WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do sn i kp. ja kiedyś zawsze mówiłam, że będę chciała cc. ale w ciąży poczułam wielką chęć przeżycia sn, i cieszę się, że się udało. na pewno miałabym niedosyt jakby się nie udało. uważam, że cc jest w sytuacjach zagrożenia i we wskazania, na życzenie nie rozumiem. i nie chodzi mi o ocenianie tych kobiet, ale jak widziałam ile męczą się kobiety po cc a jak funkcjonują po sn, to po prostu nie rozumiem cięcia się na własne życzenie. niestety nie da się aby pojawiło się dziecko bez bólu... będzie bolało i sn i cc. takie życie :) ja po sn biegałam po korytarzu po 2 h.

co do kp, miałam myślenie, jak się uda to będzie fajnie, ale dzidziuś padł mi na mózg haha i bardzo bardzo zależało mi na kp, i chyba tylko to sprawiło, że walczyłam jak lwica, z brakiem mleka, z pogryzionymi brodawkami, z bakterią w mleku, karmieniu w łzach i ostatecznie antybiotykiem. po 8 tyg poczułam co to znaczy karmić bez bólu. mam nadzieje, że mała teraz mnie tak nie załatwi jak Anielka. na samą myśl przejścia na mm miałam wyrzuty i nie chciałam się z tym pogodzic ;/ uwielbiałam karmić i nie wyobrażam sobie teraz nie kp, dla mnie to też wygoda, bez butelek, w każdej chwili gotowe mleko. minusem uwiązanie przez pierwsze miesiące, jak dziecko nie wypije z butli odciągniętego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2019, 20:25

Limerikowo lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfelinka cudo! Moja corcia tez ma drewniany gryzak, ktory moge polecic. U nas wygrywa nawet gryzakiem z zyrafa Sophie :P Dla drugiej corki tez taki zamowie jak w koncu zdecydujemy sie na imie, chociaz jesli zeby beda jej szly jak i siostrze to mam jeszcze duuuzo czasu...

https://allegro.pl/oferta/zawieszka-do-smoczka-drewno-i-gryzak-zestaw-wzory-7743933231?snapshot=MjAxOS0wNS0wN1QxNjoyNzo0Ny4yNzhaO2J1eWVyOzQ2MjY2NTc3MDViYzM1N2ZkMmJkOWY3YWU3NGY1YzYyOGJjNzU1YjdmOGEyOWVkZWI5MGEzMjY1ZjNlM2VhY2I%3D

Smerfelinka lubi tę wiadomość

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja się zawsze bałam drewnianych gryzaków, ze jakaś drzazga albo coś. Nie ma takiego ryzyka?

aadd84dc14.png[/url]
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie, wszystkie nasze forumowe dzieci mają już wybrane imiona? :)

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeśli chodzi o lalki MeeToo, nie żebym propagowała kupowanie podróbek bo nie jestem ich zwolennikiem, ale ostatnio znajomej przyszły te laleczki z Ali, sama zamówiłam dla bratanicy męża, ma pół roczku i ząbkuje to nie będzie żal zaraz wyrzucić za taką cenę :

https://s.click.aliexpress.com/e/bfhdEQ4s

Bobby29 lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wizytyuje dopiero jutro, ale Dzieki za zainteresowanie:) dzis bylam na badaniach i jestem zla - po pierwsze od rana kiepsko sie czułam, mialam mdłości i zero energii. Mam niskie cukry i ja musze rano gdzies wyjsc bez śniadania to jest koszmar. W przychodni byly tylko 2 osoby, wiec zapytałam kto ostatni. Facet mowi ze on, popatrzył wymownie na moj brzuch i dodał z sarkazmem - chyvba ze Pani sie gdzies spieszy??? Az sie zagotowałam, bo ewidentnie zasugerował ze on to zabiegany jest, a ja to z tym brzuchem to na pewno nic do roboty nie nam, wiec moge poczekac. Juz mu mialam odpysknac ze tak , na sniadanie mi sie spieszy zeby mu pod nogi zaraz sie nie zrzygac! Ale oczywiscie odwagi mi brakło. A potem jeszcze sie okazalo ze wyniku badania moczu nie ma w systemie: brak materiału lub problem z identyfikacja. Nie wiem o ci chodzi, mocz postawiłam na stoliku na tacce i zapłaciłam, bylam pewna ze go jakos odkleiły. W Alabie. Mial ktos tak?

