WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvka wrote:
    Widzę, że sporo tych Mateuszów. Kiedyś chyba dość popularne imię, mój brat dostał w "spadku" po Mateuszu z "Ani z Zielonego Wzgórza". Moja mama ma wielki sentyment do tej książki, pamiętam jak czytała mi tą książkę w podstawówce jako lekturę, łezki jej ciekły po policzkach :) Nigdy tego nie zapomnę :)

Dziewczyny doradźcie, zastanawiam się nad zakupem z ali (nawet nie wiem jak to się fachowo nazywa) otulacza, kokonu do spania. Zastanawiam się czy to się sprawdzi w lecie? Macie mamuśki jakieś doświadczenie w tej kwestii...

12,95 zł 17%OFF | LAT 2 sztuk zestaw noworodka owijka dla niemowląt + kapelusz bawełna dziecko otrzymaniu koc pościel Cartoon śliczne do spania dla niemowląt torba na 0 -6 miesięcy
    https://s.click.aliexpress.com/e/cDFpIEUu

Położna kazała zakupić rożek do szpitala, szczerze mówiąc to nie planowałam... a Wy kupujecie?

ja kupiłam otulacz zamiast rożka. Anielka uwielbiała być otulana, było zimno więc rożek się sprawdzał. teraz wzięłam cienutkie otulacze

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, bo ja chyba nie do konca ogarniam tego tematu indukcji.
    Powiedzcie mi po co Wam to tak właściwie?

Ja do tej pory wszędzie slysze, ze to dziecko samo sobie wybiera odpowiedni moment na wyjscie i tak jest najlepiej.

Sama raczej nie zdecydowalabym sie na wywolanje czy to przy oxy czy przebiciu pecherza wcześniej niz po terminie, czyli skonczonym 40 tc. Zreszta jak juz jestescie po cc, to kolejne cc i tak najpóźniej pewnie w 39 tc, wiec raczej nie przenosimy ;)

3jgx3e3kie55f15r.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa pokój cudny :)

dotrze po nieprzespanych nocach hehe

Pierniczkowa lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2019, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam standardowy 1 rożek i zamówiłam coś takiego z ali
    https://pl.aliexpress.com/item/32904699148.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.5cb05c0fn8c2ye

bardzo przyjemne w dotyku, taki cienki kocyk.

Bobby29 lubi tę wiadomość

• Sylvka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    ja kupiłam otulacz zamiast rożka. Anielka uwielbiała być otulana, było zimno więc rożek się sprawdzał. teraz wzięłam cienutkie otulacze

Dzięki Iga to chyba się skuszę i jednak zamówie.

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Bobby29 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie też spadek formy, nie wiem czy to te fronty atmosferyczne czy po prostu jest ten teraz intensywny wzrost malucha i po prostu obciąża organizm i tak to odczuwamy, w każdym bądź razie zauważyłam to u siebie ostatnio również.

Moja mała ostatnio była cały czas poprzecznie, zobaczymy jak będzie jutro. Ogólnie czuję ją w ostatnich dniach mocniej, spodziewałam się że jak ma coraz mniej miejsca to będę ją czuła słabiej, ale czuję zdecydowanie bardziej.

Ja ostatnio wysprzatalam balkon po zimie, i umyłam okno balkonowe. Ja nie miałam żadnych dolegliwości, typy zawroty czy złe samopoczucie, ogólnie zawsze byłam dość wysportowana i może to zaprocentowało, bo myło mi się super, ale to było też w dzień kiedy odebrałam auto więc miałam pewnie milion jednostek adrenaliny w sobie i stąd ten power. Dobrze, że skorzystałam bo to był jedyny taki dzień :)

Ja z przygotowaniami jestem w lesie. Póki co nadal jestem na ogarnianie mojej Narnii i ładowaniu w pudła które stoją w sypialni i robią tłok. A szczęście w weekend już zostaną wyeksmitowani to będzie mi lepiej. Bardzo wam zazdroszczę pięknych pokoików i kącików! My w tym mieszkaniu robimy "prowizorycznie" wszytko, byle było na tych kilka tygodni po porodzie (nawet nie odswiezamy) bo będziemy wyjeżdżać. Za to w drugim, docelowym mieszkanku wiem że będę miała okazję zaszaleć. Tam jest wszystko świeże, pod nas, w bielach beżach i szarościach, wystarczy dodać akcenty kolorystyczne w sypialni i będzie wspaniale tak jak zawsze chciałam. (Np salon mamy bazowo biel i szarość, a z kolorów turkus i musztarda).
    Tu mieszkanie jest typowo pod wynajem, dużo rzeczy z innej parafii i mało estetycznie według mnie, choć jest niby dość nowoczesnie urządzone to zupełnie nie w moim stylu - tym bardziej żałuje że nie będę miała tak "idealnie po mojemu" na początku. Ale nie mam zamiaru narzekać, skupiam się teraz na tym żeby wszystko rozplanować jak najlepiej i jak bardziej komfortowo dla wszystkich.

