Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
No mi lekarka mówiła, żeby z masażem za szybko nie zaczynać, tym bardziej jak dokuczają twardnienia brzucha. I że aktywne seksualnie mogą zacząć później
jeśli chodzi o balonik to odradzała, chyba że po 37 tygodniu
Ale to każdy robi według własnego uznania i wiedzy
Iga a macie jakieś typy imion? -
Domi_tur wrote:No mi lekarka mówiła, żeby z masażem za szybko nie zaczynać, tym bardziej jak dokuczają twardnienia brzucha. I że aktywne seksualnie mogą zacząć później
jeśli chodzi o balonik to odradzała, chyba że po 37 tygodniu
Ale to każdy robi według własnego uznania i wiedzy
Iga a macie jakieś typy imion?
Domi zgadza się. Nam położna mówiła to samo wczoraj 37-38 tydzień można serduszkować i masować, chcoaz niektóre z masażem prędzej zaczynają, tak samo ta herbata z liści maliny filiżanka na dzień od 37 tygodnia. Na pewno nie wcześniej niż po 36.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2019, 10:19
-
trzydziecha wrote:Dziewczyny czy ma ktoras taki jakis nagly spadek energii? Balam sie wczoraj ze znow jakies przeziebienie mnie bierze bo nie umialam.wystac na nogach, tylko jak lezalam to bylo ok I dzis od rana znow jakos slabiutko - nie wiem to chyba pogoda?
Co do.imienia to.my jeszcze nie wybralismy, nasze top 3 to Tomasz, Piotr I Karol I stwierdzilismy ze chyba jak go zobaczymy to wybierzemy ostatecznie ale czuje ze sie skonczy na Tomku
Też mam spadek enwrgii.Wczoraj w ciągu dnia postanowiłam się przespać.Spałam około godziny,a potem nie byłam w stanie wstać z łóżka przez 2 godziny.Dziś jest podobnie.Obudziłam się o 9 i zmieniłam łóżko z sypialni na salon i tak leże do teraz.Nawet śniadania jeszcze nie zjadłam bo mi się wstać nie chce. -
Agagusia wrote:Kurczę, czuje ze maly tak sie wczoraj kręcił wieczorem, ze juz dzis jest nogami w dol:( A juz z tydzien siedział glowa w dol, ehh.
Może został głową do dołu.Wczoraj byłam na usg 3trym i młody jest głową do dołu.Doktor stwierdził,że raczej już tak zostanie bo waży już 1550g i obrót jest trudny.Oczywiście jeszcze to sprawdzę. -
Domi_tur wrote:
Iga a macie jakieś typy imion?
ja od zawsze chciałam Matylde, ale mąż się nie zgadza. Przewijają się w rozmowach różne imiona - Łucja, Lidia, Liwia, Zoja, Ada, Jaśmina.
Ale ja nie zgadzam się na Adę i Jaśminę, mąż na Łucję i Matyldę ;/ zostaje niby Liwia i Lidia, a mnie nie przekonują .
tak już jest, jak coś tak mocno się podoba jak Matylda... w dzieciństwie chciałam nawet sobie imię zmienić na Matylde ;p i ciężko mi przekonać się do innego imienia.
poza tym ostatnio mamy cięzki okres, mąż duzo pracy, montaż mebli, bieganie za Anielką, imprezy rodzinne i nawet brak czasu i sił porozmawiać i wybrać w końcu -
IGA.G wrote:ja od zawsze chciałam Matylde, ale mąż się nie zgadza. Przewijają się w rozmowach różne imiona - Łucja, Lidia, Liwia, Zoja, Ada, Jaśmina.
Ale ja nie zgadzam się na Adę i Jaśminę, mąż na Łucję i Matyldę ;/ zostaje niby Liwia i Lidia, a mnie nie przekonują .
tak już jest, jak coś tak mocno się podoba jak Matylda... w dzieciństwie chciałam nawet sobie imię zmienić na Matylde ;p i ciężko mi przekonać się do innego imienia.
poza tym ostatnio mamy cięzki okres, mąż duzo pracy, montaż mebli, bieganie za Anielką, imprezy rodzinne i nawet brak czasu i sił porozmawiać i wybrać w końcu
Ech Ci facecinie dosc, ze to my odwalamy najgorsza robote z ciaza i porodem, to jeszcze imion sie czepiaja!