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Mary Magdalena Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia, ja tak miałam w pierwszej ciazy w Alabie z badaniami krwi. Nie pamietam już jakie to konkretnie były, ale taki sam opis jak u Ciebie. Musieli mnie drugi raz kluc :/

tb73vut14i57zd3c.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A od popoludnia cos mnie boli/piecze pod biustem. To nie brzuch raczej, bardziejj jakby jakis mięsień albo ucisniety nerw. Jakies rady?
    Co do porodu i ciśnienia to mysle ze nigdy ludziom nie dogodzisz. Pierwszy SN +cc na pełnym rozwarciu po 2 godzinach parcia. Nie narzekalabym gdyby nie totalna medykalizacja i zero informacji mi wg pracowników dziala należało. Bada mnie 3 lekarz w ciagu pol godziny i na moje pytanie: co sie dzieje pada odpowiedz: nic. Taaa, jasne. A mnie brak informacji stresuje baaardzo, bo sobie najgorsze od razu wyobrazam. Potem uśpienie mnie na cc, bo sie nie chciało czekac az znieczulenie dobrze zadziała, mimo ze z dzieckiem nadal bylo Ok. Potem zabranie małego na calutką noc, na dokładkę dokarmianie mm i kąpiel mimo mojego zapisu w planie porodu ze sobie nie zycze.
    Drugi porod - cc niejako na zyczenie. Po prostu chcialam urodzic godnie, w przyjaznym szpitalu i priorytetem bylo dla mnie zeby dziecko bylo ze mna caly czas i zeby personel respektował moje zdanie. Byly oczywiscie głosy ze na łatwiznę ide. Ake tego mi wtedy bylo trzeba po traumie z pierwszego pobytu.
    Teraz w planach SN po 2cc i tez sie większości nie podoba - ze po co mi to, ze powinnam wybrac bezpieczniejsza drogę - dac sie cuachnac w 38tc i tyle. Nie dogodzisz.
    A wg mnie dobry porod to taki jakiego dana kobieta na danym etapie życie potrzebuje. I nie traktowanie wszystko taśmowo i z gory - jedna chce po cc zeby jej zabrac dziecko i sie nim zajac bo sił nie ma, a druga od razu karmić i nie spuszczać malycha z oczu, po co to utrudniać? A kiepskie porody SN z moich doświadczeń sa zazwyczaj bo sie wszystkim baaardzo spieszy i chca miec szybko rodząca z glowy, wiec oxy plus najlepiej ja podłączyć do ktg na caly czas ‚ jakby co’ i kazać lezec jedynie. A niestety przy porodzie biernych w pozycji leżącej wszystko trwa dluzej niz gdyby polozna miala sie zaangażować i aktywnie z kobieta przez ten porod przejsc. Tylko co z tego ze teraz to wiem, a 7 lat temu wydawalo mi sie ze co powie polozna to święte i nie dyskutowałam tylko sie słuchałam.

Limerikowo, Bobby29, Marcelina85, DrzewkoPomarańczowe lubią tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    U mnie to samo :)

U mojego giganta 87,9 czyli mieści się w 90 centylu 😊

Mary byłam na tym spotkaniu w mince. Z założonych tematów odbyło się tylko spotkanie z położną. Omówiła od nowych rzeczy w szpitalu, wyglądu sali, po przebieg porodu, kiedy można dostać znieczulenie, po trochu jakie pozycje przy sn, rolę partnera, co się dzieje po porodzie itd. etapy poszczególne. Jestem mega zadowolona.

Z ciekawostek:
    - nie myją w szpitalu dzieci (któraś pisała o tych bakteriach, położna delikatnie zasugerowała że przy masowych kąpielach różnie bywa)
    - z pozycji do sn, jedna dziewczyna pytała o wertykalną i położna powiedziała, że to jest trudna pozycja, dla osób które mają mocne nogi. Przyjęcie tylko takiej pozycji, może powodować, że główka za szybko wejdzie w kanał i będzie dzidziusiów ciężko się chyba obrócić czy zgiąć. Poleca zmieniać pozycję.
    - jeśli chodzi o pozycję leżącą to oczywiście wiadomo na lewym boku najlepiej, ale jest jedno ale, podczas skurczy najlepiej jest leżeć na tym boku gdzie dziecko ma plecki, to ułatwia odpowiednie ułożenie dziecku. Czyli jak czujemy nóżki po lewej stronie to ułożyć się na prawym boku. Dzidziusiów będzie łatwiej.

