Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja na ostanim usg w 28tyg ułożyła się główkowo i chyba dalej tak siedzi bo kopie mnie po zebrach,po boku. Tak mocno wywija czy normalnie czuć taką twardą nóżkę co chwilę 😁 Dziś mi ją wepchnela dosłownie w pępek aż mi cały wyszedł na zewnątrz. Niesamowite ile taki maluch ma już siły
Limerikowo, Agagusia lubią tę wiadomość
-
IGA.G wrote:a dziewczyny cukrzycowe - jak u Was z planowanym terminem? lekarze mówią coś o wcześniejszym rozwiązaniu? ja tak bym chciała aby zaczęło się samo, bez indukcji... ale im więcej czytam tym się obawiam... bo ponoć często rozwiązują ciążę wcześniej, zwłaszcza jak dziecko duże. a moja pewnie duża będzie jak i siostra
Mój nei mówi i aż się tym martwięBędziemy próbowali wywoływać sami po 36 tc jeśli ten nic nie zacznie robić, przy moim typie cukrzycy nawet nei chcę myśleć co zrobi dzień za późno... Albo pojadę na Lubartowską i powiem, że słabiej czuję ruchy - ufam tamtej ordynator.
My mamy typy imion Michał i Julian, na Michała zgadzamy się oboje, przy Julianie upieram się tylko ja - zobaczymy po porodzieMój mąż ma na imię Mateusz- to fajne chłopaki są !
-
Mary Magdalena wrote:Ja mam do sprzedania nowy nieużywany Aniball, jakbyś była zainteresowana. Jak już pisałam, paczka przyszła mi w dniu, gdy trafiłam do szpitala na cc, wiec czekała sobie spokojnie do drugiej ciąży. Niestety teraz też będzie cc, więc muszę sprzedać. Mam zestaw z kubeczkiem do sterylizacji, prezerwatywami i żelem, ale żel już chyba po terminie będzie.
Mary poczytam dziś o tym aniball, napisz mi proszę na priv jaki koszt. Wysłałam zaproszenie♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dptHarmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
nick nieaktualnyzielonooka7 wrote:U nas też nie wybrane. Narazie brane są pod uwagę Sara i Maja to takie na które się oboje zgadzamy. Przewijała się jeszcze Anastazja, ale ja wolę krótkie imiona poza tym jak zdrabniac? Ana?
Mąż próbuje mi wmówić, że z pierwszą córką ja wybierałam imię to teraz on wybierze a to on zaproponował je tak na prawdę jako pierwszy. A nie mogę dać mu wolnej ręki, bo on na pewno wybrałby imię typowe dla jego kraju.
za dziecka zawsze wszyscy mówili Nastka (pasowało mi to ale czasem żałowałam że nie mam jakiegoś oklepanego imienia bo jak mówiłam nowo poznanym dzieciom Nastka to każde dziecko dopytywało jak?)
Nie cierpiałam jak ktoś mówił Anastazja i Nastusia a już zawłaszcza Ana (bardzo nie lubię imienia Ania- bez urazy dla właścicielek tego imienia). Mama mojego kolegi mówiła do mnie Nastko... Dopiero od szkoły średniej jestem Anastazja oficjalnnie a na co dzień NACHA. Na studiach mówili jeszcze Nasia i Naszka (jakby nie umieli mówić "t")Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2019, 12:02
-
baileys wrote:W TKMax jest mnostwo fajnych ksiazeczek. Z blogow polecam mojedwujezycznedziecko, bilikid, stefkowyangielski.blogspot
Nie myslalam o metodzie, nawet nie wiedzialam, ze jakies sa, nie jestem lingwista 😀 Po prostu plynnie posluguje sie ang i chce przekazac to corce - zobaczymy na ile sie uda.
Nie rozumiem czemu nie mozna juz teraz robic masazu krocza, jak Wasze polozne to uzasadniaja? Nasza poleca juz teraz, oczywiscie jesli nie ma problemow ze skurczami czy twardnieniem. Ja nie mam zadnych, do teraz nie wiem co to jest skurcz BH, wiec masuje na calego i zamierzam masowac dalej 😛
A cwiczycie na pilce? Ja prawie codziennie po 40-50 min, bo ogladam na niej seriale, mam nadzieje, ze to tez pomoze 🙂
Dzieki za polecone stronyja tez nie jestem lingwistka, chodzilo mi raczej o to czy chcesz mowic do dziecka tylko po ang czy jakos na zmiane itp
Na pilce tez sie staram cwiczyc ale u mnie to trwa zdecydowanie krocejmysle ze to powinno pomoc
-
zielonooka7 wrote:Ja mam totalny spadek formy, ale to dlatego że od rana do wieczora coś robię plus zajmuje się małą. W weekend urządzamy roczek dla pierwszej córki, tydzień przed rzeczywistą datą, ale musiało pasować wszystkim. I mimo, że haruję jak wół to dalej jestem w czarnej d... a w piątek już powoli się wszyscy zjeżdżają i zostają do niedzieli.
