X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję że tym razem dotrwam do terminu i nie spędzę znów prawie 2 tygodni w szpitalu, bo chyba by mi serce pękło z tęsknoty za małą :(

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spicie w stanikach?
    Ja chyba najbardziej uwielbiam ten moment kiedy właśnie zdejmuje swoj... Poki co chodze jeszcze w fiszbinach, ale musze poprzymierzac te do karmienia, bo chyba niedługo będę musiala sie przerzucić...

3jgx3e3kie55f15r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosze juz od wielu tygodni staniki do karmienia z Kappahla. Śpie bez, w zyciu bym nie wytrzymala snu w staniku. Moze jak potem cycki beda wielkie i ciezkie przy karmieniu, to zaczne nosic jakiegos mięciocha na noc. Po domu jak nie jestem duzo w pozycji pionowej, to tez czesto wcale nie nosze. Kurierzy bardzo to approve 😂

Limerikowo, OlaWi, Applejoy, Agagusia lubią tę wiadomość

• plinka89 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Nosze juz od wielu tygodni staniki do karmienia z Kappahla. Śpie bez, w zyciu bym nie wytrzymala snu w staniku. Moze jak potem cycki beda wielkie i ciezkie przy karmieniu, to zaczne nosic jakiegos mięciocha na noc. Po domu jak nie jestem duzo w pozycji pionowej, to tez czesto wcale nie nosze. Kurierzy bardzo to approve 😂

hmmm no przy moim rozmiarze bez nie wchodzi w gre :D zazdroszczę tym, którym jak pisalyscie biust mega nie ruszył. Ja mam wrażenie, ze jest jeszcze większy niz w 1 ciazy...
    Przy karmieniu nauczylam sie spac w staniku, u mnie nie bylo opcji bez, bo pościel bylaby mokra :D

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My cycki nie urosły nic. Małe smutne miękkie flaki :D podobno od poniedziałku w Lidlu będą staniki do karmienia, ciekawe czy zdążę upolować.

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka89 wrote:
    Drzewko - moglabys podac link lib nazwę materacyka?

Proszę :)

7582918f29a8af53med.jpg

plinka89, Bobby29 lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Czy Wy tez jecie w ciazy tyle lodow? Od kiedy zrobilo sie cieplej, codziennie spaceruje z małzem na jakies lody naturalne, normalnie sie uzaleznilam🙈 ale te smaki sa takie dooobre, np. teraz wsuwam agrest-pomarancza, petarda! Mam nadzieje, ze te naturalne nie ida tak w boczki😁

Baileys ja w ciąży nie mam aż takiego smaka na lody, ewentualnie od czasu do czasu lody orzech macadamia z Lidla - mega polecam (seria gelatelli) ale powiem wam ze swojego czasu, w zeszłego wakacje miałam takie dni kiedy na kolację zjadłam pół litra lodów, po czym siadałam z winkiem 😃 była to dla mnie rozpusta do kwadratu, i totalny symbol dorosłości, na kolację lody i wino, bo kto mi zabroni 😂😂😂

baileys lubi tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 05:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od godziny nie mogę spać. Głowa mi pęka. Ostatnie dni nie są łaskawe. Remont doprowadza do skrajnych sytuacji. Ktoś zginie 🤪 spanie na kanapie jest straszne. Pakowanie torby to odległy temat. Zwariuję..
    Czy Wam też tak bardzo chcę się pić w nocy?

Bobby29 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 05:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaWi wrote:
    Od godziny nie mogę spać. Głowa mi pęka. Ostatnie dni nie są łaskawe. Remont doprowadza do skrajnych sytuacji. Ktoś zginie 🤪 spanie na kanapie jest straszne. Pakowanie torby to odległy temat. Zwariuję..

Przybijam piątkę. Nie śpię od 4:10. Mnie się nie chce pić jakoś bardziej niż zwykle, za to dzisiaj wstawałam siku chyba co godzinę :/

Proszę was dzisiaj o mocne podwójne kciuki. Dziś wizyta o 12:30 no i jadę pierwszy raz tak daleko sama autem. Przez całe miasto praktycznie, aż do Międzylesia. No i z powrotem :)

Larissa90, Applejoy, Smerfelinka, Niebieska Gwiazda, OlaWi, kayama, Frida91, Agagusia, Niezapominajka5, Marcelina85, DrzewkoPomarańczowe, Misi@ lubią tę wiadomość

Novum ICSI
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaWi wrote:

Ja też nie śpię od godziny, nie mogę się ułożyć :( do tego zgaga i jakieś mdłości doszły.

Postanowiłam więc nadrobić Wasze wpisy z wczorajszego wieczora.

