X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, jak ochłone i mąz powpina wszystkie foteliki to pochwalę się nowym autem. wczoraj przed północą zjechaliśmy w końcu Grand Espace IV:) Tak jak marzyłam, w automacie i z dachem panoramicznym:) Jeszcze kurs obsługi automatu mnie u męża czeka i mogę się zacząć wozić naszym autobusem:)

Bobby29, Limerikowo, plinka89 lubią tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:
    U nas dziś trzecia z rzędu przespana przez Julka noc. Nie wiem co tu się odwaliło ale moje dziecko przesypia noce 😁. Obawiam się tylko, ze to szerzej zakrojona ściema i upadek będzie bardzo bolesny 😂
    wspaniałe uczucie :) pamiętam jak Aniela zaczęła przesypiąc, nie mogłam w to uwierzyc ;p a z czasem zrobił się z niej jeszcze większy suseł, dobudzić nie można :)

teraz tylko kolejny rok z nocnym karmieniem ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2019, 12:21

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Dziewczyny, jestem wsciekła!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Jak wiecie prowadze też ciażę u lekarza na nfz, od początku od 6tc. Byłam ostatnio na wizycie 9.05, prosił lekarz żeby się zapisać na 13.05. Panie w rejestracji mi powiedziały że zapisów na czerwiec jeszcze nie ma i odbędą się na cały czerwiec dnia 30.05 od godziny 10. Akurat o tej godzinie zaczynał się dziś występ mojego dziecka, ale co zrobić. Zasiadłam przed 10 z telefonem i po cichu zaczęłam dzwonić jednocześnie słuchając piosenki o mamusiach... Poprosiłam też moją mamę żeby dzwoniła. Udało mi się połączyć o godz.9:59, hura! Proszże o wyznaczenie terminu, a babka na to że ona nie ma już miejśc na cały czerwiec. Co?!?!? Pytam jakim cudem, skoro zapisy miały się zaczynać dziś o 10, a ona nie umie mi tego wytłumaczyć, mówi żeby nastepnym razem z doktorem rozmawiać o zapisie, bo on też moze mnie zapsać. Ja jej na to że rozmawiałam, nawet pytałam że on może wyznaczyć mi termin i pamietam że mówił ze teraz to juz tak nie ma i mam pytać w rejestracji kiedy dzwonić. Mówie tej babce że to farsa jakaś jest żeby prowadząc u nich ciąże od samego początku i będąc w 3 trymestrzw nie mogła się zapiasac jak człowiek, a ona swoje. w końcu jej mówie że nie mogę rozmawiac, jestem na przedstawieniu i proszę o pierwszy wolny termin a ona dalej przedłuża i nie chce mnie zapisać, po paru minutach jałowej gadki i mojego powtarzania:prosze o zapis na pierwszy wolny termin zapisała mnie na 27.06, czyli 7 tygodni od ostatniej wizyty.
    Jestem wsciekła i zamierzam im tam zrobić awanturę. Powołam się na tą ustawę "Za zyciem", dzwoniłam też do nfz i rozmawiałam z rzecznikiem praw pacjenta. Poradził mi żeby złożyć oficjalne pismo i wpomnieć ze jest ono do wiadomości rzecznnika i mazowieckiego nfz. Ponoc juz bez tej ustawy kobieta w ciąży należy sie obsługa poza kolejnością i że takie zapisy raz w miesiącu też się bezprawne bo rozpoządzenie Ministra Zdrowia mówi o "bieżącym wyznaczaniu wizyt". Dzwonie raza i prosze o rozmowe lub spotkanie z kierownikiem przychodni. Trudno, na wsiekłą ciężarną, co nie odpuszcza trafiły, nie będą mnie w konia robić! W tamym miesiacu była ta sama gadka, że juz w dni zapisu miejsc nie ma i mam przyjść prosić lakarza o przyjecie. Pojechałam taxi, bo akurat auta nie miałam i tak, przyjał mnie ale po 3 godzinach, wiec usiadłąm wracać i jechać raz jeszcze. Teraz nie zamierzam się prosić o coś co mi się należy, zadzwoniłam grzecznie w wyznaczonym dniu i godzinie jak prosiły i skończyło się tak samo. To zobaczą.

Aga kibicuje ci bardzo w tej sprawie i nie odpuszczaj!

OlaWi lubi tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie pije kawkę i opalam się na balkonie, Wrocław dzisiaj bezchmurny❤️

Kurier dzwonił, że jutro wózek będzie już u mnie! Z 3tygodni wyszło 1,5:) więc od poniedziałku zaczynam spacery ze stelażem 😂 muszę z psem poćwiczyć kontrolę jeśli chce wychodzić ze mną i Szymonem na przechadzki :) niestety mimo, że ma prawie 2 lata to na widok innych psów rwie się jak szczeniak, a niewiele yorków chce się bawić z owczarkiem 😂

Bobby29, OlaWi lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:

Kurier dzwonił, że jutro wózek będzie już u mnie! Z 3tygodni wyszło 1,5:) więc od poniedziałku zaczynam spacery ze stelażem 😂 muszę z psem poćwiczyć kontrolę jeśli chce wychodzić ze mną i Szymonem na przechadzki :) niestety mimo, że ma prawie 2 lata to na widok innych psów rwie się jak szczeniak, a niewiele yorków chce się bawić z owczarkiem 😂
    oj mój tez na rwie się na yorki, ale o dziwo przy Anieli grzeczny zawsze

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:

Nasz też czasami ma odpalki ale raczej do psów tej samej wielkości. Sprawdził się kantar, po 3 tygodniach ogarnął że nie da się ciągnąć :) a mały nie jest bo ostatnio dobił do 39 kg

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• Bobby29 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Byłam u niej na samym początku :) Jest w porządku chociaż mi się wydawała zbyt luzacka, a my byliśmy przejeci bardzo ;) Ale pierwsze ustalenia z nią zalatwilismy.

Tak teraz myślę czy jest taka luzacka i chyba jest rzeczywiście jest dosyć luźna ale bym nie powiedziała ze za bardzo. Ona nie jest taka miziasta jak np dr Staroslawska, ale nie jest też taka twarda o oschła - dla mnie jest akurat. Czasami nawet brakowało mi u niej takiej empatii i wydawała mi się za twarda 😂😂😂 więc jak widać wszystko zależy pewnie od dnia i okoliczności. Bardzo ją cenie że zawsze wszystkiego dopilnuje (czego nie mogę powiedzieć o wszystkich lekarzach z Novum..) i poleca mi dobrych specjalistów do badań prenatalnych etc. Na podstawie całej historii moich wizyt u niej mogę ją z czystym sumieniem polecać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2019, 12:40

kayama lubi tę wiadomość

Novum ICSI
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze jedno, gdybyście mogły pomóc, udostępnić może. To rodzina koleżanki mojego męża:
    https://www.siepomaga.pl/ratunekdlamaksia

IGA.G, Bobby29 lubią tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • IGA.G Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa wrote:
    Nasz też czasami ma odpalki ale raczej do psów tej samej wielkości. Sprawdził się kantar, po 3 tygodniach ogarnął że nie da się ciągnąć :) a mały nie jest bo ostatnio dobił do 39 kg
    my też mamy, od początku i nie ciągnie przed siebie jak idzie

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    wspaniałe uczucie :) pamiętam jak Aniela zaczęła przesypiąc, nie mogłam w to uwierzyc ;p a z czasem zrobił się z niej jeszcze większy suseł, dobudzić nie można :)

teraz tylko kolejny rok z nocnym karmieniem ;p

No ja już pozwalam sobie trochę na radość z tego nowego porządku 😁. Bardzo byłabym wdzięczna gdyby przez najbliższe dwa miesiące nie trzeba było wstawać do dziecka. A potem, wiadomo - bonanza od nowa 😁

Bobby29 lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    oj mój tez na rwie się na yorki, ale o dziwo przy Anieli grzeczny zawsze

Przywracasz mi wiarę, że będzie dobrym starszym kudłatym bratem 😂

Znajoma twierdzi, że jej pies przestał szczekać na pukanie do drzwi odkąd dziecko jest w domu... Ale w takie cuda to już nie uwierzę :p

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Przywracasz mi wiarę, że będzie dobrym starszym kudłatym bratem 😂

Znajoma twierdzi, że jej pies przestał szczekać na pukanie do drzwi odkąd dziecko jest w domu... Ale w takie cuda to już nie uwierzę :p
    aż tak dobrze to nie mamy, szczeka nadal i wydaje mi się że bardziej, jakby bronił małej...

ale na spacerach się pilnuje, czasem mu coś odwali , ale szybko do porządku go doprowadzam. łagodny przy Anieli. spał pod jej łóżeczkiem. teraz już raczej od niej ucieka bo ona go gania, każe aportować pół dnia, nie da poleżeć w spokoju, więc go zamykam w gabinecie jak chce odsapnąć od treserki :)

Domi_tur, Bobby29, Anhydra lubią tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chodzimy z dławikiem i pies chodzi przy nodze super, dławik jest nie używany bo samo założenie powoduje, że pies chodzi jak w wojsku :) ale na widok psów jest power, szkolenia nam nie pomagają, jak widzi swojej wielkości psa to się spina a jak widzi swoje ulubione buldogi francuskie to skacze dookoła nich jak zając i zaczepia do zabawy 😂 36kg małego dziecka 😂
    Ale może kupię kantar i spróbuję z nim, macie jakieś sprawdzone firmy?

