Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi śniadanko - owsianka +kawa działa perfekcyjnie, żadnych zaparć 😂 dodatkowo korzystam ze stołeczka z Ikei w toalecie, który po porodzie na pewno też ułatwi wyproznianie
E_linka, chyba Medela jest lepsza:)
Dzisiaj położna na zajęciach dochodziła jeszcze do siebie, w piątek podczas zajęć kobiecie w 33 tygodniu ciąży odeszły wody wraz z krwią, w 10 minut do przyjazdu karetki doszło do 8 cm rozwarcia. Mąż wybiegał co chwilę bo mu słabo lub niedobrze, a żona twarda sztuka nawet nie pisnęłapodobno urodziła na IP, jak tylko ją z karetki do szpitala przenieśli ale z Malutką wszystko dobrze
Trochę nam było nieswojo po tym newsie 😂
OlaWi, Limerikowo, werni lubią tę wiadomość
-
DrzewkoPomarańczowe wrote:Musiałam dziś trochę pozałatwiać i mialam dwie sytuacje parkingowe. Pierwsza - para ludzi koło 60 rż zaparkowała przede mną na miejscu dla ciężarnych i rodzin z małymi dziećmi. Kobieta wysiadła i mówię, ze właśnie zaparkowali na miejscu uprzywilejowanym. Odpowiedziała, ze właśnie idzie po dzieci. Na pytanie czy ma małe dzieci odpowiedział twierdząco 😁. Pojechałam dalej bo może rzeczywiście zostawili wnuki w leroy merlin
. Potem widziałam ich w sklepie bez żadnych dzieci of kors.
Dałam spokoj, ale wyszłam ze sklepu i widziałam, ze przeparkowali auto 💪🏻
Potem na innym parkingu elegancki pan w podobnym wieku właśnie zaparkował na miejscu dla ciężarnych. Pytam z uśmiechem czy jest w ciąży. Zdziwił się bo nie zauważył gdzie zaparkował i zazartowal, ze nie jest, ale może kiedyś będzie. Odpowiedziałam, ze ja akurat jestem teraz. Powiedział, ze bardzo przeprasza i już mnie puszcza 🙂.
Ja rozumiem, ze ludziom koło 60-tki tez bywa ciężko ale z drugiej strony ja nie parkuje na miejscu dla niepełnosprawnych usprawiedliwiając to ciąża.
Czuje się dziś jak Xena, Wojownicza Księżniczka 😂Limerikowo, Sylvka, plinka89, werni lubią tę wiadomość
-
ale expressowy porod wow
czy to 1sze dziecko?
chyba tak.skoro facetowi slaaabo bylo,jakbym czytala o kolezanki mezutylko tam porod byl 40tc planowany
wiadomo to Kobiety dzielnie rodzaWiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2019, 16:37
werni lubi tę wiadomość
-
ja jem sliwki suszone po przeplukaniu z corkami i jabluszka .nie narzekamy na toalete
mlodsza corka mowi: mamo zrobilam miekka kielbaske
kasza gryczana tez juz super na jelitaWiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2019, 16:40
joan85, werni lubią tę wiadomość
-
Mąż przyszedł mnie dzìś odwiedzić w szpitalu i mile mnie zaskoczył.Jakieś trzy miesiące temu rozmawiałam z nim o tym,że chce by był przy porodzie naturalnym lub cc,zbladł.Chce by ktoś podjął w razie potrzeby sensowne decyzje bo niewiem czy będę w stanie.Przy pierwszym nie był bo on słaby i jak widział gdy leżałam w szpitalu venflon u mnie w ręce to odwracał głowę,przyzwyczaił się ale to nie jest dla niego przyjemny widok.Dziś pytał:jak sobie wyobrażam jego obecność przy porodzie.Niewiem jak to się skończy ale cieszę się,że pamięta i myśli o tym.
