X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama dawaj znac na bieżąco. Trzymam kciuki żeby to nie było nic poważnego!

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama, dobrze ze z dzidzia wszystko ok. Mam nadzieje, ze szybko ogarną co Ci jest! ✊🏻

aadd84dc14.png[/url]
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi normalnie ...synstwo w tej kolejce w lidlu
    ludzie pojecia nie maja

gdyby faceci tez rodzili to nfz wpisalby ciaze na liste "chorob" z nr 1

moja mama tez placi rachunki na poczcie
    tlumaczylam jej tyle x po co czekac stac w ogonku skoro 21w wszystko on line mozna zrobic
    matka stwierdzila ze to bardziej pewne ha ha ha mimo ze jakis czas temu wplacala i dostala list ze wplaty brak od poczty..

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama trzymaj się! Mam nadzieję, że Cię zdiagnozują i jakoś ulżą.

Ja ostatnio będąc z mężem w c&a stanęłam z nim w dlugaśnej kolejce, ludzie na mnie spoglądali, ale nikt nic. Powiedziałam mężowi, że idę usiąść na ławce przed sklepem, bo nie wystoje. Czułam się dobrze, ale kto wie, a tak posiedzialam sobie chwilę i zlapalam trochę sił.

Do Biedronki w ogóle nie chadzam. Pełno tam patoli kupującej alkohol, śmierdzi, ciasno, duszno i zawsze jest jakaś afera przy kasach. Akurat w takiej części miasta jest ta biedronka, że jest tam najlepszy element ;)

• kayama Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, też mam nadzieję że w końcu się to wyjaśni i stanę na nogi chociaż w końcówce ciąży.

Anhydra lubi tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    A jakie macie podejście jak idziecie na zakupy z Waszymi facetami? Jak idę sama, do Biedry,na pocztę, czy do warzywniaka na stragan to nie mam problemu żeby poprosić o przepuszczenie. Ale jsk byliśmy z mężem w piątek na zakupach w Lidlu to się wywołała awantura, tylko facet nie wiedział, że naszej dwójki nie przegada😂
    Pełen kosz zakupów ustawiłam na końcu kolejki do kasy nr 1 zr znaczkiem że pierwszeństwo ciężarnych i niepełnosprawnych. Mąż poszedł po coś jeszcze między regały, a ja zostawiłam kosz i podeszłam do kasjerki, że chciałabym skorzystać z pierwszeństwa, ale mam dużo zakupów i jak to rozegrać. Pani więc zaprosiła nas do zamkniętej kasy obok i powiedziała, że zaraz kolega otworzy dla nas kasę. Na co facet stojący na końcu tej kolejki rzucił się do zamkniętej kasy i zaczął wyciągać swoje produkty. Kasjerka w szoku, mój mąż to wszystko zobaczył, podszedł do Pana, wycofał jego koszem i wjechał naszym pytając czy pan też w ciąży, że się pcha do pierwszeństwa... Na co gość bardzo niekulturalnoe skwitował, że skoro ciężarna przyszła z tragarzem to może chwilę poczekać bo on ma mniej zakupów 😂

Chyba nie muszę mówić jak zareagował mój mąż na stwierdzenie, że jest tragarzem, kasjerka gościa wyprosiła z tej kasy a ja się tak wkurzyłam, że w aucie się popłakałam. Nawet w ciąży spokojnie zakupów zrobić nie można :/

Oczywiście usłyszałam komentarze emerytek z kolejki, że pierwszeństwo powinno być tylko dla ciężarnych samotnie robiących zakupy... Ale z mężem czy bez nie uśmiecha mi się stać za robolami smierdzacymi, którzy w piątkowe popołudnie kupują zgrzewki browarów...

Ale ludzie potrafią być burakami :/ współczuję sytuacji.

Ja na szczęście jeszcze nie spotkałam się z chamstwem, zazwyczaj jestem proszona przez kasjerkę na początek kasy, nawet jeśli towarzyszy mi mąż. Zresztą co to za różnica czy jest się z mężem czy nie... Przecież tu chodzi o stanie, a w sklepach nie ma przecież krzesełek, żeby sobie usiąść...

Jest mi głupio korzystać z pierwszeństwa (nie wiem czemu :P) i jak kasjerka nie zawoła to czekam w kolejce 😂 czasem mnie ktoś przepuści, ale zazwyczaj ludzie udają, że nie widzą ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2019, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama, trzymam kciuki, zdrowka!!❤

Co do kolejek, jak jestem z mezem i nie chce mi sie stac, to ide po prostu do samochodu usiasc, nie prosze o pierwszenstwo. Ale my bardzo rzadko robimy razem zakupy, 90 % robie sama i jak sa ciezsze siaty, to nosze najwyzej na kilka razy z auta. Wole zdecydowanie isc o 12 do marketu niz o 18.

