Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
emi2016 wrote:Sylvka - ja mialam rozek przy Łucji i mi się sprawdził - teraz chce dokupic drugi i bede zadowolona .
Plinka - ja tez mam miec wywolywany z racji cukrzycy,niestety jestem az za dobrze w temacie i wiem czym to grozi wiec albo szpital wczensiej zeby byc pod kontrolą albo wywolywanie przed terminem. Zobaczymy, moze na nastepnej wizycie lekarz powie jaki ma plan ? Boje sie tez troche lezania w szpitalu zbyt dlugo bo nie wyobrazam sobie jak moglabym zostawic Łucję -
Ja chciałam kupować otulacze, ale jakoś położna mnie zniechęciła, więc zostaję przy śpiworku i rożku
mam jeden cienki i drugi grubszy:)
Idę dzisiaj na ostatni shopping, brakuje mi body z krótkim rękawem w rozm 62, podobno w Tesco znowu wyprzedaże wielopakówi wreszcie wskoczę to Tk Maxxa zobaczyć co mają ładnego
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2019, 14:37
-
nick nieaktualnyJa kupilam spiworek bambusowy antykomarowy Maylily, ma TOG tylko 0,5 wiec nie powinien przegrzewac Malej w sierpniu.
Rozek tez mamy, rowniez bambusowy z firmy NatiMi.
W ogole bambus jest moim odkryciem tej ciazy, produkty z wiskozy bambusowej sa wspaniale - chlodne, przemile w dotyku, nie mechaca sie, rewelacja! -
Fajnie że już jesteście tak do przodu z urządzeniem i rzeczami dla maluszków
Pierniczkowa piękny pokoik! My się na razie zatrzymujemy do 10 czerwca bo kasa się skończyła, muszę mieć przynajmniej swoją wypłatę za zwolnienie. Potem malowanie, dokupienie ostatnich drobiazgów, łóżeczko już jest
) w niedzielę będzie mój R. skręcać. Jak wszystko poustawiamy to będę przyklejac naklejkę ścienna. Potem się będę pakować do porodu i szukamy wózka. Takie plany
Ja kupuje rożek i otulacz bambusowy. Dokupilam na olx kilka rampersow i właściwie z ubranek na 1-2 miesiąc mam wszystko.
A czy na jesień kupujecie jakiś kombinezon? Nie wiem za bardzo w co ubierać dziecko na chlodniejsze dni wcześnia, czy sweterek wystarczy i przykryć kocykiem?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2019, 14:14
-
Domi_tur wrote:Ja chciałam kupować otulacze, ale jakoś położna mnie zniechęciła, więc zostaję przy kombinezonie i rożku
mam jeden cienki i drugi grubszy:)
Domi a możesz wspomnieć dlaczego odradzała ? Każda opinia jest ważna i godna rozpatrzenia.
Właśnie co do rożka też mam dylemat czy nie będzie za gorąco w lecie, już co do samego otulacza mam wątpliwość.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2019, 14:15
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Sylvka wrote:Domi a możesz wspomnieć dlaczego odradzała ? Każda opinia jest ważna i godna rozpatrzenia.
Właśnie co do rożka też mam dylemat czy nie będzie za gorąco w lecie, już co do samego otulacza mam wątpliwość.
Domi pisała że dzieci się przegrzewają? Tylko nie wiem czy dobrze pamietam 🤷🏻♀️[/url]
-
Chodziło głównie o te otulacze na zamek i te bardzo przylegające, dzieci się przegrzewają i dostają potówek w waleczkach i zagłębieniach ciałka. Tu miała położna na myśli Tuliki i tego typu.
Natomiast mnie zniechęciła tym, że zauważyła u dzieci, które w brzuchu śpią z rączkami do góry (mój ma zawsze na badaniu rączki przy głowie), że są niechętne do scislego otulania, chyba że wyciągnie się dziecku rączki na wierzch
Tak więc ufając jej opinii spróbuję otulać chustą muślinową i jak Mały nie będzie marudził to zamówię typowy otulacz do spania -
Domi_tur wrote:Chodziło głównie o te otulacze na zamek i te bardzo przylegające, dzieci się przegrzewają i dostają potówek w waleczkach i zagłębieniach ciałka. Tu miała położna na myśli Tuliki i tego typu.
Natomiast mnie zniechęciła tym, że zauważyła u dzieci, które w brzuchu śpią z rączkami do góry (mój ma zawsze na badaniu rączki przy głowie), że są niechętne do scislego otulania, chyba że wyciągnie się dziecku rączki na wierzch
Tak więc ufając jej opinii spróbuję otulać chustą muślinową i jak Mały nie będzie marudził to zamówię typowy otulacz do spania
Wtedy calkiem rezygnujesz z rozka? tez sie zastanawiam czy rozek w ogole potrzebny czy same pieluchy muslinowe/bambusowe w wiekszych rozmiarach wystarcza na lato -
Pierniczkowa wrote:U nas też już wybrane imię, będzie Karolina
Czekam własnie na kuriera i dzisiaj skończę pokój dla Małej.
Gdybym miała córę to też miała być Karolina... imię wybrane od dawna, tylko córki brakPierniczkowa, Applejoy lubią tę wiadomość
-
IGA.G wrote:a nie będzie za gorąco na rożek? ja mam po Anielce ale nie kupuje kolejnego, chyba ze okaże się, że będą zimne noce w sierpniu
Zostaje jeszcze wrzesien/październikale chyba masz rację - nie zastanawialam się nad tym... Moze kupie tylko otulacz. Albo w sumie rozek a pod spodem body z krótkimi rekawami ? Zobaczymy jakie bedą noce
-
trzydziecha wrote:Wtedy calkiem rezygnujesz z rozka? tez sie zastanawiam czy rozek w ogole potrzebny czy same pieluchy muslinowe/bambusowe w wiekszych rozmiarach wystarcza na lato
Rożek zostawiam na chlodniejsze noce, coś mi się wydaje że to lato nie będzie zbyt gorące :p choć mam dwa śpiworki po siostrzenicy i one też awaryjnie są, więc ten otulacz mi do niczego nie potrzebny -
Przy 20 stopniach body pajac 8 spiwor? Moja Tosia spala w samym pajacu przykryta kocem bambusowym. Wszystko zalezy od dziecka...moje jest zimnolubne ;)nie patrzcie na te sciagiStarania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Do snu rekawiczki??? Nie zaklada sie dziecku niedrapek bo taki maluch wszystko poznaje dotykiemStarania od 2013r.
12 lipca 2016r. CRIO
Nie kupujcie za duzo i tak zycie zweryfikuje co bedzie potrzebne. Ja przy drugim dziecko totalne minimum bo nie wiem co sie sprawdziStarania od 2013r.
12 lipca 2016r. CRIO
sciaga jest plus minus ok
i tak zorientujecie sie wg wlasnego dziecka
w brzuszku ma 37°C
wazne by nie bylo za cieplo ani za zimno
takie maluchy maja poczatkowo klopoty z termoregulacja
mimo ze bylo latem 2014 27° w pokoju mala wolala na raczkach grzac sie przy serduszku niz w lozeczku pod pieluszka spacWiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2019, 15:40
-
emi2016 wrote:Zostaje jeszcze wrzesien/październik
ale chyba masz rację - nie zastanawialam się nad tym... Moze kupie tylko otulacz. Albo w sumie rozek a pod spodem body z krótkimi rekawami ? Zobaczymy jakie bedą noce