Bobby29, Smerfelinka, E_linka2, werni, Agagusia lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny dzis w biedrze widziałam promo na mleczko do prania lovela -25%, kosztowało 14,99 przecenione z 19,99, Niestety nie zwróciłam uwagi na pojemność ale na oko to pewnie 1,2-1,5l. Ja kupiłam już w Gemini bez promo, oprócz tego przypomniałam sobie że kupiłam też płatki mydlane dzidziuś. Czy któraś z was prała ubranka w płatkach mydlanych? Kupiłam impulsowo bez czytania opinii gdziekolwiek..
werni lubi tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dptHarmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
nick nieaktualnyJa dzis miałam akcje ma poczcie. Stoję w kolejce bo przede mną sami dziadkowie i babcie z rachunkami do zapłaty (aaaa i strasznie mnie to wkurza ze na poczcie płaci sie rachunki!). Za mną stoi jakis Pan ok 35l. Widzi ze kolejka nic sie nie rusza bo 1 okienko czynne. Wpadają kolejne babcie. Koles nie wytrzymał i mówi do mnie tak głośno jak sie da a Pani po co stoi i czeka?! Pani to bez kolejki. Ja wiem ze Pani to sie pewnie reakcji boi ale jak Pani o siebie nie zadba to nikt tego nie zrobi. Dziadki niewzruszeni ale podeszłam do okienka juz bez czekania
Smerfelinka, joan85, Limerikowo, plinka89, werni, IGA.G, Agagusia, OlaWi lubią tę wiadomość
-
Bobby29 wrote:Dziewczyny dzis w biedrze widziałam promo na mleczko do prania lovela -25%, kosztowało 14,99 przecenione z 19,99, Niestety nie zwróciłam uwagi na pojemność ale na oko to pewnie 1,2-1,5l. Ja kupiłam już w Gemini bez promo, oprócz tego przypomniałam sobie że kupiłam też płatki mydlane dzidziuś. Czy któraś z was prała ubranka w płatkach mydlanych? Kupiłam impulsowo bez czytania opinii gdziekolwiek..
Bobby29 lubi tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
A my po wizycie
prawie 2 kilo wagi, szyjka i inne parametry w normie
Raczej nie bedziemy mieć giganta wg pani doktor
Frida91, Niebieska Gwiazda, Domi_tur, Smerfelinka, DrzewkoPomarańczowe, Bobby29, Pierniczkowa, Niezapominajka5, plinka89, werni, IGA.G, Agagusia, Misi@, OlaWi lubią tę wiadomość
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Nacha wrote:Ja dzis miałam akcje ma poczcie. Stoję w kolejce bo przede mną sami dziadkowie i babcie z rachunkami do zapłaty (aaaa i strasznie mnie to wkurza ze na poczcie płaci sie rachunki!). Za mną stoi jakis Pan ok 35l. Widzi ze kolejka nic sie nie rusza bo 1 okienko czynne. Wpadają kolejne babcie. Koles nie wytrzymał i mówi do mnie tak głośno jak sie da a Pani po co stoi i czeka?! Pani to bez kolejki. Ja wiem ze Pani to sie pewnie reakcji boi ale jak Pani o siebie nie zadba to nikt tego nie zrobi. Dziadki niewzruszeni ale podeszłam do okienka juz bez czekania
No i słusznie, mnie też wkurza że ludzie mają taką znieczulice. W piekarni kolejka ja ledwo dycham i podpieram ścianę obok, każdy się przygląda ale co tam.
Najbardziej rozwalają mnie miejsca gdzie wiszą tabliczki, że kobiety w ciąży bez kolejki a nikt się do tego nie stosuje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2019, 17:51
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
nick nieaktualnyMi jakos nie jest jeszcze specjalnie ciezko ale moze dlatego ze upałów nie ma u nas takich (jeszcze). Obecnie grzecznie ustawiam sie w kolejki a jak ktos puści to super. Potem jak juz bede ledwo dychać to pewnie włączę sobie funkcje uprzywilejowania
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2019, 17:58
-
Ja dziś pierwszy raz od paru dni poczułam takie osłabienie i zmęczenie spowodowane upałem. Ogólnie nie narzekam i dość dobrze radzę sobie i znoszę wysokie temperatury... niestety jutro ma być gorzej a też Muszę być na mieście...3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