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdublowalam post to zamiast oznaczyć go jako dubel, skorzystam z okazji żeby się pochwalić że siedzę już pod gabinetem, ani razu się na trasie nie pomyliłam i ani razu nie czułam się "nieogarnięta" na drodze! Teraz tylko żeby wszystko było ok z małą i dzień będzie super udany. W sam raz żeby kupić w nagrodę lalkę metoo (zakochałam się w nich!) Proszę jeszcze nie puszczać kciuków :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2019, 12:44

Domi_tur, IGA.G, DrzewkoPomarańczowe, Frida91, Agagusia, Misi@, Anhydra, Smerfelinka, OlaWi lubią tę wiadomość

Novum ICSI
    2 mrożaki
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    My chodzimy z dławikiem i pies chodzi przy nodze super, dławik jest nie używany bo samo założenie powoduje, że pies chodzi jak w wojsku :) ale na widok psów jest power, szkolenia nam nie pomagają, jak widzi swojej wielkości psa to się spina a jak widzi swoje ulubione buldogi francuskie to skacze dookoła nich jak zając i zaczepia do zabawy 😂 36kg małego dziecka 😂
    Ale może kupię kantar i spróbuję z nim, macie jakieś sprawdzone firmy?
    my mamy trixie, są dość tanie ale dla mnie ok.

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny może to głupie pytanie ale tak się zastanawiam, mamy tu jakiegoś chłopca z in vitro? Czy u wszystkich po procedurze wyszły dziewczynki? :)

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2019, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    Zdublowalam post to zamiast oznaczyć go jako dubel, skorzystam z okazji żeby się pochwalić że siedzę już pod gabinetem, ani razu się na trasie nie pomyliłam i ani razu nie czułam się "nieogarnięta" na drodze! Teraz tylko żeby wszystko było ok z małą i dzień będzie super udany. W sam raz żeby kupić w nagrodę lalkę metoo (zakochałam się w nich!) Proszę jeszcze nie puszczać kciuków :)

Bobby, nie żebym namawiała na wydawanie hajsu, ale jak już będziesz kupować lalę i płacić za wysyłkę, to możesz też spojrzeć na zabawki Little Dutch, są wspaniałe, a po co potem zamawiać oddzielnie... :D

https://lalkametoo.pl/kategoria/zabawki-dla-niemowlat

Bobby29 lubi tę wiadomość

• Kalija Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Dziewczyny może to głupie pytanie ale tak się zastanawiam, mamy tu jakiegoś chłopca z in vitro? Czy u wszystkich po procedurze wyszły dziewczynki? :)

Nie kojarzę 🤔 u nas dziewczynka

dqprgu1royghdo7j.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    Tak teraz myślę czy jest taka luzacka i chyba jest rzeczywiście jest dosyć luźna ale bym nie powiedziała ze za bardzo. Ona nie jest taka miziasta jak np dr Staroslawska, ale nie jest też taka twarda o oschła - dla mnie jest akurat. Czasami nawet brakowało mi u niej takiej empatii i wydawała mi się za twarda 😂😂😂 więc jak widać wszystko zależy pewnie od dnia i okoliczności. Bardzo ją cenie że zawsze wszystkiego dopilnuje (czego nie mogę powiedzieć o wszystkich lekarzach z Novum..) i poleca mi dobrych specjalistów do badań prenatalnych etc. Na podstawie całej historii moich wizyt u niej mogę ją z czystym sumieniem polecać :)

Ja chodziłam potem na zmianę do Staroslawskiej i Sowinskiej. Obie przymilaste, mi było trochę bez różnicy bo chodziłam tylko po recepty i na usg :) Zabieg robiłam we Lwowie i oni wysłali wytyczne. A u Langner bym została tylko jakoś ciągle nie miała terminu a ja np musiałam mieć w konkretne dni usg, więc tak wyszło że ja opuściłam ,;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2019, 13:11

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Aha, jak ochłone i mąz powpina wszystkie foteliki to pochwalę się nowym autem. wczoraj przed północą zjechaliśmy w końcu Grand Espace IV:) Tak jak marzyłam, w automacie i z dachem panoramicznym:) Jeszcze kurs obsługi automatu mnie u męża czeka i mogę się zacząć wozić naszym autobusem:)
    rzeczywiscie autobus ;-)
    no ale w inny ciezko juz 2+3 pomiescic
    my tez bedziemy zmieniac w sierpniu citoen c4 picasso na cos troche wiekszego ale manual i benzyna z klima oczywiscie

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
‹‹ 745 746 747 748 749 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