Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, czy orientujecie się czy w ciąży można używać jakichś samoopalaczy, brazera? Rajstopy w sprayu? Blada jestem jak śmierć a tu już letnie ciuchy trzeba nosić, na nogi nie mogę patrzeć, sinoblade.. Czytałam coś ze samoopalacze maja szkodliwe dla dziecka związki
ale może nie wszystkie? Żeby chociaż te nogi posmarowac
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2019, 10:41
OlaWi lubi tę wiadomość
-
Anhydra zapewne się powtórzę, ale naprawdę masz taką seksi figurę i taki zgrabny brzuszek, że aż Ci zazdroszczę 😍 Jak Ty to robisz, że koniec 32 tygodnia i taki zgrabniutki 😁
Anhydra lubi tę wiadomość
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
nick nieaktualnyLody to mogłabym żreć dosłownie cały czas
jak jestem gdzieś gdzie mają lody rzemieślinicze to nie przejdę obojętnie
Ja dziś po basenie, pociskam na chacie pranie, słonko świeci to trochę wystawie swoje "obsypane mąką" syrki. Książka i świeżo zerwana z doniczki z tują pokrzywaSama się na dzikuna zasiała i jest juz większa niż tuja w tej donicy
Bobby29, Domi_tur, Sylvka, OlaWi lubią tę wiadomość
-
Nacha poszukaj innych ksiazek
tracy hogg to.troche taka tresura dziecka... oczywiscie to moje zdanie
Nacha, plinka89, Mary Magdalena lubią tę wiadomość
Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
nick nieaktualnyCzytam bo dostałam w pakiecie z „w oczekiwaniu na dziecko” i „pierwszy rok życia dziecka”. Słyszałam juz ze to nie jest najlepsza pozycja. Życie swoje zweryfikuje. Żadnego podręcznika sie nie trzymam kurczowo
I chwilowo po 1/3 odnoszę inne wrażenie o tej książce
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2019, 11:20
Bobby29 lubi tę wiadomość
-
Pierniczkowa wrote:My cycki nie urosły nic. Małe smutne miękkie flaki
podobno od poniedziałku w Lidlu będą staniki do karmienia, ciekawe czy zdążę upolować.
Mi tez nicI chce zapolowac w lidlu, kupic ze dwa I ewentualnie oddac bo.moze cos jeszcze podrosna ehh :p
-
Nacha wrote:Lody to mogłabym żreć dosłownie cały czas
jak jestem gdzieś gdzie mają lody rzemieślinicze to nie przejdę obojętnie
Ja dziś po basenie, pociskam na chacie pranie, słonko świeci to trochę wystawie swoje "obsypane mąką" syrki. Książka i świeżo zerwana z doniczki z tują pokrzywaSama się na dzikuna zasiała i jest juz większa niż tuja w tej donicy
Ale u Ciebie piekna pogoda! W Krakowie pada I zimnoo, wlasbie wrocilam.z gimnastyki I nie planuje juz sie ruszac z domu -
nick nieaktualny
-
A właśnie, jaką książkę o wychowaniu niemowlaka polecacie na początek ? Nic jeszcze nie czytałam i chyba czas najwyższy.
W Warszawie pięknie, słońce, ciepłoWybieram się niedługo do BRW i Jyska, mam blisko więc może dam radę. Mam dość siedzenia w domu...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2019, 11:45
-
kayama wrote:Dziewczyny, czy orientujecie się czy w ciąży można używać jakichś samoopalaczy, brazera? Rajstopy w sprayu? Blada jestem jak śmierć a tu już letnie ciuchy trzeba nosić, na nogi nie mogę patrzeć, sinoblade.. Czytałam coś ze samoopalacze maja szkodliwe dla dziecka związki
ale może nie wszystkie? Żeby chociaż te nogi posmarowac
Ja kilka razy użyłam rajstop w sprayu. Od razu giczałka inna 😁Anhydra, Domi_tur, OlaWi lubią tę wiadomość
[/url]
-
nick nieaktualnyO matko, ile już postów natrzaskane, a ja dopiero wstałam i jem śniadanie
Wczoraj nawet jak na mnie późno poszłam spać, bo koło 2, ale pod wpływem forumowych dyskusji o rozciaganiu krocza wrocilam do cwiczen mężem, a nie solo i jakoś tak zeszło 😁
Anhydra, elegancko wyglądasz jak na praktycznie końcówkę ciąży, ja jestem dużo niżej, a mam brzuch jak waleń. Miejscówka do selfie również wybitna
W Pzn piękna pogoda, też muszę się trochę opalić, bo zamowilam na Asosie czarne sukienki i w tej chwili wyglądam w nich jak trup.
A poza tym polecam Wam serial Czarnobyl, bardzo dobry!
edit. jeszcze Mad Men też polecam, nie wiem dlaczego wcześniej na niego nie natrafiłam - Don Draper to ciacho nad ciachami
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2019, 11:58
Bobby29, Anhydra, Domi_tur, Applejoy, Agagusia, OlaWi lubią tę wiadomość
-
kayama wrote:Bobby a do jakiej lekarki chodzisz jeśli można wiedzieć? Ja w Novum się przygotowywałam do in vitro i do kilku chodziłam.
