Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
OlaWi wrote:Po wizycie. Przepływy dobre. Mały jest ogromny, jestem zdruzgotana, waży 2 kg +/- 300g. Załamka. Nie ma szans na naturalny poród nie widzę tego ..
moje dziewczyny obie też duże, Anielka przy porodzie 4kg, a teraz mała ciągle większa niż Anielka w tych samych tyg z usg. lekarz mówił, że usg pod koniec koniecznie, ale nie przekreśla to sn
Xena86 lubi tę wiadomość
-
kayama wrote:Oo to mnie przebiłas. Moja teraz 1300. Też z tych dużych.
U mnie niecałe 1300. Widziałam.ze bliżej górnej granicy normy, tylko czy to już ostatecznie oznacza że dziecko będzie miało ponad 4kg czy bywa że waga trochę "zwolni"? -
waga malucha raczej przyspiesza po 30/32tc
wszystko zalezy od przeplywow w lozysku, tlenu i skladnikow pokarmowych
za mna byla kobieta co 2gie dziecko rodzila 4200 sn z nacieciem i mowila ze bylo dosc ciezko ze obilczali 4kg na usg
ja jestem szeroka w bioderkach i 3750 druga corke pchnelam fizjologicznie
teraz jest smiesznie bo druga co byla 500g ciezsza jest drobnej budowy i chucherko a pierwsza z 3240 jest grubszej kosci
mala zjada czasem wiecej niz starsza -
Za to zbankrutujemy przez warzywa i owoce 😂 nigdy tak zdrowo nie jadłam! Co chwilę truskawki, kalarepa, groszek, grejpfruty, czereśnie, borówki, szparagi itd itd 😉 żadnych słodyczy nie jem, chipsów (które uwielbiałam) też nie, piję tylko wodę... Więc nie wiem skąd te 8 kg 😁
Frida91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej! Ja dziś też po badaniach i mały waży 1584 g. Więc ok 55 centyla. Jest większy o 100 g. Od pierworodnego w tym czasie.
Ja niestety na dzieci tracę dużo...ech wiem że nie powinnam ale mimo że po pierwszym mam multum to kupuje też nowe dla drugiego. Bo tak sobie myślę, że chce ich równo traktować. Choć zdaje sobie sprawę że jest mały nawet tego nie będzie rozumieć.
Ola najważniejsze, że wszystko dobrze z maluszkiem. A Ty masz też zdiagnozowano cc?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2019, 18:16
Ania95, Niebieska Gwiazda, Pierniczkowa, Limerikowo, Domi_tur, OlaWi, Chimera, DrzewkoPomarańczowe, Sylvka, baileys, Smerfelinka, Bobby29 lubią tę wiadomość
-
MartaMartaMarta wrote:U mnie niecałe 1300. Widziałam.ze bliżej górnej granicy normy, tylko czy to już ostatecznie oznacza że dziecko będzie miało ponad 4kg czy bywa że waga trochę "zwolni"?
Mi też lekarz powiedział że raczej przyspieszy niż zwolniCo ciekawe to chyba niekoniecznie znaczy że po urodzeniu będzie szybko rosło. Mój siostrzeniec urodził się 3900 a od 1 klasy jest wśród najmniejszych w klasie i ciągle straszna chudzina, teraz już ma 11 lat.
-
Misi@ wrote:Hej! Ja dziś też po badaniach i mały waży 1584 g. Więc ok 55 centyla. Jest większy o 100 g. Od pierworodnego w tym czasie.
Ja niestety na dzieci tracę dużo...ech wiem że nie powinnam ale mimo że po pierwszym mam multum to kupuje też nowe dla drugiego. Bo tak sobie myślę, że chce ich równo traktować. Choć zdaje sobie sprawę że jest mały nawet tego nie będzie rozumieć.
Ola najważniejsze, że wszystko dobrze z maluszkiem. A Ty masz też zdiagnozowano cc?
Mój gin od początku mówi z nie widzi u mnie sn, ale w sumie nie wiem dlaczego. Ciśnienie mi trochę skacze, ale nie wiem czy to ma takie znaczenie. Jak dzidziuś będzie duży to pewnie i tak będę miała cesarkę.. ach -
OlaWi wrote:Mój gin od początku mówi z nie widzi u mnie sn, ale w sumie nie wiem dlaczego. Ciśnienie mi trochę skacze, ale nie wiem czy to ma takie znaczenie. Jak dzidziuś będzie duży to pewnie i tak będę miała cesarkę.. ach
A dostałas skierowanie na cesarke? Mój prywatny też nie widzi sn ale skierowania nie chciał wypisać i trochę mnie to martwi. Twierdzi ze niepotrzebne. Tam gdzie chce rodzić on pracuje ale sa kwalifikacje do cc i muszę się dowiedzieć czy muszę przyjść ze skierowaniem i kiedy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2019, 18:45
OlaWi lubi tę wiadomość
-
kayama wrote:A dostałas skierowanie na cesarke? Mój prywatny też nie widzi sn ale skierowania nie chciał wypisać i trochę mnie to martwi. Twierdzi ze niepotrzebne. Tam gdzie chce rodzić on pracuje ale sa kwalifikacje do cc i muszę się dowiedzieć czy muszę przyjść ze skierowaniem i kiedy.
To jesteśmy w tej samej sytuacji.. -
Niebieska Gwiazda wrote:Hmm...Niedawno chciałyśmy by maluchy ważyły 600g,potem 1kg,bo to taka bezpieczna waga.A teraz zaczynają się problemy ze zbyt dużą wagą.Jutro mam usg 3trym.i zastanawiam się co usłyszę.
No dokładniemój w 28+6 ważył 1430g i się zastanawiam czy to dużo, bo też bym nie chciała giganta rodzić 😁
OlaWi lubi tę wiadomość
-
kayama wrote:Mi też lekarz powiedział że raczej przyspieszy niż zwolni
Co ciekawe to chyba niekoniecznie znaczy że po urodzeniu będzie szybko rosło. Mój siostrzeniec urodził się 3900 a od 1 klasy jest wśród najmniejszych w klasie i ciągle straszna chudzina, teraz już ma 11 lat.
U mnie cukrzyca ciążowa na insulinie i póki co jestem trochę przestraszona tym faktem. Więc mnie nie pocieszyłyście
-
OlaWi wrote:Moja granica naturalnego porodu to jest 3,5 kg, nie chciałabym rodzić naturalnie większego dziecka. Nie chcę być porozrywana. Miało być takie maleństwo 😔 to te rzeczy 56 mogę już wystawić na olx ☹️
ale rodzenie Anieli nie było jakoś ciężkie, nie porozrywało mnie, fakt nacięli mnie troszke ale często to robią, poród szybki. nie ma reguły niestety
siostra rodziła 2700 i męczyła się dobe, używali aż próżnociągu ;/
Sylvka lubi tę wiadomość
-
Mój na ostatnim genetycznym ważył niecałe 1300 i lekarka wyliczyła że do porodu powinien osiągnąć między 3 a 3,5 kg to nie wiem czy to jakoś dużo? Bo wywnioskowałam, że raczej nie jest i nie będzie jakiś duży...
Też chciałabym uniknąć giganta 😂 ale nie wiem jak to będzie przy cukrzycy i wilczym apetycie ostatnio 😂OlaWi lubi tę wiadomość
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]