WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • kayama Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    Dziewczyny macie już urządzone pokoiki/kąciki Maluszków ? Jestem ciekawa jak się urządzacie :) ja mam urządzanie zaplanowane dopiero na lipiec, ale już prawie wszystko wymyślone :)

U nas tez w sypialni. Robimy malowanie i wymiane grzejnika na bardziej płaski bo jak policzyłam to brakuje 5 cm na łózeczko! Ale sypialnie troche urzadzamy pod dzecko bo kiedys mu oddamy na własny pokoik. Dlatego wymieniam lampe, dokupuje kinkiet, dywanik dzieciecy, naklejke nad łózeczko, zasłonki, jakies obrazki. Wiekszosc rzeczy mam juz kupione, malowanie w czerwcu.

Kalija lubi tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary Magdalena wrote:
    Ola, a byłaś dziś na tym spotkaniu w Mince?
    Doskonale Cię rozumiem. Miałam dokładnie taki sam kryzys w pierwszej ciąży. Będzie dobrze, zobaczysz wszystko się samo ułoży.

Jutro jest chyba.. chyba, że z wrażenia przegapiłam.

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Może nie będzie tak źle? Może niedługo przystopuje trochę z wagą, albo ta waga jest spowodowana złym pomiarem :P a Ty i mąż ile ważyliście? Ja 3500, a mój mąż 3400, więc oby Mikołaj poszedł w nasze ślady ;)

heheja ważyłam 2100 :P to w sumie musiałabym już urodzić. a mój małż 3600 albo 3800 nie pamiętam dokładnie.

Ania95 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My będziemy urządzać pokoik , ale na początku łóżeczko będzie stało u nas w sypialni (chyba że kupię dostawkę, ale wątpię). W sypialni nie planuję żadnych dodatkowych dekoracji z myślą o dziecku.

dqprgu1royghdo7j.png
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny korzystające z lux medu, czy któraś była na 3 prenatalnych może? Robią zdjęcia?

Mó gin zrobi mi przepływy, ale nie robi zdjęć a bardzo chciałabym mieć zdjęcie chociaż buzi dzidziusia. Myślę, żeby 1 raz pojechać na lux med :P nie uśmiecha mi się dać 400 zł z powodu zdjęcia prywatnie w innym gabinecie. Nie chodziłam na lux med bo mam trochę daleko do placówki, ale ten jeden raz to bym się poświęciła..

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:
    Larissa, trzymam kciuki!

Ja ze sterylizatora nie korzystałam, wolałam przelewać wrzątkiem. Ale mam sterylizator od bratowej po jej dzieciach (tez nie używała 😁).
    Podgrzewacz kupiłam z Canpolu, ale nam się nie sprawdził. I tak zawsze jakaś ta temperatura nie taka jak trzeba wychodziła. Lepiej się sprawdzał wrzątek w miseczce 😁. Babcine metody rulez 😁

U nas dokladnie tak samo. Wrzątek i jeszcze raz wrzatek na wszystko :D

DrzewkoPomarańczowe lubi tę wiadomość

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas meble i łóżeczko już skręcone. Na zawieszenie czeka lampka chmurka i półka chmurka. Zasłonki mam upatrzone na allegro. Fotel przeniesiemy z salonu, przewijak dostaniemy po siostrzencu, jeszcze musimy kupić materacyk i chyba będzie. Poszło sprawniej niż myślałam :)

Kalija, Domi_tur lubią tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jak poparzylam raz palucha wyparzajac smoczka to od wrzatku trzymam sie z daleka
    pamietam jak pomagalam mamie z wygotowaniem butli w garze wylozonym pielucha (podobno wtedy butle nie pekaly i nie tlukly sie taka metoda)
    miedzy mna a moja sipstra przyrodnia jest 10l roznicy a ma juz 2jke dzieci tez ;-)

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ania95 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaWi wrote:
    heheja ważyłam 2100 :P to w sumie musiałabym już urodzić. a mój małż 3600 albo 3800 nie pamiętam dokładnie.

