X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • kayama Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Kayama może masz skurcze Braxtona?

Możliwe ale mam cały czas na stale brzuch jak.kamień :( to.nie mija. Boję się że pekne. Zastanawiam się ciągle co robić.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra wrote:
    Z tymi wózka i to im więcej czytałam, tym większy miałam metlik w głowie. A dodam tylko, że specjalego limitu cenowego nie miałam bo Dziadek się uparł na kupno fury dla pierwszego wnuka. Ostatecznie doszłam do wniosku- nie ma wózka idealnego. Te najdroższe mają albo małaą gondolę, albo są jak dla mnie w wygladzie zbyt sportowe....o doczepianych obciachowych w mojej ocenie skrzydlach juz nie wspomnę...totalnie nie mój gust. Ostatecznie najcenniejszych informacji dowiedziałam się tutaj na oddziale od koleżanek i wytypowalam kilka modeli (paradoksalnie wcale nie najdroższych)- we wtorek mój eMek jedzie z siostra (matka trójki dzieci😉) przetestować na żywo i kupić.

Podziel się typami!

1bab7e35e8.png[/url]
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    Już po wizycie.Szyjka na poprzedniej wizycie 5tyg.temu miała ponad 4cm a teraz tyko 3.Podobno na tym etapie to się zdarza i jest dobrze,ale mam kontrolować.Znowu mam mętlik w głowie i niewiem gdzie rodzić w Łodzi czy Warszawie.
    Miałam identyczną sytuację z szyjka. Ja się przeraziłam skokiem o 1 cm, a lekarz uspokajal, że wszystko rośnie i to się zdarza, ale kazał się oszczędzać. Tobie coś o tym mówił?
    Jak maluszek? :)

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝

Wysłany: 1 czerwca 2019, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natty85 wrote:
    Dziecka w.samochodzie musi miec pozycje.lekko.siedzaca...przewożenie na plasko nie jest bezpieczne...nawet w.opisie jest ze na plasko podvzas postoju
    A może tak jest po prostu w innym modelu?
    Kiddy ma foteliki do przewożenia w pozycji leżącej, a nie tylko podczas postoju. Testy były przeprowadzane rowniez dla takich pozycji.
    Przynajmniej tak nam tłumaczono :)

Edit:
    https://www.sklep-tosia.eu/artykuly-i-poradniki/wszystko-co-musisz-wiedziec-o-pozycji-lezacej-w-foteliku-0-poradnik_a736.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2019, 13:46

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝

Wysłany: 1 czerwca 2019, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Możliwe ale mam cały czas na stale brzuch jak.kamień :( to.nie mija. Boję się że pekne. Zastanawiam się ciągle co robić.
    Ja na Twoim miejscu bym pojechała,bo nigdy nie wiadomo,czy nie będzie gorzej.
    Może i by przeszło samo, ale w szpitalu przynajmniej Cię zbadaja. Jest tylko ryzyko,że zechca Cię zostawić na minimum 3 dni, ale niektóre z dziewczyn były zbadane i wypuszczone, wiec to nie reguła.
    Obyś poczuła się lepiej &&&

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Miałam identyczną sytuację z szyjka. Ja się przeraziłam skokiem o 1 cm, a lekarz uspokajal, że wszystko rośnie i to się zdarza, ale kazał się oszczędzać. Tobie coś o tym mówił?
    Jak maluszek? :)

Oszczędzający tryb życia prowadzę od początku ciąży.Najpierw miałam krwiaka pod kosmówką,potem łożysko delikatnie odklejone,teraz już się przykleiło,ale zaczęły się problemy z szyjką.
    Tryb oszczędny to dla mnie norma.Ten gin jest z Warszawy,a w Łodzi czasem przyjmuje,następna wizyta za 6tygodni.Mam kontrolować na usg i w razie czego pisać lub dzwonić.Mówił,że tak się zdarza.
    U mnie 30+2 ciąży,a na jakim etapie ciąży stwierdzono u ciebie skracającą się szyjkę?

