X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzydziecha wrote:
    Ale u Ciebie piekna pogoda! W Krakowie pada I zimnoo, wlasbie wrocilam.z gimnastyki I nie planuje juz sie ruszac z domu :)

A ja myślałam, że tylko ja jestem z okolic Krakowa w tych sierpniówkach 😁

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Kalija Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam doła, od początku ciąży chciałam zamówić do pokoju córki mebelki Bellamy a wczoraj niechcący zaczęłam czytać opinie i w sumie wiekszosc jest negatywnych- że cena nie jest współmierna do jakości, że to drogie buble itd. A do tego często są problemy z reklamacją. Załamałam się, bo ich design bardzo mi odpowiada (chciałam serię Merylou) i nie mam żadnego pomysłu na zastępstwo ☹☹☹ może któraś z Waszych znajomych ma i może się wypowiedzieć. Baileys rozpakowałaś już swoją półkę?
    Wiem, że to głupie, ale naprawdę mi smutno teraz ☹

dqprgu1royghdo7j.png
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia ja parę miesięcy temu próbowałam się dostać do lekarza pierwszego kontaktu. Oczywiście nie było opcji na wizytę w tym samym dniu a telefon odebrali po pół godzinie... Mój błąd bo nie wspomniałam wtedy o ciąży.
    Tak więc mąż wystosował do nich takiego maila, że mają obowiązek przyjąć mnie poza kolejnością, że zgłosi sprawę itd.
    W efekcie za chwilę miałam telefon z ośrodka z pilnym terminem i jeszcze mnie przepraszali. Pani była bardzo milutka 😂

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczorajsze zakupy zainspirowały mnie to dalszych działań :). Zamówiłam już gondole i zrobiłam listę do szpitala.
    Co Wy na to, żebyśmy wrzucały swoje listy? Może znajdziemy u siebie coś fajnego, na co nie wpadłyśmy.
    Od razu wrzucę Wam protip: ubranka dla Julka od razu pakowałem w osobne woreczki jako komplety gotowe do założenia. Było to pomocne zwłaszcza dla męża kiedy musiał przekazać ubranka na pierwsze odzianie 😀
    Poniżej moja lista:
    73f5c05c7eb349f3med.png
    7d55954aafb3d78fmed.png

kayama, Bobby29, Smerfelinka, Frida91 lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • kayama Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Dziewczyny może to głupie pytanie ale tak się zastanawiam, mamy tu jakiegoś chłopca z in vitro? Czy u wszystkich po procedurze wyszły dziewczynki? :)

A co jakąś teorią spiskowa :D Chyba można przy in vitro zrobić zarodek konkretnej płci, ale to jest oczywiście zakazane.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2019, 13:25

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija, a może po prostu nie sugeruj się opiniami? Na olx jest dużo realnych zdjęć z tej firmy, zawsze można napisać do osób które sprzedają używane i poprosić o opinię.
    Ja się nie sugeruję opiniami z neta, niestety dużo jest frustratów na tym świecie, którzy liczą, że jak zamówią produkt to na atłasowych poduszkach lokaj mu je wniesie a stolarz zapakuje w skrzynie oprószone złotem :/ Kiedy jest coś nie tak to rozumiem, ale często komentarze są nieadekwatne to stanu rzeczy.

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    A co jakąś teorią spiskowa :D Chyba można przy in vitro zrobić zarodek konkretnej płci, ale to jest oczywiście zakazane.

Hehe nie, po prostu chyba nam się trafiły same dziewuszki i próbuję się doszukać jakiegoś Rodzynka 😁 takie mam rozkminki 😂

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzewko położne odradzają płyny do higieny po porodzie. ja się "polewałam" tantum r0sa - rozrabiałam w butelce z dziubkiem ;p nie widzę u ciebie ręczników na liście, ja wzięłam duży , mały i ręcznik papierowy. do tego sztucce i kubek do posiłków, nożyk mały, talerzyk. jak zrobie/znajde liste stara to podesle

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i najważniejsze zgrzewka wody ;d tak się pić chce przy kp, ze woda idzie litrami hehe

menka2, natty85, Limerikowo, plinka89 lubią tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png

Wysłany: 30 maja 2019, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie zawsze rozwala zaniżanie oceny, opinii ze względu na cenę. Jak widzę „wszystko super, ale daje 3 gwiazdki bo drogie” to mnie zalewa. Oceniany cenę czy produkt? I właśnie często z takiego powodu droższe rzeczy maja kiepskie opinie.
    Inna sprawa, tak jak pisze Domi, ludzie płacąc więcej oczekują ze szafa im jeszcze obiad zrobi 😁

plinka89 lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w trakcie porodu mąż leciał do sklepu po zozole, landrynki i wode słodką, położne kazały. ale teraz przy cukrzycy to chyba nie będą mi tak małej pobudzać cukrem

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • menka2 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natty85 wrote:
    Nacha poszukaj innych ksiazek ;) tracy hogg to.troche taka tresura dziecka... oczywiscie to moje zdanie :)

no właśnie nie - ona jest zupełnie inna niż pierwsze pozycje tej autorki - też mnie "straszono" przed tą książką a bardzo mi się podobała bo to taka "instrukcja" dla pierworódek co i jak robić przy maleństwie - dużo jest tam o rytuałach, o tym jak powinien wyglądać dzień takiego malucha, na co zwracać uwagę aby nie przestymulować albo jakie są jego oznaki itp. :)

błędne opinie są o tej pozycji na rynku niezupełnie :)

