X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do lodów - zanim dowiedziałam się o cukrzycy to jadłam często, koło nas są dwie lodziarnie, które robią takie lody mniam uwielbiam pistacjowe, grejfrutowe i lubelskie ;p no nic muszę czekać do sierpnia ;p na razie luz że upałów nie ma

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy orientujecie się czy w ciąży można używać jakichś samoopalaczy, brazera? Rajstopy w sprayu? Blada jestem jak śmierć a tu już letnie ciuchy trzeba nosić, na nogi nie mogę patrzeć, sinoblade.. Czytałam coś ze samoopalacze maja szkodliwe dla dziecka związki :/ ale może nie wszystkie? Żeby chociaż te nogi posmarowac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2019, 10:41

OlaWi lubi tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra zapewne się powtórzę, ale naprawdę masz taką seksi figurę i taki zgrabny brzuszek, że aż Ci zazdroszczę 😍 Jak Ty to robisz, że koniec 32 tygodnia i taki zgrabniutki 😁

Anhydra lubi tę wiadomość

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2019, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lody to mogłabym żreć dosłownie cały czas :P jak jestem gdzieś gdzie mają lody rzemieślinicze to nie przejdę obojętnie :D

Ja dziś po basenie, pociskam na chacie pranie, słonko świeci to trochę wystawie swoje "obsypane mąką" syrki. Książka i świeżo zerwana z doniczki z tują pokrzywa :) Sama się na dzikuna zasiała i jest juz większa niż tuja w tej donicy :P
    943efc6d81423abamed.jpg

Bobby29, Domi_tur, Sylvka, OlaWi lubią tę wiadomość

• natty85 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha poszukaj innych ksiazek ;) tracy hogg to.troche taka tresura dziecka... oczywiscie to moje zdanie :)

Nacha, plinka89, Mary Magdalena lubią tę wiadomość

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam bo dostałam w pakiecie z „w oczekiwaniu na dziecko” i „pierwszy rok życia dziecka”. Słyszałam juz ze to nie jest najlepsza pozycja. Życie swoje zweryfikuje. Żadnego podręcznika sie nie trzymam kurczowo :) I chwilowo po 1/3 odnoszę inne wrażenie o tej książce

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2019, 11:20

Bobby29 lubi tę wiadomość

• trzydziecha Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa wrote:
    My cycki nie urosły nic. Małe smutne miękkie flaki :D podobno od poniedziałku w Lidlu będą staniki do karmienia, ciekawe czy zdążę upolować.

Mi tez nic :( I chce zapolowac w lidlu, kupic ze dwa I ewentualnie oddac bo.moze cos jeszcze podrosna ehh :p

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha wrote:
    Lody to mogłabym żreć dosłownie cały czas :P jak jestem gdzieś gdzie mają lody rzemieślinicze to nie przejdę obojętnie :D

Ja dziś po basenie, pociskam na chacie pranie, słonko świeci to trochę wystawie swoje "obsypane mąką" syrki. Książka i świeżo zerwana z doniczki z tują pokrzywa :) Sama się na dzikuna zasiała i jest juz większa niż tuja w tej donicy :P
    943efc6d81423abamed.jpg

Ale u Ciebie piekna pogoda! W Krakowie pada I zimnoo, wlasbie wrocilam.z gimnastyki I nie planuje juz sie ruszac z domu :)

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojne wczoraj deszcz i jutro tez niby ma byc. Takze pogoda nie rozpieszcza tak cały czas :)

• kayama Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie, jaką książkę o wychowaniu niemowlaka polecacie na początek ? Nic jeszcze nie czytałam i chyba czas najwyższy.
    W Warszawie pięknie, słońce, ciepło :) Wybieram się niedługo do BRW i Jyska, mam blisko więc może dam radę. Mam dość siedzenia w domu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2019, 11:45

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Dziewczyny, czy orientujecie się czy w ciąży można używać jakichś samoopalaczy, brazera? Rajstopy w sprayu? Blada jestem jak śmierć a tu już letnie ciuchy trzeba nosić, na nogi nie mogę patrzeć, sinoblade.. Czytałam coś ze samoopalacze maja szkodliwe dla dziecka związki :/ ale może nie wszystkie? Żeby chociaż te nogi posmarowac

Ja kilka razy użyłam rajstop w sprayu. Od razu giczałka inna 😁

Anhydra, Domi_tur, OlaWi lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2019, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, ile już postów natrzaskane, a ja dopiero wstałam i jem śniadanie ;)
    Wczoraj nawet jak na mnie późno poszłam spać, bo koło 2, ale pod wpływem forumowych dyskusji o rozciaganiu krocza wrocilam do cwiczen mężem, a nie solo i jakoś tak zeszło 😁

Anhydra, elegancko wyglądasz jak na praktycznie końcówkę ciąży, ja jestem dużo niżej, a mam brzuch jak waleń. Miejscówka do selfie również wybitna :D

W Pzn piękna pogoda, też muszę się trochę opalić, bo zamowilam na Asosie czarne sukienki i w tej chwili wyglądam w nich jak trup.

A poza tym polecam Wam serial Czarnobyl, bardzo dobry!

edit. jeszcze Mad Men też polecam, nie wiem dlaczego wcześniej na niego nie natrafiłam - Don Draper to ciacho nad ciachami ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2019, 11:58

Bobby29, Anhydra, Domi_tur, Applejoy, Agagusia, OlaWi lubią tę wiadomość

• Bobby29 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Bobby a do jakiej lekarki chodzisz jeśli można wiedzieć? Ja w Novum się przygotowywałam do in vitro i do kilku chodziłam.

Chodzę do Dr Langner :)

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    O matko, ile już postów natrzaskane, a ja dopiero wstałam i jem śniadanie ;)
    Wczoraj nawet jak na mnie późno poszłam spać, bo koło 2, ale pod wpływem forumowych dyskusji o rozciaganiu krocza wrocilam do cwiczen mężem, a nie solo i jakoś tak zeszło 😁
    ja to ostatnio padam o 21 ;/ wstaje z Anielka 6:30, czasem zbudzi się wcześniej, ale to zazwyczaj ja ją budzę do żłobka. w dzień ostatnio nie mam czasu na drzemke bo ciagle cos zalatwiam, teraz montują nam meble ;) i tak wieczorem mąż kąpie Aniele, kładziemy ją, coś obejrzymy i padam, aż mi szkoda tego męża mojego ;p może na weekend w dzien odsapne i wieczorem bede miała więcej siły

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama ja dzisiaj zaczęłam terapię balsamem brązującym 😂 idę w sobotę na wesele i nie chcę wyglądać jak córka młynarza 😁 rozmawiałam z lekarką dzisiaj o tym, mówiła że w trzecim trymestrze dihydroksyaceton zawarty w samoopalaczach już nie wypływa na dziecko, bo rozwój poza pluckami jest praktycznie zakończony :)
    Swoją drogą moje Dziecię główkę ma mega nisko ale żelazna szyjka nadal 3cm i mocno trzyma :) oby tak do 37 tygodnia a potem niech się dzieje :p

DrzewkoPomarańczowe, kayama, Agagusia, plinka89, OlaWi lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:
    Ja kilka razy użyłam rajstop w sprayu. Od razu giczałka inna 😁

O.to poczytam czy to bezpieczne :)

n59ydf9h7aj0jxnd.png

Wysłany: 30 maja 2019, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra, napisze krótko: rakieta z Ciebie 😁👍🏻

Bobby29, Anhydra lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • kayama Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    Chodzę do Dr Langner :)

Byłam u niej na samym początku :) Jest w porządku chociaż mi się wydawała zbyt luzacka, a my byliśmy przejeci bardzo ;) Ale pierwsze ustalenia z nią zalatwilismy.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jestem wsciekła!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Jak wiecie prowadze też ciażę u lekarza na nfz, od początku od 6tc. Byłam ostatnio na wizycie 9.05, prosił lekarz żeby się zapisać na 13.05. Panie w rejestracji mi powiedziały że zapisów na czerwiec jeszcze nie ma i odbędą się na cały czerwiec dnia 30.05 od godziny 10. Akurat o tej godzinie zaczynał się dziś występ mojego dziecka, ale co zrobić. Zasiadłam przed 10 z telefonem i po cichu zaczęłam dzwonić jednocześnie słuchając piosenki o mamusiach... Poprosiłam też moją mamę żeby dzwoniła. Udało mi się połączyć o godz.9:59, hura! Proszże o wyznaczenie terminu, a babka na to że ona nie ma już miejśc na cały czerwiec. Co?!?!? Pytam jakim cudem, skoro zapisy miały się zaczynać dziś o 10, a ona nie umie mi tego wytłumaczyć, mówi żeby nastepnym razem z doktorem rozmawiać o zapisie, bo on też moze mnie zapsać. Ja jej na to że rozmawiałam, nawet pytałam że on może wyznaczyć mi termin i pamietam że mówił ze teraz to juz tak nie ma i mam pytać w rejestracji kiedy dzwonić. Mówie tej babce że to farsa jakaś jest żeby prowadząc u nich ciąże od samego początku i będąc w 3 trymestrzw nie mogła się zapiasac jak człowiek, a ona swoje. w końcu jej mówie że nie mogę rozmawiac, jestem na przedstawieniu i proszę o pierwszy wolny termin a ona dalej przedłuża i nie chce mnie zapisać, po paru minutach jałowej gadki i mojego powtarzania:prosze o zapis na pierwszy wolny termin zapisała mnie na 27.06, czyli 7 tygodni od ostatniej wizyty.
    Jestem wsciekła i zamierzam im tam zrobić awanturę. Powołam się na tą ustawę "Za zyciem", dzwoniłam też do nfz i rozmawiałam z rzecznikiem praw pacjenta. Poradził mi żeby złożyć oficjalne pismo i wpomnieć ze jest ono do wiadomości rzecznnika i mazowieckiego nfz. Ponoc juz bez tej ustawy kobieta w ciąży należy sie obsługa poza kolejnością i że takie zapisy raz w miesiącu też się bezprawne bo rozpoządzenie Ministra Zdrowia mówi o "bieżącym wyznaczaniu wizyt". Dzwonie raza i prosze o rozmowe lub spotkanie z kierownikiem przychodni. Trudno, na wsiekłą ciężarną, co nie odpuszcza trafiły, nie będą mnie w konia robić! W tamym miesiacu była ta sama gadka, że juz w dni zapisu miejsc nie ma i mam przyjść prosić lakarza o przyjecie. Pojechałam taxi, bo akurat auta nie miałam i tak, przyjał mnie ale po 3 godzinach, wiec usiadłąm wracać i jechać raz jeszcze. Teraz nie zamierzam się prosić o coś co mi się należy, zadzwoniłam grzecznie w wyznaczonym dniu i godzinie jak prosiły i skończyło się tak samo. To zobaczą.

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm

Wysłany: 30 maja 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj już po fitnessie. Czuje się super po tych zajęciach. A chodzić muszę bo niestety nie wyglądam jak kim kardashian. Zgodnie z prognozami mojej siostry jest to raczej Urszula z małej syrenki 😁.

Pogoda u nas cudowna - słoneczko i 16 st, jak dla mnie nigdy mogłoby nie być cieplej 🙏🏻.

U nas dziś trzecia z rzędu przespana przez Julka noc. Nie wiem co tu się odwaliło ale moje dziecko przesypia noce 😁. Obawiam się tylko, ze to szerzej zakrojona ściema i upadek będzie bardzo bolesny 😂

Bobby29, Misi@, OlaWi lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
‹‹ 744 745 746 747 748 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