X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Dziewczyny, wróciliśmy ze szpitala. No więc jak zawsze nic złego się nie dzieje. Szyjka 3 cm zamknięta. Ktg skurczy nie zanotowalo, dzidzia się dużo rusza, wyprzedza tydzień wiek ciąży. Brzuch twardy jak skurczybyk, nikt temu nie zaprzecza. Dostałam zastrzyk z Buscopanu, troszkę puścilo. Ale nie do końca :/ Dr mi wyjaśniła, że to od więzadeł macicy, one są u mnie sztywne podobno już wiek robi swoje, i się bardzo naciągaja. Będę się tak męczyć do ok 32 tyg. :( Potem macica się opuszcza i jest trochę lżej. Kazała mi zmienić rozkurczowy na Buscopan forte, inny magnez Asmag bo Magne może mi.się w ogóle nie wchłania bo.przy takich dawkach jak biorę powinnam mieć biegunki. No i może to pomoże.
    Ehhh, chyba normalnie zacznę prosić o modlitwy żeby w końcu coś zadziałało...
    Poza tym dostałam mala zjebke :) bo praski przyjmuje od 36 tyg bo nie mają neonatologii. Teraz leżę i odpoczywam.

Kayama to super wiadomość że wszystko z dzidzią w porządku 😘

1bab7e35e8.png[/url]
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te płytki odzwierciedlają klimat całej imprezy 😂 Matko, dobrze że jest chociaż smaczna galareta i ogórki malosolne 😂

Applejoy, Bobby29, Sylvka, joan85 lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaWi wrote:
    Gdzieś przeczytałam, aton m ma wkładkę umożliwiającą leżenie. A wiesz może czy do niego ekstra też obrotowa baza?

Ola nie wiem, mój się zajmował ogarnianiem fotelika, ja się prawie nic nie orientowalam, to zapytam. Mam w planach podejść do sklepu w tym kolejnym tygodniu obadac jeszcze raz wózek i może już złożymy zamówienie, to zapytam o ten fotelik sprzedawcę.

W ogóle dziewczyny złamałam swoje postanowienie żeby nie czytać o tej hipotrofii i zahamowaniu wzrostu do wizyty, ale wczoraj nie wytrzymałam, przeczytałam i dziś mam mega dół. Głównie dlatego, że w przypadku zahamowanie wzrostu (tak jak u mnie spadek w centylach, choć jeszcze hipotrofii nie ma) w około 50 % nie daje się poznać przyczyny, w pozostałych 50% zdecydowana większość to niewydolność łożyska, natomiast u mnie przepływy w normie więc najprawdopodobniej niewydolności nie ma. Najbardziej się podlamalam tym że wszelkie diety białkowe tłuszczowe wysokokaloryczne nie mają udowodnionego działania.. co nie znaczy że nie będę kontynuować wpier..niczania twarogu i mięsa. Jeden plus że przeczytałam, że jeżeli potwierdzi się to wewnątrzmaciczne zahamowanie wzrostu, to kierują do szpitala o 3st referenycjnosci, od razu, i sprawdzają te wszystkie parametry bardzo często żeby nie przegapić momentu w którym malucha trzeba wyciągnąć. Plus z tego taki, że mam teraz te dwa tygodnie żeby wszystko ogarnąć w domu, a dwa tygodnie to nie mało, więc dam radę. Wcześniej jakoś o tym nie myślałam i mogłabym się nieźle zdziwić za dwa tygodnie, gdyby się ten scenariusz ziścił. Nadal mam trochę nadziei że mała trochę nadrobi, ale powiem wam dziś mam zdecydowanie czarne myśli :(

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    Ola nie wiem, mój się zajmował ogarnianiem fotelika, ja się prawie nic nie orientowalam, to zapytam. Mam w planach podejść do sklepu w tym kolejnym tygodniu obadac jeszcze raz wózek i może już złożymy zamówienie, to zapytam o ten fotelik sprzedawcę.

