X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A woda to wydaje się oczywista, zawsze mam butelkę filtrująca Brity przy sobie. Ale faktycznie w ferworze walki można zapomniec 😁.
    Ostatnio miałam jakaś butelkę przy sobie, a mąż w bagażniku zgrzewkę i donosił 😁

aadd84dc14.png[/url]
  • Asiac93 Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2019, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Dziewczyny może to głupie pytanie ale tak się zastanawiam, mamy tu jakiegoś chłopca z in vitro? Czy u wszystkich po procedurze wyszły dziewczynki? :)

U mnie chłopczyk z in vitro :)

Domi_tur, Sylvka, Anhydra, OlaWi lubią tę wiadomość

Wiek 25 lat
    Niedoczynność tarczycy L-Thyroxin 75
    AMH 9,96
    Początek stymulacji 29.10.2108
    Punkcja 16.11.2018
    Transfer 21.11. 2018
    13.12.2018 jest ❤

f2wlpiqv85x7q55i.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, tak ręczniki papierowe koniecznie :D no i woda, mąż nie nadążał przynosić

emi2016 lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze zapakuję na pewno antybakteryjne chusteczki do toalety, całe życie korzystam na Małysza poza domem ale po porodzie będzie ciężko :p

Kalija, serio mam w domu dużo rzeczy, których opinie normalnie odstraszają, nawet łóżeczko jak Dziewczyny pisały od tego sprzedawcy na allegro miało dużo negatywnych opinii. Łóżeczko piękne stoi w sypialni i chwilowo jest miejscem składowania dziecięcych gratów :)

Kalija lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na poród albo na podratowanie się po nim może się przydać nutridrink albo dwa.

Co do tantum rosa, to położna polecała żeby sobie wziąć butelkę z atomizerem, po podmyciu i wytarciu popsikac i poczekać aż wyschnie.

Limerikowo, werni lubią tę wiadomość

• Domi_tur Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiac super! Cel osiągnięty, mogę szukać innych tematów do rozmyślań 😂

Asiac93 lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija, jeszcze nie rozpakowywalismy tych mebli, bo musimy najpierw sprzedac obecna komode, zeby miec gdzie postawic lozeczko 🙈 Ale na tyle, na ile patrzylam w kartonie, wydaja sie byc w porzadku. Fakt, ze w tym lozeczku drewna jest tyle co kot napłakał, wiekszosc to plyta /sklejka, co za te cene woła o pomste do nieba. Oceny tez czytalam i wiem, ze sa niezbyt pochlebne - zwlaszcza o tym naszym modelu Paso Doble.

Ja je kupilam, bo to jedyny mebel dzieciecy na rynku, ktory laczy w sobie lozeczko i mini komódke z przewijakiem i zmiesci mi sie w sypialni. Z pelna swiadomoscia tych opinii. I nie zamierzam sie przejmowac, czego i Tobie zycze 🙂
    Wez tez pod uwage, ze masa ludzi nie szanuje rzeczy, ktora kupuja - za mocno je obciazaja, trzaskaja itd. A potem placz, ze cos sie polamalo czy uszkodzilo

Kalija lubi tę wiadomość

• Sylvka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    U mnie w szkole rodzenia położna mówiła by używać tego co dotychczas , choć chyba nie do końca się z tym zgadzam . Polecała Też mydełka dla dzieci do naszej higieny intymnej
    U nas mówiła dokładnie to samo.

Kalija lubi tę wiadomość

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2019, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z innej beczki - znacie, lubicie Męskie Granie? Jak Wam sie podoba piosenka na 2019? (dziś wrzucili na yt)

Dla mnie w porządku, ale nadal nie jest to poziom Armat czy Watahy. Plusik natomiast za Organka <3

Applejoy lubi tę wiadomość

• Kalija Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, ja też czytałam opinie o Twoim łóżeczku bo byłam nim zainteresowana jeszcze zanim kupiłaś☺

Baileys , no wiesz, to meble dla dziecka, dobrze by było by były dość solidne 😁 nie planuje mieć tych mebli w pokoju córki do 18-stki, ale opinie mnie naprawdę przestraszyły . Tak sobie myślę, że część z nich to mogły być opinie konkurencji 🤔 3 babeczki z olx mi napisały że jakość jest ok, więc chyba jednak się skuszę 😊😊😊

dqprgu1royghdo7j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2019, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Dziewczyny może to głupie pytanie ale tak się zastanawiam, mamy tu jakiegoś chłopca z in vitro? Czy u wszystkich po procedurze wyszły dziewczynki? :)

U mnie jest chłopak i dziewczynka. Oba zarodki tej samej klasy :) a okazały się tak różne.

