X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi śniadanko - owsianka +kawa działa perfekcyjnie, żadnych zaparć 😂 dodatkowo korzystam ze stołeczka z Ikei w toalecie, który po porodzie na pewno też ułatwi wyproznianie :)

E_linka, chyba Medela jest lepsza:)

Dzisiaj położna na zajęciach dochodziła jeszcze do siebie, w piątek podczas zajęć kobiecie w 33 tygodniu ciąży odeszły wody wraz z krwią, w 10 minut do przyjazdu karetki doszło do 8 cm rozwarcia. Mąż wybiegał co chwilę bo mu słabo lub niedobrze, a żona twarda sztuka nawet nie pisnęła :) podobno urodziła na IP, jak tylko ją z karetki do szpitala przenieśli ale z Malutką wszystko dobrze :) Trochę nam było nieswojo po tym newsie 😂

OlaWi, Limerikowo, werni lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie, krążek ładnie trzyma. Za to ciśnienie za wysokie, dostałam 3x dziennie tabsy i za tydzień kontrola.

IGA.G, Limerikowo, Bobby29, Niebieska Gwiazda, Frida91, Agagusia, Anhydra lubią tę wiadomość

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:
    Musiałam dziś trochę pozałatwiać i mialam dwie sytuacje parkingowe. Pierwsza - para ludzi koło 60 rż zaparkowała przede mną na miejscu dla ciężarnych i rodzin z małymi dziećmi. Kobieta wysiadła i mówię, ze właśnie zaparkowali na miejscu uprzywilejowanym. Odpowiedziała, ze właśnie idzie po dzieci. Na pytanie czy ma małe dzieci odpowiedział twierdząco 😁. Pojechałam dalej bo może rzeczywiście zostawili wnuki w leroy merlin ;). Potem widziałam ich w sklepie bez żadnych dzieci of kors.
    Dałam spokoj, ale wyszłam ze sklepu i widziałam, ze przeparkowali auto 💪🏻
    Potem na innym parkingu elegancki pan w podobnym wieku właśnie zaparkował na miejscu dla ciężarnych. Pytam z uśmiechem czy jest w ciąży. Zdziwił się bo nie zauważył gdzie zaparkował i zazartowal, ze nie jest, ale może kiedyś będzie. Odpowiedziałam, ze ja akurat jestem teraz. Powiedział, ze bardzo przeprasza i już mnie puszcza 🙂.
    Ja rozumiem, ze ludziom koło 60-tki tez bywa ciężko ale z drugiej strony ja nie parkuje na miejscu dla niepełnosprawnych usprawiedliwiając to ciąża.
    Czuje się dziś jak Xena, Wojownicza Księżniczka 😂
    ja teraz bez wyrzutów sumienia wciskam się w kolejke jako uprzywilejowana, zwłaszcza jak oznaczona kasa. takie upały, że ledwie się toczę to jeszcze w sklepie będę stała 15 min w kolejce ;p idę obok ludzi i mówię przepraszam i od razu do kasjerki, bez pytania czy ktos mnie przepusci itp bo ludzie udają, że nie widzą. Z Anielką nie byłam taka pewna siebie, ale teraz jest mi ciężej i korzystam z przywilejów

Limerikowo, Sylvka, plinka89, werni lubią tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale expressowy porod wow

czy to 1sze dziecko?

chyba tak.skoro facetowi slaaabo bylo,jakbym czytala o kolezanki mezu :-) tylko tam porod byl 40tc planowany

wiadomo to Kobiety dzielnie rodza ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2019, 16:37

werni lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jem sliwki suszone po przeplukaniu z corkami i jabluszka .nie narzekamy na toalete
    mlodsza corka mowi: mamo zrobilam miekka kielbaske ;-)

kasza gryczana tez juz super na jelita

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2019, 16:40

joan85, werni lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż przyszedł mnie dzìś odwiedzić w szpitalu i mile mnie zaskoczył.Jakieś trzy miesiące temu rozmawiałam z nim o tym,że chce by był przy porodzie naturalnym lub cc,zbladł.Chce by ktoś podjął w razie potrzeby sensowne decyzje bo niewiem czy będę w stanie.Przy pierwszym nie był bo on słaby i jak widział gdy leżałam w szpitalu venflon u mnie w ręce to odwracał głowę,przyzwyczaił się ale to nie jest dla niego przyjemny widok.Dziś pytał:jak sobie wyobrażam jego obecność przy porodzie.Niewiem jak to się skończy ale cieszę się,że pamięta i myśli o tym.

