Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Bobby29 wrote:Dziewczyny, jestem już w domu. Dojechałam szczęśliwie i jestem super dumna ze czuje się za kółkiem coraz pewniej.
Niestety na wizycie nie otrzymałam dobrych wieści, bo mała mało przybiera, spada w centylach, dziś ważyła 930g.Ponieważ ilość wód i przepływy są prawidłowe babeczka poradziła nie panikować ale zaleciła kontrolę u dr Kajdy (ona jest perinatologiem ale ponoć interesuje się tematem hipotrofii, więc kto jak nie ona dobrze oceni czy jest się czym martwić czy po prostu drobne to moje dziecko). Sama zadzwoniła przy mnie na żelazna żeby mnie nie spuścili na drzewo i wpisali na wizytę, zapisali na 18.06 choć najlepiej by było sprawdzić po 12-14dniach od dzisiaj. Na szczęście umówiłam się prywatnie do niej na 12.06 (co jest wielkim szczęściem bo do dr Kajdy to z miesięcznym wyprzedzeniem raczej się zapisuje). Pocieszam się tym, że przepływy bardzo dobre i wody ok, szyjka też długa i zamknięta, ale i tak bardzo się martwię. Chyba zacznę jeść teraz za dwoje, wiem że to nie o to chodzi ale zaczynam myśleć że może ją za mało jednak jem i dlatego ona tak słabo rośnie? Chyba do tego 12.06 jajko zniosę.
Tutaj jedna z koleżanek też długo walczyła z niską wagą dziecka(na granicy hipotrofii, przeplywy w normie) i lekarz polecił jej wcinanie dużej ilosci białka (mówiła że biały ser zjadala w tskiej ilosci, że jej pod koniec ciąży już uszami wychodził). Ale poskutkowało- Mały urodził się około 38 tyg z wagą 3,5 kg.Bobby29, Limerikowo, Kalija, Frida91, werni lubią tę wiadomość
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Bobby a gdzie w tych centylach Malutka się znajduje? Mam nadzieję, że taka jej uroda❤️ Mój też do dużych nie należy, ale wszyscy lekarze powtarzają, że najważniejsze że przyrasta prawidłowo. Nie stresuj się na zapas bo będziecie zestresowanym dwupakiem! 🌷
Hmm, mam biały ser w domu, chyba trzeba zrobić na kolacjeBobby29, werni lubią tę wiadomość
-
Dziękuje Anhydra :* ja tu już kminie wlasnie jadłospis na najbliższe dwa tygodnie. Akurat lubię nabiał i mięso, ryby, to podwoje ilości
mnie się wydaje że jem dobrze, zdrowo i białka też pilnuje żeby było do każdego posiłku, ale wiecie z racji tego że ja wielkiego apetytu nie mam to może rzeczywiscie muszę się teraz przyłożyć. Będę wcinać twarog, niech mi wychodzi czym chce byle mała rosla!
Usiadłam po powrocie na chwilę odsapnac, i Pan Kotek chyba chce bardzo zachęcić Mozzarellę do rośnięcia
kayama, Smerfelinka, emi2016, Limerikowo, Kalija, Sylvka, Applejoy, DrzewkoPomarańczowe, Misi@, redken, Anhydra, Chimera, werni, Mary Magdalena, Agagusia, OlaWi, Vampire lubią tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dptHarmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Domi_tur wrote:Bobby a gdzie w tych centylach Malutka się znajduje? Mam nadzieję, że taka jej uroda❤️ Mój też do dużych nie należy, ale wszyscy lekarze powtarzają, że najważniejsze że przyrasta prawidłowo. Nie stresuj się na zapas bo będziecie zestresowanym dwupakiem! 🌷
Hmm, mam biały ser w domu, chyba trzeba zrobić na kolacje
Domi na moje oko jest teraz jakoś koło 25 centyla. Jeszcze w normie, ale niepokojące jest to że spada (na polowkowych była w 50tym, na kolejnej wizycie 35-40, a teraz 25-30). I tak nic z tym się nie da zrobić, ważne że zauważone i skontrolujemy, a póki co przykładam się do diety, wejdę na wysokobiałkowa na te dwa tygodnie i zobaczymy.Limerikowo, Anhydra lubią tę wiadomość
Novum ICSI
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
2 mrożaki -
Bobby , dobre białkowe odżywianie nie zaszkodzi , ale ja np jem mniej niż przed ciąża i nie układam skrupulatnie jadłospisu, na pewno nie jem wszystkiego idealnie, a dziecko bardzo duże. Może Twoje po prostu będzie z tych mniejszych, nie martw się
I może faktycznie więcej odpoczywaj.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2019, 16:38
Bobby29 lubi tę wiadomość
-
Bobby29 wrote:Dziewczyny, jestem już w domu. Dojechałam szczęśliwie i jestem super dumna ze czuje się za kółkiem coraz pewniej.
Niestety na wizycie nie otrzymałam dobrych wieści, bo mała mało przybiera, spada w centylach, dziś ważyła 930g.Ponieważ ilość wód i przepływy są prawidłowe babeczka poradziła nie panikować ale zaleciła kontrolę u dr Kajdy (ona jest perinatologiem ale ponoć interesuje się tematem hipotrofii, więc kto jak nie ona dobrze oceni czy jest się czym martwić czy po prostu drobne to moje dziecko). Sama zadzwoniła przy mnie na żelazna żeby mnie nie spuścili na drzewo i wpisali na wizytę, zapisali na 18.06 choć najlepiej by było sprawdzić po 12-14dniach od dzisiaj. Na szczęście umówiłam się prywatnie do niej na 12.06 (co jest wielkim szczęściem bo do dr Kajdy to z miesięcznym wyprzedzeniem raczej się zapisuje). Pocieszam się tym, że przepływy bardzo dobre i wody ok, szyjka też długa i zamknięta, ale i tak bardzo się martwię. Chyba zacznę jeść teraz za dwoje, wiem że to nie o to chodzi ale zaczynam myśleć że może ją za mało jednak jem i dlatego ona tak słabo rośnie? Chyba do tego 12.06 jajko zniosę.
