Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Kayama dawaj znac na bieżąco. Trzymam kciuki żeby to nie było nic poważnego!♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dptHarmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Domi normalnie ...synstwo w tej kolejce w lidlu
ludzie pojecia nie maja
gdyby faceci tez rodzili to nfz wpisalby ciaze na liste "chorob" z nr 1
moja mama tez placi rachunki na poczcie
tlumaczylam jej tyle x po co czekac stac w ogonku skoro 21w wszystko on line mozna zrobic
matka stwierdzila ze to bardziej pewne ha ha ha mimo ze jakis czas temu wplacala i dostala list ze wplaty brak od poczty..
-
Kayama trzymaj się! Mam nadzieję, że Cię zdiagnozują i jakoś ulżą.
Ja ostatnio będąc z mężem w c&a stanęłam z nim w dlugaśnej kolejce, ludzie na mnie spoglądali, ale nikt nic. Powiedziałam mężowi, że idę usiąść na ławce przed sklepem, bo nie wystoje. Czułam się dobrze, ale kto wie, a tak posiedzialam sobie chwilę i zlapalam trochę sił.
Do Biedronki w ogóle nie chadzam. Pełno tam patoli kupującej alkohol, śmierdzi, ciasno, duszno i zawsze jest jakaś afera przy kasach. Akurat w takiej części miasta jest ta biedronka, że jest tam najlepszy element -
Domi_tur wrote:A jakie macie podejście jak idziecie na zakupy z Waszymi facetami? Jak idę sama, do Biedry,na pocztę, czy do warzywniaka na stragan to nie mam problemu żeby poprosić o przepuszczenie. Ale jsk byliśmy z mężem w piątek na zakupach w Lidlu to się wywołała awantura, tylko facet nie wiedział, że naszej dwójki nie przegada😂
Pełen kosz zakupów ustawiłam na końcu kolejki do kasy nr 1 zr znaczkiem że pierwszeństwo ciężarnych i niepełnosprawnych. Mąż poszedł po coś jeszcze między regały, a ja zostawiłam kosz i podeszłam do kasjerki, że chciałabym skorzystać z pierwszeństwa, ale mam dużo zakupów i jak to rozegrać. Pani więc zaprosiła nas do zamkniętej kasy obok i powiedziała, że zaraz kolega otworzy dla nas kasę. Na co facet stojący na końcu tej kolejki rzucił się do zamkniętej kasy i zaczął wyciągać swoje produkty. Kasjerka w szoku, mój mąż to wszystko zobaczył, podszedł do Pana, wycofał jego koszem i wjechał naszym pytając czy pan też w ciąży, że się pcha do pierwszeństwa... Na co gość bardzo niekulturalnoe skwitował, że skoro ciężarna przyszła z tragarzem to może chwilę poczekać bo on ma mniej zakupów 😂
Chyba nie muszę mówić jak zareagował mój mąż na stwierdzenie, że jest tragarzem, kasjerka gościa wyprosiła z tej kasy a ja się tak wkurzyłam, że w aucie się popłakałam. Nawet w ciąży spokojnie zakupów zrobić nie można
Oczywiście usłyszałam komentarze emerytek z kolejki, że pierwszeństwo powinno być tylko dla ciężarnych samotnie robiących zakupy... Ale z mężem czy bez nie uśmiecha mi się stać za robolami smierdzacymi, którzy w piątkowe popołudnie kupują zgrzewki browarów...
Ale ludzie potrafią być burakamiwspółczuję sytuacji.
Ja na szczęście jeszcze nie spotkałam się z chamstwem, zazwyczaj jestem proszona przez kasjerkę na początek kasy, nawet jeśli towarzyszy mi mąż. Zresztą co to za różnica czy jest się z mężem czy nie... Przecież tu chodzi o stanie, a w sklepach nie ma przecież krzesełek, żeby sobie usiąść...
Jest mi głupio korzystać z pierwszeństwa (nie wiem czemu) i jak kasjerka nie zawoła to czekam w kolejce 😂 czasem mnie ktoś przepuści, ale zazwyczaj ludzie udają, że nie widzą
-
nick nieaktualnyKayama, trzymam kciuki, zdrowka!!❤
Co do kolejek, jak jestem z mezem i nie chce mi sie stac, to ide po prostu do samochodu usiasc, nie prosze o pierwszenstwo. Ale my bardzo rzadko robimy razem zakupy, 90 % robie sama i jak sa ciezsze siaty, to nosze najwyzej na kilka razy z auta. Wole zdecydowanie isc o 12 do marketu niz o 18.
