WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaWi wrote:
    Po wizycie. Przepływy dobre. Mały jest ogromny, jestem zdruzgotana, waży 2 kg +/- 300g. Załamka. Nie ma szans na naturalny poród nie widzę tego ..
    kochana zrób usg około 36-38 tc potwierdzić wagę :) moje dziewczyny obie też duże, Anielka przy porodzie 4kg, a teraz mała ciągle większa niż Anielka w tych samych tyg z usg. lekarz mówił, że usg pod koniec koniecznie, ale nie przekreśla to sn

Xena86 lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja granica naturalnego porodu to jest 3,5 kg, nie chciałabym rodzić naturalnie większego dziecka. Nie chcę być porozrywana. Miało być takie maleństwo 😔 to te rzeczy 56 mogę już wystawić na olx ☹️

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • MartaMartaMarta Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2019, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Oo to mnie przebiłas. Moja teraz 1300. Też z tych dużych.

U mnie niecałe 1300. Widziałam.ze bliżej górnej granicy normy, tylko czy to już ostatecznie oznacza że dziecko będzie miało ponad 4kg czy bywa że waga trochę "zwolni"?

Starania ponad 2 lata
    30 lat, AMH 0,88, V Leiden +, NK 15%
    ivf sierpień :( crio wrzesień :( grudzień :)
    w4sqs65gto9pmrq3.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    waga malucha raczej przyspiesza po 30/32tc
    wszystko zalezy od przeplywow w lozysku, tlenu i skladnikow pokarmowych

za mna byla kobieta co 2gie dziecko rodzila 4200 sn z nacieciem i mowila ze bylo dosc ciezko ze obilczali 4kg na usg

ja jestem szeroka w bioderkach i 3750 druga corke pchnelam fizjologicznie

teraz jest smiesznie bo druga co byla 500g ciezsza jest drobnej budowy i chucherko a pierwsza z 3240 jest grubszej kosci
    mala zjada czasem wiecej niz starsza

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My do tej pory wydaliśmy może 100 zł na małego 😂 ale to dlatego, że bardzo dużo rzeczy dostaliśmy od rodziny. Jak liczę to czekają nas jeszcze wydatki na około 2500 zł :)

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za to zbankrutujemy przez warzywa i owoce 😂 nigdy tak zdrowo nie jadłam! Co chwilę truskawki, kalarepa, groszek, grejpfruty, czereśnie, borówki, szparagi itd itd 😉 żadnych słodyczy nie jem, chipsów (które uwielbiałam) też nie, piję tylko wodę... Więc nie wiem skąd te 8 kg 😁

Frida91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2019, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Ja dziś też po badaniach i mały waży 1584 g. Więc ok 55 centyla. Jest większy o 100 g. Od pierworodnego w tym czasie.
    Ja niestety na dzieci tracę dużo...ech wiem że nie powinnam ale mimo że po pierwszym mam multum to kupuje też nowe dla drugiego. Bo tak sobie myślę, że chce ich równo traktować. Choć zdaje sobie sprawę że jest mały nawet tego nie będzie rozumieć.
    Ola najważniejsze, że wszystko dobrze z maluszkiem. A Ty masz też zdiagnozowano cc?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2019, 18:16

Ania95, Niebieska Gwiazda, Pierniczkowa, Limerikowo, Domi_tur, OlaWi, Chimera, DrzewkoPomarańczowe, Sylvka, baileys, Smerfelinka, Bobby29 lubią tę wiadomość

• kayama Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaMartaMarta wrote:
    U mnie niecałe 1300. Widziałam.ze bliżej górnej granicy normy, tylko czy to już ostatecznie oznacza że dziecko będzie miało ponad 4kg czy bywa że waga trochę "zwolni"?

Mi też lekarz powiedział że raczej przyspieszy niż zwolni ;) Co ciekawe to chyba niekoniecznie znaczy że po urodzeniu będzie szybko rosło. Mój siostrzeniec urodził się 3900 a od 1 klasy jest wśród najmniejszych w klasie i ciągle straszna chudzina, teraz już ma 11 lat.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Hej! Ja dziś też po badaniach i mały waży 1584 g. Więc ok 55 centyla. Jest większy o 100 g. Od pierworodnego w tym czasie.
    Ja niestety na dzieci tracę dużo...ech wiem że nie powinnam ale mimo że po pierwszym mam multum to kupuje też nowe dla drugiego. Bo tak sobie myślę, że chce ich równo traktować. Choć zdaje sobie sprawę że jest mały nawet tego nie będzie rozumieć.
    Ola najważniejsze, że wszystko dobrze z maluszkiem. A Ty masz też zdiagnozowano cc?