Bobby29, Smerfelinka, E_linka2, werni, Agagusia lubią tę wiadomość

• Bobby29 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzis w biedrze widziałam promo na mleczko do prania lovela -25%, kosztowało 14,99 przecenione z 19,99, Niestety nie zwróciłam uwagi na pojemność ale na oko to pewnie 1,2-1,5l. Ja kupiłam już w Gemini bez promo, oprócz tego przypomniałam sobie że kupiłam też płatki mydlane dzidziuś. Czy któraś z was prała ubranka w płatkach mydlanych? Kupiłam impulsowo bez czytania opinii gdziekolwiek..

werni lubi tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2019, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis miałam akcje ma poczcie. Stoję w kolejce bo przede mną sami dziadkowie i babcie z rachunkami do zapłaty (aaaa i strasznie mnie to wkurza ze na poczcie płaci sie rachunki!). Za mną stoi jakis Pan ok 35l. Widzi ze kolejka nic sie nie rusza bo 1 okienko czynne. Wpadają kolejne babcie. Koles nie wytrzymał i mówi do mnie tak głośno jak sie da a Pani po co stoi i czeka?! Pani to bez kolejki. Ja wiem ze Pani to sie pewnie reakcji boi ale jak Pani o siebie nie zadba to nikt tego nie zrobi. Dziadki niewzruszeni ale podeszłam do okienka juz bez czekania :)

Smerfelinka, joan85, Limerikowo, plinka89, werni, IGA.G, Agagusia, OlaWi lubią tę wiadomość

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    Dziewczyny dzis w biedrze widziałam promo na mleczko do prania lovela -25%, kosztowało 14,99 przecenione z 19,99, Niestety nie zwróciłam uwagi na pojemność ale na oko to pewnie 1,2-1,5l. Ja kupiłam już w Gemini bez promo, oprócz tego przypomniałam sobie że kupiłam też płatki mydlane dzidziuś. Czy któraś z was prała ubranka w płatkach mydlanych? Kupiłam impulsowo bez czytania opinii gdziekolwiek..
    Płatki mydlane chyba trzeba rozpuszczac I dopiero roztwór dawać do prania żeby nie popsuć pralki.

Bobby29 lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne rzeczy mają w tym SmallDesign :) Na razie kupiłam na próbę 2 czapeczki i 2 opaski pin-up ale pewnie z czasem zamówię więcej ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2c29dcbeb0b0.jpg

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my po wizycie :) prawie 2 kilo wagi, szyjka i inne parametry w normie :) Raczej nie bedziemy mieć giganta wg pani doktor :)

Frida91, Niebieska Gwiazda, Domi_tur, Smerfelinka, DrzewkoPomarańczowe, Bobby29, Pierniczkowa, Niezapominajka5, plinka89, werni, IGA.G, Agagusia, Misi@, OlaWi lubią tę wiadomość

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Sylvka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha wrote:
    Ja dzis miałam akcje ma poczcie. Stoję w kolejce bo przede mną sami dziadkowie i babcie z rachunkami do zapłaty (aaaa i strasznie mnie to wkurza ze na poczcie płaci sie rachunki!). Za mną stoi jakis Pan ok 35l. Widzi ze kolejka nic sie nie rusza bo 1 okienko czynne. Wpadają kolejne babcie. Koles nie wytrzymał i mówi do mnie tak głośno jak sie da a Pani po co stoi i czeka?! Pani to bez kolejki. Ja wiem ze Pani to sie pewnie reakcji boi ale jak Pani o siebie nie zadba to nikt tego nie zrobi. Dziadki niewzruszeni ale podeszłam do okienka juz bez czekania :)

No i słusznie, mnie też wkurza że ludzie mają taką znieczulice. W piekarni kolejka ja ledwo dycham i podpieram ścianę obok, każdy się przygląda ale co tam.
    Najbardziej rozwalają mnie miejsca gdzie wiszą tabliczki, że kobiety w ciąży bez kolejki a nikt się do tego nie stosuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2019, 17:51

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2019, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jakos nie jest jeszcze specjalnie ciezko ale moze dlatego ze upałów nie ma u nas takich (jeszcze). Obecnie grzecznie ustawiam sie w kolejki a jak ktos puści to super. Potem jak juz bede ledwo dychać to pewnie włączę sobie funkcje uprzywilejowania :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2019, 17:58

• Sylvka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś pierwszy raz od paru dni poczułam takie osłabienie i zmęczenie spowodowane upałem. Ogólnie nie narzekam i dość dobrze radzę sobie i znoszę wysokie temperatury... niestety jutro ma być gorzej a też Muszę być na mieście...