Zrobilam dzis pierwsze pranie ciuszkowe, nic sie nie skurczylo, nie wyblaklo, nie pofarbowalo (a pralam biale z kolorami) 🙂
Bobby, ja mam proszek Dzidzius i jest ok, ale o tych platkach czytalam, ze moga zakleic i uszkodzic pralke i zeby uwazac -
kayama wrote:Hej dziewczyny, melduję się ze szpitala, leżę na patologii
Pojechałam z silnym bólem brzucha, biegunka, mdłości. Zostałam na obserwacje. Z ciąża wszystko ok ale w końcu jest podejrzenie ze te moje dolegliwości to jakaś przyczyna pozaciazowa. Może coś gastrycznego. Pobiora badania, zrobią usg. Dostałam kroplowke z no-spy. Mocno się odwodniłam i prawie nic nie jadłam, dopiero w szpitalu na siłę. Masakra. Na sali jest strasznie duszno i gorąca, klimy tu nie ma. Z dzidzia wszystko ok, 1450 g. A tydzień temu miała 1600
Takie to pomiary.
Trzymam kciuki, żeby szybko znaleźli przyczynę 😙 -
Bobby,w poprzedniej ciąży prałam dziecku w płatkach przez 3 miesiące.Przeszkadzał mi zapach mydlin i zrezygnowałam.Myślę,że sprawdza się u dzieci z problemami skórnymi.Nigdy nie rozpuszczałam w wodzie płatków,dzidziuś ma dość drobne.Kiedyś kupiłam jakiejś innej firmy i trzeba je było kruszyć bo takie faktycznie mogłyby zapchać pralkę.
Kayama mam nadzieje,że tym razem uda się zdjagnozować przyczynę twoich bolączek.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2019, 19:49
Bobby29 lubi tę wiadomość
-
Ja nie skorzystałam jeszcze z kas pierwszeństwa, ale w sumie rzadko bywam sama na zakupach. Jak jestem z mężem to zwykle idę do auta jak nie chce mi się stać. Nikt mnie też w ciąży nie przepuścił ani razu w kolejce, komunikacją miejską nie jeżdżę. W piątek jadę do Poznania na większe zakupy , może będę mile zaskoczona
A pro po Poznania, gdzie warto zajrzeć jeśli chodzi o maluszkowe zakupy ? Gdzie są już wyprzedaże/promocje?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2019, 19:55
-
Niebieska Gwiazda wrote:Jestem zła,byłam na badaniu.Mój lekarz na urlopie.Próbują wszystko zatuszować.Płuca w ciąży są nieczynne i to nie było tak tylko tachykardia u dziecka wynikała z mojej infekcji.Zlecili mi na jutro ddimery,a po usg może ktoś pójdzie do poradni.Mam ich dość,jestem zła i chce mi się płakać.Nie chciały mi dać dojść do słowa.Rozmowa z nimi była trudna i myślę,że nic z tego co mówiłam do nich nie dotarło.
Podejrzewasz,że to co dr widział na pluckach było skutkiem Twojej infekcji, czy babki tak twierdzily? Bo nie bardzo załapałam. A teraz nadal coś tam jest,czy nikt już nic nie widział?