Ja od dawna kibicuje Ci za Matylda i licze, ze w koncu go przekonasz. Sama mam tak na 3
Ja tez jestem ciekawa jak ulozona jest moja dzidzia. Ostatnio obrywalam doac ostro po zebrach i myslalam, ze glowka w dol. Ale wczoraj z kolei zostalam silnie obkopana po bokach i nie wiem jak to interpretowacJuto wizyta, to sie okaze. W sumie dla mnie to.nawet lepiej ulozenie miednicowe, bo kolejne wskazanie do cc... stresuje mnie ta wizyta, mam nadzieję, ze przez te egzaminy i organizacje wszystkiego nic zlego sie nie ppodzialo. Dzis rano bylam w labie, zastanawiam sie czy wyniki beda wiarygodne, bo od kilku dni mam problemy z ggardlem i.pewnie leuko moze wyjsc podniesione, nie wiem jak reszta parametrów. Coz najwyżej bede powtarzać jak wroce do formy!
-
Chimera wrote:Domi, dobrze kojarzę, że jesteś z Wrocławia? Przyjezdzamy jutro z mężem na weekend, gdyby coś się działo, to gdzie najlepiej do szpitala uderzać?
Ooo super!mam nadzieję, że pogoda nie zepsuje Wam weekendu
Gdyby coś się działo najlepiej uderzać na Borowską do Uniwersyteckiego Szpitala Klinicznego, bądź na Kamieńskiego do Wojewódzkiego Szpitala Specjalistycznego. W zależności gdzie będzie bliżej. Osobiście wybrałabym BorowskąChimera lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnytrzydziecha wrote:A skad bierzesz ksiazeczki? Jaka taktyke wprowadzasz? Ja ciagle nie zdecydowalam do konca ale sklaniam.sie ku TAP bo chce sprobowac z angielskim I hiszpanskim od razu. Tez mam juz pare ksiazeczek I szukam.nowych inspiracji na roznych blogach
dolaczylas do ktorejs grupy na fb?
W TKMax jest mnostwo fajnych ksiazeczek. Z blogow polecam mojedwujezycznedziecko, bilikid, stefkowyangielski.blogspot
Nie myslalam o metodzie, nawet nie wiedzialam, ze jakies sa, nie jestem lingwista 😀 Po prostu plynnie posluguje sie ang i chce przekazac to corce - zobaczymy na ile sie uda.
Nie rozumiem czemu nie mozna juz teraz robic masazu krocza, jak Wasze polozne to uzasadniaja? Nasza poleca juz teraz, oczywiscie jesli nie ma problemow ze skurczami czy twardnieniem. Ja nie mam zadnych, do teraz nie wiem co to jest skurcz BH, wiec masuje na calego i zamierzam masowac dalej 😛
A cwiczycie na pilce? Ja prawie codziennie po 40-50 min, bo ogladam na niej seriale, mam nadzieje, ze to tez pomoze 🙂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2019, 10:46
-
IGA.G wrote:ja od zawsze chciałam Matylde, ale mąż się nie zgadza. Przewijają się w rozmowach różne imiona - Łucja, Lidia, Liwia, Zoja, Ada, Jaśmina.
poza tym ostatnio mamy cięzki okres, mąż duzo pracy, montaż mebli, bieganie za Anielką, imprezy rodzinne i nawet brak czasu i sił porozmawiać i wybrać w końcu
Matylda jest piękne! Ale znam ten ból, mój małż nie zgadzał się ns żadne chłopiece imię 🙄 wczoraj rozmawialiśmy o imionach dla dziewczynek bo kuzyn z żoną mają dylemat. Wybrali imię Klara, na co mój mąż "przecież to imię dla psa".... 🙄🙄 Wstyd z nim do ludzi wychodzićAnia95, IGA.G, Agagusia, Applejoy, plinka89 lubią tę wiadomość
-
Niebieska Gwiazda wrote:Też mam spadek enwrgii.Wczoraj w ciągu dnia postanowiłam się przespać.Spałam około godziny,a potem nie byłam w stanie wstać z łóżka przez 2 godziny.Dziś jest podobnie.Obudziłam się o 9 i zmieniłam łóżko z sypialni na salon i tak leże do teraz.Nawet śniadania jeszcze nie zjadłam bo mi się wstać nie chce.
