 miesiąca mogę wycenić na max 500 zł
Domi a ile Twój waży? My mamy dzisiaj 29+6 więc jutro witamy się w 31 tygodniu. -
nick nieaktualnyAgagusia wrote:Ja melduje sie po powrocie. Czytam Was miedzy jednym praniem a kolejnym, rzeczy do rozpakowania masa, ale trudno, ide na drzemke bo wczoraj dopiero Ok 1 wróciliśmy. Jutro rano badania i pojutrze usg 3 trymestru:)
Zazdroszcze wczasow w ciepełku 😊 Teraz zaluje, ze sie nie odwazylam i gdzies nie polecielismy tylko pojechalismy w gory. Mnie sie marzy wyskoczyc jeszcze na przelomie czerwca i lipca nad polskie morze na kilka dni, tylko chcialabym trafic z pogoda, zeby nie pizdzilo tak jak obecnie, ale tez zeby nie bylo tlumow -
my mamy materace z Danpola zakupione w Patimaks w Poz dla dzieci gryka pianka kokos
nigdy nie zdarzyly nam sie robale
moze to zalezy od warunkow przechowywania,tam gdzie duzy dobry sklep i towar schodzi,nie lezy w wilgotnym magazynie etc
to tak samo mozna sobie mole spozywcze przyniesc ze sklepu
nasze materace nigdy nie sa zasikane bo stosujemy ochraniacz
jakkolwiek bratanice brat tsk "uczyl" odpampersowywac na 4l na noc ze sofa byla do wyrzucenia mimo prania tak po prostusmierdziala,pies szerokim lukiem mebel omijal
z materacy nam pianka Hevea sie komplernie nie sprawdzila,za miekka bobas sie zapadal mimo malej wagi
zostawilismy ten materac jako rezerwowy, w razie choroby maz spal nocke kolo starszej corki -
dzieci kosztuja mala fortune, ale to sama radosc ktora nie kazdy moze miec
ktos kiedys obliczyl ze do konca full edukacji jest to koszt dobrej klasy samochodu
u nas redukcja wydatkow mlodsza nosi po starszej i dokupujemy majty, skarpetki, rajstopki, buciki wiadomo
teraz pare body w kolorze blue kupilam reszte znosi Junior po domu w kwiatki i rozowe misie, czesc rodzinka sprezentuje wiec klopot z glowy
zabawki sa wspolne, hulajnogi rowerki wozki tez jedno po drugim, piwnica i strych maja co miescic
Agagusia, Domi_tur, Applejoy lubią tę wiadomość
-
Ja aż tak szczegółowo nie liczyłam wszystkich wydatków ale szacuję,że ok.4500zł wyjdzie nam na wszystko. Mam na myśli samą wyprawkę,nie wliczam w to żadnych kosztów związanych z ciążą, wizytami u lekarza, badaniami itp. Też wszystko kupujemy nowe ale raczej skupiamy się na tym co naszym zdaniem niezbędne.
Kalija lubi tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
nick nieaktualnyJa tak z grubsza pofliczyłam wydatki to ok 4,5 tys na wszystko nam wyjdzie:
Wózek 3w1 1600zl
Łóżeczko z materacem 400zl
Badania prenatalne prywatnie 1100zl
Apteka i okołoporodowe rzeczy 300zl
Ubranka i pierdoly typu pościele, przybory kosmetyczne ok 500-600zl nie potrafię sie dokładnie doliczyć
Regał 500zl
Nie licze witamin dla mnie i ubrań ciążowych z tym to moze lekko powyżej 5tys za wszystkoWiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2019, 16:12
Kalija lubi tę wiadomość
-
Sylvka wrote:Zielonooka jeśli nic nie pomyliłam...
https://m.pl.aliexpress.com/item/32746439164.html?spm=a2g0n.orderlist-amp.item.32746439164&aff_trace_key=69dba8bff8f64d8a9be7d5f1b9119b09-1558126344633-08045-fAQnuB2jA&aff_platform=msite&m_page_i
Ja dalej myślę jaki rozmiar zamówić 😅
Dziekuje bardzoi powiem ci, ze tez nie ogarniam za bardzo tych rozmiarow, wiec moze ktos nam pomoze
-
zielonooka7 wrote:Dziekuje bardzo
i powiem ci, ze tez nie ogarniam za bardzo tych rozmiarow, wiec moze ktos nam pomoze
Musisz zmierzyć się pod biustem i w biuście, wyjdzie Ci różnica tj. rozmiar miseczki wg tabeli mi wyszło 34c ale czy go dobrze patrzę 🤔...na dole aukcji jest instrukcja.3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Usiadłam do mojego zeszytu magicznego, wyszło 5100 bez tego co muszę zamówić za 500:) wszystko kupowane promocyjnie, na wyprzedażach, bez zbędnych gadżetów. Ale przyznaję się, na wózek i fotelik z isofixem dostałam od rodziny i trochę gotówki od teściów 🙈 więc ze swoich wydałam tylko stówkę😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2019, 16:15
Kalija lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny