Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas po wizycie wszystko ok, mala nie taka mala bo wazy 2 kg, co wg mojego gina uderza w srodek normy na ten czas.
Niebieska Gwiazda, Smerfelinka, kayama, DrzewkoPomarańczowe, Ania95, Limerikowo, emi2016, E_linka2, Anhydra, Misi@, IGA.G, Sylvka, Chimera, Pierniczkowa, werni, Agagusia, OlaWi lubią tę wiadomość
-
Frida91 wrote:No to podobnie waży jak moja. Ja mam teraz wizytę 11.06 i też już trochę się stresuję. Lekarka mówiła że waży za mało czy głównie martwi ja ten spadek w centylach? Bo teraz to i ja się zestresowałam,mój niby nic nie mówił, że jest za mała i nie kierował mnie nigdzie... Zobaczymy jak teraz na nast wizycie będzie.
Mówiła żeby nie panikować bo póki mieści się w normie i przepływy ok to nie ma powodow do paniki ALE właśnie chodzi o to że spada w tych centylach więc te przyrosty są mniejsze, kiedy powinny być co najmniej takie same żeby utrzymać ten sam centylu, lub większe. no i ogólnie jak patrzeć na średni tygodniowy przyrost to nie jest duży. Twoj bobas z tego co pamiętam to mniej więcej w tym samym centylu sie sadowi cały czas, więc byłabym spokojna.Frida91 lubi tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dptHarmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Bobby rozumiem. Mam nadzieję, że wszystko u was będzie ok i Twój maluch trochę się podtuczy
W sumie po 30tc najwiecej chyba dzieci przybierają więc może ruszą w końcu.
Ja się ciągle zastanawiam ile moja już przybrała. Brzuch mam spory mimo wszystkoOby przy urodzeniu mała miała chociaż te 2800g.
Bobby29, Anhydra lubią tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
nick nieaktualnyBobby, a plyn owodniowy masz w normie, mierzyli Ci? Dieta bialkowa jest do zniesienia, sama jem teraz burgery co najmniej raz w tygodniu, tylko ja bardziej z powodu niskiej hemoglobiny, a nie białka. Duzo białka ma tez mozarella - moze corcia polubi ser o tym samym imieniu o ona? 😀 Ja sie w ciazy uzaleznilam od tej w mini kulkach. Trzymam kciuki, zeby rosla dziewczynka w sile!
Bobby29 lubi tę wiadomość
-
Domi_tur wrote:Hehe nie, po prostu chyba nam się trafiły same dziewuszki i próbuję się doszukać jakiegoś Rodzynka 😁 takie mam rozkminki 😂
Czy sugerujesz, że in vitro pomoże mi w posiadaniu wymarzonej córeczki? Naturalne metody zawiodły 3razy 😄Agagusia lubi tę wiadomość
-
Domi_tur wrote:Zawsze mam przy sobie chusteczki dezynfekcyjne, takie zboczenie mam, że u znajomych muszę przetrzeć deskę zanim usiądę, ale w publicznym miejscu chyba tylko gdyby mnie torturowano bym usiadła
wiecznie to osikane, albo usyfione... I tak zawsze wychodząc czyszczę deskę po innych żeby wstydu nie było, no ale nie usiądę za cholerę... Od zawsze tak mam, jako małolata jak jeździłam na obory i chciało mi się "dwójkę" to tworzyłam takie konstrukcje papierowe na desce, że mi w klozecie pół dnia schodziło 😂 w szpitalu trzeba będzie się przełamać
Ja tak samo 😂Domi_tur lubi tę wiadomość
-
wiki2 wrote:Czy sugerujesz, że in vitro pomoże mi w posiadaniu wymarzonej córeczki? Naturalne metody zawiodły 3razy 😄
Wiki wychodzi na to, że jednak trochę chłopaków jest, ale nadal przewaga dziewczynek 😁
Jej Dziewczyny, dopiero teraz sobie uświadamiam ile z Was podjęło tak trudną walkę o macierzyństwo i dzięki tej metodzie będziecie Mamusiami! ❤️ ❤️ ❤️ Jeszcze gdyby tak nasz cudowny kraj powrócił do refundowania in-vitro, dałoby to tyle szczęścia wielu rodzinom ❤️Bobby29, kayama, Smerfelinka, Pierniczkowa, Kalija, Asiac93, Agagusia, wiki2 lubią tę wiadomość
-
DrzewkoPomarańczowe wrote:Wczorajsze zakupy zainspirowały mnie to dalszych działań
. Zamówiłam już gondole i zrobiłam listę do szpitala.