W ogóle dziewczyny złamałam swoje postanowienie żeby nie czytać o tej hipotrofii i zahamowaniu wzrostu do wizyty, ale wczoraj nie wytrzymałam, przeczytałam i dziś mam mega dół. Głównie dlatego, że w przypadku zahamowanie wzrostu (tak jak u mnie spadek w centylach, choć jeszcze hipotrofii nie ma) w około 50 % nie daje się poznać przyczyny, w pozostałych 50% zdecydowana większość to niewydolność łożyska, natomiast u mnie przepływy w normie więc najprawdopodobniej niewydolności nie ma. Najbardziej się podlamalam tym że wszelkie diety białkowe tłuszczowe wysokokaloryczne nie mają udowodnionego działania.. co nie znaczy że nie będę kontynuować wpier..niczania twarogu i mięsa. Jeden plus że przeczytałam, że jeżeli potwierdzi się to wewnątrzmaciczne zahamowanie wzrostu, to kierują do szpitala o 3st referenycjnosci, od razu, i sprawdzają te wszystkie parametry bardzo często żeby nie przegapić momentu w którym malucha trzeba wyciągnąć. Plus z tego taki, że mam teraz te dwa tygodnie żeby wszystko ogarnąć w domu, a dwa tygodnie to nie mało, więc dam radę. Wcześniej jakoś o tym nie myślałam i mogłabym się nieźle zdziwić za dwa tygodnie, gdyby się ten scenariusz ziścił. Nadal mam trochę nadziei że mała trochę nadrobi, ale powiem wam dziś mam zdecydowanie czarne myśli :(

Bobby bez spiny - moja kuzynka urodziła 2 dzieci - oboje hipotroficzni - dzisiaj rozrabiaki jakich mało (oboje urodzili się z wagą około 2 kg :) uszy do góry, może nawet Ciebie to nie dotyczyć 😘

Bobby29 lubi tę wiadomość

1bab7e35e8.png[/url]
  • kayama Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Applejoy wrote:
    Kayama to super wiadomość że wszystko z dzidzią w porządku 😘

Tak ale ja się mecze dalej :(( Zastrzyk przestał działać i znów jest masakra. Buscopan wezmę może ok 22.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2019, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaWi wrote:
    Gdzieś przeczytałam, aton m ma wkładkę umożliwiającą leżenie. A wiesz może czy do niego ekstra też obrotowa baza?

Obrotowa baze 360° dla pierwszego fotelika tzw. nosidla maja w tej chwili chyba tylko dwa modele - nowy Cybex Z i-size i jakis Kiddy. Reszta ma funkcje obrotu dopiero przy drugim foteliku. Wkladka umozliwiajaca lezenie to raczej nie to samo co nosidlo rozkladane na plasko 🙂

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2019, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama, super, ze wszystko u Ciebie w porzadku! Ja Ci bardzo polecam cytrynian magnezu z Solgara - jest drozszy niz te typowe magnezy apteczne, ale u mnie zdzialal cuda na dretwienie i mrowienie konczyn i to uczucie "ciagniecia" wiezadel.

Bobby, nie nastawiaj sie z gory na hipotrofie. Ja bym jednak z wiekszej ilosci bialka w diecie nie rezygnowala, bo to na pewno nie zaszkodzi, a przyda Ci sie i zelazo i wapn. A kiedy masz USG III trymestru? U mnie lekarz fmf na tych dodatkowych badaniach mega dokladnie i szczegolowo badal przeplywy. Moj zwykly gin na wizytach bada bardziej pobieznie

U mnie weekend na wsi, pol dnia spedzilam na polu i jadlam truskawki z krzaczka, cos wspanialego 😀 A, dzieki za info o promocji w Biedrze, 6 sztuk Magnum wpadlo 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2019, 20:26

Bobby29, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość

• werni Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama także się ciesze ze u ciebie ok :)

Zacznę chodzić po sklepach stacjonarnych za wózkami.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jesteście specjalistkami od wózków, możecie powiedzieć coś na temat anexow? Mieliśmy reaktywować wózek po starszaku, ale chyba się nie uda 😞

1bab7e35e8.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie anexy nie przekonuja, bo nie trawie pokrycia z eko skory, imho to wyglada tandetnie. Macalam kiedys w Bobowozkach anex sport, to wydawal mi sie bardzo ciezki. Plus za to, ze sa dosc wysokie, nie ma efektu gondoli w kolanach

