X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • kayama Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa wrote:
    Ja zamówiłam miliony rzeczy na alli wkleje linki może się wam coś spodoba.

1. Termometr

42,12 zł
    https://s.click.aliexpress.com/e/cgxKyWRA

2.śpiworek

30,88 zł
    https://s.click.aliexpress.com/e/byrmyBcG

3.śliniaki

17,15 zł 3 sztuki
    https://s.click.aliexpress.com/e/3a9XdpO

4.kocyk

44,93 zł
    https://s.click.aliexpress.com/e/MkgeLyU

5.opaski

1,84 zł
    https://s.click.aliexpress.com/e/blMCmm8u

6. Kokon na jesień
    50,02 zł
    https://s.click.aliexpress.com/e/c1y5sbmY

Chyba zamówie kocyk i śpiworek :)

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamówiłam jeszcze pilniczek do paznokci, jest tak delikatny że wolę go używać na początku zamiast nożyczek. Jakoś przerażają mnie te małe paznokcie :D z rzeczy dla mnie czekam na klapki za szalone 12 zł :D i naklejki do pokoju małej w pl zapłaciłabym jak za zboże przeliczając tą samą ilość.

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• emi2016 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary Magdalena wrote:
    Dziewczyny, jestem sobą załamana:( Ta ciąża mi całkiem na mózg siadla. Właśnie chciałam upewnić się co do mojej wizyty i okazało się, że miałam ja wczoraj. Dziś gabinet nieczynny, jutro wyjeżdżamy nad morze, a L4 mam do dzisiaj. Nie wiem, co mam robić :(

Lekarz rodzinny też może Ci wystawić zwolnienie - tyko idź koniecznie dzisiaj !

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2019, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    U mnie nie da się już nie zauważyć ciąży ;) Brzuchol mi urósł w ciągu 3 tygodni. Ostatni tydzień przytyłam pół kg. Także tego.
    W końcu ludzie widzą i.ustępują mi w sklepie, nareszcie ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b25deb284d49.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ee9ba5d15d8f.jpg

Dziś po wizycie dzidzia ma 1300 g. Wszystko ok, szyjka długa i zamknięta. Dr prywatny z kolei nie widzi wskazań do leżenia. Na napięcie brzucha Cordafen ale nie ma tego w aptekach, czekam na info od dr bo ktoś ma załatwić. Obiecuje mi cesarke, i coś nie wierzy że dotrwam dłużej niż 35 tydzień, ze względu na pozna ciaze wysokiego ryzyka. Mam jakby co do niego dzwonić i on mi zrobi abym się nie martwiła. No nie wiem, najlepiej to mieć skierowanie i być wpisanym w grafik. Jeszcze go pomecze. Na razie mala nóżkami w dół :)

Kurczę, to ja myślałam, że moja jest spora, bo na tym samym etapie podchodzi pod 1100 g, a Twoja aż 1300 g :-) Super!

W Poznaniu dziś taka piękna pogoda, a ja jestem uziemiona przy kompie, muszę nadrabiać różne zaległości, księgowość itd. ... Pluję sobie w brodę w takich momentach, że przed ciążą nie zatrudniłam się gdzieś na etat, miałabym wszystko gdzieś na zwolnieniu. Ale rozmawiałam właśnie z kumpelą, która złamała palec u nogi wstając z łóżka, to jest dopiero masakra :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2019, 14:04

• Mary Magdalena Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok. Załatwiłem to L4 u rodzinnego. Tylko jestem na siebie zła, bo następna wizyta za dwa tygodnie, czyli w sumie 6 tygodni nie będę miała podglądu na maluszka :(

OlaWi lubi tę wiadomość

tb73vut14i57zd3c.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi2016 wrote:
    Lekarz rodzinny też może Ci wystawić zwolnienie - tyko idź koniecznie dzisiaj !
    wlaśnie mi z Anielką wystawiła raz rodzinna:)

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • menka2 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas dzisiaj byle przetrwać do 18 jak mąż wróci z pracy ... od 23 w nocy u nas rotawirus u córki :/ nawet łagodnie przechodzi ale jednak przez ból brzucha i biegunke poszła spać po przebudzeniu o 11 dopiero o ... 6:30 i spałyśmy aż do 8:30 - więc wyobrażacie sobie jak się czuje i wyglądam.

