X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • kayama Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Kayama może masz skurcze Braxtona?

Możliwe ale mam cały czas na stale brzuch jak.kamień :( to.nie mija. Boję się że pekne. Zastanawiam się ciągle co robić.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra wrote:
    Z tymi wózka i to im więcej czytałam, tym większy miałam metlik w głowie. A dodam tylko, że specjalego limitu cenowego nie miałam bo Dziadek się uparł na kupno fury dla pierwszego wnuka. Ostatecznie doszłam do wniosku- nie ma wózka idealnego. Te najdroższe mają albo małaą gondolę, albo są jak dla mnie w wygladzie zbyt sportowe....o doczepianych obciachowych w mojej ocenie skrzydlach juz nie wspomnę...totalnie nie mój gust. Ostatecznie najcenniejszych informacji dowiedziałam się tutaj na oddziale od koleżanek i wytypowalam kilka modeli (paradoksalnie wcale nie najdroższych)- we wtorek mój eMek jedzie z siostra (matka trójki dzieci😉) przetestować na żywo i kupić.

Podziel się typami!

1bab7e35e8.png[/url]
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    Już po wizycie.Szyjka na poprzedniej wizycie 5tyg.temu miała ponad 4cm a teraz tyko 3.Podobno na tym etapie to się zdarza i jest dobrze,ale mam kontrolować.Znowu mam mętlik w głowie i niewiem gdzie rodzić w Łodzi czy Warszawie.
    Miałam identyczną sytuację z szyjka. Ja się przeraziłam skokiem o 1 cm, a lekarz uspokajal, że wszystko rośnie i to się zdarza, ale kazał się oszczędzać. Tobie coś o tym mówił?
    Jak maluszek? :)

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝

Wysłany: 1 czerwca 2019, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natty85 wrote:
    Dziecka w.samochodzie musi miec pozycje.lekko.siedzaca...przewożenie na plasko nie jest bezpieczne...nawet w.opisie jest ze na plasko podvzas postoju
    A może tak jest po prostu w innym modelu?
    Kiddy ma foteliki do przewożenia w pozycji leżącej, a nie tylko podczas postoju. Testy były przeprowadzane rowniez dla takich pozycji.
    Przynajmniej tak nam tłumaczono :)

Edit:
    https://www.sklep-tosia.eu/artykuly-i-poradniki/wszystko-co-musisz-wiedziec-o-pozycji-lezacej-w-foteliku-0-poradnik_a736.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2019, 13:46

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝

Wysłany: 1 czerwca 2019, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Możliwe ale mam cały czas na stale brzuch jak.kamień :( to.nie mija. Boję się że pekne. Zastanawiam się ciągle co robić.
    Ja na Twoim miejscu bym pojechała,bo nigdy nie wiadomo,czy nie będzie gorzej.
    Może i by przeszło samo, ale w szpitalu przynajmniej Cię zbadaja. Jest tylko ryzyko,że zechca Cię zostawić na minimum 3 dni, ale niektóre z dziewczyn były zbadane i wypuszczone, wiec to nie reguła.
    Obyś poczuła się lepiej &&&

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Miałam identyczną sytuację z szyjka. Ja się przeraziłam skokiem o 1 cm, a lekarz uspokajal, że wszystko rośnie i to się zdarza, ale kazał się oszczędzać. Tobie coś o tym mówił?
    Jak maluszek? :)

Oszczędzający tryb życia prowadzę od początku ciąży.Najpierw miałam krwiaka pod kosmówką,potem łożysko delikatnie odklejone,teraz już się przykleiło,ale zaczęły się problemy z szyjką.
    Tryb oszczędny to dla mnie norma.Ten gin jest z Warszawy,a w Łodzi czasem przyjmuje,następna wizyta za 6tygodni.Mam kontrolować na usg i w razie czego pisać lub dzwonić.Mówił,że tak się zdarza.
    U mnie 30+2 ciąży,a na jakim etapie ciąży stwierdzono u ciebie skracającą się szyjkę?