Chodzę do Dr Langner♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dptHarmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
baileys wrote:O matko, ile już postów natrzaskane, a ja dopiero wstałam i jem śniadanie
Wczoraj nawet jak na mnie późno poszłam spać, bo koło 2, ale pod wpływem forumowych dyskusji o rozciaganiu krocza wrocilam do cwiczen mężem, a nie solo i jakoś tak zeszło 😁
i tak wieczorem mąż kąpie Aniele, kładziemy ją, coś obejrzymy i padam, aż mi szkoda tego męża mojego ;p może na weekend w dzien odsapne i wieczorem bede miała więcej siły
-
Kayama ja dzisiaj zaczęłam terapię balsamem brązującym 😂 idę w sobotę na wesele i nie chcę wyglądać jak córka młynarza 😁 rozmawiałam z lekarką dzisiaj o tym, mówiła że w trzecim trymestrze dihydroksyaceton zawarty w samoopalaczach już nie wypływa na dziecko, bo rozwój poza pluckami jest praktycznie zakończony
Swoją drogą moje Dziecię główkę ma mega nisko ale żelazna szyjka nadal 3cm i mocno trzymaoby tak do 37 tygodnia a potem niech się dzieje :p
DrzewkoPomarańczowe, kayama, Agagusia, plinka89, OlaWi lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, jestem wsciekła!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jak wiecie prowadze też ciażę u lekarza na nfz, od początku od 6tc. Byłam ostatnio na wizycie 9.05, prosił lekarz żeby się zapisać na 13.05. Panie w rejestracji mi powiedziały że zapisów na czerwiec jeszcze nie ma i odbędą się na cały czerwiec dnia 30.05 od godziny 10. Akurat o tej godzinie zaczynał się dziś występ mojego dziecka, ale co zrobić. Zasiadłam przed 10 z telefonem i po cichu zaczęłam dzwonić jednocześnie słuchając piosenki o mamusiach... Poprosiłam też moją mamę żeby dzwoniła. Udało mi się połączyć o godz.9:59, hura! Proszże o wyznaczenie terminu, a babka na to że ona nie ma już miejśc na cały czerwiec. Co?!?!? Pytam jakim cudem, skoro zapisy miały się zaczynać dziś o 10, a ona nie umie mi tego wytłumaczyć, mówi żeby nastepnym razem z doktorem rozmawiać o zapisie, bo on też moze mnie zapsać. Ja jej na to że rozmawiałam, nawet pytałam że on może wyznaczyć mi termin i pamietam że mówił ze teraz to juz tak nie ma i mam pytać w rejestracji kiedy dzwonić. Mówie tej babce że to farsa jakaś jest żeby prowadząc u nich ciąże od samego początku i będąc w 3 trymestrzw nie mogła się zapiasac jak człowiek, a ona swoje. w końcu jej mówie że nie mogę rozmawiac, jestem na przedstawieniu i proszę o pierwszy wolny termin a ona dalej przedłuża i nie chce mnie zapisać, po paru minutach jałowej gadki i mojego powtarzania:prosze o zapis na pierwszy wolny termin zapisała mnie na 27.06, czyli 7 tygodni od ostatniej wizyty.
Jestem wsciekła i zamierzam im tam zrobić awanturę. Powołam się na tą ustawę "Za zyciem", dzwoniłam też do nfz i rozmawiałam z rzecznikiem praw pacjenta. Poradził mi żeby złożyć oficjalne pismo i wpomnieć ze jest ono do wiadomości rzecznnika i mazowieckiego nfz. Ponoc juz bez tej ustawy kobieta w ciąży należy sie obsługa poza kolejnością i że takie zapisy raz w miesiącu też się bezprawne bo rozpoządzenie Ministra Zdrowia mówi o "bieżącym wyznaczaniu wizyt". Dzwonie raza i prosze o rozmowe lub spotkanie z kierownikiem przychodni. Trudno, na wsiekłą ciężarną, co nie odpuszcza trafiły, nie będą mnie w konia robić! W tamym miesiacu była ta sama gadka, że juz w dni zapisu miejsc nie ma i mam przyjść prosić lakarza o przyjecie. Pojechałam taxi, bo akurat auta nie miałam i tak, przyjał mnie ale po 3 godzinach, wiec usiadłąm wracać i jechać raz jeszcze. Teraz nie zamierzam się prosić o coś co mi się należy, zadzwoniłam grzecznie w wyznaczonym dniu i godzinie jak prosiły i skończyło się tak samo. To zobaczą.
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
Ja dzisiaj już po fitnessie. Czuje się super po tych zajęciach. A chodzić muszę bo niestety nie wyglądam jak kim kardashian. Zgodnie z prognozami mojej siostry jest to raczej Urszula z małej syrenki 😁.
Pogoda u nas cudowna - słoneczko i 16 st, jak dla mnie nigdy mogłoby nie być cieplej 🙏🏻.
U nas dziś trzecia z rzędu przespana przez Julka noc. Nie wiem co tu się odwaliło ale moje dziecko przesypia noce 😁. Obawiam się tylko, ze to szerzej zakrojona ściema i upadek będzie bardzo bolesny 😂Bobby29, Misi@, OlaWi lubią tę wiadomość
[/url]