X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, jak ochłone i mąz powpina wszystkie foteliki to pochwalę się nowym autem. wczoraj przed północą zjechaliśmy w końcu Grand Espace IV:) Tak jak marzyłam, w automacie i z dachem panoramicznym:) Jeszcze kurs obsługi automatu mnie u męża czeka i mogę się zacząć wozić naszym autobusem:)

Bobby29, Limerikowo, plinka89 lubią tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:
    U nas dziś trzecia z rzędu przespana przez Julka noc. Nie wiem co tu się odwaliło ale moje dziecko przesypia noce 😁. Obawiam się tylko, ze to szerzej zakrojona ściema i upadek będzie bardzo bolesny 😂
    wspaniałe uczucie :) pamiętam jak Aniela zaczęła przesypiąc, nie mogłam w to uwierzyc ;p a z czasem zrobił się z niej jeszcze większy suseł, dobudzić nie można :)

teraz tylko kolejny rok z nocnym karmieniem ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2019, 12:21

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Dziewczyny, jestem wsciekła!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Jak wiecie prowadze też ciażę u lekarza na nfz, od początku od 6tc. Byłam ostatnio na wizycie 9.05, prosił lekarz żeby się zapisać na 13.05. Panie w rejestracji mi powiedziały że zapisów na czerwiec jeszcze nie ma i odbędą się na cały czerwiec dnia 30.05 od godziny 10. Akurat o tej godzinie zaczynał się dziś występ mojego dziecka, ale co zrobić. Zasiadłam przed 10 z telefonem i po cichu zaczęłam dzwonić jednocześnie słuchając piosenki o mamusiach... Poprosiłam też moją mamę żeby dzwoniła. Udało mi się połączyć o godz.9:59, hura! Proszże o wyznaczenie terminu, a babka na to że ona nie ma już miejśc na cały czerwiec. Co?!?!? Pytam jakim cudem, skoro zapisy miały się zaczynać dziś o 10, a ona nie umie mi tego wytłumaczyć, mówi żeby nastepnym razem z doktorem rozmawiać o zapisie, bo on też moze mnie zapsać. Ja jej na to że rozmawiałam, nawet pytałam że on może wyznaczyć mi termin i pamietam że mówił ze teraz to juz tak nie ma i mam pytać w rejestracji kiedy dzwonić. Mówie tej babce że to farsa jakaś jest żeby prowadząc u nich ciąże od samego początku i będąc w 3 trymestrzw nie mogła się zapiasac jak człowiek, a ona swoje. w końcu jej mówie że nie mogę rozmawiac, jestem na przedstawieniu i proszę o pierwszy wolny termin a ona dalej przedłuża i nie chce mnie zapisać, po paru minutach jałowej gadki i mojego powtarzania:prosze o zapis na pierwszy wolny termin zapisała mnie na 27.06, czyli 7 tygodni od ostatniej wizyty.
    Jestem wsciekła i zamierzam im tam zrobić awanturę. Powołam się na tą ustawę "Za zyciem", dzwoniłam też do nfz i rozmawiałam z rzecznikiem praw pacjenta. Poradził mi żeby złożyć oficjalne pismo i wpomnieć ze jest ono do wiadomości rzecznnika i mazowieckiego nfz. Ponoc juz bez tej ustawy kobieta w ciąży należy sie obsługa poza kolejnością i że takie zapisy raz w miesiącu też się bezprawne bo rozpoządzenie Ministra Zdrowia mówi o "bieżącym wyznaczaniu wizyt". Dzwonie raza i prosze o rozmowe lub spotkanie z kierownikiem przychodni. Trudno, na wsiekłą ciężarną, co nie odpuszcza trafiły, nie będą mnie w konia robić! W tamym miesiacu była ta sama gadka, że juz w dni zapisu miejsc nie ma i mam przyjść prosić lakarza o przyjecie. Pojechałam taxi, bo akurat auta nie miałam i tak, przyjał mnie ale po 3 godzinach, wiec usiadłąm wracać i jechać raz jeszcze. Teraz nie zamierzam się prosić o coś co mi się należy, zadzwoniłam grzecznie w wyznaczonym dniu i godzinie jak prosiły i skończyło się tak samo. To zobaczą.

Aga kibicuje ci bardzo w tej sprawie i nie odpuszczaj!