I z bólem serca czytam jak to zajadacie się lodami czy truskawkami ze śmietaną 😛 oj tak zdecydowanie smak dzieciństwa...
    Nie mogę się doczekać aż będę się obżerać wszystkim po ciąży (liczę, że cukrzyca ustąpi). Choć znając życie wtedy wszelka ochota na dobrodziejstwa mi minie. Przed ciążą jakoś nie było mi spieszno do słodkiego, zależało od dnia, ale generalnie mogły słodycze leżeć obok i nie robiły na mnie wrażenia. Dodatkowo powiem Wam, że gorzka czekolada nigdy w życiu nie była tak słodka 😂

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Sylvka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    Przybijam piątkę. Nie śpię od 4:10. Mnie się nie chce pić jakoś bardziej niż zwykle, za to dzisiaj wstawałam siku chyba co godzinę :/

Proszę was dzisiaj o mocne podwójne kciuki. Dziś wizyta o 12:30 no i jadę pierwszy raz tak daleko sama autem. Przez całe miasto praktycznie, aż do Międzylesia. No i z powrotem :)

Bobby kciuki zaciśnięte!!! Dziewczyny przekręcamy się na drugi bok i próbujemy dospać 😂

Bobby29, OlaWi lubią tę wiadomość

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Bobby29 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa wrote:
    My cycki nie urosły nic. Małe smutne miękkie flaki :D podobno od poniedziałku w Lidlu będą staniki do karmienia, ciekawe czy zdążę upolować.

Dziewczyny zamówiłam na Ali dwa staniki do karmienia, jeden polecany już tutaj i drugi inny. Rozmiar wybierałam na czuja i zobaczymy co z tego wyjdzie. Przed ciążą nosiłam 65/70 C. Teraz cycki mam ładniejsze i pełniejsze ale na pewno nie jakoś spektakularnie większe, nadal mieszcze się w miski tych stanikow swoich starych, które w obwodzie były nieco większe niż te najbardziej dopasowane.

Tu zamówiłam 34 C:

10,94 zł 43%OFF | Cotton Maternity Nursing Bras Set Pregnant Breastfeeding Pregnancy Women Underwear Breast Feeding Bra soutien gorge allaitement
    https://s.click.aliexpress.com/e/bakwfKM0

Tu 34 B:

7,53 zł 36%OFF | Maternity Nursing Bra Feeding For Pregnant Women Bamboo Fiber Flower Lace Underwear With Wire Anti Sagging Gravidas
    https://s.click.aliexpress.com/e/cErvc92s

Dam znać jak przyjdą co z tego będzie :)

Oprócz tego zamówiłam też taka torbę/plecak do wózka :)

48,28 zł 21%OFF | Disney Diaper Bag Backpack USB Bottle Insulation Bags Minnie Mickey Big Capacity Travel Oxford Feeding Baby Mummy Handbag
    https://s.click.aliexpress.com/e/gCLLzmC

Rozwazalam Też inny plecak, który również ma super opinie, ale ten pierwszy zwyciężył wzorem - kupił mnie ten folkowy haft na czarnym tle. Poza tym wózek będę miała szary i chciałam dodać trochę innego koloru, bo szarość torby i wozka i tak odbiegałaby od siebie, i nie wiem czy by mnie to nie denerwowało więc już lepiej jakiś kontrast :)
    ,Link do plecaka który alternatywnie rozwazalam, może komuś się przyda:

129,26 zł 45%OFF | Alameda Fashion Mummy Maternity Bag Multi-function Diaper Bag Backpack Nappy Baby Bag with Stroller Straps for Baby Care
    https://s.click.aliexpress.com/e/ckYd3QoY

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2019, 06:24

Novum ICSI
    2 mrożaki
  • Larissa90 Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2019, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:

Ja też już nie śpię 😒 sikam ostatnio jak szalona, chyba 4 razy w nocy byłam 😒 a do tego dziś mamy równo 30tc i jestem strasznie szczęśliwa, że udało mi się przetrwać ten ostatni tydzień i w końcu mimo, że mam już synka to pierwszy raz jestem w 30 tc 🤩😄
    Też mam dzisiaj wizytę, na 13 😉 więc powodzenia i także proszę o kciuki 👍🤞😉

Bobby29, Applejoy, Niebieska Gwiazda, Anhydra, OlaWi, Chimera, kayama, Agagusia, Niezapominajka5, Marcelina85, DrzewkoPomarańczowe, Misi@, Smerfelinka lubią tę wiadomość

lprkjw4z1fyq8p6j.png
    Wrzesień 2018 - aniołek 7tc [*]
    17u96iyeqf2595zc.png
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvka wrote:
    Ja też nie śpię od godziny, nie mogę się ułożyć :( do tego zgaga i jakieś mdłości doszły.

Postanowiłam więc nadrobić Wasze wpisy z wczorajszego wieczora.