O kurczę, Bobby, do 12.06 jeszcze strasznie dużo czasu... słuchaj lekarki i nie panikuj, napewno wszystko będzie dobrze! Trzymam kciuki!
-
Bobby kciuki zaciśnięte, by z Mozarellą wszystko było dobrze! Malutka jest pewnie drobna po mamusi i tyle
Dieta wysokobiałkowa na pewno nie zaszkodzi. Mnie w szpitalu cały czas taką karmili i do tej pory pamiętam te podwójne ilości białego sera, wędliny, jajek i mięsa. Ja już miałam dość, a reszta dziewczyn na oddziale mi zazdrościła
👩36 lat 🧑39 lat
1 ❄️
7 dpt - beta <1 💔
8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️
14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml
13 dpt - beta 225 mIU/ml
16 dpt - beta 1028 mIU/ml
18 dpt - beta 1804 mIU/ml
20 dpt - beta 2872 mIU/ml
24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
14.10 - pusty pęcherzyk 💔
kwalifikacja z MZ - 10.06
21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔
lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞
luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży
22.07.2019 - urodził się Leon
13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
październik 2018 - Salve - ivf
sierpień 2018 - histeroskopia ok
kwiecień 2017 - hsg ok
starania od 2014 -
Kalija wrote:Dziewczyny mam doła, od początku ciąży chciałam zamówić do pokoju córki mebelki Bellamy a wczoraj niechcący zaczęłam czytać opinie i w sumie wiekszosc jest negatywnych- że cena nie jest współmierna do jakości, że to drogie buble itd. A do tego często są problemy z reklamacją. Załamałam się, bo ich design bardzo mi odpowiada (chciałam serię Merylou) i nie mam żadnego pomysłu na zastępstwo ☹☹☹ może któraś z Waszych znajomych ma i może się wypowiedzieć. Baileys rozpakowałaś już swoją półkę?
Wiem, że to głupie, ale naprawdę mi smutno teraz ☹
Tez mi sie podobaly przy 1 corce, ale te mebelki sa wykonane glownie z MDF z tego co kojarze? Ja polecam znaleźć dobrego stolarza, ktory w podobnej cenie wykona mebelki z drewna o takim designie -
rzeczywiscie na Polnej w Poz to u sztuce i kubek dadza spokojnie jak ktos zapomni
w 2014 co dzien przed obchodem nada bylo sie w szpitalna troche miniowke nieraz przebrac
alew 2016 juz widac bylo ze panstwo przycielo fundusze- na szpital z 3stop referencji masakra!
koszule mozna bylo miec wlasne po porodzie i ciuszki tez.to akurat ok bo niektore kaftaniki byly po prostu za male corka 3750g, 57cm i studentki od razu mowily by dac swoje na wiekszy wymiar 😊
jedzenie to sniad i kolacja ok mini porcja ale obiad to juz na sile troche jadlam
nie ujmuje szpitalnej kuchni ale w sumie z sali 2danie wracalo cale z innych lozek
no ale teraz byly remonty ,tv etc na pewno w ciagu 3l duzo sie zmienilo
jak bylam ost na krzywej to byly panie Ukrainki na przyjeciachdo szpitala i obslugiwaly
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2019, 17:32
-
Dziekuje dziewczyny za wasze wsparcie i dobre słowo!
A propos sikania na malysza mi się przypomniało, że czytałam kiedyś artykuł jakiego urofizjoterapeuty, w którym było to poruszone, że robimy sobie krzywdę sikając na malysza, że powinnyśmy bo nosić przy sobie podkłady na deskę albo coś do dezynfekcji, i siadać na deskę do sikania. Chodzi o to że sikając powinnyśmy rozluźnić mięśnie i pozwolić siuśkom sobie płynąć i pęcherz w ten sposób ma się opróżnić, bez parcia. Pozycja na malysza ponoć wymusza parcie. Ja się stosuje do tego, podkładów nie noszę ale zawsze man taki żel z alkoholem do dezynfekcji i chusteczki. Jak znajdę artykuł to podlinkuje.
Nacha lubi tę wiadomość
Novum ICSI
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
2 mrożaki -
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Zawsze mam przy sobie chusteczki dezynfekcyjne, takie zboczenie mam, że u znajomych muszę przetrzeć deskę zanim usiądę, ale w publicznym miejscu chyba tylko gdyby mnie torturowano bym usiadła
wiecznie to osikane, albo usyfione... I tak zawsze wychodząc czyszczę deskę po innych żeby wstydu nie było, no ale nie usiądę za cholerę... Od zawsze tak mam, jako małolata jak jeździłam na obory i chciało mi się "dwójkę" to tworzyłam takie konstrukcje papierowe na desce, że mi w klozecie pół dnia schodziło 😂 w szpitalu trzeba będzie się przełamać
Bobby29, Ania95, Anhydra, Kalija lubią tę wiadomość