X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Dziewczyny, wróciliśmy ze szpitala. No więc jak zawsze nic złego się nie dzieje. Szyjka 3 cm zamknięta. Ktg skurczy nie zanotowalo, dzidzia się dużo rusza, wyprzedza tydzień wiek ciąży. Brzuch twardy jak skurczybyk, nikt temu nie zaprzecza. Dostałam zastrzyk z Buscopanu, troszkę puścilo. Ale nie do końca :/ Dr mi wyjaśniła, że to od więzadeł macicy, one są u mnie sztywne podobno już wiek robi swoje, i się bardzo naciągaja. Będę się tak męczyć do ok 32 tyg. :( Potem macica się opuszcza i jest trochę lżej. Kazała mi zmienić rozkurczowy na Buscopan forte, inny magnez Asmag bo Magne może mi.się w ogóle nie wchłania bo.przy takich dawkach jak biorę powinnam mieć biegunki. No i może to pomoże.
    Ehhh, chyba normalnie zacznę prosić o modlitwy żeby w końcu coś zadziałało...
    Poza tym dostałam mala zjebke :) bo praski przyjmuje od 36 tyg bo nie mają neonatologii. Teraz leżę i odpoczywam.

Kayama to super wiadomość że wszystko z dzidzią w porządku 😘

1bab7e35e8.png[/url]
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te płytki odzwierciedlają klimat całej imprezy 😂 Matko, dobrze że jest chociaż smaczna galareta i ogórki malosolne 😂

Applejoy, Bobby29, Sylvka, joan85 lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaWi wrote:
    Gdzieś przeczytałam, aton m ma wkładkę umożliwiającą leżenie. A wiesz może czy do niego ekstra też obrotowa baza?

Ola nie wiem, mój się zajmował ogarnianiem fotelika, ja się prawie nic nie orientowalam, to zapytam. Mam w planach podejść do sklepu w tym kolejnym tygodniu obadac jeszcze raz wózek i może już złożymy zamówienie, to zapytam o ten fotelik sprzedawcę.

W ogóle dziewczyny złamałam swoje postanowienie żeby nie czytać o tej hipotrofii i zahamowaniu wzrostu do wizyty, ale wczoraj nie wytrzymałam, przeczytałam i dziś mam mega dół. Głównie dlatego, że w przypadku zahamowanie wzrostu (tak jak u mnie spadek w centylach, choć jeszcze hipotrofii nie ma) w około 50 % nie daje się poznać przyczyny, w pozostałych 50% zdecydowana większość to niewydolność łożyska, natomiast u mnie przepływy w normie więc najprawdopodobniej niewydolności nie ma. Najbardziej się podlamalam tym że wszelkie diety białkowe tłuszczowe wysokokaloryczne nie mają udowodnionego działania.. co nie znaczy że nie będę kontynuować wpier..niczania twarogu i mięsa. Jeden plus że przeczytałam, że jeżeli potwierdzi się to wewnątrzmaciczne zahamowanie wzrostu, to kierują do szpitala o 3st referenycjnosci, od razu, i sprawdzają te wszystkie parametry bardzo często żeby nie przegapić momentu w którym malucha trzeba wyciągnąć. Plus z tego taki, że mam teraz te dwa tygodnie żeby wszystko ogarnąć w domu, a dwa tygodnie to nie mało, więc dam radę. Wcześniej jakoś o tym nie myślałam i mogłabym się nieźle zdziwić za dwa tygodnie, gdyby się ten scenariusz ziścił. Nadal mam trochę nadziei że mała trochę nadrobi, ale powiem wam dziś mam zdecydowanie czarne myśli :(

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    Ola nie wiem, mój się zajmował ogarnianiem fotelika, ja się prawie nic nie orientowalam, to zapytam. Mam w planach podejść do sklepu w tym kolejnym tygodniu obadac jeszcze raz wózek i może już złożymy zamówienie, to zapytam o ten fotelik sprzedawcę.

