X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzydziecha wrote:
    Ale u Ciebie piekna pogoda! W Krakowie pada I zimnoo, wlasbie wrocilam.z gimnastyki I nie planuje juz sie ruszac z domu :)

A ja myślałam, że tylko ja jestem z okolic Krakowa w tych sierpniówkach 😁

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Kalija Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam doła, od początku ciąży chciałam zamówić do pokoju córki mebelki Bellamy a wczoraj niechcący zaczęłam czytać opinie i w sumie wiekszosc jest negatywnych- że cena nie jest współmierna do jakości, że to drogie buble itd. A do tego często są problemy z reklamacją. Załamałam się, bo ich design bardzo mi odpowiada (chciałam serię Merylou) i nie mam żadnego pomysłu na zastępstwo ☹☹☹ może któraś z Waszych znajomych ma i może się wypowiedzieć. Baileys rozpakowałaś już swoją półkę?
    Wiem, że to głupie, ale naprawdę mi smutno teraz ☹

dqprgu1royghdo7j.png
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia ja parę miesięcy temu próbowałam się dostać do lekarza pierwszego kontaktu. Oczywiście nie było opcji na wizytę w tym samym dniu a telefon odebrali po pół godzinie... Mój błąd bo nie wspomniałam wtedy o ciąży.
    Tak więc mąż wystosował do nich takiego maila, że mają obowiązek przyjąć mnie poza kolejnością, że zgłosi sprawę itd.
    W efekcie za chwilę miałam telefon z ośrodka z pilnym terminem i jeszcze mnie przepraszali. Pani była bardzo milutka 😂

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczorajsze zakupy zainspirowały mnie to dalszych działań :). Zamówiłam już gondole i zrobiłam listę do szpitala.
    Co Wy na to, żebyśmy wrzucały swoje listy? Może znajdziemy u siebie coś fajnego, na co nie wpadłyśmy.
    Od razu wrzucę Wam protip: ubranka dla Julka od razu pakowałem w osobne woreczki jako komplety gotowe do założenia. Było to pomocne zwłaszcza dla męża kiedy musiał przekazać ubranka na pierwsze odzianie 😀
    Poniżej moja lista:
    73f5c05c7eb349f3med.png
    7d55954aafb3d78fmed.png

kayama, Bobby29, Smerfelinka, Frida91 lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • kayama Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Dziewczyny może to głupie pytanie ale tak się zastanawiam, mamy tu jakiegoś chłopca z in vitro? Czy u wszystkich po procedurze wyszły dziewczynki? :)

A co jakąś teorią spiskowa :D Chyba można przy in vitro zrobić zarodek konkretnej płci, ale to jest oczywiście zakazane.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2019, 13:25

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija, a może po prostu nie sugeruj się opiniami? Na olx jest dużo realnych zdjęć z tej firmy, zawsze można napisać do osób które sprzedają używane i poprosić o opinię.
    Ja się nie sugeruję opiniami z neta, niestety dużo jest frustratów na tym świecie, którzy liczą, że jak zamówią produkt to na atłasowych poduszkach lokaj mu je wniesie a stolarz zapakuje w skrzynie oprószone złotem :/ Kiedy jest coś nie tak to rozumiem, ale często komentarze są nieadekwatne to stanu rzeczy.

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    A co jakąś teorią spiskowa :D Chyba można przy in vitro zrobić zarodek konkretnej płci, ale to jest oczywiście zakazane.

Hehe nie, po prostu chyba nam się trafiły same dziewuszki i próbuję się doszukać jakiegoś Rodzynka 😁 takie mam rozkminki 😂

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzewko położne odradzają płyny do higieny po porodzie. ja się "polewałam" tantum r0sa - rozrabiałam w butelce z dziubkiem ;p nie widzę u ciebie ręczników na liście, ja wzięłam duży , mały i ręcznik papierowy. do tego sztucce i kubek do posiłków, nożyk mały, talerzyk. jak zrobie/znajde liste stara to podesle

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i najważniejsze zgrzewka wody ;d tak się pić chce przy kp, ze woda idzie litrami hehe

menka2, natty85, Limerikowo, plinka89 lubią tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png

Wysłany: 30 maja 2019, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie zawsze rozwala zaniżanie oceny, opinii ze względu na cenę. Jak widzę „wszystko super, ale daje 3 gwiazdki bo drogie” to mnie zalewa. Oceniany cenę czy produkt? I właśnie często z takiego powodu droższe rzeczy maja kiepskie opinie.
    Inna sprawa, tak jak pisze Domi, ludzie płacąc więcej oczekują ze szafa im jeszcze obiad zrobi 😁

plinka89 lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w trakcie porodu mąż leciał do sklepu po zozole, landrynki i wode słodką, położne kazały. ale teraz przy cukrzycy to chyba nie będą mi tak małej pobudzać cukrem

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • menka2 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natty85 wrote:
    Nacha poszukaj innych ksiazek ;) tracy hogg to.troche taka tresura dziecka... oczywiscie to moje zdanie :)

no właśnie nie - ona jest zupełnie inna niż pierwsze pozycje tej autorki - też mnie "straszono" przed tą książką a bardzo mi się podobała bo to taka "instrukcja" dla pierworódek co i jak robić przy maleństwie - dużo jest tam o rytuałach, o tym jak powinien wyglądać dzień takiego malucha, na co zwracać uwagę aby nie przestymulować albo jakie są jego oznaki itp. :)

błędne opinie są o tej pozycji na rynku niezupełnie :)