• kayama Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Ja na Twoim miejscu bym pojechała,bo nigdy nie wiadomo,czy nie będzie gorzej.
    Może i by przeszło samo, ale w szpitalu przynajmniej Cię zbadaja. Jest tylko ryzyko,że zechca Cię zostawić na minimum 3 dni, ale niektóre z dziewczyn były zbadane i wypuszczone, wiec to nie reguła.
    Obyś poczuła się lepiej &&&

Ok pojedziemy. Dzięki. Pakuje torbę do szpitala w razie zostania.

n59ydf9h7aj0jxnd.png

Wysłany: 1 czerwca 2019, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    Oszczędzający tryb życia prowadzę od początku ciąży.Najpierw miałam krwiaka pod kosmówką,potem łożysko delikatnie odklejone,teraz już się przykleiło,ale zaczęły się problemy z szyjką.
    Tryb oszczędny to dla mnie norma.Ten gin jest z Warszawy,a w Łodzi czasem przyjmuje,następna wizyta za 6tygodni.Mam kontrolować na usg i w razie czego pisać lub dzwonić.Mówił,że tak się zdarza.
    U mnie 30+2 ciąży,a na jakim etapie ciąży stwierdzono u ciebie skracającą się szyjkę?
    Na ostatniej wizycie. Wcześniej mimo,że mialam skurcze, to skróciła się tylko ze 2 mm, co równie dobrze mogło być błędem pomiaru. Była nadal bardzo długa- dopiero ostatnio był spory skok, na identycznym etapie ciąży jak u Ciebie.
    A leżysz,czy chodzisz i siedzisz?
    Planujesz pójść do innego lekarza wcześniej?
    6 tyg to bardzo długo.

Dziewczyny, z okazji dnia dziecka jest promka w Biedronce na lody :D
    Przy zakupie 2 szt. płaci się za 1.
    Oblowilam się w magnum i planuje później jeszcze wysłać męża😂
    Najlepsze,że powiedział mi o tym kasjer przy kasie, pytając "czemu wzięła pani 3- zostawia pani gratis?" 😁
    Janusz okazji oczywiście wrócił się po darmowego loda😂

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • werni Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj znać co lekarze powiedzieli.

Jak dobrze pamiętam też jesteś z Wawy i jaki zdecydowalas się na szpital w którym będziesz rodziła ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2019, 14:25

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2019, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś z okazji dnia dziecka pojechaliśmy kupić wózek :)
    Bebetto Vulcano z nosidłem Maxi Cosi Citi za 1600zł

f94dbaf8e5253b2amed.jpg

Jeszcze łóżeczko i dosłownie pare pierdół i już wszystko mamy :)

Pierniczkowa, Chimera, werni, Frida91, Sylvka, Domi_tur, emi2016, DrzewkoPomarańczowe, Applejoy, Smerfelinka lubią tę wiadomość

• Chimera Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama dobrze robisz, lepiej sprawdzić co się dzieje. Daj znać potem co powiedzieli. Trzymam kciuki!

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/178381bf6942.jpg

My też już mamy :) dziś odebralismy Bebetto Torino i fotelik MaxiCosi Cabriofix. A potem poszliśmy do Grycana na lody bo dziś kulka za 1zł ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2019, 16:08

Chimera, Nacha, Sylvka, Domi_tur, emi2016, DrzewkoPomarańczowe, Applejoy, werni, Smerfelinka lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Na ostatniej wizycie. Wcześniej mimo,że mialam skurcze, to skróciła się tylko ze 2 mm, co równie dobrze mogło być błędem pomiaru. Była nadal bardzo długa- dopiero ostatnio był spory skok, na identycznym etapie ciąży jak u Ciebie.
    A leżysz,czy chodzisz i siedzisz?
    Planujesz pójść do innego lekarza wcześniej?
    6 tyg to bardzo długo.

Dziewczyny, z okazji dnia dziecka jest promka w Biedronce na lody :D
    Przy zakupie 2 szt. płaci się za 1.
    Oblowilam się w magnum i planuje później jeszcze wysłać męża😂
    Najlepsze,że powiedział mi o tym kasjer przy kasie, pytając "czemu wzięła pani 3- zostawia pani gratis?" 😁
    Janusz okazji oczywiście wrócił się po darmowego loda😂

Prowadzę ciążę u dwóch lekarzy.Dziś byłam na wizycie prywatnej i jestem zapisana za 6 tyg. W czwartek mam wizytę na nfz u gina któremu też ufam(prowadził moją poprzednią ciążę)i wtedy też w tym samym miejscu mam na nfz usg 3trymestru.Gin na nfz chce mnie widzieć na obecnym etapie ciąży co 2 tyg. max co 3tyg.Planuje też co jakieś 2tyg robić usg w celu sprawdzenia długości szyjki.Biorę też pod uwagę założenie pessara.
    Szyjka 3cm,twarda,zamknięta nie jest złym wynikiem,ważne by nadal się nie skracała.
    Gin stwietdził,że przyczyną było prawdopodobnie przeziębienie a dokładnie częsty kaszel.Od kaszlu bolał mnie brzuch na samym dole i górze jakbym tam zakwasy miała i miałam więcej skurczy.Dziecko ma się dobrze,tak wyszło na usg 3trym robionym we wtorek prywatnie.Przepływy super.
    Co do oszczędnego trybu życia to chwilowo mogę poleniuchować bo syn u dziadków.Jak wróci mój 4latek to raczej trudno będzie się oszczędzać.Będzie wtedy teściowa do pomocy,ale i tak ciągle będzie,że on chce to czy tamto z mamą.Na początku ciąży siedział u moich rodziców 10tyg.bo wtedy musiałam leżeć.Nie wyobrażam sobie drugiej tak długiej rozłąki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2019, 16:03