Co Wy na to, żebyśmy wrzucały swoje listy? Może znajdziemy u siebie coś fajnego, na co nie wpadłyśmy.
Od razu wrzucę Wam protip: ubranka dla Julka od razu pakowałem w osobne woreczki jako komplety gotowe do założenia. Było to pomocne zwłaszcza dla męża kiedy musiał przekazać ubranka na pierwsze odzianie 😀
Poniżej moja lista:
przeczytałam SZAMPAN 😆🤪Ania95 lubi tę wiadomość
-
baileys wrote:Bobby, a plyn owodniowy masz w normie, mierzyli Ci? Dieta bialkowa jest do zniesienia, sama jem teraz burgery co najmniej raz w tygodniu, tylko ja bardziej z powodu niskiej hemoglobiny, a nie białka. Duzo białka ma tez mozarella - moze corcia polubi ser o tym samym imieniu o ona? 😀 Ja sie w ciazy uzaleznilam od tej w mini kulkach. Trzymam kciuki, zeby rosla dziewczynka w sile!
tak, mierzyła dziś bardzo dokładnie przepływy oraz wody i wszystko jest jak trzeba, tylko ta wielkość nie powalatrochę liczę na to, ze odbije jeszcze, może coś tą dietą pomogę, ale prawda jest taka że i tak się będę martwić. na szczęście udało mi się dostać do dr Kajdy na 12.06, zamiast na 18.06 - zawsze to tydzień mniej stresu, no i wegług mojej babeczki to właśnie dobrze skontrolować akurat po ok 2 tyg, żeby zobaczyć czy ten przyrost wagi jeszcze mocniej nie zwalnia.
Novum ICSI
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
2 mrożaki -
OlaWi wrote:przeczytałam SZAMPAN 😆🤪
OlaWi lubi tę wiadomość
Novum ICSI
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
2 mrożaki -
Anhydra wrote:Co do listy wyprawkowej do szpitala, to w dużej mierze zależy to od wyboru miejsca w którym rodzicie.
Duża część szpitali umieszcza na stronie listę rzeczy niezbędnych do zabrania. Na Polnej w szpitalu (gdzie jestem), przykładowo, do porodu obowiązuje koszula szpitalna (i szczerze mówiąc dziewczyny sobie chwalą- dosyć długa i z zawiazywaniami do karmienia). Nie można rodzić w swojej. Codziennie dają Ci też po porodzie czysta koszule na zmianę, jeżeli potrzebujesz. Do tego maluszki po urodzeniu też są ubieranie w ciuszki szitalne odpowiednio zdezenfekowane (dopiero przy przewożenia do domu trzeba mieć swoje). Podkłady poporodowe też zapewniają i pieluszki. Z tego co kojarze to zalecają zabrać niedrapki dla Malucha, chusteczki nawilżanie, ręcznik papierowy i majtki poporodowe oraz własny ręcznik wyprane uprzednio w 90st. Tak więc warto sprawdzić na str szpitala. Wiadomo- pozostałe szczególnie kosmetyczne rzeczy to już zależą od Waszych upodobań- u nas dziewczyny polecaly mydło bialego jelenia z kora dębu (ale to kilka dni po wygojeniu), nakladki laktacyjne, lanolina na sutki, muszle laktacyjne, poduszka do karmienia. Dużo zależy też ile się spędzi czasu w szpitalu. U nas w szpitalu też udostępniają tutejsze laktatora Medeli (trzeba tylko wykupić te części zamienne-wężyk i filtry)...tak więc na upartego w tym szpitalu nawet bez przygotowania niczego by Wam nie zabrakło.