Co do imienia to u nas od dawna wybrane i się nie zmieni - Matylda aka Mozzarella 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2019, 12:50

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Malinka7 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy dwa typy na imię dla naszego synka - Szymon i Igor. Jeszcze na 100% nie wybraliśmy, ale bardziej chyba jesteśmy na Szymonem. Mąż mówi, że Igor mu się bardzo podoba, ale jakieś takie ruskie to imię :D

3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka89 wrote:
    Dziewczyny, bo ja chyba nie do konca ogarniam tego tematu indukcji.
    Powiedzcie mi po co Wam to tak właściwie?

Ja do tej pory wszędzie slysze, ze to dziecko samo sobie wybiera odpowiedni moment na wyjscie i tak jest najlepiej.

Sama raczej nie zdecydowalabym sie na wywolanje czy to przy oxy czy przebiciu pecherza wcześniej niz po terminie, czyli skonczonym 40 tc. Zreszta jak juz jestescie po cc, to kolejne cc i tak najpóźniej pewnie w 39 tc, wiec raczej nie przenosimy ;)
    ja sama do końca nie wiem, jak wygląda sama induckcja wiem o oxy, balonikach, masażu. ja miałam już skierowanie do szpitala przy Anielce bo był 41 tc, jak nic się nie dzieje to lepiej czekać aż samo się zacznie. gorzej jak są złe wyniki - cukrzyca, zatrucie ciążowe, starzejące się łożysko. siostrze wywoływali poród w 36/37 bo już było zagrożenie jej życia takie miała zatrucie, nastomiast drugiej nie wywoływali a była 2 tyg po terminie to wody płodowe miała zielone i śmierdzące ;/ dziecko na antybiotyku w pierwszej dobie życia (właśnie ta nasza Nastka:)

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa piękny pokoik😍
    Właśnie do mnie przyszła paczka z HubiWorld, dzisiaj ma przyjść zamówienie z Ikei z wanienką i toną swieczek i pierdół 😂 zostaje kupić bujaczek, wyprać pokrowiec na materacyk i chyba już tylko pakować torbę do szpitala 😂😂 ale na to jeszcze czas.

Aa no i wózek i fotelik może za tydzień już będzie :)

Pierniczkowa lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga , Ania dziekuje :)

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Moja na ostanim usg w 28tyg ułożyła się główkowo i chyba dalej tak siedzi bo kopie mnie po zebrach,po boku. Tak mocno wywija czy normalnie czuć taką twardą nóżkę co chwilę 😁 Dziś mi ją wepchnela dosłownie w pępek aż mi cały wyszedł na zewnątrz. Niesamowite ile taki maluch ma już siły :)

Hehe też mi ostatnio tak pępek wypchnął 😁 szkoda, że tylko na chwilę, bo nie zdążyłam zdjęcia zrobić 😊 lubię ten 3 trymestr, bo właściwie każdy ruch czuć i to przez cały dzień co chwilę coś. Wczoraj wieczorem zorientowałam się, że przez dłuższy czas już nie daje znaku życia, to trochę potrząsnęłam brzuchem i zaraz się odezwał 😁
    Szkoda, że mój mąż nie lubi trzymać ręki brzuchu :P mówi, że strasznie dziwne uczucie i jak tylko Miki się poruszy to ucieka z ręką i mówi, że już mu wystarczy :P

Frida91 lubi tę wiadomość

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka mój o Igorze powiedział to samo😂 dlatego został Szymon❤️

Malinka7 lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z przygotowaniami kiepsko. Caly czas twierdzilam, ze po obronie wszystko zaczne ogarniac, a teraz jakos opadlam z sil. Nie nadazam z biezacym praniem, a mialam sie zabrac za pranie dla maluszka... Jeszcze pakuje walizki, bo obiecalismy corci krotki wyjazd! Latam po tych schodach, schylam sie i tez czuje sie mega zmeczona. No coz, w 1 ciazy to pewnie bym lezala z ksiazka w lozku.. A teraz juz mnie plecy bola na mysl o 3 godz w aucie :/ Mam nadzieję, ze chociaż pogoda w miarę dopisze i bede mogla chociaz odpoczac na swiezym powietrzu...