Jak mi się coś jeszcze przypomni to napiszę 😊

Limerikowo, Bobby29, DrzewkoPomarańczowe, Mary Magdalena lubią tę wiadomość

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz syn bezimienny nadal, wahamy sie glownie miedzy Krzysiiem, a Jerzykiem. U Krzysztofa troche brakuje mi neutralnej formy poza Krzyskiem dla starszaka, a przy Jerzym nie bardzo lezy mi Jurek. Doradzicie cos? Chetnie wysłucham opini, a byc moze jeszcze jakis inspiracji... meczy mnie to juz ze nadal konkretnego imienia moj dziec nie ma:(

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2019, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Nasz syn bezimienny nadal, wahamy sie glownie miedzy Krzysiiem, a Jerzykiem. U Krzysztofa troche brakuje mi neutralnej formy poza Krzyskiem dla starszaka, a przy Jerzym nie bardzo lezy mi Jurek. Doradzicie cos? Chetnie wysłucham opini, a byc moze jeszcze jakis inspiracji... meczy mnie to juz ze nadal konkretnego imienia moj dziec nie ma:(
    Mój kochany tatuś ma na imie Krzyś. I wszyscy tak sie do niego zwracają.
    Można mówić także Krzysiu, Krzysiek, Krzysiu. Bardzo podoba mi się to imię, ale nie chce dawać imienia po tacie bo mąż trochę zazdrosny, że nie po jego ojcu ;p

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2019, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez zdecydowanie bylabym za Krzysiem, znam kilku i to fajne chlopaki 🙂 a moze Hubert? Nie takie oklepane, a ładne

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a zamierzacie robić masaż krocza w ramach przygotowania do porodu? Podobno warto żeby uelastycznić tkanki.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój czterolatek to Jerzy.Jurek mi nie leży.Jak szedł do przedszkola to powiedziałam przedszkolankom by mówiły do niego Jerzy lub Jerzyk.Przyjęło się.To jest małe przedszkole i innego Jerzyka niema więc dzieci wołają tak jak pani.Teściowa mnie kiedyś wku...i powiedziała Jurasek(u niej w rodzinie dužo Jerzych)to ją zgasiłam,że Jurasek to kutasek i by nie obrażała mego dziecka.Minęło ze dwa lata i tak nie mówi.Teraz młody chce być dorosły więc na wesoło mówię do niego Jerzol😃.

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się podoba Jerzy, Jerzyk, teraz często słyszę o tym wyborze :)

Od 36 tygodnia mam w planach masaż, w tej książce Rodzić można łatwiej dość fajnie jest opisane jak go wykonywać :)

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy imię wybrane od dawien dawna. Może dopiszemy imiona do naszej listy głównej? 😁
    Może slyszałyście o tym, że podobno okłady z zaparzonej zmielonej świeżo kawy pomagają uniknąć nacięcia krocza.

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na stronie rodzić po ludzku piszą że warto robić ten masaż już nawet od połowy ciąży. Ja kupiłam sobie olejek migdałowy i zamierzam niedługo zacząć. Zobaczymy czy coś to pomoże :P Niektóre używają tego balonika ale to już za duży hardkor jak dla mnie chyba...

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielonooka te też śliczne <3 Zdecydowanie za dużo takich pięknych rzeczy jest ;)

DrzewkoPomarańczowe teoretycznie takie ryzyko może wystąpić, jeśli uszkodzi się powierzchnię gryzaka. Czytałam o tym sporo i stwierdziłam, że jak tylko powierzchnia nie będzie idealnie gładka, to koniec zabawy i tyle ;)

Agagusia mój tato ma na drugie Krzysztof i mnie również bardzo podoba się to imię. Jednak nie chcemy wyróżniać jednej strony rodziny, więc nawet go nie rozważaliśmy :( Ale Krzyś, Krzysio, Krzysiek, a nawet Krzychu brzmi dla mnie super :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2019, 23:15

👩36 lat 🧑39 lat

1 ❄️

7 dpt - beta <1 💔
    8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2019, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robie masaz krocza juz od wielu tygodni codziennie przez 2-3 minutki. Weszlo mi to w nawyk jak sie zaczelam wieczorem smarowac balsamami ciazowymi po kapieli. Uzywam masla shea lub czystego oleju migdalowego

Frida91 lubi tę wiadomość

• kayama Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy takie rytmiczne podskakiwanie w brzuchu to czkawka dzidzi? Trochę mnie niepokoi bo trochę jak jakieś drgawki to odczuwam, ostatnio ma codziennie po 2,3 razy. Czuje z jednej strony brzucha.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
‹‹ 733 734 735 736 737 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