z plusów taki, że ładnie się bawi a ja robię mnóstwo rzeczy rzeczy tylko nie zasąć :D nawet ciasto drożdzowe robi się w piekarniku ;P

co do relacji teściow itp to mąż zadzwonił dzisiaj z samego rana do swoich aby przyszli do południa żebym mogła się przespać - mieszkają na osiedlu obok - 10 minut na piechote, oboje emeryci, młodzi ludzie - no i niestety nie mogą przyjść mnie odciążyć bo tyyyyle zajęć dzisiaj mają - trzeba posprzątać, iść na zakupy i do kosmetyczki ... także tyle w temacie :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2019, 15:43

4c3tvfxm6n339zea.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    lidlowa rozmiarówka jest nadal dla mnie zagadka ;p w bluzkach na 2-4 lata (ale rozbieżność hehe lupilu) chodzi moja 5.5 letnia siostrzenica :) a Anielka wciska się spokojnie w 80 lupilu a nosi normalnie 92-98

Tak, ja sie skusilam kiedys na majteczki, niby 86/92... Ostatnio przymierzylam corce 2,5 roku i ... Chyba będzie w nich chodzila dopiero za 2 lata :D

3jgx3e3kie55f15r.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvka wrote:
    Iga najprawdopodobniej dostaniesz insulinę na noc, cukry na czczo są zmorą chyba każdej kobiety z cc 😱 u mnie też zaczynają się szaleństwa, mimo że zwiększyłam jednostkę do 11 to i tak dziś miałam 91.... z dietą ciężko jest wycyrklować w cukier poniżej 90 rano :( w dzień idzie to łatwiej, chociaż mi zaczęły się ostatnio szaleństwa :(

Twierdzisz, ze po przebytej cc zwieksza sie ryzyko cukrzycy? Bo generalnie u mnie wyniki idealne poki co!
    Z tym, ze ja juz od pewnego czasu jem 2 kolacje ok. 22, ale po prostu dlatego, ze jestem lekko glodna, a na glodniaka nie zasne :D chociaz u mnie ten posilek ostatni to raczej średnio dietetyczny, zwykle mam ochoto na mleko i płatki :P
    Polecam Wam te z Lubelli kukurydziane i z kakaem, odkrycie mojego meza :D nie sa dosladzane jak większość tego typu produktów i ogólnie sklad w miare ok! Co śmieszne zwykle tego nie jem, a to juz druga ciaza kiedy ciagnie mnie na platki z mlekiem :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2019, 16:28

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki co byście wzięły w celu robienia za nianię elektroniczną? Pomóżcie pls mi zdecydować! Wybieram między kamerka a ta faktyczną niania. Plus kamerki jest taki że apka w telefonie i nie trzeba osobnego urządzenia do podglądu, a później może służyć jako monitoring na przykład. Na plus niani przemawia chyba łatwość i intuicyjność obsługi. Obydwa urządzenia według opisu mają 2-way voice transfer na czym mi zależy. Poza tym niespecjalnie widzę różnicę poza wygladem, może wy mi na coś zwrócicie uwagę! Proszę proszę! (Ostatnio w ogóle nie mogę podjąć decyzji, wczoraj pytałam mojego który kolor poduszki do spania mam wybrać :/ Też tak macie?

Niania:
    145,32 zł 24%OFF | VB601 2.4Ghz Video Baby Monitors Wireless 2.0 Inch LCD Screen 2 Way Talk IR Night Vision Temperature Security Camera 8 Lullabies
    https://s.click.aliexpress.com/e/v9UhnXa

Kamerka:
    76,83 zł 60%OFF | SANNCE Home Security IP Camera Wi-Fi Wireless Mini Network Camera Surveillance Wifi 720P Night Vision CCTV Camera Baby Monitor
    https://s.click.aliexpress.com/e/bsnJSDhe