Ja wczoraj i przedwczoraj miałam takie ciężkie dni. Wstawałam normalnie i funkcjonowałam, ale tylko do godziny 12, bo potem straszna senność mnie łapała i szłam spać na 2 godziny, a jak wstawałam, to byłam ledwo żywadzisiaj zobaczę czy będzie powtórka, bo zwalałam to na pogodę, a dzisiaj już słońce wyszło, to może energii mi przybędzie
-
Domi_tur wrote:Matylda jest piękne! Ale znam ten ból, mój małż nie zgadzał się ns żadne chłopiece imię 🙄 wczoraj rozmawialiśmy o imionach dla dziewczynek bo kuzyn z żoną mają dylemat. Wybrali imię Klara, na co mój mąż "przecież to imię dla psa".... 🙄🙄 Wstyd z nim do ludzi wychodzić
Hahaha jeszcze się nie spotkałam z psem o imieniu Klara 😂 mi się bardzo podoba to imię -
juz nawet raz w złości mu powiedziałam, że jakby on miał wybrane i wykochane imię dla dziecka, i wiedziałabym o nim od lat a ja nie miałabym konkretnego typu to bym się zgodziła dla Niego. nawet przy Anielce była rozmowa o imieniu Matylda, ale ustąpiłam, i nawet pamiętam jak mówił, że może kiedyś uda się mieć kolejne dziecko. nawet nie rozmawiamy na temat imion, dla mnie to drażliwy temat, nigdy chyba nie był taki uparty
-
ja to mam spadek energii i spadek sprawności fizycznej, natomiast Aniela na odwrót
codziennie kilka placów zabaw zaliczamy, hulajnoga, rowerek biegowy. matko jak ja dotrwam do lipca i wyjazdu do mamy!
na placach staram się siedzieć jak najwięcej, ale i tak co rusz muszę wstać, pohuśtać, przypilnować na drabinkach...
wieczorem wychodzą z nią tylko pod blok, mimo, ze mamy kiepski plac zabaw, ale nie mam juz sil -
Najważniejsze żeby nie mylić natłuszczania krocza z masażem :p bo powinno się natłuszczać to miejsce przez cały okres ciąży
i do tego najlepiej olej z wiesiołka, migdałowy lub kokosowy
Mi lekarka powiedziała, że nie ma sensu nadmiernie stymulować krocza ani wejścia pochwy jeśli mąż sam wystarczająco stymuluje 😂🤦♀️ trzeba je uelastyczniać, a intensywnie masować pod koniec
Na pewno nie zaszkodzi masaż tym, które robią to już teraz 😁 ja tego nie robię bo mam wymówkę, żeby molestować męża 😂
A jeśli chodzi o balonik to są podobno nowe badania, z których wynika że balonik rozciąga krocze, a ono do porodu ma być rozluźnione i elastyczne a nie rozciagnietei, że po baloniku trudniej jest powrócić do stanu sprzed porodu
-
plinka89 wrote:Ja tez jestem ciekawa jak ulozona jest moja dzidzia. Ostatnio obrywalam doac ostro po zebrach i myslalam, ze glowka w dol. Ale wczoraj z kolei zostalam silnie obkopana po bokach i nie wiem jak to interpretowac
Juto wizyta, to sie okaze. W sumie dla mnie to.nawet lepiej ulozenie miednicowe, bo kolejne wskazanie do cc... stresuje mnie ta wizyta, mam nadzieję, ze przez te egzaminy i organizacje wszystkiego nic zlego sie nie ppodzialo. Dzis rano bylam w labie, zastanawiam sie czy wyniki beda wiarygodne, bo od kilku dni mam problemy z ggardlem i.pewnie leuko moze wyjsc podniesione, nie wiem jak reszta parametrów. Coz najwyżej bede powtarzać jak wroce do formy!
Mój jest ułożony główką w dół, a po bokach bardzo często dostaję kopniaki. Mój ginekolog mówi, że maluchy są tak gibkie, że z łatwością wkładają palce od stóp do buzi, więc te nogi można czuć właściwie wszędzie
-
nick nieaktualnyO borze szumiacy, to nie zazdroszcze Wam takich partnerow... Moj nie wysmiewa zadnych imion (co trzeba miec w glowie swoja droga zeby wysmiewac imie??) i nie stawia warunkow. Po prostu od poczatku powiedzial, ze jemu podoba sie Maja i Kaja, ale ze jest tez otwarty na inne propozycje. Jako ze na co dzien to ja decyduje o 90 % naszej czasoprzestrzeni, to tutaj postanowilam przystac na jego propozycje - zwlaszcza ze Maja mnie tez zachwyca: krotkie, bez polskich znakow, slicznie sie zdrabnia. Jedyne co mnie mierzi, to ze jest teraz tak mocno popularne.
Gdybym miala syna, bylyby Mateuszem 🙂