• kayama Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Ja na Twoim miejscu bym pojechała,bo nigdy nie wiadomo,czy nie będzie gorzej.
    Może i by przeszło samo, ale w szpitalu przynajmniej Cię zbadaja. Jest tylko ryzyko,że zechca Cię zostawić na minimum 3 dni, ale niektóre z dziewczyn były zbadane i wypuszczone, wiec to nie reguła.
    Obyś poczuła się lepiej &&&

Ok pojedziemy. Dzięki. Pakuje torbę do szpitala w razie zostania.

n59ydf9h7aj0jxnd.png

Wysłany: 1 czerwca 2019, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    Oszczędzający tryb życia prowadzę od początku ciąży.Najpierw miałam krwiaka pod kosmówką,potem łożysko delikatnie odklejone,teraz już się przykleiło,ale zaczęły się problemy z szyjką.
    Tryb oszczędny to dla mnie norma.Ten gin jest z Warszawy,a w Łodzi czasem przyjmuje,następna wizyta za 6tygodni.Mam kontrolować na usg i w razie czego pisać lub dzwonić.Mówił,że tak się zdarza.
    U mnie 30+2 ciąży,a na jakim etapie ciąży stwierdzono u ciebie skracającą się szyjkę?
    Na ostatniej wizycie. Wcześniej mimo,że mialam skurcze, to skróciła się tylko ze 2 mm, co równie dobrze mogło być błędem pomiaru. Była nadal bardzo długa- dopiero ostatnio był spory skok, na identycznym etapie ciąży jak u Ciebie.
    A leżysz,czy chodzisz i siedzisz?
    Planujesz pójść do innego lekarza wcześniej?
    6 tyg to bardzo długo.

Dziewczyny, z okazji dnia dziecka jest promka w Biedronce na lody :D
    Przy zakupie 2 szt. płaci się za 1.
    Oblowilam się w magnum i planuje później jeszcze wysłać męża😂
    Najlepsze,że powiedział mi o tym kasjer przy kasie, pytając "czemu wzięła pani 3- zostawia pani gratis?" 😁
    Janusz okazji oczywiście wrócił się po darmowego loda😂

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • werni Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj znać co lekarze powiedzieli.

Jak dobrze pamiętam też jesteś z Wawy i jaki zdecydowalas się na szpital w którym będziesz rodziła ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2019, 14:25

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2019, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś z okazji dnia dziecka pojechaliśmy kupić wózek :)
    Bebetto Vulcano z nosidłem Maxi Cosi Citi za 1600zł

f94dbaf8e5253b2amed.jpg

Jeszcze łóżeczko i dosłownie pare pierdół i już wszystko mamy :)

Pierniczkowa, Chimera, werni, Frida91, Sylvka, Domi_tur, emi2016, DrzewkoPomarańczowe, Applejoy, Smerfelinka lubią tę wiadomość

• Chimera Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama dobrze robisz, lepiej sprawdzić co się dzieje. Daj znać potem co powiedzieli. Trzymam kciuki!

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/178381bf6942.jpg

My też już mamy :) dziś odebralismy Bebetto Torino i fotelik MaxiCosi Cabriofix. A potem poszliśmy do Grycana na lody bo dziś kulka za 1zł ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2019, 16:08

Chimera, Nacha, Sylvka, Domi_tur, emi2016, DrzewkoPomarańczowe, Applejoy, werni, Smerfelinka lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Na ostatniej wizycie. Wcześniej mimo,że mialam skurcze, to skróciła się tylko ze 2 mm, co równie dobrze mogło być błędem pomiaru. Była nadal bardzo długa- dopiero ostatnio był spory skok, na identycznym etapie ciąży jak u Ciebie.
    A leżysz,czy chodzisz i siedzisz?
    Planujesz pójść do innego lekarza wcześniej?
    6 tyg to bardzo długo.

Dziewczyny, z okazji dnia dziecka jest promka w Biedronce na lody :D
    Przy zakupie 2 szt. płaci się za 1.
    Oblowilam się w magnum i planuje później jeszcze wysłać męża😂
    Najlepsze,że powiedział mi o tym kasjer przy kasie, pytając "czemu wzięła pani 3- zostawia pani gratis?" 😁
    Janusz okazji oczywiście wrócił się po darmowego loda😂

Prowadzę ciążę u dwóch lekarzy.Dziś byłam na wizycie prywatnej i jestem zapisana za 6 tyg. W czwartek mam wizytę na nfz u gina któremu też ufam(prowadził moją poprzednią ciążę)i wtedy też w tym samym miejscu mam na nfz usg 3trymestru.Gin na nfz chce mnie widzieć na obecnym etapie ciąży co 2 tyg. max co 3tyg.Planuje też co jakieś 2tyg robić usg w celu sprawdzenia długości szyjki.Biorę też pod uwagę założenie pessara.
    Szyjka 3cm,twarda,zamknięta nie jest złym wynikiem,ważne by nadal się nie skracała.
    Gin stwietdził,że przyczyną było prawdopodobnie przeziębienie a dokładnie częsty kaszel.Od kaszlu bolał mnie brzuch na samym dole i górze jakbym tam zakwasy miała i miałam więcej skurczy.Dziecko ma się dobrze,tak wyszło na usg 3trym robionym we wtorek prywatnie.Przepływy super.
    Co do oszczędnego trybu życia to chwilowo mogę poleniuchować bo syn u dziadków.Jak wróci mój 4latek to raczej trudno będzie się oszczędzać.Będzie wtedy teściowa do pomocy,ale i tak ciągle będzie,że on chce to czy tamto z mamą.Na początku ciąży siedział u moich rodziców 10tyg.bo wtedy musiałam leżeć.Nie wyobrażam sobie drugiej tak długiej rozłąki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2019, 16:03

