X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Dziewczyny czy takie rytmiczne podskakiwanie w brzuchu to czkawka dzidzi? Trochę mnie niepokoi bo trochę jak jakieś drgawki to odczuwam, ostatnio ma codziennie po 2,3 razy. Czuje z jednej strony brzucha.
    Myślę,że tak:) Ja u małej też zaczęłam zauważać od niedawna. Wcześniej czkawki nie miała, a i teraz zdarza się jej rzadko.

kayama lubi tę wiadomość

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wrzucicie linka do fajnej instrukcji masażu krocza? I przypomnijcie mi co to za balonik? Boje się nacięcia, ale z drugiej strony ja dosyć wąska jestem, i nie chce żeby mnie rozerwało.

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Dziewczyny a zamierzacie robić masaż krocza w ramach przygotowania do porodu? Podobno warto żeby uelastycznić tkanki.
    ja przygotowywałam się do porodu:
    - masaż krocza
    - herbata z liści malin
    - olej z wiesiołka (z tego co pamietam)

nie wiem na ile pomogło ale pojechałam z 7 cm rozwarciem juz :)

Frida91, Bobby29 lubią tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    Dziewczyny wrzucicie linka do fajnej instrukcji masażu krocza? I przypomnijcie mi co to za balonik? Boje się nacięcia, ale z drugiej strony ja dosyć wąska jestem, i nie chce żeby mnie rozerwało.

Podpinam się pod prośbę.
    IGA.G wrote:
    - masaż krocza
    - herbata z liści malin

Iga łykałaś olej z wiesiołka czy się nim nacierałaś? Sorki, ale zielona jestem w temacie 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2019, 07:27

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Chimera Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    I przypomnijcie mi co to za balonik? Boje się nacięcia, ale z drugiej strony ja dosyć wąska jestem, i nie chce żeby mnie rozerwało.
    To się nazywa Aniball. Ja dostałam od kuzynki i dokupilam za niecałe 80zl ten balonik, bo po kimś to bym nie używała.

Bobby29 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2019, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zamówiłam pare rzeczy chyba bardziej żeby dać upust własnej próżności hehe :P
    Łańcuszek do smoczka z imieniem ze strony na fb. Babeczka ma do tego gryzaki sylikonowe i drewniane:
    https://www.facebook.com/PracowniaGryzakowNaturalnych/

No i zamówiłam na allegro (ten sprzedawca ma mnustwo materiałow do wyboru) literki na łóżeczko/ścianę. Wczoraj przyszły :D
    https://allegro.pl/oferta/literki-szyte-z-materialu-3d-18cm-100-wzorow-imie-6716464311

994611a71a4262f9med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2019, 08:03

Frida91, kayama, Applejoy, Bobby29 lubią tę wiadomość

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Herbatkę z liści malin też zakupiłam 😁 Ale zamierzam pić dopiero ok.36-37 tygodnia.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, Julian przespał druga noc z rzędu! Tego jeszcze nie grali, obudził się przed 8. Zastanawiam się teraz jak tym zarządzić żeby już tak zostało 🙏🏻. Zaczniemy chyba od tego, ze jak się obudzi to pójdziemy do niego ale zawsze będziemy wracać do siebie.

Ja masaż krocza próbowałam robić w poprzedniej ciąży, ale bylo mi bardzo niewygodnie i nie robiłam regularnie.

O tym Aniball poczytałam tak z grubsza, ale chyba bym się bała ze to mnie rozluźni już na zawsze 😁.
    Po pierwszym porodzie, praktycznie bez masaży, z nacięciem wszystko wróciło do normy. Teraz znowu spróbuje z masażami, ale raczej nic innego nie będę kombinować.
    Olej z wiesiołka pije, ale nieregularnie - muszę się do tego przyłożyć.

Frida91, Agagusia lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvka wrote:
    Iga łykałaś olej z wiesiołka czy się nim nacierałaś? Sorki, ale zielona jestem w temacie 😁
    olej łykałam, ale słyszłam że można też się nim smarować. herbatkę [piłam od 35 tyg chyba, i z każdym tyg zwiększałam sobie ilość. z tego co pamiętam olej z wiesiołka miałam oeparol. byłam lekko nacinana, położna próbowała ratować krocze, ale Anielka była duża i miała dużą głowkę, więc na ostatnie parte mnie nacięła. lepiej to niż niekontrolowane pęknięcie w sumie. nacięcie nie bolało, i szwy później też nie :)

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co daje olej z wiesiolka?

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    - masaż krocza
    - herbata z liści malin

Na dniach otwartych szpitala tez zachecali do tych wlasnie metod, ale mowili ze to.od 27 tygodnia. To mozna masowac juz? Tez chetnie bym sie dowiedziala jak.I z jakim.olejkiem :)

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy ma ktoras taki jakis nagly spadek energii? Balam sie wczoraj ze znow jakies przeziebienie mnie bierze bo nie umialam.wystac na nogach, tylko jak lezalam to bylo ok I dzis od rana znow jakos slabiutko - nie wiem to chyba pogoda?