A jakie macie podejście jak idziecie na zakupy z Waszymi facetami? Jak idę sama, do Biedry,na pocztę, czy do warzywniaka na stragan to nie mam problemu żeby poprosić o przepuszczenie. Ale jsk byliśmy z mężem w piątek na zakupach w Lidlu to się wywołała awantura, tylko facet nie wiedział, że naszej dwójki nie przegada😂
Pełen kosz zakupów ustawiłam na końcu kolejki do kasy nr 1 zr znaczkiem że pierwszeństwo ciężarnych i niepełnosprawnych. Mąż poszedł po coś jeszcze między regały, a ja zostawiłam kosz i podeszłam do kasjerki, że chciałabym skorzystać z pierwszeństwa, ale mam dużo zakupów i jak to rozegrać. Pani więc zaprosiła nas do zamkniętej kasy obok i powiedziała, że zaraz kolega otworzy dla nas kasę. Na co facet stojący na końcu tej kolejki rzucił się do zamkniętej kasy i zaczął wyciągać swoje produkty. Kasjerka w szoku, mój mąż to wszystko zobaczył, podszedł do Pana, wycofał jego koszem i wjechał naszym pytając czy pan też w ciąży, że się pcha do pierwszeństwa... Na co gość bardzo niekulturalnoe skwitował, że skoro ciężarna przyszła z tragarzem to może chwilę poczekać bo on ma mniej zakupów 😂
Chyba nie muszę mówić jak zareagował mój mąż na stwierdzenie, że jest tragarzem, kasjerka gościa wyprosiła z tej kasy a ja się tak wkurzyłam, że w aucie się popłakałam. Nawet w ciąży spokojnie zakupów zrobić nie można
Oczywiście usłyszałam komentarze emerytek z kolejki, że pierwszeństwo powinno być tylko dla ciężarnych samotnie robiących zakupy... Ale z mężem czy bez nie uśmiecha mi się stać za robolami smierdzacymi, którzy w piątkowe popołudnie kupują zgrzewki browarów...Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2019, 18:17
-
Ja w tej ciąży nie mogę narzekać bo ludzie mnie czesto przepuszczają. Jak się dobrze czuje to stoję w kolejce, chyba ze jest kasa uprzywilejowana. I generalnie nie ma dla mnie znaczenia czy jestem sama czy z mezem.
W poprzedniej ciąży mieliśmy sytuacje w kasie uprzywilejowanej. Gość (sporo starszy od nas) przed nami wykłada na taśmę same alko a mój mąż mówi, ze to jest kasa dla osbo niepełnosprawnych i kobiet ciężarnych i czy on należy do jednej z tych grup. Facet na to: A co? Książkę piszesz? Mogę Ci zaraz dać zakończenie! 😁Domi_tur, werni, Agagusia lubią tę wiadomość
[/url]
-
nick nieaktualnyJak jedziemy razem na zakupy to mój K zawsze sie burzy ze stoimy w kolejce. I zawsze mówi idz tam i powiedz żeby Cie przepuścili bo jestes w ciąży. A mi zawsze głupio bo w sumie to nie jestem sama. On bardziej niż ja chyba by chciał korzystać z uprzywilejowania 😂
werni, joan85 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, melduję się ze szpitala, leżę na patologii
Pojechałam z silnym bólem brzucha, biegunka, mdłości. Zostałam na obserwacje. Z ciąża wszystko ok ale w końcu jest podejrzenie ze te moje dolegliwości to jakaś przyczyna pozaciazowa. Może coś gastrycznego. Pobiora badania, zrobią usg. Dostałam kroplowke z no-spy. Mocno się odwodniłam i prawie nic nie jadłam, dopiero w szpitalu na siłę. Masakra. Na sali jest strasznie duszno i gorąca, klimy tu nie ma. Z dzidzia wszystko ok, 1450 g. A tydzień temu miała 1600
Takie to pomiary.
-
Nacha wrote:Jak jedziemy razem na zakupy to mój K zawsze sie burzy ze stoimy w kolejce. I zawsze mówi idz tam i powiedz żeby Cie przepuścili bo jestes w ciąży. A mi zawsze głupio bo w sumie to nie jestem sama. On bardziej niż ja chyba by chciał korzystać z uprzywilejowania 😂
U mnie jest podobnie -
Kayama to korzystaj z opieki i odpoczywaj, mam nadzieję, że Ci pomogą ❤️
Ja ustaliłam z małżem, że jak się słabo czuję a jestem z nim to i tak mam korzystać, jak kupujemy alkohol to się nie pcham bo wstyd 😂
Kiedyś staliśmy razem w Biedronce 20 minut w kolejce, najpierw opieprzyla mnie babka z kolejki, że jestem głupia bo co z tego że z mężem jak i tak stoję a zaduch był okropny. A potem kasjerka mnie opieprzyła, że po to w Biedronkach ciężarne obsługuje się bez kolejki żeby korzystać, bo jak wszystkie będą się wstydzić to zniosą przywileje 😂Limerikowo, werni, joan85 lubią tę wiadomość