Babki nie dały Ci wytłumaczyć co wcześniej było nie tak, czy chodzi o coś innego? Co próbują zatuszować?Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Domi_tur wrote:A jakie macie podejście jak idziecie na zakupy z Waszymi facetami? Jak idę sama, do Biedry,na pocztę, czy do warzywniaka na stragan to nie mam problemu żeby poprosić o przepuszczenie. Ale jsk byliśmy z mężem w piątek na zakupach w Lidlu to się wywołała awantura, tylko facet nie wiedział, że naszej dwójki nie przegada😂
Pełen kosz zakupów ustawiłam na końcu kolejki do kasy nr 1 zr znaczkiem że pierwszeństwo ciężarnych i niepełnosprawnych. Mąż poszedł po coś jeszcze między regały, a ja zostawiłam kosz i podeszłam do kasjerki, że chciałabym skorzystać z pierwszeństwa, ale mam dużo zakupów i jak to rozegrać. Pani więc zaprosiła nas do zamkniętej kasy obok i powiedziała, że zaraz kolega otworzy dla nas kasę. Na co facet stojący na końcu tej kolejki rzucił się do zamkniętej kasy i zaczął wyciągać swoje produkty. Kasjerka w szoku, mój mąż to wszystko zobaczył, podszedł do Pana, wycofał jego koszem i wjechał naszym pytając czy pan też w ciąży, że się pcha do pierwszeństwa... Na co gość bardzo niekulturalnoe skwitował, że skoro ciężarna przyszła z tragarzem to może chwilę poczekać bo on ma mniej zakupów 😂
Chyba nie muszę mówić jak zareagował mój mąż na stwierdzenie, że jest tragarzem, kasjerka gościa wyprosiła z tej kasy a ja się tak wkurzyłam, że w aucie się popłakałam. Nawet w ciąży spokojnie zakupów zrobić nie można
Oczywiście usłyszałam komentarze emerytek z kolejki, że pierwszeństwo powinno być tylko dla ciężarnych samotnie robiących zakupy... Ale z mężem czy bez nie uśmiecha mi się stać za robolami smierdzacymi, którzy w piątkowe popołudnie kupują zgrzewki browarów...
Tak, bo pewnie jak juz sie jest z mężem to on prócz zakupów ma trzymać jeszcze ciezarna na barana
Ja z kolei mialam dzis zaplanowane pranie rzeczy dla maluszka. Wladowalam wszystko do pralki i mam wlewac plyn... Dobrze, ze doczytalam... Okazalo sie, ze zamiast plynu do prania kupilam do plukania 😂
Tak więc niestety jutro znowu czeka mnie wyprawa na zakupy i nerwy w kolejkach -
Niebieska Gwiazda wrote:Moja szwagierka by się wypróżnić w ciąży piła rano kawę.Ja jak miałam takie problemy w poprzedniej ciąży rozrabiałam rano łyżkę miodu w szklance wody i piłam wieczorem.Chyba po trzech dniach było już lepiej.Mój gin w razie problemów poleca czopki glicerynowe lub lactullosum
Właśnie myślałam o słabej kawie żeby pić jak mi wogole ona przejdzie przez gardło. -
Bobby29 wrote:Dziewczyny ja miałam bardzo porządne zaparcia i od jakiegoś czasu regularnie biorę lactulose zgodnie z ulotką i naprawdę mi pomaga, więc jeżeli nie probowalyscie to zachęcam. Wiadomo na każdego działa coś innego, ja próbowałam do tej pory kilku sposobów (min kiwi, movicol, śliwki suszone namoczone, a kawę pije i tak codziennie rano) i nic ni pomagało na dłuższą metę, dopiero lactolosa.
Zapisze sobie. A tak poza tym w tym samym tygodniu i dniu jesteśmyBobby29 lubi tę wiadomość
-
Jakie materace kupujecie do łóżeczka? Chodzi mi przede wszystkim o materiał z jakiego są. Póki co mysle o zwykłym piankowym bądź z jednej strony pianka a z drugiej kokos.
-
Frida91 wrote:Fajne rzeczy mają w tym SmallDesign
Na razie kupiłam na próbę 2 czapeczki i 2 opaski pin-up ale pewnie z czasem zamówię więcej
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2c29dcbeb0b0.jpg
Widziałam na fb i tak się zastanawiałam czy nie oszukują. Ale widzę ze co raz więcej ludzi tam kupuje. -
Frida91 wrote:Fajne rzeczy mają w tym SmallDesign
Na razie kupiłam na próbę 2 czapeczki i 2 opaski pin-up ale pewnie z czasem zamówię więcej
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2c29dcbeb0b0.jpgFrida91 lubi tę wiadomość
-
IGA.G wrote:polecam small ja kupuje tam wiele rzeczy, czapki mamy niemal tylko od nich, nie niszczą się, nie mechacą
Wzorów jest mnóstwo, aż ciężko wybrać
Co do materaca to my kupiliśmy lateksowy z Woodies.Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