To myślę, że Twój synek będzie ważył jak tatuś 😀

• Mary Magdalena Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaWi wrote:
    Jutro jest chyba.. chyba, że z wrażenia przegapiłam.
    Rzeczywiście jutro. Zawsze było w poniedziałki i stąd mój błąd. Daj znać, jak było.

tb73vut14i57zd3c.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaWi, ja w Luxmedzie na te 3 najważniejsze usg brałam podzlecenie do prywatnej kliniki. Każda placówka ma podpisaną umowę z innymi miejscami na wypadek gdyby nie mieli odpowiednich terminów. Wystarczy w recepcji zapytać czy mogą wydrukować skierowanie i z kim maja podpisane umowy :)
    Dopłacałam w klinice teraz tylko 50zł za zdjęcia 3d :)
    Choć jak zadzwonisz do swojej placówki to powinni powiedzieć czy mają sprzęt z opcją 3d:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2019, 22:32

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielonooka7 wrote:
    Jak juz sie pomierzylam i chcialam zaryzykowac to nie moge kupic :/ Moge wybrac rozmiar a koloru nie moge przez co jak klikam na ,, kup teraz '' to pisze, zebym wybrala kolor. Juz sama nie wiem czy przez zmeczenie ja tego nie ogarniam czy cos nie tak na stronie tam jest.

Edit: to jednak mój komputer zawiódł 😂 na telefonie wszystko w porządku

I jaki zamówiłaś ?:) jakie Ci wyszły wymiary jeśli można zapytać ;)

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Kazio jest w 82 percentylu, ale mnie to akurat uspokaja, zwłaszcza w kontekście przedwczesnego porodu.

Ja psychicznie ostatnio tez niedomagam. Mam wrażenie, ze wszystko mnie przerasta.

Podliczyłam wydatki wyprawkowe i wyszło mi, ze wydamy łącznie z kosztami prowadzenia ciąży, witamin, położnej itp. ok 9 tys zł. Jakiś kosmos, a wydawało mi się, ze wszystko mam po synku. Przy pierwszej ciąży nie robiłam takiej kalkulacji. I dobrze bo bym chyba zeszła 😁

Ja żadnego kącika dla Kazika nie szykuje, będzie miał po prostu dostawkę u nas w sypialni .
    Ostatnio stolarz nas wystawił i chyba nie zrobimy zabudowy, wiec muszę jakoś przemyśleć przechowywanie Kazikowyvh rzeczy. Pewnie jakaś komodę trzeba kupić.

aadd84dc14.png[/url]
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 genetyczne miałam w 29+1 (10 dni temu). Zapłaciłam 230 zdj 3D bez szału, moja gin zrobiła mi zdecydowanje lepsze... nic nowego się nie dowiedzialam. Jedynie co to ulżyło mi, że nadal wszystko dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2019, 23:20

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Bobby29 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Ja z kolei się martwilam że moja córcia za mała. Widzę że wszystkie wasze dzieciaczki są większe... Następna wizyta 11 czerwca,ciekawe ile przybierze do tego czasu.

Frida moja też z mniejszych. Ja wizytuje w czwartek - jestem ciekawa ile przybrała...

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • MartaMartaMarta Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2019, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaką nianie elektroniczną polecacie? Z tych zwykłych, bez monitora. Wstępnie myślę o lionelo z allegro za 99zl, ale nie wiem czy nie lepiej wziąć jakaś porzadniejszą

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2019, 23:35

Starania ponad 2 lata
    30 lat, AMH 0,88, V Leiden +, NK 15%
    ivf sierpień :( crio wrzesień :( grudzień :)
    w4sqs65gto9pmrq3.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    Frida moja też z mniejszych. Ja wizytuje w czwartek - jestem ciekawa ile przybrała...
    O,to daj znać :) Moja w 28+0 miała ok.1kg bez kilku gramów. Niby mieści się w normie ale chyba ok.5 czy 10 centyla. Szacowana waga przy porodzie wychodzi mi poniżej 3kg.
    Co ciekawe ja ważyłam 4200g :P

OlaWi, Bobby29 lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    O,to daj znać :) Moja w 28+0 miała ok.1kg bez kilku gramów. Niby mieści się w normie ale chyba ok.5 czy 10 centyla. Szacowana waga przy porodzie wychodzi mi poniżej 3kg.
    Co ciekawe ja ważyłam 4200g :P