Nacha, Frida91 lubią tę wiadomość

4c3tvfxm6n339zea.png

Wysłany: 30 maja 2019, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    Drzewko położne odradzają płyny do higieny po porodzie. ja się "polewałam" tantum r0sa - rozrabiałam w butelce z dziubkiem ;p nie widzę u ciebie ręczników na liście, ja wzięłam duży , mały i ręcznik papierowy. do tego sztucce i kubek do posiłków, nożyk mały, talerzyk. jak zrobie/znajde liste stara to podesle

Dlatego właśnie zostawiłam sobie ? przy płynie do higieny. Temat do przemyślenia.
    Faktycznie, zapomniałam o spożywce 😁. Uzupełniam

aadd84dc14.png[/url]
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na liście jeszcze laktator, ręcznik papierowy (do wycierania po myciu), ginexid-pianka do mycia krocza, ręcznik duży i mały, wodę i cukierki na zły dzień 😂

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Kalija, a może po prostu nie sugeruj się opiniami? Na olx jest dużo realnych zdjęć z tej firmy, zawsze można napisać do osób które sprzedają używane i poprosić o opinię.
    Ja się nie sugeruję opiniami z neta, niestety dużo jest frustratów na tym świecie, którzy liczą, że jak zamówią produkt to na atłasowych poduszkach lokaj mu je wniesie a stolarz zapakuje w skrzynie oprószone złotem :/ Kiedy jest coś nie tak to rozumiem, ale często komentarze są nieadekwatne to stanu rzeczy.

Bardzo mi sie podoba Twoja odpowiedź 🤩🤩🤩 dzięki 😚😚😚 by pytać na olx też przeszło mi przez myśl, zaraz przejdę do czynów

OlaWi lubi tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    My chodzimy z dławikiem i pies chodzi przy nodze super, dławik jest nie używany bo samo założenie powoduje, że pies chodzi jak w wojsku :) ale na widok psów jest power, szkolenia nam nie pomagają, jak widzi swojej wielkości psa to się spina a jak widzi swoje ulubione buldogi francuskie to skacze dookoła nich jak zając i zaczepia do zabawy 😂 36kg małego dziecka 😂
    Ale może kupię kantar i spróbuję z nim, macie jakieś sprawdzone firmy?
    Ja brałam kolorową z allegro. Nasz jegomość drepta w fioletach :D

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• Kalija Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:

U mnie w szkole rodzenia położna mówiła by używać tego co dotychczas , choć chyba nie do końca się z tym zgadzam . Polecała Też mydełka dla dzieci do naszej higieny intymnej

dqprgu1royghdo7j.png
  • menka2 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    i najważniejsze zgrzewka wody ;d tak się pić chce przy kp, ze woda idzie litrami hehe

miałam też właśnie pisać o wodzie a raczej o zgrzewce :D fakt - woda schodzi jak szalona :) no i koniecznie jeszcze jakieś przekąski na czas porodu i tuż po

4c3tvfxm6n339zea.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi, no tak rozpieszczamy nasze córy niemiłosiernie i pozwalamy im spodnie brudzić na kolanach :D co do mojej mamy to ona ponoć miała taki plan żeby mojego tatę na emeryturze do nas ściągnąć... Ja wiem że my mamy naprawdę duży dom i mogliby sobie na górze zamieszkać, ale kurczę nie po to się wyprowadzałam, zresztą jak we 2 to by jeszcze psa na pewno wzieli, a na to już nie wyrazimy zgody, bo drze się ten pies jak opętany, na smyczy chodzić nie umie i nikogo nie słucha

Anhydro kochana, spłaszczony tyłek możesz mieć ale na pewno nie od leżenia tylko od zajebistej figury :D chciałabym tak wyglądać, a płytki są nawet luksusowe, serio chyba jedne z lepszych jakie w szpitalu widziałam

Jeszcze gdzieś mi mignęło pytanie o sztuczną trawę na balkonie, my mamy na razie zakupioną, wczoraj mąż zagruntował balkon (mamy goły beton, był cały od mchu, musieliśmy oczyścić) i mam nadzieję że niebawem tą trawę rozwiniemy, dla mnie to nie obciach ;) młoda uwielbia siedzieć na balkonie a taka trawa (postawiliśmy na grubszą i droższą zarazem) jest na pewno bardziej miękka niż płytki a już na pewno nie będzie tak zdzierać spodni jak na gołym betonie. Chcieliśmy założyć płytki, bo to bardziej zabezpieczy niż trawa ale nie potrafimy się zdecydować czy w kamieniu czy drewnopodobne, a że trudno już dziecko utrzymać z dala od balkonu to coś na szybko położyć trzeba

Anhydra lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek

Wysłany: 30 maja 2019, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Ja mam na liście jeszcze laktator, ręcznik papierowy (do wycierania po myciu), ginexid-pianka do mycia krocza, ręcznik duży i mały, wodę i cukierki na zły dzień 😂

Ja laktator wzięłam ostatnio, ale nie użyłam. Teraz chyba go nie wezmę. Najwyżej mąż dowiezie.
    Reczniki papierowe muszę dopisać 👍🏻

aadd84dc14.png[/url]
‹‹ 746 747 748 749 750 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