Zrobilam dzis pierwsze pranie ciuszkowe, nic sie nie skurczylo, nie wyblaklo, nie pofarbowalo (a pralam biale z kolorami) 🙂

Bobby, ja mam proszek Dzidzius i jest ok, ale o tych platkach czytalam, ze moga zakleic i uszkodzic pralke i zeby uwazac

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Hej dziewczyny, melduję się ze szpitala, leżę na patologii :/ Pojechałam z silnym bólem brzucha, biegunka, mdłości. Zostałam na obserwacje. Z ciąża wszystko ok ale w końcu jest podejrzenie ze te moje dolegliwości to jakaś przyczyna pozaciazowa. Może coś gastrycznego. Pobiora badania, zrobią usg. Dostałam kroplowke z no-spy. Mocno się odwodniłam i prawie nic nie jadłam, dopiero w szpitalu na siłę. Masakra. Na sali jest strasznie duszno i gorąca, klimy tu nie ma. Z dzidzia wszystko ok, 1450 g. A tydzień temu miała 1600 :) Takie to pomiary.

Trzymam kciuki, żeby szybko znaleźli przyczynę 😙

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama mam nadzieję, ze szybko poczujesz się lepiej :)

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby,w poprzedniej ciąży prałam dziecku w płatkach przez 3 miesiące.Przeszkadzał mi zapach mydlin i zrezygnowałam.Myślę,że sprawdza się u dzieci z problemami skórnymi.Nigdy nie rozpuszczałam w wodzie płatków,dzidziuś ma dość drobne.Kiedyś kupiłam jakiejś innej firmy i trzeba je było kruszyć bo takie faktycznie mogłyby zapchać pralkę.

Kayama mam nadzieje,że tym razem uda się zdjagnozować przyczynę twoich bolączek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2019, 19:49

Bobby29 lubi tę wiadomość

• Kalija Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie skorzystałam jeszcze z kas pierwszeństwa, ale w sumie rzadko bywam sama na zakupach. Jak jestem z mężem to zwykle idę do auta jak nie chce mi się stać. Nikt mnie też w ciąży nie przepuścił ani razu w kolejce, komunikacją miejską nie jeżdżę. W piątek jadę do Poznania na większe zakupy , może będę mile zaskoczona ;)

A pro po Poznania, gdzie warto zajrzeć jeśli chodzi o maluszkowe zakupy ? Gdzie są już wyprzedaże/promocje?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2019, 19:55

dqprgu1royghdo7j.png
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    Jestem zła,byłam na badaniu.Mój lekarz na urlopie.Próbują wszystko zatuszować.Płuca w ciąży są nieczynne i to nie było tak tylko tachykardia u dziecka wynikała z mojej infekcji.Zlecili mi na jutro ddimery,a po usg może ktoś pójdzie do poradni.Mam ich dość,jestem zła i chce mi się płakać.Nie chciały mi dać dojść do słowa.Rozmowa z nimi była trudna i myślę,że nic z tego co mówiłam do nich nie dotarło.
    A jesteś w szpitalu,czy wszystko robili w Twojej przychodni?
    Podejrzewasz,że to co dr widział na pluckach było skutkiem Twojej infekcji, czy babki tak twierdzily? Bo nie bardzo załapałam. A teraz nadal coś tam jest,czy nikt już nic nie widział?

Babki nie dały Ci wytłumaczyć co wcześniej było nie tak, czy chodzi o coś innego? Co próbują zatuszować?

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    A jakie macie podejście jak idziecie na zakupy z Waszymi facetami? Jak idę sama, do Biedry,na pocztę, czy do warzywniaka na stragan to nie mam problemu żeby poprosić o przepuszczenie. Ale jsk byliśmy z mężem w piątek na zakupach w Lidlu to się wywołała awantura, tylko facet nie wiedział, że naszej dwójki nie przegada😂
    Pełen kosz zakupów ustawiłam na końcu kolejki do kasy nr 1 zr znaczkiem że pierwszeństwo ciężarnych i niepełnosprawnych. Mąż poszedł po coś jeszcze między regały, a ja zostawiłam kosz i podeszłam do kasjerki, że chciałabym skorzystać z pierwszeństwa, ale mam dużo zakupów i jak to rozegrać. Pani więc zaprosiła nas do zamkniętej kasy obok i powiedziała, że zaraz kolega otworzy dla nas kasę. Na co facet stojący na końcu tej kolejki rzucił się do zamkniętej kasy i zaczął wyciągać swoje produkty. Kasjerka w szoku, mój mąż to wszystko zobaczył, podszedł do Pana, wycofał jego koszem i wjechał naszym pytając czy pan też w ciąży, że się pcha do pierwszeństwa... Na co gość bardzo niekulturalnoe skwitował, że skoro ciężarna przyszła z tragarzem to może chwilę poczekać bo on ma mniej zakupów 😂