Ojej, to rzeczywiście drobinka 😊

Frida91 lubi tę wiadomość

• Anhydra Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny. Ja nadal w dwupaku, choć ostatnimi czasy działo się u mnie nie najlepiej. Nie chciałam Was martwić, więc zrobiłam sobie przerwę od forum. Potrzebowałam tego. W skrócie- co jakiś czas mam nawrót skurczów (ostatnie apogeum w weekend), tak więc ponownie leżałam pod kroplówką z magnezem. Dostałam też kolejną dawkę sterydów na rozwój płuc dziecka, bo poprzednia (podana w 24tc) już nie chroniła Małego.... Tak więc walczę o każdy tydzień. Nie ukrywam, że przerasta mnie to na tyle, ten ciągły stres, nie wspomne już,że niedługo w szpitalu mija mi 8 tydzien pobytu...i tyle tez czasu nie bylam w ogole na dworze...że zdecydowałam się nawet ostatnio na rozmowę z psychologiem. Ciesze sie, że u Was wszystko ok, niemniej jednak nie bede ukrywać, że nie potrafie sie ostatnio odnaleźć w atmosferze tutejszych wyprawkowo-pozytywnych rozmów. Dla mnie ten czas jest zupełnie inny. Stres i odliczanie do końca. Nie śmigam po wyprzedażach w Lidlu, nie chodzę do szkoly rodzenia, nie jeżdżę na wycieczki...dla mnie ustanie obecnie pod prysznicem przez 10 min bez zwrotów glowy to nie lada wyczyn. Mam nadzieję, że nie czujecie się porzucone i bardzo Was przepraszam za brak odzewu.... ale póki co mam nieco bałaganu emocjonalnego w głowie i potrzebuje czasu aby wszystko sobie w niej poukładać.... Dokończyć wyprawkę.... I przygotować psychicznie na prawdopodobną ewentualność narodzin wczesniaka 😢.

P.S. Nie chciałam tego robić, ale jednak muszę odniesc się do poruszanaj ostatnio kwestii odnośnie "nadużywania" przez lekarzy zastrzyków ze sterydów u kobiet w ciaży, która nie ukrywam, nieco mnie wzburzyła. Po pierwsze sterydy stosowane przy ryzyku porodu przedwczesnego nie są tym samym co obecne w maści na atopie i inne mniej poważne zmiany skórne. To substancje ratujace życie! poza stymulacja rozwoju płuc zmniejszają też ryzyko rozwoju martwiczego zapalenia jelit u Maluchówc i zaburzeń układu nerwowego...tutaj zawsze korzysc musi przewyższac potencjalne ryzyko...tak więc zalecam trochę rozwagi w osądach, zwłaszcza wśród osób które nigdy z ryzykiem urodzenia skrajnego wcześniaka sie nie zmagały.

Dziękuję Wam wszystkim za zainteresowanie❤. Trzymajcie się Dziewczyny 😘

OlaWi, emi2016, Applejoy, Misi@ lubią tę wiadomość

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2019, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra, super że się odzywasz, super że nadal w dwupaku!:)

Nie będę mówić, że domyślam się, jak Ci jest trudno, bo tylko osoba będąca w podobnej sytuacji jest w stanie to zrozumieć. Ale jakkolwiek ciężkie było te 8 tygodni, bardzo popchnęło Ciebie (Was) do przodu, masz już 32 tc, bardzo dużo osiągnęłaś, możesz być z siebie dumna, że wytrzymałaś i psychicznie i fizycznie. Każdy kolejny dzień - mimo że z Twojej perspektywy jest walką - dla osoby z boku jest imponujący. Ja się uważam za twardą, a nie wiem czy bym wytrzymała tyle leżenia i nerwówki. Do walki też trzeba mieć charakter i Ty go masz!:) Jestem przekonana, że dotrwacie z Synkiem do bezpiecznego finału :)

Anhydra, Limerikowo, Bobby29 lubią tę wiadomość

‹‹ 727 728 729 730 731 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