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak czytam co wczoraj pisałyście i tu raczej mój mąż powinien się wypowiedzieć i na mnie ponarzekać ;) Nawet przed ciążą tylko on sprzątał mieszkanie i zmywał. Ja zrobiłam się już na tyle bezczelna, że tylko wkładam brudne naczynia do zlewu i potrafię mu wyjechać z tekstem, że gdzieś w rogu jest kurz. Moja mama zaczęła już mu mówić żeby się nie dawał :D Ale obiecuję poprawę na macierzyńskim. Będę siedzieć w domu, robić zakupy i gotować obiady

Krzyś jest z nami od 15.08.2019
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka89 wrote:
    Twierdzisz, ze po przebytej cc zwieksza sie ryzyko cukrzycy? Bo generalnie u mnie wyniki idealne poki co!
    Z tym, ze ja juz od pewnego czasu jem 2 kolacje ok. 22, ale po prostu dlatego, ze jestem lekko glodna, a na glodniaka nie zasne :D chociaz u mnie ten posilek ostatni to raczej średnio dietetyczny, zwykle mam ochoto na mleko i płatki :P
    Polecam Wam te z Lubelli kukurydziane i z kakaem, odkrycie mojego meza :D nie sa dosladzane jak większość tego typu produktów i ogólnie sklad w miare ok! Co śmieszne zwykle tego nie jem, a to juz druga ciaza kiedy ciagnie mnie na platki z mlekiem :D

Nie, ja nic nie twierdzę pozatym że ja mam teraz jakąś masakrę :( cukry na czczo są chyba najgorsze do uregulowania dietą. Mnie ratuje tylko insulina w tym momencie. Zazdroszczę, że u Ciebie tak to ładnie idzie... na początku mogłam sobie na więcej pozwolić. Z tymi płatkami może spróbuje 🤔 choć ostatnio nawet owsianka na II śniadanie mi podnosi, czego nie było ech.. a jakie mleko dajesz do tych płatków?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2019, 17:13

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    menka2 wrote:
    u nas dzisiaj byle przetrwać do 18 jak mąż wróci z pracy ... od 23 w nocy u nas rotawirus u córki :/ nawet łagodnie przechodzi ale jednak przez ból brzucha i biegunke poszła spać po przebudzeniu o 11 dopiero o ... 6:30 i spałyśmy aż do 8:30 - więc wyobrażacie sobie jak się czuje i wyglądam.

z plusów taki, że ładnie się bawi a ja robię mnóstwo rzeczy rzeczy tylko nie zasąć :D nawet ciasto drożdzowe robi się w piekarniku ;P

co do relacji teściow itp to mąż zadzwonił dzisiaj z samego rana do swoich aby przyszli do południa żebym mogła się przespać - mieszkają na osiedlu obok - 10 minut na piechote, oboje emeryci, młodzi ludzie - no i niestety nie mogą przyjść mnie odciążyć bo tyyyyle zajęć dzisiaj mają - trzeba posprzątać, iść na zakupy i do kosmetyczki ... także tyle w temacie :/
    czl nawet w ciazy moze liczyc tylko na siebie
    ja chyba bym wtedy naciskala by maz bral wolny dzien

czas zaplaty tesciom za pimoc tez przyjdzie.jak legna mlode emeryty z grypa to wtedy Wasza rodzina bedzie miec full spraw wlasnych ;-)

u nas sprawdzil sie dicoflor, elektrolity, herbatka i flipsy kukurydziane.najgorsze 3 dni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2019, 17:14

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka89 wrote:

Płatki z mlekiem 😍 pycha! Jem od prawie samego początku ciąży codziennie rano na śniadanie, bo nic innego mi nie wchodzi :D a czasem nawet wieczorem jeszcze jem :D haha mój Miki chyba potrzebuje, bo przed ciążą jak już mleko miałam kupić to tylko bez laktozy, a teraz biorę zwykłe i jest wszystko ok. A mąż się śmieje, że musimy kartonami kupować mleko, bo tak szybko schodzi :D co zakupy to na liście mleko :D

• kayama Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Płatki z mlekiem 😍 pycha! Jem od prawie samego początku ciąży codziennie rano na śniadanie, bo nic innego mi nie wchodzi :D a czasem nawet wieczorem jeszcze jem :D haha mój Miki chyba potrzebuje, bo przed ciążą jak już mleko miałam kupić to tylko bez laktozy, a teraz biorę zwykłe i jest wszystko ok. A mąż się śmieje, że musimy kartonami kupować mleko, bo tak szybko schodzi :D co zakupy to na liście mleko :D