Mój gin od początku mówi z nie widzi u mnie sn, ale w sumie nie wiem dlaczego. Ciśnienie mi trochę skacze, ale nie wiem czy to ma takie znaczenie. Jak dzidziuś będzie duży to pewnie i tak będę miała cesarkę.. ach

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaWi wrote:
    Mój gin od początku mówi z nie widzi u mnie sn, ale w sumie nie wiem dlaczego. Ciśnienie mi trochę skacze, ale nie wiem czy to ma takie znaczenie. Jak dzidziuś będzie duży to pewnie i tak będę miała cesarkę.. ach

A dostałas skierowanie na cesarke? Mój prywatny też nie widzi sn ale skierowania nie chciał wypisać i trochę mnie to martwi. Twierdzi ze niepotrzebne. Tam gdzie chce rodzić on pracuje ale sa kwalifikacje do cc i muszę się dowiedzieć czy muszę przyjść ze skierowaniem i kiedy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2019, 18:45

OlaWi lubi tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    A dostałas skierowanie na cesarke? Mój prywatny też nie widzi sn ale skierowania nie chciał wypisać i trochę mnie to martwi. Twierdzi ze niepotrzebne. Tam gdzie chce rodzić on pracuje ale sa kwalifikacje do cc i muszę się dowiedzieć czy muszę przyjść ze skierowaniem i kiedy.

To jesteśmy w tej samej sytuacji..

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A słuchajcie czy można przejść kwalifikacje w 2 różnych szpitalach? Bo mój gin pracuje w 2 i nie wiadomo gdzie trafię.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm...Niedawno chciałyśmy by maluchy ważyły 600g,potem 1kg,bo to taka bezpieczna waga.A teraz zaczynają się problemy ze zbyt dużą wagą.Jutro mam usg 3trym.i zastanawiam się co usłyszę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2019, 19:25

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    Hmm...Niedawno chciałyśmy by maluchy ważyły 600g,potem 1kg,bo to taka bezpieczna waga.A teraz zaczynają się problemy ze zbyt dużą wagą.Jutro mam usg 3trym.i zastanawiam się co usłyszę.

No dokładnie :) mój w 28+6 ważył 1430g i się zastanawiam czy to dużo, bo też bym nie chciała giganta rodzić 😁

OlaWi lubi tę wiadomość

• MartaMartaMarta Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2019, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Mi też lekarz powiedział że raczej przyspieszy niż zwolni ;) Co ciekawe to chyba niekoniecznie znaczy że po urodzeniu będzie szybko rosło. Mój siostrzeniec urodził się 3900 a od 1 klasy jest wśród najmniejszych w klasie i ciągle straszna chudzina, teraz już ma 11 lat.

U mnie cukrzyca ciążowa na insulinie i póki co jestem trochę przestraszona tym faktem. Więc mnie nie pocieszyłyście :P

Starania ponad 2 lata
    30 lat, AMH 0,88, V Leiden +, NK 15%
    ivf sierpień :( crio wrzesień :( grudzień :)
    w4sqs65gto9pmrq3.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaWi wrote:
    Moja granica naturalnego porodu to jest 3,5 kg, nie chciałabym rodzić naturalnie większego dziecka. Nie chcę być porozrywana. Miało być takie maleństwo 😔 to te rzeczy 56 mogę już wystawić na olx ☹️
    powiem ci, że nie mam porównania z mniejszym dzieckiem :) ale rodzenie Anieli nie było jakoś ciężkie, nie porozrywało mnie, fakt nacięli mnie troszke ale często to robią, poród szybki. nie ma reguły niestety :) siostra rodziła 2700 i męczyła się dobe, używali aż próżnociągu ;/

Sylvka lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei się martwilam że moja córcia za mała. Widzę że wszystkie wasze dzieciaczki są większe... Następna wizyta 11 czerwca,ciekawe ile przybierze do tego czasu.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym chciała, tak do 4200 rodzić, zobaczymy ile będzie miała w 38 tc. i kiedy zacznie się poród... Anielka jest z 41 tc, także po cichu liczę ze młodsza wyjdzie chociaż z tydzień wcześniej

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój na ostatnim genetycznym ważył niecałe 1300 i lekarka wyliczyła że do porodu powinien osiągnąć między 3 a 3,5 kg to nie wiem czy to jakoś dużo? Bo wywnioskowałam, że raczej nie jest i nie będzie jakiś duży...
    Też chciałabym uniknąć giganta 😂 ale nie wiem jak to będzie przy cukrzycy i wilczym apetycie ostatnio 😂

OlaWi lubi tę wiadomość

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvka, a kiedy to usg miałaś? Waga od 3 do 3,5 kg jest super. Chciałabym, żeby mój synek się zmieścił w tym przedziale 😛

OlaWi lubi tę wiadomość

‹‹ 725 726 727 728 729 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