Aga- trzymam kciuki i nie popuszczaj! Bo każdy ignoruje te skargi i potem takie traktowanie jest normą.
jasne, u nas tak samo, rodzi się w szpitalnych, w ogole można cały czas chodzic w nich, są na zmiane - ja rodziłam w szpitalnej, i pierszą dobę byłam w szpitalnej. podkłady również wymieniają na łóżku - ale ja biorę jedno opakowanie swoich i będę niezależna jak będę chciała sobie wymienić. tak samo codziennie dawali na życzenie pieluszki dla dziecka i wkłady dla mamy. ubranka i rożki dają w szpitalu, i też jest to wygodne. -
Bobby29 wrote:Domi na moje oko jest teraz jakoś koło 25 centyla. Jeszcze w normie, ale niepokojące jest to że spada (na polowkowych była w 50tym, na kolejnej wizycie 35-40, a teraz 25-30). I tak nic z tym się nie da zrobić, ważne że zauważone i skontrolujemy, a póki co przykładam się do diety, wejdę na wysokobiałkowa na te dwa tygodnie i zobaczymy.
Bobby29, Frida91 lubią tę wiadomość
-
IGA.G wrote:mojego szwagra siostra miała drobną córkę, radzili jej lekarze duzo leżeć, na lewym boku zwłaszcza i dobrze się odżywiać. miesiąc prowadziła oszczędny tryb, przepływy niby wtedy lepsze i poskutkowało. następny miesiąc odpuściła i znowu mała spadła w centylach
Coś w tym jest, zanim poszłam na zwolnienie to Mały tragicznie mało przybierał, 300g w 5tygodnipotem miesiąc bardzo oszczędny w domu, z regularnymi posiłkami wciskanymi na siłę ale 5 małych i przemyślanych posiłków, w ciągu tygodnia przybrał ponad 130g, a w 5tygodni prawie kilogram :p z 25 centyla skoczył na 39.
IGA.G, Misi@, Bobby29, OlaWi lubią tę wiadomość
-
Domi_tur wrote:Coś w tym jest, zanim poszłam na zwolnienie to Mały tragicznie mało przybierał, 300g w 5tygodni
potem miesiąc bardzo oszczędny w domu, z regularnymi posiłkami wciskanymi na siłę ale 5 małych i przemyślanych posiłków, w ciągu tygodnia przybrał ponad 130g, a w 5tygodni prawie kilogram :p z 25 centyla skoczył na 39.
Mam już plan żywieniowy opracowanymysle że to może pomóc skoro przepływy są dobre, to może brakuje jej kalorii i muszę się bardziej postarać (swoją drogą, jakby jej brakowało kalorii to ja bym mało tyla, co nie? A ostatnie moje przyrosty to 2kg na miesiąc więc wydaje mi się że tyle ile trzeba). No nic, jako że ogólnie mam lichy apetyt w ciąży, to muszę podejść metodycznie i po prostu z zegarkiem w ręku jeść, czy chce mi się czy nie. Po dwóch tygodniach akurat sprawdzimy czy to podejście coś dało. Z jednej strony nie wierzę za bardzo, z drugiej wydaje mi się to nie niemożliwe. Jakby miało nie być - spróbuję reżimu twarogowego 😂
PS. Kupiłam wczoraj rybę która miała być na dwie porcje. Dziś przez to całe białkowe postanowienie wciągnęłam dwie porcje na raz 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2019, 22:01
Domi_tur, DrzewkoPomarańczowe, Frida91, werni, Misi@ lubią tę wiadomość
Novum ICSI
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
2 mrożaki