O ja w ciąży mleko zimne z lodówki pije szklankami, przedtem w życiu tyko do kawy :) Muszę spróbować tych platkow.
    Z innej beczki dziewczyny polna sprawa!!! Czy ktoś ma jakąś rodzinę czy znajomości w Niemczech? Potrzebuje kupić Adalat, gin twierdzi że mi pomoże z tym napięciem brzucha ale u nas został wycofany. Produkowany jest u Niemców, to lek na nadciśnienie ale skutkiem ubocznym jest rozszerzenie naczyń, lepsze ukrwienie i rozluźnienie macicy. Receptę mi wystawi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2019, 18:36

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zajadam mleko z płatkami kukurydzianymi. 😁😁😁 Jak przed ciążą rzadko mi się zdarzało płatki, a jak już to z jogurtem, a mleko to tylko do kawy kropelkę, to teraz dziennie jadam.

plinka89 lubi tę wiadomość

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jeśli któraś chciałaby przeczytać dobrą i wartościową książkę pozytywnie przygotowującą do porodu naturalnego to bardzo polecam "Rodzić można łatwiej" :) czytam i zaczynam wierzyć, że może mi się to udać 😂

Bobby29, IGA.G, Chimera, Smerfelinka lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Dziewczyny, jeśli któraś chciałaby przeczytać dobrą i wartościową książkę pozytywnie przygotowującą do porodu naturalnego to bardzo polecam "Rodzić można łatwiej" :) czytam i zaczynam wierzyć, że może mi się to udać 😂
    ja jestem nastawiona bardzo pozytywnie, czego nie powiedziałabym przed pierwszy porodem ;p bałam się bardzo

Domi_tur lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wiecie ze sprawdzonego źródła lub może macie niedługo wizytę i moglybyście zapytać się swoich lekarzy, czy w ciąży można wykonywać drenaż limfatyczny? Zaczęły puchnąć mi nogi co oprócz niezbyt fajnego wyglądu jest też dość nieprzyjemne. Wypoczywanie z nogami do góry oczywiście pomaga ale ostatnio mam dość intensywne dni i jestem głównie w pionie, i wtedy jest już słabo. Ja wizytuje za tydzień w czwartek, i zapytam o dostępne opcje, ale może mi pomożecie wcześniej. Jeśli można to bym poszła na drenaż bo to jest dla mnie skuteczne (mam tendencję do puchnięcia nóg w lato, więc regularnie korzystam w tym okresie z takich usług gdy te objawy mi się nasilają, no ale teraz nie wiem). Na internetach piszą różnie.

Edit. Chyba dokopałam się do wiarygodnie wyglądających artykułów ze można. Ale jakbyście mialy sprawdzone info od lekarzy czy fizjoterapeutów żeby potwierdzić to będę wdzięczna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2019, 21:17

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvka wrote:
    Nie, ja nic nie twierdzę pozatym że ja mam teraz jakąś masakrę :( cukry na czczo są chyba najgorsze do uregulowania dietą. Mnie ratuje tylko insulina w tym momencie. Zazdroszczę, że u Ciebie tak to ładnie idzie... na początku mogłam sobie na więcej pozwolić. Z tymi płatkami może spróbuje 🤔 choć ostatnio nawet owsianka na II śniadanie mi podnosi, czego nie było ech.. a jakie mleko dajesz do tych płatków?

A to cos zle zrozumialam z tym cc, chyba, ze ten skrot to znaczyl cukrzyca ciazowa, tak mnie teraz olsnilo :D
    Ja mleko daje 3,2 ale tak jak mowie, u mnie żadnych problemów z cukrami nie ma, wiec na diecie sie nie znam i niby jem zdrowo, ale wieczorem musze cos przekasic, bo inaczej nie zasne... Zwykle platki z mlekiem, orzechy, kakao... Z kolei unikam rzeczy kwasnych np jogurt, kefir, owoc, bo zdarzylo mi sid juz na tym etapie miec po nich zgage

3jgx3e3kie55f15r.png
‹‹ 716 717 718 719 720 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