Applejoy lubi tę wiadomość

• Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    Bobby, nie martw się. Może taka uroda naszych kruszynek.. Choć wiem,że jest zagrożenie hipotrofia,to musimy mieć nadzieję,że malutkie są drobne, po prostu. Choćby po to,by nie zwariować..zwłaszcza po naszej historii leczenia :( U mnie też w grę wchodzi szpital z 3 st referencyjnosci, by zbadać przyczynę, ten gdzie prowadzę ciążę (wcześniej byłam w zwykłym i kierował mnie inny lekarz). Oby zarówno u Ciebie jak i u mnie nie było takiej konieczności :(
    Troszkę podlamalas mnie,że dieta nie pomoże, ale mimo wszystko nie zamierzam z niej zrezygnować. Będę szamac białko i się nie ograniczać. Najwyżej zrobi się że mnie beczka- już się robi :)

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Applejoy wrote:
    Bobby bez spiny - moja kuzynka urodziła 2 dzieci - oboje hipotroficzni - dzisiaj rozrabiaki jakich mało (oboje urodzili się z wagą około 2 kg :) uszy do góry, może nawet Ciebie to nie dotyczyć 😘
    A nie wiesz jak to było u nich? Rosli powoli od samego początku,czy zaczęli zwalniać (przykład opisany przez Bobby)?

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    A nie wiesz jak to było u nich? Rosli powoli od samego początku,czy zaczęli zwalniać (przykład opisany przez Bobby)?

Właśnie dokładnie tak jak u Bobby było z pierwsza córką - do 32 tygodnia zwalniała i potem przez miesiąc leżenie w szpitalu, wtedy podrosła no i cc po tym czasie. :)

1bab7e35e8.png[/url]
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Mnie anexy nie przekonuja, bo nie trawie pokrycia z eko skory, imho to wyglada tandetnie. Macalam kiedys w Bobowozkach anex sport, to wydawal mi sie bardzo ciezki. Plus za to, ze sa dosc wysokie, nie ma efektu gondoli w kolanach

A nie wiesz jak się prowadzi? Myślałam żeby kupić przez internet, ale widzę że serio trzeba się przejść do sklepu :((

1bab7e35e8.png[/url]
  • kayama Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie mam zagwozdke. W necie wyczytałam ze położenie główka w dół to "podłużne glowkowe" . A ja 2 tyg temu na usg gin wyraźnie mi powiedział że leży nogami na dół a w opisie jest podłużne glowkowe. Dziś w szpitalu to samo, lekarka powiedziała że ułożenie jest pośladkowe a w opisie podłużne glowkowe. No zglupialam.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby nie martw się i nie czytaj może za dużo w necie. Po co masz się stresować. To na pewno maluchowi nie pomaga. Poczekaj na spokojnie do wizyty,zobaczysz co lekarz Ci doradzi. A póki co próbuj z tą dietą bo przecież nie zaszkodzi,dużo leż i odpoczywaj i postaraj się jak najmniej stresować :)

Applejoy, Bobby29 lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi wyglądasz jakbyś piłkę połknęła 😂 aż nie do wiary, że jesteś na tym etapie ciąży na którym jesteś... laska i tyle słów.
    Ja dziś też się nasłuchałam tyle komplementów, że obrosłam w piórka. Między innymi właśnie to, że połknęłam piłkę 😂 ja jednak jestem bardziej krytyczna wobec siebie ;)

Dziewczyny które pakują torbę na salę porodową, doradzcie co tam wsadzacie....

Domi_tur, Bobby29 lubią tę wiadomość

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natty85 wrote:
    Ja chyba salve jak doczekamy do 37tyg :)

Dlaczego by rodzić w salve musisz czekać do 37tyg.Nie mają neonatologii?

• Sylvka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:

Kiedy u mnie lekarka stwierdziła mały brzuszek, też miałam podejrzenie hipotrofii wpadłam na początku w panikę. Starałam się jednak nie zagłębiać w temat...myślałam tylko pozytywnie.
    Bobby absolutnie internet odrzuć! Próbuj otaczać się tylko tymi dobrymi myślami.
    Ja wiem jakie to trudne...ja wierzę, że mała wdała się w mamusie bo chyba też jesteś drobnej budowy no nie? ;)
    Próbuj dalej z tą dietą i dużo leż na lewym boku.
    Trzymamy za Was nieustannie kciuki!!!

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2019, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    Dlaczego by rodzić w salve musisz czekać do 37tyg.Nie mają neonatologii?

Macie na myśli salve w Łodzi? Znacie jakieś świeże opinie o tym szpitalu? Ja też biorę go pod uwagę, ale jeszcze nie zdecydowałam. Zastanawiam się jak tam wygląda opieka po cc - bo to mnie dotyczy.

‹‹ 758 759 760 761 762 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