OlaWi lubi tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie pije kawkę i opalam się na balkonie, Wrocław dzisiaj bezchmurny❤️

Kurier dzwonił, że jutro wózek będzie już u mnie! Z 3tygodni wyszło 1,5:) więc od poniedziałku zaczynam spacery ze stelażem 😂 muszę z psem poćwiczyć kontrolę jeśli chce wychodzić ze mną i Szymonem na przechadzki :) niestety mimo, że ma prawie 2 lata to na widok innych psów rwie się jak szczeniak, a niewiele yorków chce się bawić z owczarkiem 😂

Bobby29, OlaWi lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:

Kurier dzwonił, że jutro wózek będzie już u mnie! Z 3tygodni wyszło 1,5:) więc od poniedziałku zaczynam spacery ze stelażem 😂 muszę z psem poćwiczyć kontrolę jeśli chce wychodzić ze mną i Szymonem na przechadzki :) niestety mimo, że ma prawie 2 lata to na widok innych psów rwie się jak szczeniak, a niewiele yorków chce się bawić z owczarkiem 😂
    oj mój tez na rwie się na yorki, ale o dziwo przy Anieli grzeczny zawsze

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:

Nasz też czasami ma odpalki ale raczej do psów tej samej wielkości. Sprawdził się kantar, po 3 tygodniach ogarnął że nie da się ciągnąć :) a mały nie jest bo ostatnio dobił do 39 kg

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• Bobby29 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Byłam u niej na samym początku :) Jest w porządku chociaż mi się wydawała zbyt luzacka, a my byliśmy przejeci bardzo ;) Ale pierwsze ustalenia z nią zalatwilismy.

Tak teraz myślę czy jest taka luzacka i chyba jest rzeczywiście jest dosyć luźna ale bym nie powiedziała ze za bardzo. Ona nie jest taka miziasta jak np dr Staroslawska, ale nie jest też taka twarda o oschła - dla mnie jest akurat. Czasami nawet brakowało mi u niej takiej empatii i wydawała mi się za twarda 😂😂😂 więc jak widać wszystko zależy pewnie od dnia i okoliczności. Bardzo ją cenie że zawsze wszystkiego dopilnuje (czego nie mogę powiedzieć o wszystkich lekarzach z Novum..) i poleca mi dobrych specjalistów do badań prenatalnych etc. Na podstawie całej historii moich wizyt u niej mogę ją z czystym sumieniem polecać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2019, 12:40

kayama lubi tę wiadomość

Novum ICSI
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze jedno, gdybyście mogły pomóc, udostępnić może. To rodzina koleżanki mojego męża:
    https://www.siepomaga.pl/ratunekdlamaksia

IGA.G, Bobby29 lubią tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • IGA.G Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa wrote:
    Nasz też czasami ma odpalki ale raczej do psów tej samej wielkości. Sprawdził się kantar, po 3 tygodniach ogarnął że nie da się ciągnąć :) a mały nie jest bo ostatnio dobił do 39 kg
    my też mamy, od początku i nie ciągnie przed siebie jak idzie

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    wspaniałe uczucie :) pamiętam jak Aniela zaczęła przesypiąc, nie mogłam w to uwierzyc ;p a z czasem zrobił się z niej jeszcze większy suseł, dobudzić nie można :)

teraz tylko kolejny rok z nocnym karmieniem ;p

No ja już pozwalam sobie trochę na radość z tego nowego porządku 😁. Bardzo byłabym wdzięczna gdyby przez najbliższe dwa miesiące nie trzeba było wstawać do dziecka. A potem, wiadomo - bonanza od nowa 😁

Bobby29 lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    oj mój tez na rwie się na yorki, ale o dziwo przy Anieli grzeczny zawsze

Przywracasz mi wiarę, że będzie dobrym starszym kudłatym bratem 😂

Znajoma twierdzi, że jej pies przestał szczekać na pukanie do drzwi odkąd dziecko jest w domu... Ale w takie cuda to już nie uwierzę :p

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Przywracasz mi wiarę, że będzie dobrym starszym kudłatym bratem 😂

Znajoma twierdzi, że jej pies przestał szczekać na pukanie do drzwi odkąd dziecko jest w domu... Ale w takie cuda to już nie uwierzę :p
    aż tak dobrze to nie mamy, szczeka nadal i wydaje mi się że bardziej, jakby bronił małej...

ale na spacerach się pilnuje, czasem mu coś odwali , ale szybko do porządku go doprowadzam. łagodny przy Anieli. spał pod jej łóżeczkiem. teraz już raczej od niej ucieka bo ona go gania, każe aportować pół dnia, nie da poleżeć w spokoju, więc go zamykam w gabinecie jak chce odsapnąć od treserki :)

Domi_tur, Bobby29, Anhydra lubią tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chodzimy z dławikiem i pies chodzi przy nodze super, dławik jest nie używany bo samo założenie powoduje, że pies chodzi jak w wojsku :) ale na widok psów jest power, szkolenia nam nie pomagają, jak widzi swojej wielkości psa to się spina a jak widzi swoje ulubione buldogi francuskie to skacze dookoła nich jak zając i zaczepia do zabawy 😂 36kg małego dziecka 😂
    Ale może kupię kantar i spróbuję z nim, macie jakieś sprawdzone firmy?