Domi_tur, Anhydra lubią tę wiadomość

• Applejoy Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Applejoy zaintrygowalas mnie, to teraz już musisz się pokazać! 🤷‍♀️

Dziewczyny nie znacie mema „kto ubrał to lepiej - kim czy wieloryb <3
    https://walep.files.wordpress.com/2013/03/20130301-115506.jpg

Kalija lubi tę wiadomość

1bab7e35e8.png[/url]
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Z innej beczki - znacie, lubicie Męskie Granie? Jak Wam sie podoba piosenka na 2019? (dziś wrzucili na yt)

Dla mnie w porządku, ale nadal nie jest to poziom Armat czy Watahy. Plusik natomiast za Organka <3

Ja bardzo lubię i chciałam zawsze iść na koncert ale niestety nigdy się nie udało kupić biletów 😥😥😥

1bab7e35e8.png[/url]
  • redken Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    U mnie jest chlopak ;)

Domi_tur, Anhydra lubią tę wiadomość

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2019, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam taką listę do szpitala z czego 3 to info dla Taty i Inne tez ma Tata sprawdzać
    90497a4107c0f7acmed.jpg

pewne rzeczy są typowe pode mnie jak immunoglobulina
    Do podmywania mam tantum wpisane chociaz położna powiedziała żeby zrobić sobie roztwór wody z szarym mydłem (ale nie białym jeleniem) i po kazdym siusianiu wycierać się takim spryskanym papierem.
    Dopisałam femaltiker (kurde ostatnio spróbowałam czekoladowy-pycha jak kakao) i kapturki na wszelki wypadek.

No i dostałyśmy zjebe od położnej na szkole żeby do głowy nam nie przyszło załatwianie się na małysza... Z resztą jakby każdy załatwiał się normalnie to kible nie byłby tak obszczane...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2019, 15:01

DrzewkoPomarańczowe, menka2, kayama, werni lubią tę wiadomość

• trzydziecha Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvka wrote:
    A ja myślałam, że tylko ja jestem z okolic Krakowa w tych sierpniówkach 😁

A z ktorej czesci? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2019, 15:18

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do listy wyprawkowej do szpitala, to w dużej mierze zależy to od wyboru miejsca w którym rodzicie.
    Duża część szpitali umieszcza na stronie listę rzeczy niezbędnych do zabrania. Na Polnej w szpitalu (gdzie jestem), przykładowo, do porodu obowiązuje koszula szpitalna (i szczerze mówiąc dziewczyny sobie chwalą- dosyć długa i z zawiazywaniami do karmienia). Nie można rodzić w swojej. Codziennie dają Ci też po porodzie czysta koszule na zmianę, jeżeli potrzebujesz. Do tego maluszki po urodzeniu też są ubieranie w ciuszki szitalne odpowiednio zdezenfekowane (dopiero przy przewożenia do domu trzeba mieć swoje). Podkłady poporodowe też zapewniają i pieluszki. Z tego co kojarze to zalecają zabrać niedrapki dla Malucha, chusteczki nawilżanie, ręcznik papierowy i majtki poporodowe oraz własny ręcznik wyprane uprzednio w 90st. Tak więc warto sprawdzić na str szpitala. Wiadomo- pozostałe szczególnie kosmetyczne rzeczy to już zależą od Waszych upodobań- u nas dziewczyny polecaly mydło bialego jelenia z kora dębu (ale to kilka dni po wygojeniu), nakladki laktacyjne, lanolina na sutki, muszle laktacyjne, poduszka do karmienia. Dużo zależy też ile się spędzi czasu w szpitalu. U nas w szpitalu też udostępniają tutejsze laktatora Medeli (trzeba tylko wykupić te części zamienne-wężyk i filtry)...tak więc na upartego w tym szpitalu nawet bez przygotowania niczego by Wam nie zabrakło.

Aga- trzymam kciuki i nie popuszczaj! Bo każdy ignoruje te skargi i potem takie traktowanie jest normą.

Nacha lubi tę wiadomość

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    Na poród albo na podratowanie się po nim może się przydać nutridrink albo dwa.

Co do tantum rosa, to położna polecała żeby sobie wziąć butelkę z atomizerem, po podmyciu i wytarciu popsikac i poczekać aż wyschnie.

Nam polozna mowila ze tantum rosa nie jest potrzebnr, ze lepiej szare mydlo bialy jelen :)

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jestem już w domu. Dojechałam szczęśliwie i jestem super dumna ze czuje się za kółkiem coraz pewniej.

Niestety na wizycie nie otrzymałam dobrych wieści, bo mała mało przybiera, spada w centylach, dziś ważyła 930g. :( Ponieważ ilość wód i przepływy są prawidłowe babeczka poradziła nie panikować ale zaleciła kontrolę u dr Kajdy (ona jest perinatologiem ale ponoć interesuje się tematem hipotrofii, więc kto jak nie ona dobrze oceni czy jest się czym martwić czy po prostu drobne to moje dziecko). Sama zadzwoniła przy mnie na żelazna żeby mnie nie spuścili na drzewo i wpisali na wizytę, zapisali na 18.06 choć najlepiej by było sprawdzić po 12-14dniach od dzisiaj. Na szczęście umówiłam się prywatnie do niej na 12.06 (co jest wielkim szczęściem bo do dr Kajdy to z miesięcznym wyprzedzeniem raczej się zapisuje). Pocieszam się tym, że przepływy bardzo dobre i wody ok, szyjka też długa i zamknięta, ale i tak bardzo się martwię. Chyba zacznę jeść teraz za dwoje, wiem że to nie o to chodzi ale zaczynam myśleć że może ją za mało jednak jem i dlatego ona tak słabo rośnie? Chyba do tego 12.06 jajko zniosę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2019, 15:53

Anhydra, Limerikowo, Frida91, OlaWi lubią tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:

Pytanie, jak pytanie ;) I u nas właśnie chłopak <3

Anhydra, Domi_tur lubią tę wiadomość

👩36 lat 🧑39 lat

1 ❄️

7 dpt - beta <1 💔
    8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
‹‹ 747 748 749 750 751 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