Co do.imienia to.my jeszcze nie wybralismy, nasze top 3 to Tomasz, Piotr I Karol I stwierdzilismy ze chyba jak go zobaczymy to wybierzemy ostatecznie ale czuje ze sie skonczy na Tomku :)

Starania od 06.2017

n59y9vvj275r1f8v.png
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Na kanale Mama Lama bardzo ciekawy filmik na temat dwujezycznosci u dzieci, m.in. czy tylko rodzic native moze mowic do dziecka w innym jezyku i ze mowiac po polsku tez nierzadko przekazujemy dzieciom wadliwe konstrukcje jezykowe i z tym juz jakos nie mamy problemu:
    https://youtu.be/inXrdf-ah80

My jestesmy juz obkupieni w ang ksiazeczki i piosenki i mamy zamiar probowac z Mają jak najbardziej od pierwszych dni zycia 🙂

A skad bierzesz ksiazeczki? Jaka taktyke wprowadzasz? Ja ciagle nie zdecydowalam do konca ale sklaniam.sie ku TAP bo chce sprobowac z angielskim I hiszpanskim od razu. Tez mam juz pare ksiazeczek I szukam.nowych inspiracji na roznych blogach :) dolaczylas do ktorejs grupy na fb?

Starania od 06.2017

n59y9vvj275r1f8v.png
  • Mary Magdalena Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:

Ja mam do sprzedania nowy nieużywany Aniball, jakbyś była zainteresowana. Jak już pisałam, paczka przyszła mi w dniu, gdy trafiłam do szpitala na cc, wiec czekała sobie spokojnie do drugiej ciąży. Niestety teraz też będzie cc, więc muszę sprzedać. Mam zestaw z kubeczkiem do sterylizacji, prezerwatywami i żelem, ale żel już chyba po terminie będzie.

tb73vut14i57zd3c.png
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    - masaż krocza
    - herbata z liści malin

Herbatkę z malin można podobno od 36-37tc ;)
    Z olejem z wiesiolka ja również się na razie wstrzymam,bo może powodować skurcze macicy.
    Położna mówiła,że można go zarówno łykać, jak i nim masować krocze.
    Według jej opowieści, większa ilość może nawet wywołać poród :) ale to już naprawdę dużo trzeba tego wziąć.

IGA.G lubi tę wiadomość

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuje zaczac masaz krocza po 32tc, ide wtedy do mojej fizjo zeby zerknęła i ew rozluźniła ew napięcia w miednicy mniejszej i ona w ranach takich wizyt przedporodowych moze mi pokazac jak sieczeń masaz wykonuje. Mam nadzieje ze nue bedzie to zbyt krępujące, ale nam zamiar podejść fo tego do do wizyty u gina. Chetnie tez u niej przypomnę sobie o możliwych pozycjach porodowych i oddechu, bo szkole rodzenia robiłam 7 lat temu u niewiele juz pamietam.
    Od 35 tyg planuje herbatkę z liści malin i wiesiołek doustnie, a po 37tc od dolu - podobno ladnie zmiękcza i uelastycznia szyjke. Do tego po 37tyg schody w dol, dłuższe spacery i duuxo sexu - mam nadzieje rozkręcić akcje chwile przed terminem jak w ostatniej ciazy sie ladnie udalo. Nad balonikiem sie ciagle intensywnie zastanawiam, Mary jakby co to chetnie od Ciebie odkupie. Pomysle mocniej jak po 32 tyg bedzie maluch glowa w dol i kolejny raz dostane na Żelaznej zielone światło na Vba2c.

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dopiero ok 35 tyg zaczęłam się tak przygotowywać do porodu, bałam się wywołać skurcze.i dotrwałam do 41 tyg hehe więc może teraz zacznę wcześniej

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas imię nadal nie wybrane ;/

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia mam pytanie do ciebie,jeśli któraś orientuje się w temacie to też proszę o info.
    Cztery lata temu rodziłam przez cc.Obecnie chcę rodzić vbac o ile nie będzie przeciwskazań.Kiedyś poruszałam troche ten temat z tobą,a potem z ginem.Ciąże prowadzę u dwóch ginów.Prywatny gin jest z Warszawy i pracuje na żelaznej.Ja jestem z łodzi i raczej nie planuje tam rodzić.Drugi gin jest na nfz i pracuje w szpitalu w Łodzi i robił mi cc,mam do niego zaufanie.Rozmawiałam chwilę z ginem z Warszawy o porodzie i powiedział,że w mojej sytuacji trzeba go wywołać w 38 max.39tyģ.Jak zapytałam o to gina z Łodzi to stwierdził,że oxy nie podadzą bo po cc nie wiadomo jak zachowa się macica.Jak według ciebie powinno wyglądać przygotowanie z mojej strony w domu do planowanego porodu i jaka stymulacja w szpitalu.W sobotę mam wizytę u gina prywatnego a w przyszły czwartek na nfz i chce dopytać tylko mam trochee mętlik w głowie i niewiem o co pytać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2019, 09:54

• Agagusia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za pol godziny usg, prosze o kciuki!

Niebieska Gwiazda, Frida91, Chimera, OlaWi, IGA.G, Smerfelinka, kayama, Niezapominajka5, DrzewkoPomarańczowe, Applejoy, Bobby29, Misi@ lubią tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
‹‹ 734 735 736 737 738 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