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdublowalam post to zamiast oznaczyć go jako dubel, skorzystam z okazji żeby się pochwalić że siedzę już pod gabinetem, ani razu się na trasie nie pomyliłam i ani razu nie czułam się "nieogarnięta" na drodze! Teraz tylko żeby wszystko było ok z małą i dzień będzie super udany. W sam raz żeby kupić w nagrodę lalkę metoo (zakochałam się w nich!) Proszę jeszcze nie puszczać kciuków :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2019, 12:44

Domi_tur, IGA.G, DrzewkoPomarańczowe, Frida91, Agagusia, Misi@, Anhydra, Smerfelinka, OlaWi lubią tę wiadomość

Novum ICSI
    2 mrożaki
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    My chodzimy z dławikiem i pies chodzi przy nodze super, dławik jest nie używany bo samo założenie powoduje, że pies chodzi jak w wojsku :) ale na widok psów jest power, szkolenia nam nie pomagają, jak widzi swojej wielkości psa to się spina a jak widzi swoje ulubione buldogi francuskie to skacze dookoła nich jak zając i zaczepia do zabawy 😂 36kg małego dziecka 😂
    Ale może kupię kantar i spróbuję z nim, macie jakieś sprawdzone firmy?
    my mamy trixie, są dość tanie ale dla mnie ok.

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny może to głupie pytanie ale tak się zastanawiam, mamy tu jakiegoś chłopca z in vitro? Czy u wszystkich po procedurze wyszły dziewczynki? :)

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2019, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    Zdublowalam post to zamiast oznaczyć go jako dubel, skorzystam z okazji żeby się pochwalić że siedzę już pod gabinetem, ani razu się na trasie nie pomyliłam i ani razu nie czułam się "nieogarnięta" na drodze! Teraz tylko żeby wszystko było ok z małą i dzień będzie super udany. W sam raz żeby kupić w nagrodę lalkę metoo (zakochałam się w nich!) Proszę jeszcze nie puszczać kciuków :)

Bobby, nie żebym namawiała na wydawanie hajsu, ale jak już będziesz kupować lalę i płacić za wysyłkę, to możesz też spojrzeć na zabawki Little Dutch, są wspaniałe, a po co potem zamawiać oddzielnie... :D

https://lalkametoo.pl/kategoria/zabawki-dla-niemowlat

Bobby29 lubi tę wiadomość

• Kalija Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Dziewczyny może to głupie pytanie ale tak się zastanawiam, mamy tu jakiegoś chłopca z in vitro? Czy u wszystkich po procedurze wyszły dziewczynki? :)

Nie kojarzę 🤔 u nas dziewczynka

dqprgu1royghdo7j.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    Tak teraz myślę czy jest taka luzacka i chyba jest rzeczywiście jest dosyć luźna ale bym nie powiedziała ze za bardzo. Ona nie jest taka miziasta jak np dr Staroslawska, ale nie jest też taka twarda o oschła - dla mnie jest akurat. Czasami nawet brakowało mi u niej takiej empatii i wydawała mi się za twarda 😂😂😂 więc jak widać wszystko zależy pewnie od dnia i okoliczności. Bardzo ją cenie że zawsze wszystkiego dopilnuje (czego nie mogę powiedzieć o wszystkich lekarzach z Novum..) i poleca mi dobrych specjalistów do badań prenatalnych etc. Na podstawie całej historii moich wizyt u niej mogę ją z czystym sumieniem polecać :)

Ja chodziłam potem na zmianę do Staroslawskiej i Sowinskiej. Obie przymilaste, mi było trochę bez różnicy bo chodziłam tylko po recepty i na usg :) Zabieg robiłam we Lwowie i oni wysłali wytyczne. A u Langner bym została tylko jakoś ciągle nie miała terminu a ja np musiałam mieć w konkretne dni usg, więc tak wyszło że ja opuściłam ,;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2019, 13:11

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Aha, jak ochłone i mąz powpina wszystkie foteliki to pochwalę się nowym autem. wczoraj przed północą zjechaliśmy w końcu Grand Espace IV:) Tak jak marzyłam, w automacie i z dachem panoramicznym:) Jeszcze kurs obsługi automatu mnie u męża czeka i mogę się zacząć wozić naszym autobusem:)
    rzeczywiscie autobus ;-)
    no ale w inny ciezko juz 2+3 pomiescic
    my tez bedziemy zmieniac w sierpniu citoen c4 picasso na cos troche wiekszego ale manual i benzyna z klima oczywiscie

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
‹‹ 745 746 747 748 749 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