W ogóle dziewczyny złamałam swoje postanowienie żeby nie czytać o tej hipotrofii i zahamowaniu wzrostu do wizyty, ale wczoraj nie wytrzymałam, przeczytałam i dziś mam mega dół. Głównie dlatego, że w przypadku zahamowanie wzrostu (tak jak u mnie spadek w centylach, choć jeszcze hipotrofii nie ma) w około 50 % nie daje się poznać przyczyny, w pozostałych 50% zdecydowana większość to niewydolność łożyska, natomiast u mnie przepływy w normie więc najprawdopodobniej niewydolności nie ma. Najbardziej się podlamalam tym że wszelkie diety białkowe tłuszczowe wysokokaloryczne nie mają udowodnionego działania.. co nie znaczy że nie będę kontynuować wpier..niczania twarogu i mięsa. Jeden plus że przeczytałam, że jeżeli potwierdzi się to wewnątrzmaciczne zahamowanie wzrostu, to kierują do szpitala o 3st referenycjnosci, od razu, i sprawdzają te wszystkie parametry bardzo często żeby nie przegapić momentu w którym malucha trzeba wyciągnąć. Plus z tego taki, że mam teraz te dwa tygodnie żeby wszystko ogarnąć w domu, a dwa tygodnie to nie mało, więc dam radę. Wcześniej jakoś o tym nie myślałam i mogłabym się nieźle zdziwić za dwa tygodnie, gdyby się ten scenariusz ziścił. Nadal mam trochę nadziei że mała trochę nadrobi, ale powiem wam dziś mam zdecydowanie czarne myśli :(

Bobby bez spiny - moja kuzynka urodziła 2 dzieci - oboje hipotroficzni - dzisiaj rozrabiaki jakich mało (oboje urodzili się z wagą około 2 kg :) uszy do góry, może nawet Ciebie to nie dotyczyć 😘

Bobby29 lubi tę wiadomość

1bab7e35e8.png[/url]
  • kayama Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Applejoy wrote:
    Kayama to super wiadomość że wszystko z dzidzią w porządku 😘

Tak ale ja się mecze dalej :(( Zastrzyk przestał działać i znów jest masakra. Buscopan wezmę może ok 22.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2019, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaWi wrote:
    Gdzieś przeczytałam, aton m ma wkładkę umożliwiającą leżenie. A wiesz może czy do niego ekstra też obrotowa baza?

Obrotowa baze 360° dla pierwszego fotelika tzw. nosidla maja w tej chwili chyba tylko dwa modele - nowy Cybex Z i-size i jakis Kiddy. Reszta ma funkcje obrotu dopiero przy drugim foteliku. Wkladka umozliwiajaca lezenie to raczej nie to samo co nosidlo rozkladane na plasko 🙂

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2019, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama, super, ze wszystko u Ciebie w porzadku! Ja Ci bardzo polecam cytrynian magnezu z Solgara - jest drozszy niz te typowe magnezy apteczne, ale u mnie zdzialal cuda na dretwienie i mrowienie konczyn i to uczucie "ciagniecia" wiezadel.

Bobby, nie nastawiaj sie z gory na hipotrofie. Ja bym jednak z wiekszej ilosci bialka w diecie nie rezygnowala, bo to na pewno nie zaszkodzi, a przyda Ci sie i zelazo i wapn. A kiedy masz USG III trymestru? U mnie lekarz fmf na tych dodatkowych badaniach mega dokladnie i szczegolowo badal przeplywy. Moj zwykly gin na wizytach bada bardziej pobieznie

U mnie weekend na wsi, pol dnia spedzilam na polu i jadlam truskawki z krzaczka, cos wspanialego 😀 A, dzieki za info o promocji w Biedrze, 6 sztuk Magnum wpadlo 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2019, 20:26

Bobby29, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość

• werni Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama także się ciesze ze u ciebie ok :)

Zacznę chodzić po sklepach stacjonarnych za wózkami.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jesteście specjalistkami od wózków, możecie powiedzieć coś na temat anexow? Mieliśmy reaktywować wózek po starszaku, ale chyba się nie uda 😞

1bab7e35e8.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie anexy nie przekonuja, bo nie trawie pokrycia z eko skory, imho to wyglada tandetnie. Macalam kiedys w Bobowozkach anex sport, to wydawal mi sie bardzo ciezki. Plus za to, ze sa dosc wysokie, nie ma efektu gondoli w kolanach

