X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan, fajnie że się odezwałaś! :)

Dziewczyny, które podczytują- dajcie znać co u Was! Pierwsza strona taka pełna a niewiele się odzywa 😁

Do nas dotarł wózek i fotelik z bazą :) oglądaliśmy i byliśmy zdecydowani na Bebetto Tito, ale z racji nieskladanej spacerówki zamówiłam w ciemno model Luca i jest super :)
    Sprzedawca chciał nam sprzedać adaptery za 79zl, których nie kupiłam, a okazuje się, że w fabryce ktoś się pomylił i w kartonie poza wózkiem było 5 kompletów adapterów 😂 może ktoś potrzebuje? :)

joan85, DrzewkoPomarańczowe, Frida91, Pierniczkowa lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszliśmy dziś na lody naturalne. Facet mi nakłada i mówi „ nałożę więcej bo pani za dwoje” 😁.
    Zjadłam i mogę umierać 😀

3a729c14f8f082f7med.jpg

Smerfelinka, Domi_tur, Applejoy, werni, Nacha, emi2016, joan85, Chimera, Frida91, Misi@, kayama, plinka89, OlaWi, Pierniczkowa lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • werni Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny dziś byłam na warsztatach gdzień była mowa o chodzeniu w chustach i przekrecaniu i podnoszeniu dziecka. Poszłam tam z koleżanką gdzie jest też w tym samym tygodniu ciąży co ja. Okazało się ze tylko my byłyśmy i jakaś tam znajoma prowadzącej. Te warsztaty poleciła mi znajoma która pracuje z tą dziewczyna co prowadziła warsztaty. Były na Ochocie w Wawie. Potem we dwie poszlysmy do parku.

Co do wyprawki super ze piszecie bo ja to zielona jestem. I zapisuje co potrzebne a co nie.
    Co do podpasek na fb czytałam ze jedne polecają Belle a inne żeby kupić duże podpaski. To już indywidualna sprawa.

A jak z ruchami u Was? Dziś to mały bardzo aktywny :)

Z rzeczy co mam już kupionych to łóżeczko z Ikea i ubranka.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiki2 wrote:
    Szczerze mówiąc nie wiem, czy każda tak ma. Ale ja miałam 2 razy i teraz też na to nastawiam się... smaruje oliwka, nawilżam, kupiłam też maltan i bepanten. Chyba zacznę smarować pod koniec ciąży... nie wiem czy to coś da... może...
    kurcze ja pierwsze kp wspominam źle ;/ wdała sie bakteria aż... miałam nadzieje, że teraz pójdzie gładko

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:

A jak z ruchami u Was? Dziś to mały bardzo aktywny :)
    u mnie dwie jakies nadaktywne od kilku dni, i starsza i młodsza ;D

werni lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • joan85 Ekspertka

Wysłany: 31 maja 2019, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Joan to ciekawe co piszesz o małym. Ja też zastanawiam się kim zostanie mój syn. On uwielbia konstruować i ciągle mówi, że będzie tworzył i kostruowal roboty i maszyny. No w końcu tata inżynier;)
    Dziś powiedział, że pojedzie do Japonii i będzie pomagał Japończyków projektować roboty ;)
    Os września zapisujemy to na zajęcia z lego i projektowania ( robotyke) zobaczymy czy nadal będzie zapał. On ma co prawda niecałe 4 lata ale uwielbia układać z klocków dinozaury, roboty i maszyny.
    Teraz ma klocki magnetyczne i to jest super zabawa ;)

My kupiliśmy małemu Photona do nauki programowania, gdy miał 3 lata ale zainteresował się tym dopiero przed 5 urodzinami. Traktował go jak najlepszego przyjaciela, spał z nim, opowiadał mu historie, czytał książeczki. No widać było, że brakuje mu bratniej duszy. Teraz się trochę rozkręcił w szkole, to ma więcej kolegów, z którymi uwielbia się bawić i zaprasza ich do domu. Ostatnio mąż go trochę zainteresował Minecraftem, też mu się podobało. Z tego, co znajome tutejsze mówią ich 9-10 latki nawet mają zajęcia pozalekcyjne z urbanistyki, projektowania właśnie na Minecrafcie :). Mąż nie ma żadnego konkretnego zawodu (po maturze) ale z komputerami dobrze sobie radzi :).

A co do imienia, to moje też bezimienne, choć jak starszy usłyszał propozycję Leona, to tak mu się spodobało, że wszystkim nauczycielkom w szkole powiedział, że tak właśnie chce, żeby brat miał na imię. Innego imienia nawet nie bierze pod uwagę. Mąż czuje się przegłosowany :).