I z bólem serca czytam jak to zajadacie się lodami czy truskawkami ze śmietaną 😛 oj tak zdecydowanie smak dzieciństwa...
    Nie mogę się doczekać aż będę się obżerać wszystkim po ciąży (liczę, że cukrzyca ustąpi). Choć znając życie wtedy wszelka ochota na dobrodziejstwa mi minie. Przed ciążą jakoś nie było mi spieszno do słodkiego, zależało od dnia, ale generalnie mogły słodycze leżeć obok i nie robiły na mnie wrażenia. Dodatkowo powiem Wam, że gorzka czekolada nigdy w życiu nie była tak słodka 😂

O, to ja tak zawsze miałam - że nawet rozpakowane ciasteczka czy inne słodycze mogły leżeć miesiąc na wierzchu i nic mnie nie ruszało, ale bywały takie dni (rzadko ale bywały) gdzie pochłonięcie całego opakowania nie było dla mnie wyzwaniem. Ale mnie w ciąży się to nie zmieniło, wręcz chyba ani razu nie miałam zachcianki na takie słodkości. Jedyne słodkie smaki jakie wciągam to owoce i od czasu do czasu lody z Lidla. Ostatnio zachwycałam się słodyczą kukurydzy a moja towarzyszka myślała że ja żartuje, ale serio jak się nie je dużo słodkiego to wyczuwa się słodki smak wszędzie (że już obiektywnie nie stwierdze że nazwa "kukurydza słodka" przecież znikąd się nie wzięła..). Tak więc Sylvka wierzę ci jak bardzo słodka jest dla ciebie gorzka czekolada :)

Sylvka, OlaWi lubią tę wiadomość

Novum ICSI
    2 mrożaki
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby uwielbiam kukurydzę gotowaną 😍
    Całą ciążę chodzi za mną kalarepa (parę razy dorwałam w lidlu) ale ne mogę się doczekać tej z ogródka u mamy 🙊 dla mnie to również jest smak dzieciństwa, zawsze babcia nam w lecie zrywała i obierała.
    Ach te smaki i wspomnienia, dużo można by pisać w tym temacie 😁

Ja również zamówiłam ten biustonosz z pierwszego linku rozmiar 34 C zgodnie z tym co w tabeli, ale jakoś mam wątpliwości czyczy aby na pewno dobra ta rozmiarówka. Moim zdaniem teraz cyce mam jak donice a co będzie dalej...🙊🙉🙊
    Na szkole rodzenia położna radziła, żeby dopiero koło 38 tc kupować biustonosze.
    Chcę jeszcze upolować w lidlu, bo w razie czego można oddać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2019, 06:34

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Sylvka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larissa90 wrote:
    Ja też już nie śpię 😒 sikam ostatnio jak szalona, chyba 4 razy w nocy byłam 😒 a do tego dziś mamy równo 30tc i jestem strasznie szczęśliwa, że udało mi się przetrwać ten ostatni tydzień i w końcu mimo, że mam już synka to pierwszy raz jestem w 30 tc 🤩😄
    Też mam dzisiaj wizytę, na 13 😉 więc powodzenia i także proszę o kciuki 👍🤞😉

Larissa za Ciebie również kciuki mocno zaciśnięte!!!

Larissa90 lubi tę wiadomość

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Applejoy Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

Larissa i Bobby kciuki i meldujcie od razu po wizycie :)

Bobby29, Larissa90 lubią tę wiadomość

1bab7e35e8.png[/url]
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvka wrote:
    Bobby uwielbiam kukurydzę gotowaną 😍
    Całą ciążę chodzi za mną kalarepa (parę razy dorwałam w lidlu) ale ne mogę się doczekać tej z ogródka u mamy 🙊 dla mnie to również jest smak dzieciństwa, zawsze babcia nam w lecie zrywała i obierała.
    Ach te smaki i wspomnienia, dużo można by pisać w tym temacie 😁

Ja również zamówiłam ten biustonosz z pierwszego linku rozmiar 34 C zgodnie z tym co w tabeli, ale jakoś mam wątpliwości czyczy aby na pewno dobra ta rozmiarówka. Moim zdaniem teraz cyce mam jak donice a co będzie dalej...🙊🙉🙊
    Na szkole rodzenia położna radziła, żeby dopiero koło 38 tc kupować biustonosze.
    Chcę jeszcze upolować w lidlu, bo w razie czego można oddać.

Kukurydza gotowana 😍😍😍 i kalarepa - smak dzieciństwa 🥰🥰

emi2016, Sylvka lubią tę wiadomość

1bab7e35e8.png[/url]
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszk@ - moja mama ma takie różne swoje teorie i nie wiem czy można cos na to poradzić- tym bardziej wolałabym wykorzystać szwagierkę ;) Zreszta mama juz proponowala ze teraz przyjedzie i nauczy Lucję chodzic,bo ja jej pozwalam na raczkowanie ....
    Wspoloczuję sytuacji z Twoją mamą - mam nadzieję,że zrozumie ze co za dużo to niezdrowo i sama pojedzie jak zobaczy ze nie potrzebujecie pomocy ...

Co do pobytu w szpitalu sama spedzilam tam 1.5 miesiaca wiec licze ze tym razem spedze max tydzien... Tez nie wyobrazam sobie tesknoty za Łucją :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2019, 07:32

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larissa i Bobby - kciuki ❤

Narobilyscie mi ochoty na kukurydzę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2019, 07:29

Bobby29, Larissa90, Sylvka lubią tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
‹‹ 742 743 744 745 746 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