• Sylvka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne te wózki, sama miałam upatrzony z bebetto ale ostatecznie bratowa chce nam pożyczyć x-landera. Nie jest to mój wymarzony wózek, ale wiem że bardzo wygodny w jeździe. Może później zainwestujemy w wymarzoną spacerówkę a teraz zostawimy parę słów w kieszeni. Dziś dostałam jeszcze dwie paki ubrań, większość w stanie naprawdę niezłym, w tym jest otulacz także wywaliłam swój z koszyka zakupowego. Dobrze, że jeszcze nie zamówiłam ;) Tak naprawdę większość rzeczy podostawaliśmy lub nam pożyczono także na pewno trochę kasy do przodu. Teraz jeszcze mały szybki remont, parę mebli i będzie ok.

Mnie też często napina się brzuch, wtedy czuję ciężar w oddychaniu i poruszaniu. Najczęściej tak się dzieje po jedzeniu... :( Okropne uczucie...

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Bobby29 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaWi wrote:
    Kminie co by tu na śniadanie zjeść..

A tak serio myślicie że fotelik cybexa cloud z jest zbędnym bajerem to rozkładanie? Mnie się wydaje, że nie będę z tego korzystać i myślę nas atonem m? Ma któraś?

My Chyba wstępnie wybraliśmy ten Anton m. Rozkładanie to podobno bajer i mimo że się rozkłada to fizjoterapeuci i tak zalecają minimalizowanie czasu spędzanego w foteliku.

OlaWi lubi tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    My Chyba wstępnie wybraliśmy ten Anton m. Rozkładanie to podobno bajer i mimo że się rozkłada to fizjoterapeuci i tak zalecają minimalizowanie czasu spędzanego w foteliku.

Gdzieś przeczytałam, aton m ma wkładkę umożliwiającą leżenie. A wiesz może czy do niego ekstra też obrotowa baza?

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wróciliśmy ze szpitala. No więc jak zawsze nic złego się nie dzieje. Szyjka 3 cm zamknięta. Ktg skurczy nie zanotowalo, dzidzia się dużo rusza, wyprzedza tydzień wiek ciąży. Brzuch twardy jak skurczybyk, nikt temu nie zaprzecza. Dostałam zastrzyk z Buscopanu, troszkę puścilo. Ale nie do końca :/ Dr mi wyjaśniła, że to od więzadeł macicy, one są u mnie sztywne podobno już wiek robi swoje, i się bardzo naciągaja. Będę się tak męczyć do ok 32 tyg. :( Potem macica się opuszcza i jest trochę lżej. Kazała mi zmienić rozkurczowy na Buscopan forte, inny magnez Asmag bo Magne może mi.się w ogóle nie wchłania bo.przy takich dawkach jak biorę powinnam mieć biegunki. No i może to pomoże.
    Ehhh, chyba normalnie zacznę prosić o modlitwy żeby w końcu coś zadziałało...
    Poza tym dostałam mala zjebke :) bo praski przyjmuje od 36 tyg bo nie mają neonatologii. Teraz leżę i odpoczywam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2019, 18:48

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostając w klimacie sweet foci z toalety pozdrawiam z najbardziej drętwej imprezy w mojej historii 😂😂😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2019, 09:16

Chimera, Bobby29, Applejoy, emi2016, Frida91, Matyldaaa, DrzewkoPomarańczowe, Nacha, werni, Limerikowo, Sylvka lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuu, jaka laska! Pięknie wyglądasz ☺️

Ale u Anhydry w szpitalu mają lepsze płytki 😜😜

Limerikowo, joan85, Domi_tur lubią tę wiadomość

• Applejoy Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi wygladasz jak pancia :D ale co prawda to prawda - Anhydrowe płytki lepiej wyglądają 😘

Domi_tur lubi tę wiadomość

1bab7e35e8.png[/url]
‹‹ 757 758 759 760 761 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