Misi@ lubi tę wiadomość

06837800ba.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale naskrobalyscie postów przez te 2 dni. My od wczoraj mamy weekend we Wrocławiu. Pogoda nam się super udała, więc wczoraj było zoo, a dzisiaj rynek i Ostrów Tumski. Sporo jeździliśmy tramwajem i jestem bardzo miło zaskoczona, bo ludzie tak ustępują miejsca, ani razu nie musiałam stać ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 13:12

Applejoy, Domi_tur lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joan85 wrote:
    My kupiliśmy małemu Photona do nauki programowania, gdy miał 3 lata ale zainteresował się tym dopiero przed 5 urodzinami. Traktował go jak najlepszego przyjaciela, spał z nim, opowiadał mu historie, czytał książeczki. No widać było, że brakuje mu bratniej duszy. Teraz się trochę rozkręcił w szkole, to ma więcej kolegów, z którymi uwielbia się bawić i zaprasza ich do domu. Ostatnio mąż go trochę zainteresował Minecraftem, też mu się podobało. Z tego, co znajome tutejsze mówią ich 9-10 latki nawet mają zajęcia pozalekcyjne z urbanistyki, projektowania właśnie na Minecrafcie :). Mąż nie ma żadnego konkretnego zawodu (po maturze) ale z komputerami dobrze sobie radzi :).

A co do imienia, to moje też bezimienne, choć jak starszy usłyszał propozycję Leona, to tak mu się spodobało, że wszystkim nauczycielkom w szkole powiedział, że tak właśnie chce, żeby brat miał na imię. Innego imienia nawet nie bierze pod uwagę. Mąż czuje się przegłosowany :).
    U nas Antoni wybrał bratu imię Leonard ;) i też nie ma opcji zmiany ;)

joan85 lubi tę wiadomość

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Joan, fajnie że się odezwałaś! :)

Dziewczyny, które podczytują- dajcie znać co u Was! Pierwsza strona taka pełna a niewiele się odzywa 😁

Do nas dotarł wózek i fotelik z bazą :) oglądaliśmy i byliśmy zdecydowani na Bebetto Tito, ale z racji nieskladanej spacerówki zamówiłam w ciemno model Luca i jest super :)
    Sprzedawca chciał nam sprzedać adaptery za 79zl, których nie kupiłam, a okazuje się, że w fabryce ktoś się pomylił i w kartonie poza wózkiem było 5 kompletów adapterów 😂 może ktoś potrzebuje? :)

Domi, ja będę chyba potrzebować :D trzymaj jeden komplet dla mnie :P

• joan85 Ekspertka

Wysłany: 31 maja 2019, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Ci się trafiło :D.
    Z takich pomyłek to mój mąż kiedyś przez pomyłkę dostał 5 biletów miesięcznych na autobus :).

Nasze tutti bambini riviera już czeka na malucha. Za pierwszym razem miałam jakiś przekładany model Mamas&Papas. Ten oddałam koleżance, która jeszcze go będzie użytkować przy młodszym smyku przy bezśnieżnej aurze. Jego głowny plus to była lekkość przy wnoszeniu i znoszeniu, jednak mój mąż akurat na niego strasznie psioczył, że za niski. Obecny ma ogromne koła i jest idealny dla wysokich osób.

Domi_tur lubi tę wiadomość

06837800ba.png
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dziś przyszła zamówiona wczoraj (!) gondola i jestem super zadowolona. Po złożeniu na „płasko” ma 15 cm wiec jest to spora oszczędność miejsca w bagażniku 😁

Mój małż ma dziś wychodne. Ciekawe, o której wróci 🙄.
    Przed nami intensywny weekend. Przyjezdza moja kuzynka z mezem, dziećmi i psem 😁.
    Bardzo jej zależało żeby jutro iść z dziećmi na jakiś event (kill me 🙏🏻) wiec coś pewnie ogarniemy. W niedziele mamy w planach zoo.
    A z przygotowan to mam zrobione zakupy i porządek na gorze. Jutro maz musi dół ogarnąć w imię idei, ze na kaca najlepsza jest praca 😁

joan85, Domi_tur lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 05:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kminie co by tu na śniadanie zjeść..

A tak serio myślicie że fotelik cybexa cloud z jest zbędnym bajerem to rozkładanie? Mnie się wydaje, że nie będę z tego korzystać i myślę nas atonem m? Ma któraś?

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tak Was czytam, to dochodzę do wniosku, że są plusy dotyczącego mojego stanu- większość rzeczy przed i poporodowych mam już na miejscu😂. Z moich obserwacji wynika, że te szmaciane torby (sportowe) są poręczniejsze- bo łatwiej je do szafek szpitalnych wcisnąć (jeśli takowe są na stanie). U nas w szpitalu nie wolno niczego chować pod łóżkiem (np walizek) bo w razie nagłej interwencji, chorą wywozi się na łóżku i nie ma czasu aby wywlekac przedmiotów spod niego- pielęgniarki tego pilnują.

Nie wiem, jaki rodzaj porodu planujecie, ale dodam tylko od siebie,że warto też zadbać o małą podręczna torbę z rzeczami dla meża- przy porodzie rodzinnym sn, który czasami trwa kilka h warto aby i on miał przy sobie jakąś wodę, kanapkę, klapki czy nawet koszulkę na przebranie (oj pocą się Ci Faceci z nerwów niesamowicie!) 😂.