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie macie podejście jak idziecie na zakupy z Waszymi facetami? Jak idę sama, do Biedry,na pocztę, czy do warzywniaka na stragan to nie mam problemu żeby poprosić o przepuszczenie. Ale jsk byliśmy z mężem w piątek na zakupach w Lidlu to się wywołała awantura, tylko facet nie wiedział, że naszej dwójki nie przegada😂
    Pełen kosz zakupów ustawiłam na końcu kolejki do kasy nr 1 zr znaczkiem że pierwszeństwo ciężarnych i niepełnosprawnych. Mąż poszedł po coś jeszcze między regały, a ja zostawiłam kosz i podeszłam do kasjerki, że chciałabym skorzystać z pierwszeństwa, ale mam dużo zakupów i jak to rozegrać. Pani więc zaprosiła nas do zamkniętej kasy obok i powiedziała, że zaraz kolega otworzy dla nas kasę. Na co facet stojący na końcu tej kolejki rzucił się do zamkniętej kasy i zaczął wyciągać swoje produkty. Kasjerka w szoku, mój mąż to wszystko zobaczył, podszedł do Pana, wycofał jego koszem i wjechał naszym pytając czy pan też w ciąży, że się pcha do pierwszeństwa... Na co gość bardzo niekulturalnoe skwitował, że skoro ciężarna przyszła z tragarzem to może chwilę poczekać bo on ma mniej zakupów 😂

Chyba nie muszę mówić jak zareagował mój mąż na stwierdzenie, że jest tragarzem, kasjerka gościa wyprosiła z tej kasy a ja się tak wkurzyłam, że w aucie się popłakałam. Nawet w ciąży spokojnie zakupów zrobić nie można :/

Oczywiście usłyszałam komentarze emerytek z kolejki, że pierwszeństwo powinno być tylko dla ciężarnych samotnie robiących zakupy... Ale z mężem czy bez nie uśmiecha mi się stać za robolami smierdzacymi, którzy w piątkowe popołudnie kupują zgrzewki browarów...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2019, 18:17

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tej ciąży nie mogę narzekać bo ludzie mnie czesto przepuszczają. Jak się dobrze czuje to stoję w kolejce, chyba ze jest kasa uprzywilejowana. I generalnie nie ma dla mnie znaczenia czy jestem sama czy z mezem.
    W poprzedniej ciąży mieliśmy sytuacje w kasie uprzywilejowanej. Gość (sporo starszy od nas) przed nami wykłada na taśmę same alko a mój mąż mówi, ze to jest kasa dla osbo niepełnosprawnych i kobiet ciężarnych i czy on należy do jednej z tych grup. Facet na to: A co? Książkę piszesz? Mogę Ci zaraz dać zakończenie! 😁

Domi_tur, werni, Agagusia lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2019, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak jedziemy razem na zakupy to mój K zawsze sie burzy ze stoimy w kolejce. I zawsze mówi idz tam i powiedz żeby Cie przepuścili bo jestes w ciąży. A mi zawsze głupio bo w sumie to nie jestem sama. On bardziej niż ja chyba by chciał korzystać z uprzywilejowania 😂

werni, joan85 lubią tę wiadomość

• kayama Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, melduję się ze szpitala, leżę na patologii :/ Pojechałam z silnym bólem brzucha, biegunka, mdłości. Zostałam na obserwacje. Z ciąża wszystko ok ale w końcu jest podejrzenie ze te moje dolegliwości to jakaś przyczyna pozaciazowa. Może coś gastrycznego. Pobiora badania, zrobią usg. Dostałam kroplowke z no-spy. Mocno się odwodniłam i prawie nic nie jadłam, dopiero w szpitalu na siłę. Masakra. Na sali jest strasznie duszno i gorąca, klimy tu nie ma. Z dzidzia wszystko ok, 1450 g. A tydzień temu miała 1600 :) Takie to pomiary.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha wrote:
    Jak jedziemy razem na zakupy to mój K zawsze sie burzy ze stoimy w kolejce. I zawsze mówi idz tam i powiedz żeby Cie przepuścili bo jestes w ciąży. A mi zawsze głupio bo w sumie to nie jestem sama. On bardziej niż ja chyba by chciał korzystać z uprzywilejowania 😂

U mnie jest podobnie :)

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama to korzystaj z opieki i odpoczywaj, mam nadzieję, że Ci pomogą ❤️

Ja ustaliłam z małżem, że jak się słabo czuję a jestem z nim to i tak mam korzystać, jak kupujemy alkohol to się nie pcham bo wstyd 😂
    Kiedyś staliśmy razem w Biedronce 20 minut w kolejce, najpierw opieprzyla mnie babka z kolejki, że jestem głupia bo co z tego że z mężem jak i tak stoję a zaduch był okropny. A potem kasjerka mnie opieprzyła, że po to w Biedronkach ciężarne obsługuje się bez kolejki żeby korzystać, bo jak wszystkie będą się wstydzić to zniosą przywileje 😂

Limerikowo, werni, joan85 lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
‹‹ 796 797 798 799 800 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