• Sylvka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne te wózki, sama miałam upatrzony z bebetto ale ostatecznie bratowa chce nam pożyczyć x-landera. Nie jest to mój wymarzony wózek, ale wiem że bardzo wygodny w jeździe. Może później zainwestujemy w wymarzoną spacerówkę a teraz zostawimy parę słów w kieszeni. Dziś dostałam jeszcze dwie paki ubrań, większość w stanie naprawdę niezłym, w tym jest otulacz także wywaliłam swój z koszyka zakupowego. Dobrze, że jeszcze nie zamówiłam ;) Tak naprawdę większość rzeczy podostawaliśmy lub nam pożyczono także na pewno trochę kasy do przodu. Teraz jeszcze mały szybki remont, parę mebli i będzie ok.

Mnie też często napina się brzuch, wtedy czuję ciężar w oddychaniu i poruszaniu. Najczęściej tak się dzieje po jedzeniu... :( Okropne uczucie...

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Bobby29 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaWi wrote:
    Kminie co by tu na śniadanie zjeść..

A tak serio myślicie że fotelik cybexa cloud z jest zbędnym bajerem to rozkładanie? Mnie się wydaje, że nie będę z tego korzystać i myślę nas atonem m? Ma któraś?

My Chyba wstępnie wybraliśmy ten Anton m. Rozkładanie to podobno bajer i mimo że się rozkłada to fizjoterapeuci i tak zalecają minimalizowanie czasu spędzanego w foteliku.

OlaWi lubi tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    My Chyba wstępnie wybraliśmy ten Anton m. Rozkładanie to podobno bajer i mimo że się rozkłada to fizjoterapeuci i tak zalecają minimalizowanie czasu spędzanego w foteliku.

Gdzieś przeczytałam, aton m ma wkładkę umożliwiającą leżenie. A wiesz może czy do niego ekstra też obrotowa baza?

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wróciliśmy ze szpitala. No więc jak zawsze nic złego się nie dzieje. Szyjka 3 cm zamknięta. Ktg skurczy nie zanotowalo, dzidzia się dużo rusza, wyprzedza tydzień wiek ciąży. Brzuch twardy jak skurczybyk, nikt temu nie zaprzecza. Dostałam zastrzyk z Buscopanu, troszkę puścilo. Ale nie do końca :/ Dr mi wyjaśniła, że to od więzadeł macicy, one są u mnie sztywne podobno już wiek robi swoje, i się bardzo naciągaja. Będę się tak męczyć do ok 32 tyg. :( Potem macica się opuszcza i jest trochę lżej. Kazała mi zmienić rozkurczowy na Buscopan forte, inny magnez Asmag bo Magne może mi.się w ogóle nie wchłania bo.przy takich dawkach jak biorę powinnam mieć biegunki. No i może to pomoże.
    Ehhh, chyba normalnie zacznę prosić o modlitwy żeby w końcu coś zadziałało...
    Poza tym dostałam mala zjebke :) bo praski przyjmuje od 36 tyg bo nie mają neonatologii. Teraz leżę i odpoczywam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2019, 18:48

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostając w klimacie sweet foci z toalety pozdrawiam z najbardziej drętwej imprezy w mojej historii 😂😂😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2019, 09:16

Chimera, Bobby29, Applejoy, emi2016, Frida91, Matyldaaa, DrzewkoPomarańczowe, Nacha, werni, Limerikowo, Sylvka lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuu, jaka laska! Pięknie wyglądasz ☺️

Ale u Anhydry w szpitalu mają lepsze płytki 😜😜

Limerikowo, joan85, Domi_tur lubią tę wiadomość

• Applejoy Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi wygladasz jak pancia :D ale co prawda to prawda - Anhydrowe płytki lepiej wyglądają 😘

Domi_tur lubi tę wiadomość

1bab7e35e8.png[/url]
‹‹ 757 758 759 760 761 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