Nacha, Frida91 lubią tę wiadomość

4c3tvfxm6n339zea.png

Wysłany: 30 maja 2019, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    Drzewko położne odradzają płyny do higieny po porodzie. ja się "polewałam" tantum r0sa - rozrabiałam w butelce z dziubkiem ;p nie widzę u ciebie ręczników na liście, ja wzięłam duży , mały i ręcznik papierowy. do tego sztucce i kubek do posiłków, nożyk mały, talerzyk. jak zrobie/znajde liste stara to podesle

Dlatego właśnie zostawiłam sobie ? przy płynie do higieny. Temat do przemyślenia.
    Faktycznie, zapomniałam o spożywce 😁. Uzupełniam

aadd84dc14.png[/url]
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na liście jeszcze laktator, ręcznik papierowy (do wycierania po myciu), ginexid-pianka do mycia krocza, ręcznik duży i mały, wodę i cukierki na zły dzień 😂

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Kalija, a może po prostu nie sugeruj się opiniami? Na olx jest dużo realnych zdjęć z tej firmy, zawsze można napisać do osób które sprzedają używane i poprosić o opinię.
    Ja się nie sugeruję opiniami z neta, niestety dużo jest frustratów na tym świecie, którzy liczą, że jak zamówią produkt to na atłasowych poduszkach lokaj mu je wniesie a stolarz zapakuje w skrzynie oprószone złotem :/ Kiedy jest coś nie tak to rozumiem, ale często komentarze są nieadekwatne to stanu rzeczy.

Bardzo mi sie podoba Twoja odpowiedź 🤩🤩🤩 dzięki 😚😚😚 by pytać na olx też przeszło mi przez myśl, zaraz przejdę do czynów

OlaWi lubi tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    My chodzimy z dławikiem i pies chodzi przy nodze super, dławik jest nie używany bo samo założenie powoduje, że pies chodzi jak w wojsku :) ale na widok psów jest power, szkolenia nam nie pomagają, jak widzi swojej wielkości psa to się spina a jak widzi swoje ulubione buldogi francuskie to skacze dookoła nich jak zając i zaczepia do zabawy 😂 36kg małego dziecka 😂
    Ale może kupię kantar i spróbuję z nim, macie jakieś sprawdzone firmy?
    Ja brałam kolorową z allegro. Nasz jegomość drepta w fioletach :D

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• Kalija Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:

U mnie w szkole rodzenia położna mówiła by używać tego co dotychczas , choć chyba nie do końca się z tym zgadzam . Polecała Też mydełka dla dzieci do naszej higieny intymnej

dqprgu1royghdo7j.png
  • menka2 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    i najważniejsze zgrzewka wody ;d tak się pić chce przy kp, ze woda idzie litrami hehe

miałam też właśnie pisać o wodzie a raczej o zgrzewce :D fakt - woda schodzi jak szalona :) no i koniecznie jeszcze jakieś przekąski na czas porodu i tuż po

4c3tvfxm6n339zea.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi, no tak rozpieszczamy nasze córy niemiłosiernie i pozwalamy im spodnie brudzić na kolanach :D co do mojej mamy to ona ponoć miała taki plan żeby mojego tatę na emeryturze do nas ściągnąć... Ja wiem że my mamy naprawdę duży dom i mogliby sobie na górze zamieszkać, ale kurczę nie po to się wyprowadzałam, zresztą jak we 2 to by jeszcze psa na pewno wzieli, a na to już nie wyrazimy zgody, bo drze się ten pies jak opętany, na smyczy chodzić nie umie i nikogo nie słucha

Anhydro kochana, spłaszczony tyłek możesz mieć ale na pewno nie od leżenia tylko od zajebistej figury :D chciałabym tak wyglądać, a płytki są nawet luksusowe, serio chyba jedne z lepszych jakie w szpitalu widziałam

Jeszcze gdzieś mi mignęło pytanie o sztuczną trawę na balkonie, my mamy na razie zakupioną, wczoraj mąż zagruntował balkon (mamy goły beton, był cały od mchu, musieliśmy oczyścić) i mam nadzieję że niebawem tą trawę rozwiniemy, dla mnie to nie obciach ;) młoda uwielbia siedzieć na balkonie a taka trawa (postawiliśmy na grubszą i droższą zarazem) jest na pewno bardziej miękka niż płytki a już na pewno nie będzie tak zdzierać spodni jak na gołym betonie. Chcieliśmy założyć płytki, bo to bardziej zabezpieczy niż trawa ale nie potrafimy się zdecydować czy w kamieniu czy drewnopodobne, a że trudno już dziecko utrzymać z dala od balkonu to coś na szybko położyć trzeba

Anhydra lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek

Wysłany: 30 maja 2019, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Ja mam na liście jeszcze laktator, ręcznik papierowy (do wycierania po myciu), ginexid-pianka do mycia krocza, ręcznik duży i mały, wodę i cukierki na zły dzień 😂

Ja laktator wzięłam ostatnio, ale nie użyłam. Teraz chyba go nie wezmę. Najwyżej mąż dowiezie.
    Reczniki papierowe muszę dopisać 👍🏻

aadd84dc14.png[/url]
‹‹ 746 747 748 749 750 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