Chyba nie muszę mówić jak zareagował mój mąż na stwierdzenie, że jest tragarzem, kasjerka gościa wyprosiła z tej kasy a ja się tak wkurzyłam, że w aucie się popłakałam. Nawet w ciąży spokojnie zakupów zrobić nie można :/

Oczywiście usłyszałam komentarze emerytek z kolejki, że pierwszeństwo powinno być tylko dla ciężarnych samotnie robiących zakupy... Ale z mężem czy bez nie uśmiecha mi się stać za robolami smierdzacymi, którzy w piątkowe popołudnie kupują zgrzewki browarów...

Tak, bo pewnie jak juz sie jest z mężem to on prócz zakupów ma trzymać jeszcze ciezarna na barana :/

Ja z kolei mialam dzis zaplanowane pranie rzeczy dla maluszka. Wladowalam wszystko do pralki i mam wlewac plyn... Dobrze, ze doczytalam... Okazalo sie, ze zamiast plynu do prania kupilam do plukania 😂

Tak więc niestety jutro znowu czeka mnie wyprawa na zakupy i nerwy w kolejkach :/

3jgx3e3kie55f15r.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    Moja szwagierka by się wypróżnić w ciąży piła rano kawę.Ja jak miałam takie problemy w poprzedniej ciąży rozrabiałam rano łyżkę miodu w szklance wody i piłam wieczorem.Chyba po trzech dniach było już lepiej.Mój gin w razie problemów poleca czopki glicerynowe lub lactullosum

Właśnie myślałam o słabej kawie żeby pić jak mi wogole ona przejdzie przez gardło. :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • werni Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    Dziewczyny ja miałam bardzo porządne zaparcia i od jakiegoś czasu regularnie biorę lactulose zgodnie z ulotką i naprawdę mi pomaga, więc jeżeli nie probowalyscie to zachęcam. Wiadomo na każdego działa coś innego, ja próbowałam do tej pory kilku sposobów (min kiwi, movicol, śliwki suszone namoczone, a kawę pije i tak codziennie rano) i nic ni pomagało na dłuższą metę, dopiero lactolosa.

Zapisze sobie. A tak poza tym w tym samym tygodniu i dniu jesteśmy :)

Bobby29 lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • werni Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida tez w czasie porodu wole żeby było jak najmniej gapiów.

Frida91 lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • MartaMartaMarta Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2019, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie materace kupujecie do łóżeczka? Chodzi mi przede wszystkim o materiał z jakiego są. Póki co mysle o zwykłym piankowym bądź z jednej strony pianka a z drugiej kokos.

Starania ponad 2 lata
    30 lat, AMH 0,88, V Leiden +, NK 15%
    ivf sierpień :( crio wrzesień :( grudzień :)
    w4sqs65gto9pmrq3.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Fajne rzeczy mają w tym SmallDesign :) Na razie kupiłam na próbę 2 czapeczki i 2 opaski pin-up ale pewnie z czasem zamówię więcej ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2c29dcbeb0b0.jpg

Widziałam na fb i tak się zastanawiałam czy nie oszukują. Ale widzę ze co raz więcej ludzi tam kupuje.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Fajne rzeczy mają w tym SmallDesign :) Na razie kupiłam na próbę 2 czapeczki i 2 opaski pin-up ale pewnie z czasem zamówię więcej ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2c29dcbeb0b0.jpg
    polecam small ja kupuje tam wiele rzeczy, czapki mamy niemal tylko od nich, nie niszczą się, nie mechacą :)

Frida91 lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    polecam small ja kupuje tam wiele rzeczy, czapki mamy niemal tylko od nich, nie niszczą się, nie mechacą :)
    O to dobrze wiedzieć że warto było :) Wzorów jest mnóstwo, aż ciężko wybrać ;)

Co do materaca to my kupiliśmy lateksowy z Woodies.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
‹‹ 797 798 799 800 801 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