3jgx3e3kie55f15r.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby ja rodząc Anielke mieszkałam co prawda w nowym mieszkaniu już ale na pudłach, mieliśmy tylko kuchnie z salonem w którym spaliśmy, w kwietniu kupiliśmy meble do sypialni i tam wstawilismy łóżeczko i komode małej, nie było fajerwerków, ozdób, innych atrakcji.

ps. zazdrosze Matyldy ;p w pozytywnym sensie oczywiście ;D

Bobby29 lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo łatwiej bedzie urodzic po delikatnej indukcji np w 38 tc, niz uparcie odmawiać kolejnego cc narażając sie na straszenie i krytykę ze strony niektórych lekarzy. U mnie tez sa wieksze szanse na powodzenie Vba2c przy mniejszym dziecku niz np po 40 tc gdy juz bedzie mialo to 3800g. Po cc jest tez wieksze prawdopodobieństwo komplikacji na sam koniec ciazy niz w pierwszej ciazy lub kolejnej po SN. Wole juz wtedy miec przy sobie donoszone i tak dziecko niz każdego dnia zastanawiać sie czy dobrze robie ze nadal czekam i czy zbytnio nas oboje przez to nie narażam na problemy, ktore moga w każdej chwili nastąpić. . Osobiscie wole indukcję i probe SN iz cc na zimno, a i tak kazda zrobi jak uważa i życie napisze nam rozne scenariusze, wazne aby szczęśliwie zakończone.

plinka89 lubi tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Malinka7 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Malinka mój o Igorze powiedział to samo😂 dlatego został Szymon❤️
    Ja tam takich skojarzeń nie mam, podoba mi się i jedno i drugie imię. Zależało mi tylko na tym, żeby było dość krótkie :)
    Może kiedyś będzie drugi synek, to wykorzystamy jeszcze imię, którego teraz nie wybierzemy :)

3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    ja sama do końca nie wiem, jak wygląda sama induckcja wiem o oxy, balonikach, masażu. ja miałam już skierowanie do szpitala przy Anielce bo był 41 tc, jak nic się nie dzieje to lepiej czekać aż samo się zacznie. gorzej jak są złe wyniki - cukrzyca, zatrucie ciążowe, starzejące się łożysko. siostrze wywoływali poród w 36/37 bo już było zagrożenie jej życia takie miała zatrucie, nastomiast drugiej nie wywoływali a była 2 tyg po terminie to wody płodowe miała zielone i śmierdzące ;/ dziecko na antybiotyku w pierwszej dobie życia (właśnie ta nasza Nastka:)

To, ze ze wskazan medycznych to jak najbardziej rozumiem. Tylko wydawalo mi sie, ze dziewczyny pisaly o indukcji w szpitalu, bo po prostu chca urodzic wcześniej. Ale ja dzis jestem zmeczona o niekumata, wiec moglam cos opacznie zrozumieć dlatego podpytuje.
    To fakt, ze po 38tc chce sie zrobic wszystko by byc juz po, ale wg tego co mi mowiono to wlasnie oxy czy przebicie pęcherza to juz ostatecznosc

3jgx3e3kie55f15r.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka89 wrote:
    To, ze ze wskazan medycznych to jak najbardziej rozumiem. Tylko wydawalo mi sie, ze dziewczyny pisaly o indukcji w szpitalu, bo po prostu chca urodzic wcześniej. Ale ja dzis jestem zmeczona o niekumata, wiec moglam cos opacznie zrozumieć dlatego podpytuje.
    To fakt, ze po 38tc chce sie zrobic wszystko by byc juz po, ale wg tego co mi mowiono to wlasnie oxy czy przebicie pęcherza to juz ostatecznosc
    ja przy donoszonej ciąży starałam się poród troszkę przyspieszyć, a raczej go ułatwić - seks, spacery, napar z liści malin, wiesiołek, ale do terminu nie zgodziłabym się na indukcję szpitalną bez wskazań medycznych

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dlatego też teraz obawiam się tej cukrzycy i podejścia lekarzy, i ogolnie o małą...

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvka - ja mialam rozek przy Łucji i mi się sprawdził - teraz chce dokupic drugi i bede zadowolona .

Plinka - ja tez mam miec wywolywany z racji cukrzycy,niestety jestem az za dobrze w temacie i wiem czym to grozi wiec albo szpital wczensiej zeby byc pod kontrolą albo wywolywanie przed terminem. Zobaczymy, moze na nastepnej wizycie lekarz powie jaki ma plan ? Boje sie tez troche lezania w szpitalu zbyt dlugo bo nie wyobrazam sobie jak moglabym zostawic Łucję :(

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
‹‹ 738 739 740 741 742 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