Applejoy lubi tę wiadomość

• Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    Bobby, nie martw się. Może taka uroda naszych kruszynek.. Choć wiem,że jest zagrożenie hipotrofia,to musimy mieć nadzieję,że malutkie są drobne, po prostu. Choćby po to,by nie zwariować..zwłaszcza po naszej historii leczenia :( U mnie też w grę wchodzi szpital z 3 st referencyjnosci, by zbadać przyczynę, ten gdzie prowadzę ciążę (wcześniej byłam w zwykłym i kierował mnie inny lekarz). Oby zarówno u Ciebie jak i u mnie nie było takiej konieczności :(
    Troszkę podlamalas mnie,że dieta nie pomoże, ale mimo wszystko nie zamierzam z niej zrezygnować. Będę szamac białko i się nie ograniczać. Najwyżej zrobi się że mnie beczka- już się robi :)

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Applejoy wrote:
    Bobby bez spiny - moja kuzynka urodziła 2 dzieci - oboje hipotroficzni - dzisiaj rozrabiaki jakich mało (oboje urodzili się z wagą około 2 kg :) uszy do góry, może nawet Ciebie to nie dotyczyć 😘
    A nie wiesz jak to było u nich? Rosli powoli od samego początku,czy zaczęli zwalniać (przykład opisany przez Bobby)?

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    A nie wiesz jak to było u nich? Rosli powoli od samego początku,czy zaczęli zwalniać (przykład opisany przez Bobby)?

Właśnie dokładnie tak jak u Bobby było z pierwsza córką - do 32 tygodnia zwalniała i potem przez miesiąc leżenie w szpitalu, wtedy podrosła no i cc po tym czasie. :)

1bab7e35e8.png[/url]
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Mnie anexy nie przekonuja, bo nie trawie pokrycia z eko skory, imho to wyglada tandetnie. Macalam kiedys w Bobowozkach anex sport, to wydawal mi sie bardzo ciezki. Plus za to, ze sa dosc wysokie, nie ma efektu gondoli w kolanach

A nie wiesz jak się prowadzi? Myślałam żeby kupić przez internet, ale widzę że serio trzeba się przejść do sklepu :((

1bab7e35e8.png[/url]
  • kayama Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie mam zagwozdke. W necie wyczytałam ze położenie główka w dół to "podłużne glowkowe" . A ja 2 tyg temu na usg gin wyraźnie mi powiedział że leży nogami na dół a w opisie jest podłużne glowkowe. Dziś w szpitalu to samo, lekarka powiedziała że ułożenie jest pośladkowe a w opisie podłużne glowkowe. No zglupialam.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby nie martw się i nie czytaj może za dużo w necie. Po co masz się stresować. To na pewno maluchowi nie pomaga. Poczekaj na spokojnie do wizyty,zobaczysz co lekarz Ci doradzi. A póki co próbuj z tą dietą bo przecież nie zaszkodzi,dużo leż i odpoczywaj i postaraj się jak najmniej stresować :)

Applejoy, Bobby29 lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi wyglądasz jakbyś piłkę połknęła 😂 aż nie do wiary, że jesteś na tym etapie ciąży na którym jesteś... laska i tyle słów.
    Ja dziś też się nasłuchałam tyle komplementów, że obrosłam w piórka. Między innymi właśnie to, że połknęłam piłkę 😂 ja jednak jestem bardziej krytyczna wobec siebie ;)

Dziewczyny które pakują torbę na salę porodową, doradzcie co tam wsadzacie....

Domi_tur, Bobby29 lubią tę wiadomość

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natty85 wrote:
    Ja chyba salve jak doczekamy do 37tyg :)

Dlaczego by rodzić w salve musisz czekać do 37tyg.Nie mają neonatologii?

• Sylvka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:

Kiedy u mnie lekarka stwierdziła mały brzuszek, też miałam podejrzenie hipotrofii wpadłam na początku w panikę. Starałam się jednak nie zagłębiać w temat...myślałam tylko pozytywnie.
    Bobby absolutnie internet odrzuć! Próbuj otaczać się tylko tymi dobrymi myślami.
    Ja wiem jakie to trudne...ja wierzę, że mała wdała się w mamusie bo chyba też jesteś drobnej budowy no nie? ;)
    Próbuj dalej z tą dietą i dużo leż na lewym boku.
    Trzymamy za Was nieustannie kciuki!!!

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2019, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    Dlaczego by rodzić w salve musisz czekać do 37tyg.Nie mają neonatologii?

Macie na myśli salve w Łodzi? Znacie jakieś świeże opinie o tym szpitalu? Ja też biorę go pod uwagę, ale jeszcze nie zdecydowałam. Zastanawiam się jak tam wygląda opieka po cc - bo to mnie dotyczy.

‹‹ 758 759 760 761 762 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