Te akcesoria, ktore wymieniacie- w większości się powtarzają. Mam podobny zestaw. Warto też spakować sobie pomadkę ochronną, bo nie wiem co takiego jest w tym szpitalnym powietrzu ale tutaj strasznie usta pierzchną. ...a przy porodzie to podobno jeszcze bardziej.

Nacha, Smerfelinka, DrzewkoPomarańczowe, Frida91, Bobby29 lubią tę wiadomość

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Domi, ja będę chyba potrzebować :D trzymaj jeden komplet dla mnie :P

Nie ma sprawy, będą czekać na Ciebie :)

Anhydra a jak sobie poradziliscie z zakupem wózka itd? Zamówiłas w ciemno czy wysłałaś męża i dałaś mu wolna rękę? 😁

My dzisiaj idziemy na wesele, nie spałam pół nocy więc planuję o 22 w dresiku siedzieć już w domu :)

DrzewkoPomarańczowe, Bobby29 lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o 10 wizzytuje.Boli mnie brzuch na dole od kiedy młody głową w dół.Proszę o kciuki.

Smerfelinka, kayama, OlaWi, Anhydra, Bobby29 lubią tę wiadomość

• kayama Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, dobrej zabawy!:)
    A ja się nabawilam chyba kolejnej dziwnej choroby ciążowej, juz mam dość :((Może to głupie ale dopadł mnie syndrom niespokojnych nóg. Co za masakra jakaś, druga noc już nie śpię do 5... Przespalam może z godzinkę, potem dopiero o 5 to mija i zasypiam. Okropne uczucie, coś mnie zmusza do ciągłego ruszania nogami i jeszcze rękami. Jest takie mrowienie jakby w mięśniach, nie da się tego powstrzymać, staram się nie ruszać ale to bardzo trudne. A kiedyś myślałam że ta choroba to jakiś wymysł... Czy któraś z Was to ma lub miała?? Wyczytałam ze trzeba iść do neurologa.
    Postanowiłam poza tym zrobić sobie poziomy różnych witamin żeby zobaczyć co się dzieje bo mam chyba różne niedobory a może gdzieś nadmiary. W tym syndromie to też może być przyczyną. Koszty będą ale trudno

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2019, 09:26

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest wymóg, że ojciec ma mieć obuwie zamienne i czyste ubranie, które zaklada już w szpitalu przed wejściem na porodówkę. Zapowiedziałam mężowi, że ma być spakowany przed czasem, bo jak się coś zacznie dziać, to ja nie chcę słyszeć, że on się musi spakowac-zostaje przed drzwiami 😛😛

Mamy jedną płócienną torbę, w sumie nawet nie była używana, bo teraz wszędzie z walizką na kółkach na wyjazdy jeździliśmy.

Kayama też mi się czasem zdarza, ale nie mam tego na szczęście codziennie. Kombinuje wtedy pół nocy, układam sobie pod stopami/łydkami wieże z poduszek, może to moja sugestia, ale wydaje mi się, że jest wtedy lepiej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2019, 09:29

• kayama Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera dzięki, to spróbuje z poduszkami. Ja na razie mam to druga noc pod rząd, zaczyna się ok północy. Też dziwne że w ciągu dnia leżę, śpię i nic się nie dzieje.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Nie ma sprawy, będą czekać na Ciebie :)

Anhydra a jak sobie poradziliscie z zakupem wózka itd? Zamówiłas w ciemno czy wysłałaś męża i dałaś mu wolna rękę? 😁

My dzisiaj idziemy na wesele, nie spałam pół nocy więc planuję o 22 w dresiku siedzieć już w domu :)

Z tymi wózka i to im więcej czytałam, tym większy miałam metlik w głowie. A dodam tylko, że specjalego limitu cenowego nie miałam bo Dziadek się uparł na kupno fury dla pierwszego wnuka. Ostatecznie doszłam do wniosku- nie ma wózka idealnego. Te najdroższe mają albo małaą gondolę, albo są jak dla mnie w wygladzie zbyt sportowe....o doczepianych obciachowych w mojej ocenie skrzydlach juz nie wspomnę...totalnie nie mój gust. Ostatecznie najcenniejszych informacji dowiedziałam się tutaj na oddziale od koleżanek i wytypowalam kilka modeli (paradoksalnie wcale nie najdroższych)- we wtorek mój eMek jedzie z siostra (matka trójki dzieci😉) przetestować na żywo i kupić.

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaWi wrote:
    Kminie co by tu na śniadanie zjeść..

A tak serio myślicie że fotelik cybexa cloud z jest zbędnym bajerem to rozkładanie? Mnie się wydaje, że nie będę z tego korzystać i myślę nas atonem m? Ma któraś?
    Moim zdaniem zbędny bajer ;) w samochodzie nie mozna rozkladac a na spacery lepiej gondola...dziecku jest wygodniej bojest na 1000% plasko. Chyba ze ktos bardzo duzo podróżuje

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
‹‹ 755 756 757 758 759 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