Właśnie mądra ja chciałam zawiesić rolety, ledwo weszłam na stołek podniosłam ręce i tak mi się zakręciło w głowie, że teraz leżę i jest ciężko. Dobrze, że mała ma drzemkę i oby jeszcze trochę pospala.
spadla jak wieszala firanki
wiec nie radze wspinaczek...
maz zreszta jest uczulony jak dzieci wdrapuja sie wyzej niz powinny
na mnie krzyczy wiec nawet na krzeslo nie wchodze ani na mini stolek -
Sylvka wrote:To miałby imię po ojcu chrzestnym 😁 też mam brata Mateusza
Moj eMek ma to samo imie co jego chrzestny, brat tatytesciowa mi mowila ze nie mogli sie zdecydowac a to imie jedynie im sie z tesciem obojgu podobalo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2019, 12:09
Sylvka, emi2016 lubią tę wiadomość
-
Pierniczkowa wrote:U nas też już wybrane imię, będzie Karolina
Czekam własnie na kuriera i dzisiaj skończę pokój dla Małej.
temperament ma b zywy w domu i na pl zabaw za to w sobotniej szkole aniolekPierniczkowa lubi tę wiadomość
-
Widzę, że sporo tych Mateuszów. Kiedyś chyba dość popularne imię, mój brat dostał w "spadku" po Mateuszu z "Ani z Zielonego Wzgórza". Moja mama ma wielki sentyment do tej książki, pamiętam jak czytała mi tą książkę w podstawówce jako lekturę, łezki jej ciekły po policzkach
Nigdy tego nie zapomnę
Dziewczyny doradźcie, zastanawiam się nad zakupem z ali (nawet nie wiem jak to się fachowo nazywa) otulacza, kokonu do spania. Zastanawiam się czy to się sprawdzi w lecie? Macie mamuśki jakieś doświadczenie w tej kwestii...
12,95 zł 17%OFF | LAT 2 sztuk zestaw noworodka owijka dla niemowląt + kapelusz bawełna dziecko otrzymaniu koc pościel Cartoon śliczne do spania dla niemowląt torba na 0 -6 miesięcy
https://s.click.aliexpress.com/e/cDFpIEUu
Położna kazała zakupić rożek do szpitala, szczerze mówiąc to nie planowałam... a Wy kupujecie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2019, 12:13
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
trzydziecha wrote:Moj eMek ma to samo imie co jego chrzestny, brat taty
tesciowa mi mowila ze nie mogli sie zdecydowac a to imie jedynie im sie z tesciem obojgu podobalo
Nasz syn będzie miał imię to co tatuś na drugie, a na drugie to co tatuś na pierwszeBardzo nam się podoba to imię, więc pół żartem pół serio
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
baileys wrote:A w ogole co kupujecie mężom z okazji Dnia Ojca (zwlaszcza te, ktore sa w ciazy z pierwszym dzieckiem)? Moj mnie tak milo zaskoczyl na Dzien Matki, ze tez chce mu cos sprezentowac od brzuszka i sie zastanawiam co🙂
Moj zapomniał nawet o życzeniach więc nie zasłużył sobie 😂
A później jak się upomniałam to się zreflektował że przecież samochód dostałam 😂 (odebrałam auto dzień przed). Teraz każdy kolejny zakup komentuje że to też na dzień matki (wczoraj- odkurzacz akumulatorowy 😄).
Sądząc po tych komentarzach widzę że jednak mu głupio że nie pomyślałi dobrze, niech cierpi 😅
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
2 mrożaki -
Agagusia wrote:Kurczę, czuje ze maly tak sie wczoraj kręcił wieczorem, ze juz dzis jest nogami w dol:( A juz z tydzien siedział glowa w dol, ehh.
U mnie to samo... od 3tygodni był już głową w dół i to bardzo nisko jak powiedziała lekarka na usg, a dziś w nocy zmienił pozycję i rano czkawkę czułam w okolicy trzustki...
-
u nas dziewczynki wybraly z 5 propozycji Janek
ciotka mowi na komunii : teraz same Jaski wszedzie dookola
a ja ze dzieci wybraly i juz nie zmieniamy
bylam pewna ze to kolejna dziewczynka i na poczatku do brzuszka mowily Ala potem Olek, ale Aleksander z nazwiskiem to bylby dluuuugi -
zielonooka7 wrote:U nas też nie wybrane. Narazie brane są pod uwagę Sara i Maja to takie na które się oboje zgadzamy. Przewijała się jeszcze Anastazja, ale ja wolę krótkie imiona poza tym jak zdrabniac? Ana?
Znam jedną dziewczynkę o imieniu Anastazja, mówią do niej Nastka. -
W końcu koniec, została już tylko paczka z hubiworld z przewijakiem. Mój już miał dość wczoraj, zanim doszliśmy do tego ustawienia to on biedny suwał meblami a ja siedziałam i marudziłam z 30 min
Po 150 kombinacjach oto efekt końcowy. Kurcze 6 lat czekałam żeby w końcu mój przygotować pokoik dla swojego szkraba, a teraz siedzę i cały czas się gapię i jeszcze do mnie nie dociera.
Bobby29, Domi_tur, Sylvka, Ania95, Chimera, Agagusia, Nacha, Frida91, Malinka7, plinka89, emi2016, trzydziecha, kayama, E_linka2, Misi@, Smerfelinka, Limerikowo, OlaWi, OlaWi, OlaWi, Applejoy, Larissa90 lubią tę wiadomość
-
Limerikowo wrote:Bobby29 ale Ci dobrze same prezenty 😀
fajnie ze maz rozpieszcza
Taaaak Chyba musi sobie zrekompensować brak domyślności żeby zwykle kwiatki czasami kupić albo na kolację zabrać. On to typ z zero romantyzmu, albo -1 😃 Ja ogólnie nie cierpię jakos z tego powodu bo sama jestem pragmatyczna bardzo ,ale wiecie, od czasu do czasu taki miły gest (jakikolwiek!) by się przydał♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
2 mrożaki -
Limerikowo wrote:u nas dziewczynki wybraly z 5 propozycji Janek
ciotka mowi na komunii : teraz same Jaski wszedzie dookola
a ja ze dzieci wybraly i juz nie zmieniamy
bylam pewna ze to kolejna dziewczynka i na poczatku do brzuszka mowily Ala potem Olek, ale Aleksander z nazwiskiem to bylby dluuuugiLimerikowo lubi tę wiadomość